Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Με απουσίες η εξ αποστάσεως εκπαίδευση-Υποχρεωτική η μάσκα για τους εκπαιδευτικούς κι ενδεχομένως για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία 7 Σεπτεμβρίου- Θα κλείνουν μόνο τοπικά όταν υπάρχει έξαρση-Αποκλείεται μάθημα πρωί απόγευμα
Δημοσίευση: 16/08/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας, θεωρεί πως με βάση τα σημερινά δεδομένα ή και    με  διπλασιασμό των κρουσμάτων,  τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου, για δια ζώσης εκπαίδευση, υπό τους όρους και προϋποθέσεις που θα θέσουν οι ειδικοί επιστήμονες του ΕΟΔΥ.

Αν και η    κυβερνητική  απόφαση  για το άνοιγμα των σχολείων θα ληφθεί στις 19 Αυγούστου    τα σενάρια , από εκπαιδευτικής πλευράς, που επεξεργάζεται το επιτελείο του υπουργείου Παιδείας είναι:

Α. Τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου.

Β. Τα σχολεία να κλείνουν μόνο τοπικά σε επίπεδο, χωριού, πόλης ή Νομού, όταν υπάρχει έξαρση κρουσμάτων Κορωνοιού, και για όσες ημέρες κρίνει ο ΕΟΔΥ. Να ακολουθηθεί, δηλαδή αυτό που συνέβη τον περασμένο Μάρτιο, που αρχικά είχαν κλείσει σε   Νομούς, όπως Ηλεία, Ζάκυνθο  και Αχαία.

Γ. Όταν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε σχολείο, να λαμβάνονται μέτρα μόνο γι αυτό.

Δ. Αποκλείεται το σενάριο πρωί απόγευμα μάθημα. Κι αυτό λόγω σειράς αντικειμενικών δυσκολιών.

Ε. Προτείνεται, εάν χρειαστεί, τη διαίρεση τμημάτων και την εκ περιτροπής  διδασκαλία με ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση για τους μαθητές εκτός σχολείου.

Ζ. Παράγοντες του υπουργείου Παιδείας εισηγούνται:

  •  η μάσκα στην αίθουσα διδασκαλίας και εντός του κλειστού χώρου του σχολικού κτιρίου να είναι υποχρεωτική  για τους εκπαιδευτικούς  κι ενδεχομένως για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου
  • σε πρώτη φάση η μάσκα να είναι προαιρετική για τους μαθητές του Δημοτικού ή και για του Γυμνασίου και Λυκείου.

Στην περίπτωση που αποφασιστεί να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και από τους μαθητές, προτείνεται να μειωθεί ο χρόνος της ώρας διδασκαλίας  στα 30-35 λεπτά.

Η. Το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται στη διαδικασία προμήθειας χιλιάδων tablet αξίας 12 εκατομμυρίων ευρώ . Τα tablet θα δοθούν δανεικά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που θα δηλώσουν ότι δεν διαθέτουν ηλεκτρονικές συσκευές για να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Θ. Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης tablet στους μαθητές και εκπαιδευτικούς που θα δηλώσουν ότι δεν διαθέτουν, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα γίνεται με απουσίες για τους μαθητές που δεν θα συμμετάσχουν. Συζητείται η διαγραφή απουσιών να γίνεται μόνο με βεβαίωση του πάροχου internet στην οικεία τους μαθητή ότι τη συγκεκριμένη ώρα ή ώρες υπήρχε βλάβη.

Ι. Η επιθυμία  και η επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά με όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, τηρώντας αυστηρά μέτρα προστασίας, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις του ΕΟΔΥ προς την Κυβέρνηση.

Φροντιστήρια

Τα Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών θα λειτουργήσουν κανονικά υπό τους όρους και προυποθέσεις που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ. Οι όποιες τοπικές αποφάσεις που θα λαμβάνονται για τα σχολεία  θα ισχύουν και για τα  Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Σημείωση: Οι αποφάσεις που θα ανακοινωθούν θα ισχύουν τόσο για τα δημόσια όσο και για τα ιδιωτικά σχολεία.

