Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

“Άριστοι”+ “Αξιοκρατία” = Κομματικό κράτος της ΝΔ

Αν ο κ. Παναγιώτης Πανταζάκος έχει «ηθική» όπως λέει και ο τίτλος του (Καθηγητής Ηθικής του ΕΚΠΑ) ας δώσει στη δημοσιότητα το πρακτικό του συμβουλίου της κατάταξης όλων των υποψηφίων
Δημοσίευση: 16/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Χρήστος Δημητρίου, δάσκαλος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς
Πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας

Οι απερχόμενοι Διευθυντές Εκπαίδευσης επιλέχθηκαν με βάση κριτήρια εκπαιδευτικά και υπηρεσιακά, με τη συμμετοχή αιρετών εκπαιδευτικών στα συμβούλια επιλογής και την αποφασιστικής σημασίας γνώμη του ευρύτατου εκλεκτορικού σώματος των Διευθυντών, Υποδιευθυντών και Προϊσταμένων σχολικών μονάδων. Κριτήριο αποφασιστικό δεν μπορούσε να αποτελεί η πολιτική / κομματική ταυτότητα κανενός και καμιάς.

Για την Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας το Συμβούλιο Επιλογής, που είχα την εξαιρετική τιμή να προεδρεύω, εξέτασε τους τριάντα εφτά (37) φακέλους των υποψηφίων σε εξήντα (60) ημέρες (μοριοδότηση κάθε υποψηφίου/ας, ανακοίνωση προσωρινού πίνακα με την ακριβή μοριοδότηση όλων, εξέταση ενστάσεων, συνεντεύξεις, ανακοίνωση οριστικού πίνακα).

Ο Πρόεδρος του συμβουλίου επιλογής των προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Πανταζάκος, υποστηρίζει πως το συμβούλιό του μελέτησε, μοριοδότησε και αξιολόγησε πεντακόσιους (500) φακέλους σε έξι (6) ημέρες !!!

Να θυμίσω επίσης πως στη ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας επιλέχτηκαν οι δέκα πρώτοι Διευθυντές που προηγήθηκαν στα μετρήσιμα μόρια και τα μόρια της ψηφοφορίας, χωρίς να αλλάξει για κανένα η σειρά του από τη συνέντευξη και φυσικά χωρίς να «αξιολογήσει» την  πολιτική / κομματική ταυτότητα κανενός.

Αν ο κ. Παναγιώτης Πανταζάκος έχει  «ηθική» όπως λέει και ο τίτλος του (Καθηγητής Ηθικής του ΕΚΠΑ) ας δώσει στη δημοσιότητα το πρακτικό του συμβουλίου της κατάταξης όλων των υποψηφίων και ας μας εξηγήσει πως από τους 116 Διευθυντές/τριες που επέλεξε το συμβούλιο του είναι σχεδόν όλοι/ες στελέχη της ΔΑΚΕ και του ΚΙΝΑΛ; Τυχαίο, δεν νομίζω.  

Θέλω να ευχαριστήσω τους δέκα (10)  απερχόμενους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Στερεάς Ελλάδας, με τους οποίους συνεργάστηκα από τον Απρίλιο του 2015 μέχρι και το  Μάρτιο του 2019.

Στο διάστημα των τεσσάρων σχεδόν χρόνων αντιμετωπίσαμε πολλά και δύσκολα προβλήματα πάντα σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας και καταφέραμε πολλά.

Τους εύχομαι ολόψυχα ΥΓΕΙΑ και καλή συνέχεια σε όποιες επιλογές κάνουν.

Σημείωση του esos: Ο Χρήστος Δημητρίου επελέγη Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας το 2015 απο τον τότε υπουργό Παιδείας Αρ. Μπαλτά.

Σχόλια (28)

 
Μιχαλης
18 Αυγ 2020 23:53

Ο κ Δημητριου ηταν αξιοπρεπης, εργατικος, οργανωτικις και γνωστης του αντικειμενου. Οσα εγιναν τις τελευταιες μερες με τους διευθυντες εκπαιδευσης δεν μας τιμα. Γυρισαμε πενηντα χρονια πισω. Καταργησαμε αιρετους και αναδειξαμε πανταζακους.

 
Συνταξιοδότηση εκπαιδευτικών
18 Αυγ 2020 14:31

Είναι καιρός να συνταξιοδοτηθεί η προηγούμενη γενιά εκπαιδευτικών.

