ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ

Εγκύκλιος:Υποχρέωση καταχώρησης μαθητών και εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολικών στο ΠΣ Myschool

Δημοσίευση: 17/08/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγκύκλιο για την υποχρέωση καταχώρησης του μαθητικού δυναμικού και του εκπαιδευτικού προσωπικού των ιδιωτικών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης στο ΠΣ Myschool, υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Ειδικότερα, με την εγκύκλιο η υφυπουργός Παιδείας υπενθυμίζει τις κείμενες διατάξεις που επιτάσσουν την καταχώρηση των στοιχείων του μαθητικού δυναμικού και του εκπαιδευτικού προσωπικού των ιδιωτικών σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) Μyschool και ζητείται από τα κατά τόπους και καθ’ ύλην αρμόδια Όργανα να προβούν στις κατά περίπτωση ενέργειες αρμοδιότητάς τους, ως εξής:

Α.Με ευθύνη της κατά τόπο αρμόδιας Δ/νσης Εκπαίδευσης καταχωρίζεται στην καρτέλα της ιδιωτικής σχολικής μονάδας που τηρείται στο ΠΣ Myschool, η πράξη διορισμού (ή πρόσληψης, στις περιπτώσεις αναπλήρωσης) όλων των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τα απαραίτητα στοιχεία που ορίζονται αρμοδίως για το Π.Σ. Myschool.

Ομοίως, κάθε μεταβολή που επέρχεται με σχετική διοικητική πράξη και αφορά εκπαιδευτικό ιδιωτικής σχολικής μονάδας καταχωρίζεται στο εν λόγω Π.Σ. με ευθύνη της Δ/νσης Εκπαίδευσης που εξέδωσε την πράξη αυτή.

Β.  Με ευθύνη του διευθυντή της κάθε σχολικής μονάδας καταγράφονται, εισάγονται στο ηλεκτρονικό σύστημα και, όποτε επέλθει μεταβολή, επικαιροποιούνται στοιχεία μαθητικού δυναμικού όπως τα τμήματα που λειτουργούν, ο αριθμός των μαθητών κατά τάξη, τμήμα, κατεύθυνση ή άλλη ενότητα, με την δέουσα προσοχή στη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων.

Γ.  Τα ανωτέρω εφαρμόζονται κατ’ αναλογία στα ξένα σχολεία της ημεδαπής όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 35, παρ. 8 του ν. 4186/2013 (Α’ 193), όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 90, παρ. 1 του ν. 4485/2017 (Α’ 114).

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