Ετικέτες: 
Κορωνοϊός

Σχόλια (68)

 
Διονύσιος ΠερδIκ.
16 Αυγ 2020 16:58

Αυτοί οι παράγοντες του υπουργείου έχουν όνομα;;; Και με ποια λογική οι καθηγητές πρέπει να φοράνε μάσκα συνέχεια αλλά οι μαθητές όχι;;;ΟΛΜΕ ακούς ;;;ξυπνάτε..Οποιος έχει φορέσει μάσκα έστω και για λίγο ξέρει ότι είναι αδιανόητο να κάνεις μάθημα έτσι

 
Jimmy
16 Αυγ 2020 17:23

Μην κάνει το λάθος και κλείσει ξανά τα σχολεία το ΥΠΑΙΘ. Η προηγούμενη εμπειρία δείχνει ξεκάθαρα ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά. Την άνοιξη "περπάτησε" η εξ αποστάσεως γιατί τα δεδομένα ήταν πρωτόγνωρα και όλοι πέσαμε με τα μούτρα για να στηρίξουμε τους μαθητές μας. Σήμερα όλοι θεωρούμε ότι όποια προσπάθεια κι αν έγινε, σύγχρονα και ασύγχρονα, δε συγκρίνεται με τίποτα με τη δια ζώσης διδασκαλία. Στη χειρότερη περίπτωση, καλύτερα εκ περιτροπής να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο παρά να ξαναγυρίσουμε στο μάθημα μέσω υπολογιστή. Γι' αυτό καλά θα κάνει το ΥΠΑΙΘ να αφήσει στην άκρη τις αγορές (!!!) των tablets και να σκεφτεί τι πρέπει να παρέχει στα σχολεία όταν αυτά θ'ανοίξουν. Αν κάπου σκάσει ένα περιστατικό, τότε μόνο να ληφθούν ειδικά μέτρα για το συγκεκριμένο σχολείο-περιοχή. Όσον αφορά στις μάσκες, να μπορεί ο εκπαιδευτικός να επιλέγει αν θα τη φοράει και σε καμιά περίπτωση να μην είναι υποχρεωτική. Όσοι κάνουν προτάσεις για υποχρεωτική χρήση μάσκας στην τάξη, έστω και για τους εκπαιδευτικούς, έχουν αναρωτηθεί αν μπορεί να γίνει μάθημα με μάσκα; Τέλος, ας μην ποντάρει το ΥΠΑΙΘ στη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος. Ακόμη και να μας υποχρεώσουν, κανείς δεν πρόκειται να το εφαρμόσει στην τάξη του. Άσε που πλέον δεν πρόκειται κανένας γονιός να κρατήσει το παιδί του στο σπίτι. Όλοι θα τα στέλνουν στο σχολείο για πολλούς και διάφορους λόγους.

 
Γιώργος Σ
16 Αυγ 2020 17:26

Οι ιερεις στις λειτουργίες δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα, οι εκπαιδευτικοί στο μάθημα, ναι...

 
Σχολεία ανοικτά
16 Αυγ 2020 17:28

Ολοι έξω είναι, ο ένας πάνω στον άλλον, κανείς δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας και κανείς δεν ελέγχει κανέναν. Είναι υποκριτικό να συζητούνται ειδικά μέτρα για τα σχολεία, πέρα απο σχολαστικό καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων και τήρηση αποστάσεων.

Με tablet δε γίνεται σωστή εκπαίδευση, το καλύτερο θα ήταν να προμηθευτούν τα σχολεία με σταθερούς και φορητούς Η/Υ, και οι μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου να έχουν πρόσβαση στα εργαστήρια.

 
Κιμ
16 Αυγ 2020 17:29

Μασκούλα, γιατί όχι? Δηλαδή οι γιατροί που εγχειρίζουν επί τόσα χρόνια, έπαθαν κάτι? Μία συνήθεια είναι... Αφήστε τις δικαιολογίες .

 
Μαρία
16 Αυγ 2020 17:29

Ο σοφός λαός μας λέει: Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και τα ανήλικα αρρωσταίνουν...

