Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Πρόεδρος Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης στο esos: Οι οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας συνέτειναν να επιλεγούν οι καλύτεροι Διευθυντές Εκπαίδευσης

“Έχουμε παραδώσει αιτιολογημένη κρίση για κάθε υποψήφιο και για κάθε θέση”
Δημοσίευση: 13/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εξετάσαμε επισταμένως και ενδελεχώς όλους τους φακέλους των υποψηφίων για τις 116 θέσεις προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης Διευθυντών Εκπαίδευσης κι έχουμε παραδώσει αιτιολογημένη κρίση για κάθε υποψήφιο και για κάθε θέση.

Τη δήλωση αυτή έκανε στον esos ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης καθηγητής του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Πανταζάκος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

“Οι οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Παιδείας και η πρόνοια του νόμου συνέτειναν να επιλεγούν οι καλύτεροι για τις θέσεις των προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης”, τόνισε ο πρόεδρος του Συμβουλίου.

Σε ερώτηση του esos ποια ήταν η οδηγία της υπουργού Παιδείας προς το Συμβούλιο ο πρόεδρος Παν. Πανταζάκος απάντησε: "Η υπουργός πέρασε εθιμοτυπικά από την αίθουσα συνεδριάσεων για να μας γνωρίσει και αφού μας ευχαρίστησε για την συμμετοχή μας, εν μέσω θέρους, στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου, μας ευχήθηκε να επιλέξουμε τους καλύτερους εκ των υποψηφίων. Αυτή ήταν η πρώτη και η μοναδική επαφή της υπουργού με το συμβούλιο μας”.

Σε άλλη ερώτησή μας ποια ήταν τα βασικά κριτήρια για την επιλογή των προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης ο πρόεδρος του Συμβουλίου μας είπε: “Η κρίση μας βασίστηκε στα επιστημονικά, διδακτικά και διοικητικά προσόντα των υποψηφίων, συνδυαστικά".

Ο Παναγιώτης Πανταζάκος στην επικοινωνία του μαζί μας, μας είπε επίσης:

* Οριστήκαμε για να διαχειριστούμε ένα πρόβλημα ζέον για τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που προέκυψε αφενός από τη λήξη της θητείας των υπηρετούντων διευθυντών εδώ και δυο περίπου χρόνια και αφετέρου της βούλησης για την ομαλή έναρξη του νέου σχολικού έτους μεσούσης της πανδημίας. Ωστόσο, τα μέλη του Συμβουλίου μας, δεν εργάστηκαν ούτε πρόχειρα, ούτε βιαστικά. Εξετάσαμε ενδελεχώς όλους τους φακέλους των υποψηφίων προσπαθώντας να επιλέξουμε τους ικανότερους απ' αυτούς.

* Συγχαίρουμε τόσο αυτούς που επελέγησαν, όσο και τις υπηρεσίες του υπουργείου που ενεπλάκησαν στη διαδικασία επιλογής και ανταποκρίθηκαν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Σχόλια (62)

 
TIRANTAKIAS THE UNEDUCATED
13 Αυγ 2020 21:00

Επιλογές χωρίς ενστάσεις τι σημαίνουν; Όσοι συμμετείχαν και δεν επελέγησαν δεν έχουν δικαίωμα ένστασής; Αυτό δεν είναι το ηθικό;

 
Freeman
13 Αυγ 2020 21:05

Κύριε πρόεδρε μιας και υπερασπίζεστε τις επιλογές σας μήπως θα ήταν ηθικό να απαντούσατε για την επιλογή σας σε συγκεκριμένη ΔΔΕ αν ερωτηθείτε; Αλλιώς χωρίς αντίλογο ότι θέλετε ισχυρίζεστε. Και αυτό διότι με αφορά προσωπικά και επειδή ο κύκλος στην συγκεκριμένη διεύθυνση είναι μικρός , σας διαβεβαιώ ότι η διαφορά μου από τον εκλεκτό σας ήταν αβυσσώδης. Αν θέλετε να πείσετε για αυτά που ισχυρίζεστε επιτρέψετε από αυτό το βήμα να σας αναφέρω την συγκεκριμένη διεύθυνση και να δοθούν τα δύο αντίστοιχα βιογραφικά του επιλεχθέντα και το δικό μου.

