Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Οι 116 προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης

Δείτε τους π'ινακες ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Δημοσίευση: 13/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υπογράφηκε  από την υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως η απόφαση με την οποία ορίζονται οι 116  προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 

Σύμφωνα με ανακοινωθέν του υπουργείου Παιδείας:

Α. Η αντικατάσταση των μέχρι τώρα υπηρετούντων Διευθυντών Εκπαίδευσης κρίθηκε αναγκαία, καθώς η θητεία τους έχει λήξει από τις 31/7/2018, ο νόμος βάσει του οποίου έχουν επιλεγεί έχει κριθεί αντισυνταγματικός και οι τοποθετήσεις ορισμένων εξ αυτών έχουν ήδη ακυρωθεί.

Β. Οι προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης τοποθετούνται για ένα μεταβατικό διάστημα μέχρι να θεσπισθεί και να ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη αναδιοργάνωση των δομών της εκπαίδευσης.

Γ. Η επιλογή τους έγινε κατόπιν εισήγησης πενταμελούς Συμβουλίου Επιλογής, αποτελούμενου από πανεπιστημιακούς (που προτάθηκαν από τα ΑΕΙ) και ανώτερα στελέχη εκπαίδευσης και διοίκησης, βάσει των επιστημονικών, διδακτικών και διοικητικών προσόντων των υποψηφίων, τα οποία ισχύουν σε ανάλογες περιπτώσεις επιλογής προσωρινών στελεχών εκπαίδευσης.

Δ. Το Συμβούλιο Επιλογής εργάσθηκε συστηματικά και, μετά από την αξιολόγηση των υποψηφίων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο, υπέβαλε τεκμηριωμένη πρόταση για την τοποθέτηση των εν λόγω Διευθυντών, ανά θέση και ανά υποψήφιο. Η πρόταση αυτή έγινε στο σύνολό της δεκτή από την Υπουργό και αποτέλεσε το περιεχόμενο υπουργικής απόφασης για την τοποθέτησή τους.

Η υπουργός Παιδείας   Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους προσωρινούς Διευθυντές Εκπαίδευσης εν όψει και των προκλήσεων της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά. Το Υπουργείο θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειές τους και είναι πάντοτε στη διάθεσή τους για εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ευχαριστούμε θερμά το Συμβούλιο Επιλογής που εργάστηκε άοκνα και μεθοδικά για να αξιολογήσει όλες τις υποβληθείσες υποψηφιότητες και να υποβάλει την εμπεριστατωμένη του εισήγηση ».

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑ ΠΔΕ

 

Σχόλια (48)

 
Anakin
13 Αυγ 2020 18:13

Αριθμοί πρωτοκόλλου δεν μπαίνουν πια στις υπουργικές αποφάσεις?

 
ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΡΙΖΑ
13 Αυγ 2020 18:18

ΣΚΗΝΕΣ ΑΓΡΙΑΣ ΔΥΣΗΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

 
Συγχαρητήρια και σιδεροκέφαλοι
13 Αυγ 2020 18:30

Συγχαρητήρια και σιδεροκέφαλοι , τώρα οφείλει η κυρία Κεραμέως, η υπουργός της «αριστείας» να δημοσιοποιήσει τα βιογραφικά των εκλεκτών της. Όχι για άλλο λόγο , αλλά να καμαρώσουμε όλοι.

 
Poyet
13 Αυγ 2020 19:04

Ο σκληροπυρηνικός συνδικαλισμός και η πίστη στη νδ επιβραβεύτηκε. Ντροπή ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.

 
Πατρινός
13 Αυγ 2020 19:18

Αξίζει ένα ρεπορτάζ του esos για το ποσοι εξ αυτών είναι αιρετοί της ΔΑΚΕ.
Ξεκινώ από την Περιφέρειά μου: ΔΠΕ Αχαΐας και ΔΔΕ Αιτωλοακαρνανίας.
Συνεχίζει το esos...

 
@ Anakin
13 Αυγ 2020 19:22

@ Anakin
Ούτε αριθμοί πρωτοκόλλου δεν μπαίνουν πια στις υπουργικές αποφάσεις αλλά ούτε ανακοινώνονται και στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»

 
Απόστολος
13 Αυγ 2020 19:28

Μπράβο στη κυβέρνηση. Επιτέλους έπρεπε να αποκτήσουν λόγο και οι τοπικοί ΝΔημοκράτες εν ενεργεία βουλευτές και οι συνδικαλιστές που ζούσαν το αίμα τους Για αυτήν τη παράταξη. Και αποφάσισαν δίκαια να στηρίξουν τους δάσκαλους ψηφοφόρους τους.