 
μάσκα οι μαθητές
16 Αυγ 2020 17:34

όχι οι καθηγητές που μιλούν , εργασία σιωπηλή περισσότερη. εκ περιτροπής οπωσδήποτε ώστε να βγαίνει η ύλη πιο γρήγορα και να εξισορροπείται η μείωση των ωρών. ΟΠΟΤΕ δεν χρειάζεται εξ αποστάσεων ΣΥΓΧΡΟΝΗ , μόνο ασύγχρονη λίγο υποστηρικτικά για όλους. με μικρά τμήματα γιατί να λείπει κάποιος; να ακολουθηθεί η διαδικασία η κανονική για όσους -ελάχιστους έχουν θέμα - ως κατ' ιδίαν διδαχθέντες. άιντε με τις αηδίες !

 
Στράτος
16 Αυγ 2020 17:36

Πολύ σημαντικές οι πληροφορίες του esos. Μερικά σχόλια για την εφαρμογή στην πράξη:
1. Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση του μαθήματος που γίνεται στην τάξη προσκρούει στις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, την έλλειψη τεχνικών μέσων στα σχολεία (πόσες αίθουσες διαθέτουν σύνδεση στο ίντερντε, κάμερα κλπ), εγείρει ζητήματα προσωπικών δεδομένων κ.α. Θα ήταν προτιμότερο, σε περίπτωση εκ περιτροπής διδασκαλίας να υπάρχει για τους μαθητές που λείπουν ασύγχρονη εξ αποστάσεως (υλικό και εργασίες στο eclass κλπ).

2. Οι διδάσκοντες με μάσκα είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να κάνουν μάθημα. Δύσκολο και για τους ίδιους, δυσκολότερο και για τους μαθητές να παρακολουθούν τι λέει ο εκπαιδευτικός πίσω από μια μάσκα.

3. Η προσπάθεια υποχρεωτικότητας στην εξ αποστάσεως κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Απαιτεί όμως εξασφάλιση και υλικού (τάμπλετ κλπ) αλλά και συνδέσεων στο διαδίκτυο αλλά και πολλαπλού υλικού όταν υπάρχουν αδέλφια μαθητές κ.α. πολλά. Επίσης, ποιος θα "παίρνει" απουσίες για τους εξ αποστάσεως παρακολουθούντες μαθητές; Ο εκπαιδευτικός που θα διδάσκει μέσα στην τάξη;

4. Σε περίπτωση εκ περιτροπής διδασκαλίας, θα δοθούν άδειες ειδικού σκοπού στους γονείς των οποίων οι μαθητές θα μένουν σπίτι; Και οι εκπαιδευτικοί που είναι γονείς ανηλίκων; Ποιος θα καλύπτει το κενό της άδειάς τους στη διδασκαλία;

 
Για Κιμ
16 Αυγ 2020 17:42

Οι γιατροί δε μιλάνε επι 40 λεπτά. Με την κάμερα ανοιχτή οι παρόντες μαθητές δεν θα συμμετέχουν για να μην εκτεθούν, επομένως ολο το μαθημα θα ειναι με μορφη διάλεξης για να επωφεληθουν και αυτοι που συμμετέχουν εξ αποστάσεως.

 
Αγγελικη
16 Αυγ 2020 17:56

ΜΟΝΟ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ και με ΑΥΣΤΗΤΟΤΑΡΑ ΜΕΤΡΑ...η υλη βγαινει ωραιοτατα οταν εχεις λιγοτερους μαθητες! δεν χρειαζονται 7ωρα και τα 5ωρα μια χαρα ειναι. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ;;; Θα στελνουν τα παιδια κανονικα για να μεινουν ορφανα στο τελος; ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙΤΕ

 
nik
16 Αυγ 2020 17:59

εχει να πεσει γελιο με τους τραγικους που αποφασιζουν και εσεις οι ιδιοι τους ψηφιζετε

 
Οικονομου
16 Αυγ 2020 18:05

Όλος ο ιδιωτικός τομέας φοράει μάσκα! .δε μπορείτε μάσκα δε μπορείτε απόγευμα... Αν δε μπορείτε ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ..υπάρχουν άπειροι που μπορούν και θέλουν

