ΜΑΘΗΤΕΣ

Απόφαση: Άνοιγμα σχολείων με όλους τους μαθητές (σε πλήρη σύνθεση)

Εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών
Δημοσίευση: 18/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων   σε πλήρη σύνθεση (δηλαδή  με όλους τους μαθητές), στις 7 Σεπτεμβρίου, αποφασίστηκε ,ομόφωνα, στη σημερινή κοινή διαδικτυακή  σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας  με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν  επίσης αυξημένα μέτρα προστασίας , κατά τη λειτουργία των σχολείων, όπως:

Α. Χρήση της μάσκας, μάλλον, στο Γυμνάσιο και Λύκειο κι ενδεχομένως  στις δύο τελευατίες τάξεις του Δημοτικού .Δεν αποφασίστηκε εάν η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική από τους μαθητές. Η πιο πιθανή απόφαση που θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες είναι αρχικά να είναι προαιρετική για τους μαθητές.Πάντως στη σύσκεψη διατυπώθηκε έντονος προβληματισμός εάν  θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η μάσκα για τους μαθητές.

Β. Να γίνει ειδική ενημέρωση προφορική και έντυπη των μαθητών για τη σωστή χρήση της μάσκας.

Γ. Θέσπιση διαφορετικών διαλειμμάτων των μαθητών. Ο διαχωρισμός θα γίνεται με κριτήριο την ηλικία των μαθητών.

Δ. Τα σχολεία να κλείνουν μόνο τοπικά σε επίπεδο, χωριού, πόλης ή Νομού, όταν υπάρχει έξαρση κρουσμάτων Κορωνοιού, και για όσες ημέρες κρίνει ο ΕΟΔΥ. Να ακολουθηθεί, δηλαδή αυτό που συνέβη τον περασμένο Μάρτιο, που αρχικά είχαν κλείσει σε   Νομούς, όπως Ηλεία, Ζάκυνθο  και Αχαία.

Ε. Όταν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε σχολείο, να λαμβάνονται μέτρα μόνο γι αυτό.

Ζ. Αποκλείστηκε το σενάριο πρωί απόγευμα μάθημα. Κι αυτό λόγω σειράς αντικειμενικών δυσκολιών.

Η. Θα γίνεται καθαρισμός των σχολείων κατά τη διάρκεια λειτουργίας του και μετά το πέρας λειτουργίας και με ευθύνη των Δήμων τα σχολεία θα προμηθευθούν με αντισηπτικά.

Λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν συνολικά από το υπουργείο Παιδείας .

Όπως δήλωσε η υπουργός, Νίκη Κεραμέως: «Η επικοινωνία μας με το Υπουργείο Υγείας και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19 είναι διαρκής με στόχο τη συνεχή επικαιροποίηση και προσαρμογή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε. Όπως το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα, οι εισηγήσεις των ειδικών είναι αυτές που μας καθοδηγούν για τις αυξημένες προφυλάξεις και τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας όπου και όταν αυτά απαιτούνται. Το αμέσως επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις με την Επιτροπή, το Υπουργείο θα ανακοινώσει το πλήρες πλαίσιο επαναλειτουργίας των δομών που υπάγονται σε αυτό.»

Στη σύσκεψη από πλευράς υπουργείου Παιδείας συμμετείχαν η υπουργός Ν. Κεραμέως, η υφυπουργός Σ. Ζαχαράκη  και ο υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης, η συνέχιση της προετοιμασίας της λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών που είχε ξεκινήσει προ μηνών, προκειμένου – όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από την ηγεσία του υπουργείου – να επικαιροποιηθεί η προετοιμασία και υπό το φως των πιο πρόσφατων επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας στη χώρα μας.