 
Αριστοτέλης
18 Αυγ 2020 14:19

Ο Κύριος Δημητρίου (ναι, με κάππα κεφαλαίο), είχε όλα τα τυπικά προσόντα για να γίνει Περιφερειακός Διευθυντής και όσοι δεν τα γνωρίζετε καλό είναι να μην κρίνετε. Θα έλεγα για την ακρίβεια ότι παραήταν καλός και άξιος γι αυτή τη θέση. Η πρόθεση για ενασχόλησή του με τα κοινά ήταν απαίτηση των ίδιων των συναδέλφων του οι οποίοι μπροστά στην κάλπη δείλιασαν γιατί χρωστούσαν χάρες σε άλλες παρατάξεις βλέπεις.. Δεν πήγε ποτέ να υπηρετήσει καμία καρέκλα και κανένα κόμμα, ανέλαβε μία θέση για να προσφέρει αυτό που απ' ό,τι φάνηκε ελάχιστοι ήταν έτοιμοι να λάβουν.. δικαιοσύνη.
Ο Κύριος Δημητρίου είναι Δάσκαλος, Άνθρωπος, Φίλος, Γιος, Αδερφός, Θείος, Σύζυγος και Πατέρας. Μακάρι να του μοιάζαμε πολλοί.

 
ε όχι και δασκαλος κ. Δημητρίου
18 Αυγ 2020 13:06

...τουλάχιστον να λέτε την αλήθεια κ. πρώην περιφερειακέ, αποσπασμένος υπάλληλος της κας βουλευτή Βοιωτίας είστε, μην οικειοποιήστε ιδιότητες που δεν υπηρετείτε...

 
όλα αξιοκρατικά επί θητείας σας κ. ΠΔΕ;
18 Αυγ 2020 12:58

επειδή γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα και επειδή είμαι κάποιος από αυτούς που ..δοκίμασαν την αξιοκρατία του τ. ΠΔΕ θα ήθελα να τον ρωτήσω:
-με ποια αξιοκρατική διαδικασία επιλέχθηκε ο ίδιος ως ΠΔΕ; απαντάω φυσικά με καμία ούτε καν τηρώντας κάποια προσχήματα αξιοκρατίας έναντι συνηποψηφίων και του κόμματός του συμπεριλαμβανομένων
- εφάρμοσε στα συμβούλια που προήδρευε την αξιοκρατία που επικαλείται;
ή
-ότι διακήρυτε ότι η θέση του είναι στην τάξη αλλά αντί για τάξη τον βλέπουμε να κάνει τον ιδιαίτερο σε βουλευτή του Σύριζα;
κ. Δημητρίου στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί. Αυτό δε σημαίνει ότι συμφωνώ με την επιλογή των προσωρινών, έστω και αν υπάρχει η δικαιολογία λήξης της θητείας τους και της αντισυνταγματικότητας. Με την επιλογή των νυν Περιφερειακών με κρίσεις και συμμετοχή ΑΣΕΠ αντί για κομματικό ορισμό θεωρώ ότι εγκαινιάστηκε μια διαδικασία που αναγνωρίστηκε καθολικά ως ένα βήμα επιτέλους αξιοκρατίας από την εκπαιδευτική κοινότητα και πρέπει να συνεχιστεί απαρέγκλιτα για όλες τις κρίσεις. Όλα τα άλλα είναι συγκεκαλυμμένες προσπάθειες ελέγχου και χειραγώγησης του συστήματος. Τελεία και παύλα.

 
φιλελεύθερος
18 Αυγ 2020 12:01

Οφείλεται να αναφέρεται τα τυπικά σας προσόντα για να κατανοήσουμε την ηθική της διαμαρτυρίας. Οι πρακτικές τις οποίες αναπολείτε παραπέμπουν σε άλλες εποχές και φυσικά βρίσκονται εκτός συνταγματικής νομιμότητας.

 
Χρήστος
17 Αυγ 2020 13:48

Ο κ. πρώην Περιφερειακός Δντής Στερεάς Ελλάδος ο οποίος, κατά τα γραφόμενά του, κατά
την θητεία του τον διέκρινε η ηθική ,η αντικειμενικότητα, και η αξιοκρατία ας μας πει πως δικαιολογείται η μη εκλογή του, το 2019 στην εκλογική Περιφέρεια Λεβαδέων με τον συνδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ "Δυναμική Αυτοδιοικητική Συνεργασία";

 
kamp
17 Αυγ 2020 11:03

Αφήστε οι περισσότεροι τις δικαιολογίες και πως επιλέχθηκε ο συντάκτης του άρθρου και δείτε τι έγινε και αν αυτό είναι σωστό. Επίσης για όσους γνωρίζουν οι περισσότεροι διευθυντές εκπαίδευσης επί ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν δικοί του σε αντίθεση με το διορισμό που έγινε τώρα. Αυτό που γράφω μπορεί να το εξετάσει και το esos και να μας πει τη γνώμη του.

 
Χρηστάκης
17 Αυγ 2020 10:56

Εδώ ισχύει το " κοίτα ποιος μιλάει".