 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ
13 Αυγ 2020 21:25

Πάντως στη δική μας διεύθυνση είχαν υποβάλλει αίτηση τουλάχιστον άλλοι δύο υποψήφιοι (προερχόμενοι και υποστηριζόμενοι από τον κυβερνητικό χώρο) που στις τελευταίες κρίσεις διευθυντών σχολείων (2017) είχαν περισσότερα μόρια από αυτόν που τελικώς επελέγη/ορίστηκε (που επίσης προέρχεται από τον κυβερνητικό χώρο), ενώ και ο αποχωρών Διευθυντής Εκπ/σης είχε κατά πολύ περισσότερα του νυν ορισθέντος. Το λιγότερο που περιμένουμε λοιπόν από τους ορισθέντες (προσωρινούς;) Διευθυντές εκπαίδευσης είναι να δούμε αναρτημένο κάπου το βιογραφικό τους.

 
Με όλες μας τις ευχές
13 Αυγ 2020 21:32

"Οι οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας συνέτειναν να επιλεγούν οι καλύτεροι" = "μας ευχήθηκε να επιλέξουμε τους καλύτερους"?
Σαν τί άλλο θα μπορούσε να σας ευχηθεί δηλαδή? Και επίσης στα Ελληνικά, η ευχή είναι συνώνυμο της οδηγίας Όχι και πολύ κατανοητά ε? Βέβαια, χωρίς συνδικαλιστές μέσα στο Συμβούλιο, μπορείτε να μας πείτε ότι σας κέρασε και σοκολατάκια.
Για να είστε λοιπόν πειστικός κ. καθηγητά, μήπως καλύτερα να δώσετε στη δημοσιότητα, την "αιτιολογημένη κρίση για κάθε υποψήφιο και για κάθε θέση”? Αυτό δεν θα ήταν το δίκαιο, αξιοκρατικό, με διαφάνεια και ΗΘΙΚΟ? Ε αυτό σας "εύχομαι" από καρδιάς.

 
Τι να λέμε...
13 Αυγ 2020 21:36

κ. Πρόεδρε της επιτροπής, τουλάχιστον μην λες τίποτα για αιτιολογήσεις. Όλοι καταλαβαίνουμε πολύ καλά.

 
Υποψήφιος
13 Αυγ 2020 21:36

Με πρόεδρε, με όλο το σεβασμό, μην το κουράζετε....Εκτιθεστε...Στις μικρές κοινωνίες ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά τους υποψηφίους...Αν αυτά που ισχυρίζεστε ισχύουν, γιατί ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΏΝΕΤΕΙ επίσημα τα ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΆ και την σχετική τεκμηρίωση αυτών που επιλέξατε;....Αν τολματε, κάντε το πράξη...... Κρίμα που μας γυρνάτε τόσο πίσω.....

 
Απορίες για επιλογές 2020!!!
13 Αυγ 2020 22:12

Οι ΠΔΔΕ κύριε καθηγητά πως επιλέχθηκαν; Μπορείτε να ανακοινώσετε τα κριτήρια που χρησιμοποιήσατε, έτσι ώστε να επιλέγουν οι καλύτεροι;
Ζούμε στο 2020 δεν μπορούν να γίνονται επιλογές, χωρίς να ξέρουμε τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν, όταν θέλουμε στην Πέμπτη Δημοτικού να επιλέγουμε τον άριστο, έτσι ώστε την επόμενη χρονιά να είναι "σημαιοφόρος".

 
Υποψήφια
13 Αυγ 2020 22:31

Κύριε Πανταζάκο , με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό σας , είμαι σίγουρη 100% και αμφιβάλλω αν ανοίξατε και εξετάσατε όλους τους φακέλους!!!

 
Κακώς κείμενα
13 Αυγ 2020 22:32

Εξετάσατε "ενδελεχώς" όλους τους φακέλους των υποψηφίων προσπαθώντας να επιλέξουμε τους ικανότερους απ' αυτούς.

 
Τζίμης
13 Αυγ 2020 23:34

κ. Πρόεδρε του συμβουλίου επιλογής, σας προκαλώ, όλες οι αιτήσεις (όπου αναφέρονται τα ουσιαστικά προσόντα) και όλα τα βιογραφικά των υποψηφίων (όπου αναφέρονται τα τυπικά προσόντα) στη δημοσιότητα, για να αποδείξετε τον ισχυρισμό σας. Το ότι είστε Καθηγητής της ηθικής δεν αρκεί. Το να λέτε απλά για το άριστο των επιλογών σας δεν μας πείθει ... "Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα"

 
Διαδικασία ?????
13 Αυγ 2020 23:42

Μην υπεραμύνεστε περί της διαδικασίας μπάζετε από παντού η προκήρυξη -διαδικασία -επιτροπή.
Σε Διεύθυνση με βαρύ βιογραφικό έμεινε απέξω υποψήφιος...
Άλλωστε άκυρη η αλλαγή από το Υπουργείο αυτό ακριβώς το διάστημα με τόσα προβλήματα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

 
Ο.Ο.
14 Αυγ 2020 00:06

Αυτή τελικά ήταν η αριστεία για την οποία μας είχαν πρήξει.