 

Σχόλια (46)

 
ELEN
20 Αυγ 2020 13:37

Δεν είναι μόνο τα εργαστήρια Πληροφορικής Είναι τα εργαστήρια στα ΕΠΑΛ σε όλους τους τομείς. Στις δύσκολες συνθήκες φαίνεται η έλλειψη υποδομής ακόμα περισσότερο. Ακολουθούμε το παράδειγμα των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών επιλεκτικά λ.χ στο άνοιγμα των σχολείων εκ καιρώ πανδημίας (μην μας την πουν κιόλας από τη στιγμή που μας χρηματοδοτούν) . Το παράδειγμά τους σχετικά με την βελτίωση της Ποιότητας στην Εκπαίδευση: λ.χ υποδομή (κτίρια, βιβλιοθήκες, σύγχρονα εργαστήρια κ.ο.κ)

 
ELEN
20 Αυγ 2020 13:28

Μπορεί η ΟΛΜΕ να μην αντιδρά αλλά και εμείς ως εκπαιδευτικοί και γονείς δεν κάνουμε το ίδιο:

 
Ολγγα
20 Αυγ 2020 02:51

Καλά δε φοβάται κανείς για την ασφάλεια του παιδιού του;τα σχολεία δεν πρέπει ανοίξουν...

 
εκ του ασφαλούς
20 Αυγ 2020 01:08

είναι η μόνη περίπτωση που άλλα λέει, άλλα θα κάνει, και όλοι θα μπουν μπράβο.
7 Σεπτέμβρη σε ποιο αγιασμό θα βρίσκεται η υπουργός?? καμία ιδέα??

 
Τζενη
20 Αυγ 2020 00:15

Στις περισσότερες χώρες έχουν μικρό αριθμό μαθητών 10-12 και τηρούν αποστάσεις!! Τον Οκτώβριο θα ψάχνουν τη αλλού την webex αλλού εκ περιτροπής και αλλού ....

 
Στις άλλες χωρες
19 Αυγ 2020 21:01

Σε όλες τις χώρες, συνάδελφοι, τα ίδια μέτρα πρότειναν για το άνοιγμα των σχολείων. Εκτός από το μη ρεαλιστικό μέτρο των ξεχωριστών διαλειμματων βέβαια. Με τη διαφορά επίσης ότι προβλέπονται τεστ για την εκπαιδευτική κοινότητα.

 
Ελένη
19 Αυγ 2020 16:46

Δημητρη εχεις απόλυτο δίκιο.
Εμένα το παιδί μου είναι 2,5 κ στην παραλία παίζει ελάχιστα με αλλά παιδάκια σε σταθερό κύκλο, ή λίγο με κανένα γείτονακι. Ούτε στην παιδική χαρά δεν παμε. ο καθένας βέβαια τα σταθμίζει αλλιώς αυτά, αλλά μην εθελοτυφλούμε. τα παιδιά κυκλοφορούν. τα κλειστά σχολεία μόνο τη δίκη μας υγεία προστατεύουν. γι αυτό κ δεν πρόκειται να τα αφήσουν κλειστά.

Τα ΑμεΑ ανάλογα κε την περίπτωση δεν φορούν μάσκα. Όμως στα ειδικά σχολεία χρειάζονται άλλες προβλέψεις....

 
Ολγγα
19 Αυγ 2020 13:36

Είμαι μητέρα παιδιού με ειδικές ανάγκες.πως θα φορέσει μάσκα αυτό το παιδί;δεν είναι εφικτό.δεν μπορεί να φορέσει...εγώ τι πρέπει να κάνω; Ας μου απαντήσει η υπουργός και εγώ θα το στείλω σχολείο...

 
ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ
19 Αυγ 2020 13:09

"Ερευνάτε τας γραφάς. Κρίνατε τας διαγραφάς": ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ;...!
Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 10-8-2020 - ΦΕΚ 157/Α/10-8-2020
(Άρθρο 17: Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης)
σε σύγκριση με το άρθρο 67 του Νόμου 4686/2020 - ΦΕΚ 96/Α/12-5-2020.

 
Ηρα
19 Αυγ 2020 12:51

Ας μην προτρεχουμε...καθιστε να δουμε ΑΝ θα ανοιξουν...