 
Giannis
16 Αυγ 2020 18:16

Επειδή, τόσο καιρό οι λοιμωξιολόγοι φωνάζουν ότι έχει νόημα η μάσκα όταν την φορούν όλοι και όχι κάποιοι, διότι προστατεύει πρώτα και κύρια τους άλλους από τα δικά μας σταγονίδια και ό,τι άλλο (εκτός από λόγια) βγαίνει από το στόμα μας, η χρήση της για τους τους εκπαιδευτικούς θα πρέπει να είναι υποχρεωτική, όπως επίσης και από τους μαθητές. Αν είναι τόσο δύσκολο να κρατήσουν τις μάσκες, είναι καλύτερο να μειωθεί ο χρόνος διδασκαλίας. Το γνωρίζουμε όλοι μας, ότι ένα μάθημα 45λεπτο, μπορεί κάλλιστα να περιοριστεί στα 20 λεπτά. Δεν χρειάζονται ούτε οι αφορμήσεις, ούτε οι επαναληπτικές ερωτήσεις, ούτε η εξέταση. Μόνον η παράδοση. Τα υπόλοιπα μπορούν να μεταφερθούν στην ηλεκτρονική τάξη. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να δοθεί χρόνο, υπό όρους, να βγάλουν για λίγο τις μάσκες καθηγητές, δάσκαλοι και μαθητές, πριν ξεκινήσει η επόμενη ώρα.
Αντε και καλή χρονιά

 
anonymous_Larissa
16 Αυγ 2020 18:30

Τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο. Η ανατροπή της καθημερινότητάς τους έχει ως αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό από τις υποχρεώσεις τους, τη βαρεμάρα και την αναβλητικότητα. Εξάλλου είναι σημαντικό για την ψυχολογία τους.

 
Πάλι βλακείες;
16 Αυγ 2020 18:30

Γιατί οι εκπαιδευτικοί με μάσκες και τα παιδιά χωρίς;
Είναι προτιμότερο να "ψεκάζουν";
Τι να σου κάνει κι η μάσκα εάν δεν τη φορούν όλοι!!
Πάλι βλακείες;

 
....
16 Αυγ 2020 18:36

Η μάσκα δεν θα προστατέψει κανέναν εκπαιδευτικό από τους μαθητές που είναι ασυμπτωματικοί και δεν θα φορούν μάσκα!Τραγικές αποφάσεις!

 
Νηπιαγωγός
16 Αυγ 2020 18:41

Προς όσους ισχυρίζονται ότι "όλοι έξω είναι, χωρίς μάσκες, χωρίς υπευθυνότητα κλπ":
Όχι, δεν είναι όλοι έξω. Ανήκω στις ευπαθείς ομάδες κι έχω κλειστεί όλους αυτούς τους μήνες μέσα αφού δεν μπορώ να προστατευτώ από τους επιπόλαιους και τους ανεύθυνους. Μέτρα υποχρεωτικά για ΟΛΟΥΣ στα σχολεία, μικρούς και μεγάλους, χωρίς εξαιρέσεις. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα δηλ. ΑΝΟΗΣΙΕΣ!!!