 
Alekos Salonikios
13 Αυγ 2020 19:33

Πολύ ΔΑΚΕ βρε παιδί μου, πολύ, πάρα πολύ... Κσνονικό σοβιέτ.... Παλιά η ΔΑΚΕ τέτοιου είδους πασοκικές επιλογές (χωρίς μετρήσιμα κριτήρια, χωρίς πίνακες κατάταξης, κλπ), τις έλεγε "φατσικές" επιλογές... Τώρα πως θα τις πεί;.... "Αριστείας" κούφια λόγια... Έχει να γράψει πολλά η "μαύρη βίβλος" της Εκπαίδευσης...

 
Απορία lεκπαιδευτικούτε
13 Αυγ 2020 19:57

Τα τυπικά προσόντα για απόσπαση σε Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολειο ήταν επιπέδου Επίκουρου Καθηγητή για να διοριστείς διευθυντης εκπαίδευσης τι προσόντα θέλει άραγε;

 
Νώντας
13 Αυγ 2020 20:17

Στο έργο θα φανεί το χειροκρότημα ! Συγχαρητήρια όπως και να έχει.

 
ζορρο
13 Αυγ 2020 20:32

Πτυχια διδακτορικα ξενες γλωσεςκτλ στο καλαθι μια γλωσσα θελει και καλη τιποτα αλλοδεν φτιαχνει αυτη η χωρα

 
ΑΡΗΣ
13 Αυγ 2020 21:02

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΔΑΚΕ - ΝΔ
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑΝΝΗ.
ΑΞΙΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.

 
πολίτης
13 Αυγ 2020 21:08

Ούτε μοριοδότηση ούτε αξιολογικοί πίνακες, τίποτα!
"Αριστείας" ημέρες και έργα.

 
Slone
13 Αυγ 2020 21:17

Μπράβο και καλή θητεία.

 
Χρήστος
13 Αυγ 2020 21:47

Μας γύρισαν χρόνια πίσω!
Αυτοί που μιλούσαν για αριστεία και πράσινα άλογα!
Ποιο κίνητρο θα έχει τώρα ένας εκπαιδευτικός να επιμορφωθεί, να βελτιωθεί για να προσφέρει στην έρμη τούτη εκπαίδευση!
Ντροπή σας!!!

 
@ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΣΥΡΙΖΑ
13 Αυγ 2020 21:58

Δουλευόμαστε; Πρόσφατα ζήσαμε και τις επιλογές ΣΎΡΙΖΑ. Η συνέντευξη ισοπεδώνε τα τυπικά προσόντα στους πολιτικά αντίθετους.

 
Aris
13 Αυγ 2020 22:04

Υποψήφιοι με με υψηλά τυπικά και ουσιαστικά προσόντα αγνοήθηκαν υπέρ των κομματικών της ΔΑΚΕ. Μεγάλη αδικία! Η εκπαίδευση πάει ολοταχώς προς τα πίσω...

 
Αριστείδης ο δίκαιος
13 Αυγ 2020 22:38

κατά βάσιν κομματικές οι επιλογές, "τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα", με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις, έτσι, για το κερασάκι στην τούρτα ... απόδειξη; αυτοί που δεν άλλαξαν, αυτοί δεν είχαν επιλεγεί με τον αντισυνταγματικό νόμο της π.φ.α.; ... είχαν, όμως είναι ΔΑΚΕ ... είδες η ΔΑΚΕ; ... τι μπορεί να πει η υπουργός της αριστείας ... αν ερωτηθεί βέβαια ... το συμβούλιο της "ηθικής" επιλογής; τι θα απαντούσε σε αυτό; ... καημένη εκπαίδευση τι άλλο σου μέλλει να πάθεις; ευτυχώς που όλα γίνονται για το καλό της εκπαίδευσης και ευτυχώς που είμαι σε τροχιά αφυπηρέτησης ... όμως πάντα ισχύει το "αρχή άνδρα (και γυναίκα πλέον) δείκνιση". Επιλογές τύπου Κιμ Γιονγκ Ουν ...

 
Στράτος
13 Αυγ 2020 22:55

Ένα συμπέρασμα παράπλευρο πάντως είναι ότι όταν θέλει να "τρέξει" κάτι το ΥΠΑΙΘ, μπορεί και το τρέχει. Αν πάλι αδιαφορεί, ο χρόνος κυλά αργά και βασανιστικά......

 
ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ
13 Αυγ 2020 23:28

ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ... 500 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ 10 ΛΕΠΤΑ ΕΚΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΚΑΝΟΥΝ 5000 ΛΕΠΤΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 84 ΩΡΕΣ..ΜΕ 8ΩΡΑ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΜΕΡΕΣ....
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ..

 
προς [@ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΡΙΖΑ ]
13 Αυγ 2020 23:53

Έχετε δίκιο δεν το είχα σκεφτεί , ενώ η μη συνέντευξη αποκαθιστά το δίκαιο. Και για να σας πω και ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ , ας δημοσιοποιήσει η κυρία Κεραμέως τα αντικειμενικά προσόντα από όλους και τα ονόματα όλων των υποψηφίων.