 
ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ!
17 Αυγ 2020 03:09

Σε ένα πραγματικά δημοκρατικό και ευνομούμενο κράτος η επιλογή των Στελεχών Εκπ/σης θα έπρεπε να γίνεται μέσω ΑΣΕΠ και μόνον, με μετρήσιμα προσόντα και με απόλυτη διαφάνεια! Όπως το 1998, επί Αρσένη, που διοριστήκαμε χωρίς "μέσον" ή "κομματική ταυτότητα" στη δημόσια εκπαίδευση. Αιρετοί, συνεντεύξεις, κομματικές επιτροπές και άλλα παρόμοια ευτελίζουν διαδικασίες και υποψηφίους, αμφότερα!

 
Δεν έτυχε.... πέτυχε
17 Αυγ 2020 01:22

@ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ
"μέσα σε αυτό το χαμό με την πανδημία μπορούσαν να γίνουν κανονικές κρίσεις που θέλουν χρόνο και ηρεμία";
Είχε όσο χρόνο και ηρεμία ήθελε ως το Μάρτιο.... αλλά ΔΕΝ τις έκανε τότε.
Τώρα θα τις κάνω, ύστερα θα τις κάνω.... ααα το βρήκα, ας τις κάνω τώρα EXPRESS, μέσα στην πανδημία!
Και μέχρι να βρεθεί και το εμβόλιο, γιατί να μην βάζουμε παντού τον κόσμο, με την ίδια διαδικασία???

 
Σάντσο@Δον Κιχώτη
16 Αυγ 2020 23:08

Κιχώτη μη κιχωτίζεις.Δεν ιδρώνει το αυτί τους.Ρίξε μου λίγο λαρδί.Όλο καλαμπόκια μου ρίχνεις..

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
16 Αυγ 2020 23:00

Είναι πάντως πολύ αστείο όλοι οι σχολιαστές με αγαστή ομοφωνία να απορρίπτουν την άποψη του αρθρογράφου με τη βεβαιότητα ότι ο ίδιος είχε επιλεγεί με διαβλητό τρόπο, ενώ το ζήτημα είναι τι γίνεται σήμερα με τη συγκεκριμένη εξόφθαλμα αντιδημοκρατική και αυθαίρετη διαδικασία! Ακόμη κι αν ισχύουν όλα αυτά για το παρελθόν, τώρα τι κάνουμε, κύριοι; Σας αρέσει που συνεχίζεται και μάλιστα με πιο απροκάλυπτο τρόπο όλη αυτή η παθογένεια; Αφήστε λοιπόν τα φτηνά άλλοθι και σταθείτε στο σήμερα!

 
ΕΝΕΟΣ
16 Αυγ 2020 22:58

Ο αρθρογράφος ας ξεκινήσει παραθέτοντας τα προσόντα του καθώς και των υπόλοιπων Περιφερειακών οι οποίοι προέδρευαν στις σχετικές επιτροπές που έκριναν τους Δ/ντες !!!

 
Αργυροκώστας
16 Αυγ 2020 22:57

'Εχει ο καιρός γυρίσματα, κε πρώην περιφερειακέ, όταν μόνο ο κομματικός άνεμος φυσάει τα πανιά σου.

 
Δουλτσινέα
16 Αυγ 2020 22:03

Κλαίνε οι χήρες κλαίνε κι οι παντρεμένες...!

 
ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ
16 Αυγ 2020 21:29

Θυμάμαι τότε το 2015 στην ψηφοφορία για την επιλογή του ΔΔΕ της διεύθυνσης που υπηρετώ ήταν δύο υποψήφιοι. Ο ένας ήταν ο παλιός και ο άλλος κάποιος άγνωστος που μας έστειλε το βιογραφικό του με email. Φυσικά ψηφίσαμε τον παλιό που ήταν μια μετριότητα αλλά του άλλου δεν ξέραμα ούτε τη φάτσα που λέει ο λόγος . Σε άλλες ΔΔΕ βγήκαν με το παραπάνω σκεπτικό ή οι παλιοί ή κανένας που είχε πολύ ισχυρή κομματική υποστήριξη. Και έρχεται τώρα ο καθαρά κομματικός ΠΔΕ να μας κάνει σχόλια για τον τρόπο επιλογής των προσωρινών που δεν είναι τέλειος αλλά μέσα σε αυτό το χαμό με την πανδημία μπορούσαν να γίνουν κανονικές κρίσεις που θέλουν χρόνο και ηρεμία;

 
Πέτρος
16 Αυγ 2020 20:13

Ψάχνω και δεν βρίσκω πουθενά αιτιολογημένα ,με ποια κριτήρια επιλέχτηκε τότε ο αρθρογράφος.Ας κάνει έναν κόπο ακόμα και ας δώσει στο esos προς δημοσίευση την αίτιολογημενη έκθεση επιλογής του.Τοτε και μόνο τότε θα έχουν βάση τα όσα έγραψε.