 
Εκπαιδευτικος
19 Αυγ 2020 11:00

Να μας πει το υπουργείο και οι ειδικοί πως είναι δυνατόν στα Γυμνάσια και στα Λύκεια να φτιαχθει ωρολόγιο πρόγραμμα και πρόγραμμα εφημεριών των εκπαιδευτικών έτσι ώστε τα διαλείμματα να είναι διαφορετικά για κάθε τάξη.Γνωριζουν πως λειτουργεί καθημερινά το σχολείο;Επίσης τι θα γίνεται με την λειτουργία των εργαστηρίων της πληροφορικής των φυσικών επιστημών της τεχνολογίας στο Γυμνάσιο όπου εκεί μπαίνουν όλοι οι μαθητές ενός σχολείου;

 
τηλεδιάσκεψη η υπουργός, στα σχολεία ο κοσμάκης
19 Αυγ 2020 10:52

η υπουργός ας δώσει το παράδειγμα, συνεδριάσεις στο ίδιο χώρο με μάσκα, όπως απαιτεί από τα παιδιά να πάνε στο σχολείο.

 
Προετοιμασία για Σεπτέμβριο
19 Αυγ 2020 09:59

Τα σχολεία έκλεισαν τον Μάρτιο επειδή έκλεισε όλη η χώρα - και το γενικό κλείσιμο ακολούθησε εκείνο των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών μετά την έξαρση του ιού στην Ιταλία.

Τώρα, έξι μήνες μετά, θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει οι προετοιμασίες ώστε να ανοίξουν τα σχολεία (μειωμένος αριθμός μαθητών σε κάθε τάξη, πρόσληψη αναπληρωτών για εκ περιτροπής διδασκαλία, παραγωγή κατάλληλου ψηφιοποιημένου εκπαιδευτικού υλικού κ.ο.κ.)

Από τη στιγμή που τα παραπάνω δεν έγιναν απλώς περιμένουμε να περάσει ο χρόνος μέχρι τη διάθεση του εμβολίου τον χειμώνα.

 
Δημήτρης
19 Αυγ 2020 09:55

Απορώ με τις αντιλήψεις κάποιων "γονέων". Θεωρούν οτι το σχολείο είναι η αποκλειστική πηγή του κορονοιού, αλλά όχι τα πάρκα, οι πλατείες, οι παραλίες και οι κάθε λογής συγκεντρώσεις, όπου τα παιδιά είναι κυριολεκτικά το ένα πάνω στο άλλο. Αν δηλαδή δεν ανοίξουν τα σχολεία, θα κρατήσουν τα παιδιά μέσα στο σπίτι ; Και ύστερα αυτό το επιχείρημα, οτι δεν μπορούν να φορέσουν μάσκα είναι σοβαρό ; Τα παιδιά σε πολλές χώρες φορούν μάσκες από τη στιγμή που θα βγουν από το σπίτι μέχρι να ξαναμπούν σ' αυτό. Η πειθαρχία είναι κάτι που μαθαίνεται και δεν είναι στο DNA κανενός λαού. Το έγκλημα του Υπουργείου είναι οτι δεν έκανε την παραμικρή προετοιμασία στους μήνες που πέρασαν. Απλά παρατηρούσε και κατέγραφε τα κρούσματα χωρίς να κάνει το παραμικρό. Ούτε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, σε θέματα υγείας και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ούτε εφοδιασμό των σχολείων με τον απαραίτητο ηλεκτρονικό και υγειονομικό εξοπλισμό, ούτε τίποτε.

 
Αναστασία Μ.
19 Αυγ 2020 09:40

Οι πάνινες μάσκες δημιουργούν έλλειψη οξυγόνωσης στον εγκέφαλο. Οι ιατρικές κοστίζουν 0,60 εκάστη. Μαθητές που δεν ακούν καλά, κοιτούν το δάσκαλό τους στο στόμα για να καταλαβαίνουν τι λέει.
Η Ιταλία μείωσε τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα σε 15. Στη χώρα μας αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών.
Η μόνη λογική είναι η μείωση των δαπανών για την παιδεία και το κόστος του ιού να μετακυλίεται στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα εργάζονται μιλώντας συνεχώς και ασθμαίνοντας, μέσα σε συνθήκες συνωστισμού με τους μαθητές τους, κάτι που δεν κάνουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, λες και αυτοί είναι άτρωτοι και κανείς τους δεν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.
Έλεος πια, έλεος!!!