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
16 Αυγ 2020 18:48

1. Αφού στην εκ περιτροπής, οι μισοί μαθητές του τμήματος ακούνε το μάθημα πχ τη Δευτέρα και οι άλλοι μισοί ακούνε ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑ την Τρίτη, τι νόημα έχει η μετάδοση σε πραγματικό χρόνο στους μαθητές εκτός σχολείου ; Θα τα ακούνε δηλ. δυο φορές ; ή μήπως θα προχωράς κανονικά στο παρακάτω με τους μισούς μαθητές απέναντί σου και τους άλλους να κοιμούνται από το σπίτι ;
2. Δε χρειάζονται χιλιάδες τάμπλετ. Εκατομμύρια χρειάζονται. Και ποιος θα τα μοιράσει σε ποιούς ; Αν χαλάσει κάποιο, ποιος θα το πληρώσει ; Ο γονιός που θα πει ότι δεν έχει χρήματα γιατί αν είχε θα αγόραζε και δεν θα ζητούσε τα μηχανάκια του υπουργείου ;
3. Στο σχολείο μου υπάρχουν 15 τμήματα γενικής παιδείας. Θα μεταδίδεται μάθημα από 14 καθηγητές ; Ποιος θα στηρίξει τέτοιο όγκο δεδομένων ταυτόχρονα ; Το ΠΣΔ (;!;). Καλώ οποιονδήποτε του υπουργείου να έρθει να κάνει έτσι μάθημα στο σχολείο μου, για να δω και γω πώς γίνεται ρε παιδιά ! Για να μην πω για το δημοτικά. Θα φεύγουν οι γονείς για τη δουλειά και θα αφήνουν μόνο του τον 8χρονο Θανασάκη να κάνει μάθημα εξ αποστάσεως ;;;
4. Τα μαθήματα στη Βθμια εκπαίδευση δεν είναι διαλέξεις όπως στην Γθμια. Εκτός κι αν η διδασκαλία γίνει διάλεξη. Να μας το πουν να ετοιμαστούμε κατάλληλα.
5. Ποιος θα παίρνει απουσίες από αυτούς που θα κοιμούνται στο σπίτι ; Κι αν κάποιος μαθητής ισχυρισθεί ότι δεν παρακολούθησε το μάθημα γιατί χάλασε το κινητό του, τι βαθμό θα του βάλουμε ;
6. Να μην αναφέρω την αξιολόγηση των μαθητών. Είναι γνωστό ότι η αξιολόγηση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει μόνο προβλήματα και καμία λύση ακόμα και στα πλέον προηγμένα κράτη.
7. Φυσικά δεν θα γίνεται καμία δραστηριότητα όπως γιορτές, εκπαιδευτικές και διδακτικές επισκέψεις, εκδρομές κλπ. Όχι ότι θα μας λείψουν οι γιορτές. Αγγαρεία κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια.

 
BLAST
16 Αυγ 2020 19:12

Εξ αποστάσεως υποχρεωτική εκπαίδευση, η μόνη λύση. Ας μην αφήσουμε τις τεχνοφοβικές προκαταλήψεις να μας στερήσουν το πολυτιμότερο αγαθό. Η ροή της πληροφορίας είναι το θεμέλιο της κυτταρικής λειτουργίας, το θεμέλιο της ζωής (κεντρικό δόγμα μοριακής βιολογίας), δεν είναι κάτι "αφύσικο".

 
Αρχί-ειδικός επιστήμονας
16 Αυγ 2020 19:17

Ως αρχι-ειδικός.... έχω να προτείνω στο υπουργείο : Κανείς με μάσκα. Εκαιδευτικοί και μαθητές να μάθουν με ταχύρυθμα σεμινάρια τη νοηματική και όλα θα πάνε περίφημα....

 
Περί ορέξεως
16 Αυγ 2020 19:18

Εμένα πάντως δεν μ αρέσει η εξ αποστάσεως επειδή μόνο στη διά ζώσης μπορεί να γίνει κατάληψη μέχρι τα Χριστούγεννα και βλέπουμε

 
Eκπαιδευτικος
16 Αυγ 2020 19:22

Να γίνουν τα τμήματα μικρότερα από 10 παιδιά και κάτω σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και με αυστηρά υγειονομικά μέτρα παντού. Αυτά χρειάζονται προσληψεις αναπληρωτών αλλά σιγά μην τις κάνουν! Αυτοί δεν έκαναν καμία πρόσληψη στην υγεία, στην παιδεία θα κολλήσουν? Δώστε σανο στον λαό μπόλικο!

 
Μασκοφόρος
16 Αυγ 2020 19:27

Μάσκα θέλουν; Πολύ ωραία, κάθε μέρα θα τους βάζω να γράφουν τεστ και στο μάθημα μούγγα, μόνο γράψιμο στον πίνακα κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

 
Κώστας
16 Αυγ 2020 19:27

Δώσε πονο Υπουργέ!
Παροχη μάθησης σε όλους τους μαθητές.
Μπαίνει σιγά σιγά το συστημα στις ράγες του εκσυγχρινισμου..
Εξ αποστασεως εκπαίδευση άμεσα!!!