 
ΥΕΝΕΔ
16 Αυγ 2020 20:01

Ένας γνωστός μου καναλάρχης πάντως λέει, πως ότι είναι συνταγματικό είναι ΚΑΙ δημοκρατικό...
Αγάπη μόνο λοιπόν.

 
άλλα τα μάτια του λαγού..
16 Αυγ 2020 18:22

Είναι πλέον σουρεαλιστικό να διαβάζουμε παρόμοιες τοποθετήσεις από ανθρώπους όπως ο πρώην περιφερειακός που διορίστηκε από τον τότε Υπουργό Παιδείας, χωρίς δημοσιοποίηση προσόντων πλην των εμφανών κομματικών. Έλεος!

 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ
16 Αυγ 2020 17:56

ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΗΚΑΤΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ; TI TYΠIKA ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΙΧΑΤΕ;ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΔΕ ;

 
Στπ
16 Αυγ 2020 17:29

Και πολύ σωστά το ESOS βάζει υποσημείωση ότι ο Δημητρίου που μας κουνάει το δάχτυλο επελέγη το '15 από τον Μπαλτά.

 
Μα αυτός με τι προσόντα επελέγη;
16 Αυγ 2020 16:24

Μιλάει για αξιοκρατία περιφερειακός διευθυντής;;;; Τη σημείωση που έβαλε το esos πρέπει να την βάλει στην αρχή!

 
ζορρο
16 Αυγ 2020 15:07

νασαι καλα μας εκανες να γελασουμε ευτυχως γιατι το χαμογελο δινει ζωη κατι ειναι και αυτο γελαει ο καθε πικραμενος με αυτα που λετε κυριε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 
Περί διαδικασιών.
16 Αυγ 2020 14:15

Με ποια ακριβώς διαδικασία επελέγη, ο συγγραφέας του άρθρου, Περιφερειακός Διευθυντής τότε. Επειδή δεν θυμάμαι !!!!!!!!!!
Προσωπικά κατακρίνω απόλυτα την τωρινή διαδικασία. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έκανα αίτηση. Όμως άλλο τόσο κατακρίνω και τη διαδικασία επιλογής του συγγραφέα ως Περιφερειακού τότε. Σημειωτέον ότι δεν τον γνωρίζω ούτε αναφέρομαι προσωπικά σε αυτόν. Για τη διαδικασία λέμε που δεν διαφέρει σε τίποτα από την τωρινή. Μα σε τίποτα!!!!!!!

 
Δον Κιχώτης
16 Αυγ 2020 14:00

Σαράντα έξι χρόνια τώρα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, σαράντα έξι χρόνια τώρα ο καθένας ορίζει σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του τις βασικές έννοιες «άριστος», «ικανός», «κατάλληλος«, «αξιοκρατία» και «αξιολόγηση» και στη συνέχεια παρεμ-βαίνει στα θέματα της Παιδείας για να μεγαλουργήσει, όταν δε φεύγει, επαίρεται για το έργο του!...
Να φύγετε όλοι από τον χώρο της Παιδείας!
Να πάμε σε συνταγματική αναθεώρηση, να βρούμε έναν τρόπο ώστε ο Υπουργός Παιδείας να έχει αυξημένες αρμοδιότητες και αποδοχή σαν αυτή που έχει ο καθη-γητής Κωνσταντίνος Δασκαλάκης ή ο καθηγητής Σωτήριος Τσιόρδας.
Να ξεσηκωθούν πρώτοι οι άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών και να διδάξουν στον Λαό το 40ο κεφάλαιο του Επιταφίου Λόγου, ο καθένας με τον δικό του τρόπο!
Η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της τάξης, γιατί παρακολουθεί σιωπηλή το ίδιο έργο;

 
ΝΙΚΟΛΑΣ
16 Αυγ 2020 12:36

Τι άλλο θα ακούσουμε!. Ότι τα συμβούλια επιλογής τότε είχαν αξιοκρατία! Η ψηφοφορία έγινε κανονικά!Το ότι ο νόμος που επιλέχθηκαν οι ΔΔΕ ήταν αντισυνταγματικός εσας φαίνεται να μην σας λέει τίποτα. Ναι συμφωνώ ότι ίσως δεν ήταν καλή λύση η τοποθέτηση προσωρινών ΔΔΕ, ωστόσο το λέει και ο ίδιος ο τίτλος προσωρινός.Η ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. θα κριθεί από τον τελικό νόμο που θα ψηφίσει και θα υλοποιήσει καθώς και το πόσο σύντομα θα γίνει αυτό.

 
Ερτ
16 Αυγ 2020 12:23

Ευχόμαστε ολόψυχα να μας θυμησετε και εσείς πόσα τυπικά προσόντα είχατε όταν γίνατε ΠΔΕ. Α, λάθος, δεν ανακοινώθηκαν ΠΟΤΕ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