 
Ελεύθερος
19 Αυγ 2020 08:01

@qwerty
Ποιες θεωρίες συνωμοσίας; Εδώ βοούν τα γεγονότα. Δεν έχουμε δα και τόσο κοντή μνήμη. Εν ολίγοις:
Στις 10 Μαρτίου τ.έ. το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό καταγεγραμμένων ανερχόταν στη χώρα μας σε 89. Αποφασίστηκε το κλείσιμο όλων των σχολείων επ' αόριστον. Η επιτροπή προέβαλε την υψηλή μεταδοτικότητα του νέου ιού από άτομα με ήπια ή καθόλου συμπτώματα αλλά και το γεγονός ότι τα παιδιά κρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, που φτάνει και ίσως ξεπερνά τις 14 ημέρες, μεγάλο μέρος του ιού (ιικό φορτίο) στον οργανισμό τους. Παράλληλα, αποκλείστηκε ως ΜΗ ενδεικνυόμενο μέτρο η καθολική, υποχρεωτική χρήση μασκών.

Από τους ίδιους επιστήμονες μόνο χθες ανακοινώθηκαν 269 κρούσματα του ίδιου ιού στη χώρα. Παρ' όλ' αυτά, αποφάσισαν ν' ανοίξουν τα σχολεία, μάλιστα με πλήρη σύνθεση των μαθητών κάθε τάξεως. Παράλληλα, η ίδια η υπουργός ξεκαθάρισε πλέον ότι σύμφωνα πάλι με τους «ειδικούς», που παρεδέχθησαν αυτό που λέγαμε εξ αρχής, «τα παιδιά δεν διαδραματίζουν τόσο καθοριστικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου». Ωστόσο σκέφτονται να επιβάλουν υποχρεωτικές τις μάσκες για εκπαιδευτικούς και μαθητές!

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ; Θεωρία συνωμοσίας είναι αυτές οι κραυγαλέες αντιφάσεις;

 
rita
19 Αυγ 2020 06:13

Θα εφαρμοστεί μέχρι να έχουμε τον πρώτο θάνατο εκπαιδευτικού. Μετά θα τα πάρουν όλα πίσω.

 
Υπουργείο α
19 Αυγ 2020 04:12

Μάσκα υποχρεωτική για όλους, εκτός από εκπαιδευτικούς και μαθητές;
Αποστάσεις και αποφυγή συνωστισμού/συγχρωτισμού για όλους, εκτός από εκπαιδευτικούς και μαθητές;
Να μας πει το υπουργείο σε ποια λογική βασίζεται.
Να μας πουν και οι ειδικοί γιατί εξαιρείται από τα μέτρα η εκπαίδευση.
Μην αρχίσουν πάλι τις ανοησίες ότι οι μαθητές αποτελούν δήθεν "σταθερές ομάδες και γι αυτό δεν υπάρχει κίνδυνος", γιατί θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα. Φτάνει πια με την προσαρμογή των ειδικών στις υποδείξεις...της υπουργού.
Λίγο φιλότιμο και λίγη ντροπή δεν βλάπτουν!!!

 
Μαρία
19 Αυγ 2020 03:25

Μήπως ο ιός είναι μαι απλή γρίπη τελικά και γι' αυτό μας στέλνουν στο σχολείο με τόσα κρούσματα; Χωρίς αποστάσεις, με χωριστά διαλείμματα που δεν μπορούν να γίνουν, με μάσκα ή με χωρίς μάσκα ανάλογα την περίπτωση και την ηλικία...Τι να πει κανείς; Δηλαδή, ποιος θα πάθαινε κάτι τόσο κακό αν για κάποιες μέρες, μέχρι να καταλαγιάσει το πρόβλημα, κάναμε όλοι εξ αποστάσεως;
Εάν πάντως ξεκινήσουμε στις 07/09, μήπως θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στο πρωτόκολλο η απαγόρευση, για όλο το έτος, εισόδου στο σχολείο όσων παιδιών παρουσιάζουν τα γνωστά συμπτώματα; Ξέρουμε όλοι ότι οι περισσότεροι γονείς φέρνουν τα παιδιά κι ας είναι άρρωστα. Επίσης, μήπως θα μπορούσε να υπάρξει ειδική μέριμνα για το Νηπιαγωγείο και τα ολοήμερα τμήματα, λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους;

 
Ας τα πουμε ολα
19 Αυγ 2020 00:45

Τι βολικό να κάνουμε πως ξεχνάμε οτι ακομη υπάρχουν τάξεις με 35+ μαθητές. Φαίνεται τους χαλάμε την κανονικότητα. Για να δούμε οι προσωρινοί προϊστάμενοι τι αποφάσεις θα παρουν γι'αυτό.