 
Γιωργος
14 Αυγ 2020 00:50

Μήπως θα ήταν καλύτερα να είχατε αποφύγει τις δηλώσεις κ. Πρόεδρε; Εξετάσατε επισταμένως και ενδελεχώς 571 φακέλους και παραδώσατε αιτιολογημένη κρίση για κάθε υποψήφιο και θέση σε 5 ημέρες;; Θέλετε να το πιστέψουμε;;

 
ΑΞΙΟΚΡΑΤΊΑ
14 Αυγ 2020 02:07

ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΜΙΑ ΜΈΡΑ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΉΣΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΉΣΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟ Δ/ΝΤΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΈΛΕΓΕ ΌΤΙ ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ.... ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ. ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΓΙΑΤΊ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΤΕΊΛΕΙ ΦΑΚΕΛΟΥΣ;

 
ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΔΕ - ΔΔΕ
14 Αυγ 2020 03:23

“Η κρίση μας βασίστηκε στα επιστημονικά, διδακτικά και διοικητικά προσόντα των υποψηφίων, συνδυαστικά".!!!!!
Μακάρι να είχε γίνει έτσι, αλλά......

 
ΜΑΡΙΑ
14 Αυγ 2020 07:09

Επειδή εμείς οι εκπαιδευτικοί είμαστε γνώστες των πραγμάτων , ξέρουμε πολύ καλά τον τρόπο επιλογής . Υπήρχαν νυν Διευθυντές Εκπαίδευσης που κατείχαν πτυχία και μεταπτυχιακά και οι οποίοι είχαν μια επιτυχημένη θητεία . Η ελληνική παιδεία χάνει και όχι οι ίδιοι . Να γνωρίζετε ότι είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν οι νέοι στις τωρινές συνθήκες ,χωρίς πείρα , καθώς και Προϊστάμενοι εκπαιδευτικών θεμάτων δε θα παραμείνουν στη θέση τους, καθώς ήταν άμεσοι συνεργάτες των προηγούμενων . Πραγματικά με λυπεί το γεγονός σε μια χώρα δημοκρατική ο άξιος να παραγκωνίζεται . Για ποιο λόγο προσπαθούμε εμείς και τα παιδιά μας να αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις και εφόδια , εφόσον δεν υπάρχει αξιοκρατία ;

 
Μαρία
14 Αυγ 2020 08:02

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή , τα στοιχεία διασταυρώνονται.
Εκτός από κάτι φωτεινές εξαιρέσεις, αρκετοί είναι σκληρή κομματική επιλογή.
Ήδη κυκλοφορούν ονόματα συνυποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος, με απείρως περισσότερα προσόντα.

Να δοθούν τα πρακτικά στη δημοσιότητα.

 
Κώστας
14 Αυγ 2020 08:27

Γιατί τόση βιασύνη να βγουν γρήγορα τα αποτελέσματα; Προλάβατε να "εξετάσετε επισταμένως και ενδελεχώς" 500 και πλέον φακέλους;

 
Ευαγγελία
14 Αυγ 2020 09:47

Ντροπή και δυσοσμία, προξενούν οι επιλογές σας, σε μια ευρωπαϊκή &
ευνομούμενη χώρα, όπως θέλετε να λεγόμαστε. Γνωρίζουμε πολύ καλά
ότι κόψατε ανθρώπους, που ήταν πρώτοι των πρώτων. Δυστυχώς η
εκπαίδευση ήρθε πολύ πίσω για μια ακόμη φορά, δυστυχώς η εκπαίδευση
έχασε. Πώς τολμάτε και κάνετε δηλώσεις; Ωραίο παράδειγμα δίνετε....

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
14 Αυγ 2020 09:58

Δυστυχώς επρόκειτο για μια διαδικασία με προειλημμένες αποφάσεις. Ήδη όλοι οι σχολιαστές ομόφωνα διαπιστώνουν τα ίδια πράγματα. Κι ο καθένας μας χωριστά γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα στην τοπική του κοινωνία αντιλαμβάνεται πώς μεθοδεύτηκε αυτή η φαρσοκωμωδία. Επιστροφή ολοταχώς στις πιο σκοτεινές εποχές της εκπαίδευσης. Όλα δείχνουν ότι το ελληνικό σχολείο οδεύει στο γκρεμό της αφροσύνης και της κομματικής τύφλωσης. Κρίμα...