 
ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ
14 Αυγ 2020 00:21

Έχω μία απορία!!!! Γιατί έγινε αυτή προκήρυξη αφού είχατε αποφασίσει να πάτε σε ………………… απευθείας ανάθεση; Το περιβάλλον που επιβαρύνεται από όλη αυτή την «χαρτούρα» δεν το σκεφτήκατε;

 
Παναγιώτης Λ.
14 Αυγ 2020 00:33

Ας μην βιαζόμαστε για κρίσεις. Να δούμε πρώτα τα βιογραφικά, αλλά και πόσοι ήταν οι υποψήφιοι ανά Δ/νση.

 
Καλύτερα με ασανσέρ
14 Αυγ 2020 01:03

@Στράτος
Το να "τρέχεις", προς τα κάτω, είναι θεωρητικά εύκολο. Θέλει όμως προσοχή, μην πάρεις 2-2 τα σκαλιά και φτάσεις κάτω.... με το κεφάλι!

 
ΕΡΩΤΗΣΗ
14 Αυγ 2020 02:43

Ερώτηση: Σε περίπτωση που κατά την διάρκεια χηρέψει η θέση για κάποιο λόγο , γίνεται αυτόματα ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων ή παίρνουν από τον κατάλογο που δεν υπάρχει;

 
@στράτο
14 Αυγ 2020 03:59

σιγά το συμπέρασμα ! σοβαρά θεωρείς ότι μετρήθηκε τίποτα; εντάξει τώρα ούτε εγώ ο καλοπροαίρετος δεν το πιστεύω. τη λίστα θέλουμε με τους συνυποψηφίους... (γνωστή στας επαρχίας κυρίως, όπως φαίνεται από σχόλια). άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι τα μικρά κάτω κάτω ψιλά γράμματα : πόσοι είχαν θέση ευθύνης και παραιτήθηκαν αυτοδίκαια και ποια ακριβώς; όλα θα φανούν πληρέστερα ωστόσο , όταν βγει το νέο πλαίσιο και δούμε την απόφαση με τα ονόματα των "μονίμων, μη υπηρεσιακών" σε μερικούς μήνες ή σε ένα έτος (εντωμεταξύ θα δούμε πολλλλλλλλά όμως)

 
απορία
14 Αυγ 2020 04:13

εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί αυτή η fast track κωμωδία δεν μπορούσε να γίνει ένα χρόνο πριν... (άλλα σχεδίαζαν ή οι έτοιμες είχαν αυτό στο σύνθετο πλάνο εξαρχής; όχι τίποτα άλλο, να γλύτωναν τη γκρίνια των στελεχών τους ένα χρόνο)

 
Υποψήφιος
14 Αυγ 2020 04:24

Κύριε καθηγητά και πρόεδρε της επιτροπής..Συγχαρητήρια για τις επιλογές σας ... Συγχαρητήρια επίσης που κάνατε πράξη και το γνωστικό αντικείμενο που διδάσκεται....αυτο της ηθικής...Μην εκτίθεστε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα... Και μην ξεχνάτε ότι η ηθική , είναι σαν τη μαρμελάδα όσο πιο λίγα έχεις.. τόσο πιο πολύ την απλώνεις...Αν τολμάτε αναρτήστε τα βιογραφικά των επιλεγεντων... Στην επαρχιακή πόλη που ζώ επιλέχθηκε υποψήφια με τα λιγότερα τυπικά προσόντα ήταν όμως συνδικαλίστρια ..
....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΕΜΑΛ ...ΚΑΛΗΝΎΧΤΑ Ελλάδα
.... καληνύχτα εκπαίδευση

 
Ανδρέας Τ.
14 Αυγ 2020 08:26

Ημουν απο εκεινους που μιλουσα για ΔΔΕ που θα προέρχονται από τα σπλάχνα της ΝΔ. Οι νεες τοποθετησεις με διαψευδουν σε λιγα σημεια. Αλλά με διαψεύδουν! Απίστευτο!!
Η πιο εντυπωσιακή περίπτωση: ο συνάδελφος χημικός Βαμβακερος Ξενοφών, ο οποίος ήταν απο τους 16 διευθυντες ΔΔΕ που πριν λιγες μέρες σήκωσαν ανάστημα για τις υπηρεσιακες μεταβολες. Τον ξέρω καλά, τον εκτιμώ , τον "παρακολουθώ" , λέω πάει τον έφαγε το σκοτάδι τον Ξενοφώντα. Οσο έχουμε ΝΔ ουτε διευθυντης σε σχολειο δεν θα ξαναγινει!!!!
Κι όμως! Τοποθετηθηκε εκ νεου ΔΔΕ. Ενα άτομο με τοσα μετρουμενα προσοντα (μεταπτυχιακό, διδακτορικο, γλώσσες, αναλυτικά προγράμματα Χημείας κλπ) δεν μπορεσαν τελικά να το προσπεράσουν-ξεπερασουν. Τελικά πάντα υπάρχει ελπίδα! Καλημέρα

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