 
MANOS
19 Αυγ 2020 00:41

Προς τι αυτή η εμμονή και η βιασύνη να ανοίξουν τα σχολεία το συντομότερο και μάλιστα με πλήρη σύνθεση, ενώ υπάρχει καθημερινά τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων και η τουριστική περίοδος συνεχίζεται; Να κλείσουν 25-30 μαθητές σε μία αίθουσα σχολείου -ξέρουμε πώς είναι οι περισσότερες- είναι επικίνδυνο. Δεν το καταλαβαίνουν; Ό,τι κερδίσαμε στην αρχή θα το χάσουμε τώρα. Λένε: κρατάτε αποστάσεις, φοράτε μάσκα... Το σχολείο όμως δεν πειράζει... ό,τι να 'ναι... Να ξέρουν όμως ότι οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο...

 
Τανια
19 Αυγ 2020 00:30

Συμφωνώ με τον κ.Βλαση.Στο τέλος στο webex θα το γυρίσουν.Εξου και η ταχύρυθμη επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως.Αλλιως με τόσο λάθος χειρισμούς εκλογές με κορωνοιο θα έχουμε

 
Μαρια
19 Αυγ 2020 00:25

Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ τι κάνουν; Φώναζαν τον Μάη με μηδενικά κρούσματα και εκ περιτροπής διδασκαλία και τώρα σιωπούν; Απαράδεκτοι όλοι.Κανεις να μην ανεχθεί τέτοια κοροϊδία με κίνδυνο.Στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα τηλεργασια και δω στοιβαχτειτε όλοι μαζί;Αλλα λέγανε το πρωί οι ειδικοί και άλλα πράξαμε η μάλλον πιέστηκαν να συνηγορησουν!! Αισχος

 
Βικτωρία
19 Αυγ 2020 00:12

Για τα διαφορετικά διαλείμματα δεν αξίζει καν να σχολιάσει κάποιος. Έναν μάχιμο εκπαιδευτικό δεν μπορούσαν να καλέσουν εκεί στην συνάντηση να τους πει 5 πράγματα να μη γίνονται συνεχώς ρεζίλι; Αλλά σιγά μη τους νοιάζει...

 
Βλάσης
18 Αυγ 2020 23:52

Ρωτά ο δημοσιογράφος την υπουργό, για την απόφαση ανοίγματος και λειτουργίας των σχολείων...Απάντηση, θα αποφασίσουμε σύμφωνα με τις προτάσεις των ειδικών κλπ κλπ. Ρωτά ο δημοσιογράφος τους ειδικούς για το άνοιγμα των σχολείων κλπ. Απάντηση εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις μας και την απόφαση θα την πάρει το Υπουργείο… Συμπέρασμα πλήρης ταύτιση ειδικών και Υπουργείου;;; μπορεί, μπορεί και όχι. Αν ναι οι ειδικοί έχουν άλλα μέτρα και σταθμά για τους πολίτες και άλλα για τους μαθητές καθηγητές (μάσκα , αποστάσεις κλπ ), αν όχι να βγουν δημόσια και να ξεχωρίσουν την θέση τους από αυτήν του Υπουργείου. Αν έχουν τα κότσια να πουν ότι δεν συμφωνούμε και δεν είμαστε συνυπεύθυνοι σε ότι ήθελε προκύψει (με πλήρη τμήματα, με τις αποστάσεις που δεν θα υφίστανται μέσα στην αίθουσα και χωρίς υποχρέωση μάσκας από όλους). Στο κάτω κάτω δεν είναι πολιτικοί. Εκτός και αν κάποιοι με τις καθημερινές τους παρουσιάσεις στα κανάλια κάνουν εξάσκηση σε μελλοντικές εξαργυρώσεις. Η δημοσιότητα είναι σαν το τσιμπούρι.
Πάντως το υπουργείο πολύ βιάστηκε να πάρει απόφαση για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και πως θα λειτουργήσουν. Θα μπορούσε η απόφαση να παρθεί μετά από δέκα ημέρες στο τέλος του Αυγούστου. Αλλά το παιχνίδι της δημοσιότητας μέσα από τα ΜΜΕ είναι μεγάλος πειρασμός. Πολιτικοί….
Μια παροιμία λέει «κοντός ψαλμός αλληλούια». Το πιθανότερο, με βάσει τον αριθμό κρουσμάτων και των δεδομένων που γνωρίζουν καλύτερα από εμάς οι ιθύνοντες, τα σχολεία θα ανοίξουν μετά τις 20/9 εκ περιτροπής και με υποχρεωτική την χρήση μάσκας από όλους.