 
ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ
14 Αυγ 2020 10:19

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν»

 
Δημήτρης Χ.
14 Αυγ 2020 10:30

Ίσως είναι οι μοναδικές κρίσεις μεταπολιτευτικα που έγιναν αξιοκρατικά χωρίς την "παρέμβαση" της συνέντευξης.Νεοδημοκρατης είμαι και παρόλο που στην περιοχή μου επιλέχτηκε Δ/ντρια από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ,οφείλω να πω ότι είναι σωστή η επιλογή της.

 
giannis ch
14 Αυγ 2020 10:38

ενω πριν ηταν τελεια. συριζα ξανα για να ζησουμε στην ιδανικη πολιτεια.

 
Γνωρίζων
14 Αυγ 2020 10:48

Κύριε Πανταζάκο επειδή όλοι γνωρίζουμε θα σας συμβούλευα σε αυτή τη φάση
" κρείττον εστί το σιγάν του λαλείν" . Μην εκτίθεστε!!!

 
Γιώργος Τζωρτζ.
14 Αυγ 2020 10:57

Ωστε σε τόσο λίγες μέρες επιλέξατε τους καλύτερους; Αν είναι έτσι γιατί δε δίνετε στη δημοσιότημα πίνακα αναλυτικά με τα τυπικά προσόντα του καθενός υποψηφίου ανά διεύθυνση (έτσι ώστε να σας πιστέψουμε). Αλλά δε θα το κάνετε. Γιατί θα επιβεβαιωθεί πλήρως μια διάτρητη διαδικασία. Ολοι αυτοί οι λαλίστατοι (προσκείμενοι στην κυβερνώσα παράταξη) που μας είχαν ζαλίσει με τη δήθεν αξιοκρατία έχουν κάτι να πουν ή κατάπιαν τη γλώσσα τους;

 
Δημήτρης
14 Αυγ 2020 11:24

Κύριε πρόεδρε,θα ήταν ηθικό, μια και είσαστε καθηγητής στο μάθημα της ηθικής ,με τη συνέντευξη να δίνατε και τα βιογραφικά των συνυποψηφίων στη δημοσιότητα. Η κοινότητα των εκπαιδευτικών της κάθε περιφέρειας γνωρίζει, με κάθε λεπτομέρεια, τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων αλλά και την όλη διαδρομή εκάστου στο χώρο της εκπαίδευσης. Λυπάμαι γιατί σας δόθηκε η ευκαιρία να προτάξετε την αξιοκρατία στη διαδικασία επιλογής όμως ,για άλλη μια φορά, επικράτησε η αναξιοκρατία και η φαυλότητα της νομενκλατούρας .

 
ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ
14 Αυγ 2020 11:48

Που και πως μπορούμε να προμηθευτούμε την αιτιολογημένη κρίση που έγινε κύριε καθηγητά;

 
φιλελεύθερος
14 Αυγ 2020 12:18

Η επιλογή γίνεται βάση κριτηρίων. Τα κριτήρια ανακοινώνονται και ποσοτικοποιούνται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε τίποτα από αυτά. Απο τα ονόματα των επιλεγμένων απλά επιβεβαιώνεται ότι έγιναν δεκτές οι προτάσεις του κομματικού μηχανισμού. Ούτε καν ένα φύλλο συκής...

 
Αριστεία!
14 Αυγ 2020 12:36

Δυστυχώς η εκπαίδευση έχει πάει 40 χρόνια πίσω. Το Συμβούλιο επιλογής ούτε που άνοιξε τους φακέλους των υποψηφίων (πότε πρόλαβε;). Η λέξη που ταιριάζει σε αυτή την παρωδία είναι "ντροπή" και όχι μόνο για τις κρίσεις των Δ/ντών Εκπαίδευσης αλλά για πάρα πολλά ζητήματα (βλ. χρηματοδήτηση ΜΜΕ, Διοικητές Νοσοκομείων, Σκοιλ ελικικου, κλπ). Αυτή είναι η "Αριστεία" τους. Άλλη φορά να προσέχετε τι ψηφίζετε...

 
ΜΙΣΤΟΚΛΑΣ
14 Αυγ 2020 12:42

Όσοι συμμετείχαμε σίγουρα σας πιστέψαμε κύριε καθηγητά της αστικής ηθικής.
Περιμένουμε διαφανείς διαδικασίες (ηθικά κριτήρια επιλογής). Δεν υπάρχει περίπτωση να δοθούν στη δημοσιότητα γιατί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