 
Μάσκα!
16 Αυγ 2020 19:30

@Οικονόμου
Να βάλουμε κι εμείς την μάσκα κάτω από το σαγόνι όπως αυτή που φοράει ο ιδιωτικός τομέας και οι ειδικοί λένε πως είναι εντελώς ακατάλληλη. 'Η να την φοράμε με την μύτη και το στόμα ακάλυπτα, όπως ακριβώς την φοράνε στον ιδιωτικό τομέα. Βλέπουμε πολύ καλά πόσο σωστά γίνεται η χρήση μάσκας στον ιδιωτικό τομέα!! Κάτι ακόμη, κανείς δεν είπε πως είναι εύκολη η χρήση μάσκας για τόσες ώρες και όλοι μας σκεφτόμαστε πως αντέχουν π.χ. οι υπάλληλοι στα beach bar με την μάσκα και γι αυτό κανείς μας δεν διαμαρτύρεται όταν τους βλέπει ουσιαστικά να μην την φοράνε αλλά απλώς να την φέρουνε. Ναι, θα κάνουμε μάθημα με μάσκα αλλά μην το παρουσιάζουμε πως είναι απλό, φυσιολογικό και δεν επηρεάζει το μάθημα. Αλήθεια, θα μπορώ να κατεβάζω την μάσκα για να χρησιμοποιώ σφυρίχτρα στο μάθημά μου ή στην εφημερία μου; Μετά θα πρέπει να αλλάζω μάσκα αφού η συγκεκριμένη μπορεί να έχει μολυνθεί από τους μαθητές που δεν θα φοράνε μάσκα και θα την έχω πιάσει με τα χέρια μου για να την κατεβάσω;

 
μαθητής
16 Αυγ 2020 19:32

Τώρα άλλαξαν τροπάριο οι κύριοι του υπουργείου παιδείας. Η μάσκα υποχρεωτική μόνο για τους καθηγητές και προαιρετική για τους μαθητές!!! Δηλαδή ανυπόστατα πράγματα.

 
Δημήτρης
16 Αυγ 2020 19:34

Ως συνήθως κάποιος από τον ιδιωτικό τομέα, έχει άποψη.... Κοινωνικός αυτοματισμός ή κάτι άλλο!!

 
Eleni
16 Αυγ 2020 19:39

Εκ περιτροπης διδασκαλια για να γινεται κ ποιοτικο μαθημα! Τοσα χρονια παλευουμε να μειωσουμε τον αριθμο μαθητων ανα τμημα για να πετυχουμε βελτιστο αποτελεσμα. Αυτο αλλωστε πλασαρουν τα ιδιωτικα κ τα φροντιστηρια
Με ολιγομελη τμηματα εξασφαλιζονται οι αποστασεις κ δεν χρειαζεται χρηση μασκας!

 
Χαρα
16 Αυγ 2020 19:56

12000000 ευρώ για ταμπλετ ντροπή τους με αυτά τα χρήματα διορίζουν αναπληρωτές γίνεται πρωινή απογευματινή ζώνη με λίγα παιδιά και τρώει και κόσμος ψωμάκι . Βέβαια με τα ταμπλετ θα φάνε όπως πάντα και οι γνωστοί μας άγνωστοι ντροπή ντροπή ντροπή

 
ΝΜ
16 Αυγ 2020 20:07

Οι χειρουργοί φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της επέμβασης σε σταθερή θερμοκρασία περιβάλλοντος 15-20 βαθμούς Κελσίου ή και λιγότερο, αναλόγως του είδους της επέμβασης. Επίσης δεν μιλούν συνέχεια, δεν πάνε πάνω - κάτω στην αίθουσα του χειρουργείου και τους σκουπιζουν τον ιδρώτα. Οι εκπαιδευτικοί με τις μάσκες θα δυσκολευτούν, πραγματικά.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