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
18 Αυγ 2020 23:45

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν...Ενώ στα καταστήματα απαιτείται περιορισμένος αριθμός πελατών αναλογα με τα τετραγωνικά, στις παραλίες προβλέπονται 40 άτομα ανά 1000 τ.μ., στις σχολικές τάξεις γίνεται αποδεκτός ο συγχρωτισμός 25 ατόμων σε 50-60 το πολύ τ.μ. Η δε χρήση της μάσκας επί 7 ώρες μέσα σε χώρους όπου θα απαγορεύεται ο κλιματισμός κρίνεται ανεκτή...Τελικά, θα μας πείσετε ότι μας εμπαίζετε και ότι είστε όλοι-πολιτικοί και ειδικοί- εντελώς αναξιόπιστοι.

 
Καίτη πεσσου
18 Αυγ 2020 22:51

Όπως τους συμφέρει όπως θέλουν αυτοί κι όταν θέλουν μας έχουνε τρελάνει μας έχουν φοβίσει το ποσό είναι αλήθεια ή όχι μόνο αυτοί ξέρουν το τι κρύβεται!!!!

 
Qwerty
18 Αυγ 2020 22:39

Αν δεν εφαρμοστεί η υποχρεωτική χρηση μασκας για τους μαθητες, ας μην διαμαρτύρονται οι "ειδικοι" για τις θεωρίες συνομωσίας που βρισκουν γόνιμο έδαφος. Είναι κλειστός χώρος η αίθουσα - με 25 παιδιά- ναι ή όχι; Πώς θα πείσετε τους πολίτες για την αναγκαιότητα της μάσκας ενόψει του χειμώνα;

 
ΣΛ
18 Αυγ 2020 21:53

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τίποτα...
Τι σημαίνουν αυστηρά μέτρα προστασίας όταν σε ένα σχολείο θα κυκλοφορούν 300 και 400 μαθητές.
Μάλλον θα νομίζουν ότι οι αίθουσες διδασκαλίας έχουν εμβαδόν μεγάλης πλατείας και οι μαθητές θα μπορούν απρόσκοπτα να παρακολουθούν τα μαθήματά τους.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

 
Ιάσων
18 Αυγ 2020 21:25

Προφανώς η αυστηρότητα και η πιστή εφαρμογή των μέτρων που λαμβάνονται κάνει καλό σε όλους...
Αναρωτιέμαι γιατί είναι εντελώς απούσα από όλη αυτήν την υπόθεση η ΟΛΜΕ; Προφανώς δεν έχει στα μέλη της λοιμωξιολόγους, έχει όμως καθηγητές οι οποίοι γνωρίζουν (γνωρίζουν;) το σχολείο και την λειτουργία του και επομένως μπορούν τουλάχιστον να πουν τί ΔΕΝ μπορεί να γίνει. Δεν περιμένουμε από αυτούς ολοκληρωμένη πρόταση (ποτέ δεν έκαναν άλλωστε για κανένα θέμα), αλλά τουλάχιστον προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα σχολείο υπ'αυτές τις συνθήκες.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.