Απόφαση: Μάσκες υποχρεωτικά από το Νηπιαγωγείο μέχρι τη Γ' Λυκείου

Οι φοιτητές επιστρέφουν στα Πανεπιστήμια για δια ζώσης μάθημα μόνο για μαθήματα μικρών ακροατηρίων

20/08/2020

Ενημερώθηκε: 21/08/2020, 00:56

Άκουσε το άρθρο

Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Για το Νηπιαγωγείο και τις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού η χρήση μάσκας θα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε στη σημερινή διαδικτυακή συνεδρίαση   της  πολιτικής  ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με την Εθνική  Επιτροπή  Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19 (σ.σ. κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής).

Όσον αφορά τα Πανεπιστήμια :

Α. Δια ζώσης μαθήματα θα γίνονται τα κλινικά και εργαστηριακά μαθήματα καθώς και όποιος άλλο μάθημα έχει  μικρό ακροατήριο μέχρι 50 φοιτητές.

Β. Εξ αποστάσεως θα γίνονται τα μαθήματα με μεγάλος ακροατήριο, άνω των 50 φοιτητών.

Επίσης  στη σημερινή συνεδρίαση οριστικοποιήθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

Με γνωμάτευση γιατρού θα δικαιολογούνται οι απουσίες των μαθητών σε τρεις περιπτώσεις:

  1.     Όταν ο μαθητής ανήκει σε ευπαθείς ομάδες
  2.     Όταν ο ίδιος ο μαθητής νοσεί
  3.     Όταν νοσεί μέλος της οικογένειας του μαθητή που κατοικεί στο ίδιο σπίτι.

Οταν υπάρχει ένα κρούσμα σε σχολείο  θα αναστέλλεται η λειτουργία τμήματος ή ολόκληρου το σχολείου και ταυτόχρονα θα αρχίζει εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων   σε πλήρη σύνθεση (δηλαδή  με όλους τους μαθητές), στις 7 Σεπτεμβρίου.

Η  θέσπιση διαφορετικών διαλειμμάτων των μαθητών. Ο διαχωρισμός θα γίνεται με κριτήριο την ηλικία των μαθητών.

Τα σχολεία θα κλείνουν μόνο τοπικά σε επίπεδο, χωριού, πόλης ή Νομού, όταν υπάρχει έξαρση κρουσμάτων Κορωνοιού, και για όσες ημέρες κρίνει ο ΕΟΔΥ.

Όταν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε σχολείο, να λαμβάνονται μέτρα μόνο γι αυτό.

Θα γίνεται καθαρισμός των σχολείων κατά τη διάρκεια λειτουργίας του και μετά το πέρας λειτουργίας και με ευθύνη των Δήμων τα σχολεία θα προμηθευθούν με αντισηπτικά.

Να γίνει ειδική ενημέρωση προφορική και έντυπη των μαθητών για τη σωστή χρήση της μάσκας.

Τη Δευτέρα το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε Συνέντευξη Τύπου θα εξειδικεύσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα.

Σχόλια (62)

απορια
|

σε περιπτωση που καποιο παιδακι του νηπιου λιποθυμησει τι πρεπει να γινει. τι λεει ο νομος?συνεβη σε εμας!

Δημήτρης
|

Η βλακεία γενικά περισσεύει σε εμάς τους νεοέλληνες. Ο οδηγία του Π.Ο.Υ είναι η μάσκα να χρησιμοποιείτε από 12 ετών και πάνω, παρόλα αυτά εμείς τα τέρατα γνώσης το νομοθετούμε να γίνει πράξη από τα 4. Ως γονιός προνήπιου αναρωτιέμαι ότι η κόρη μου δεν μπορεί να καταλάβει ότι με λερωμένα η λαδωμένα χέρια δεν πιάνουμε τα μαλλιά μας και τα ρούχα μας, πως είναι δυνατόν να προφυλαχθεί από κάτι που δεν βλέπει και δεν μπορεί ακόμα να επεξεργαστεί το μυαλό της και εννοώ τον ιό και τον κάθε ιό. Θέλω να δω με την επιστροφή της από το σχολείο αν θα έρθει με την δικιά της μάσκα πίσω η με κάποιου άλλου παιδιού. Τελειώνω με την αρχή ου κειμένου πως η βλακεία περισσεύει την έχουμε μπόλικη....

avenger
|

η ιστορια γραφεται...σε μερικες δεκαδες χρονια αν εχουμε καταφερει να επιβιωσουμε σαν ειδος με αυτους τους ''ηγετες'' θα μας θυμουνται σαν μεσαιωνα οπως και τοτε. μονο τις φωτιες και τις μαγισσες δεν εχουμε δει ακομα!!!

Μαμα
|

Πως είναι δυνατόν να φοράνε μάσκα 6 χρόνων παιδάκια; Τους ρωτάνε αν μπορούν να αντέξουν τόσες ώρες;; Απαράδεκτοι.!

σπιτόγατος
|

Καλύτερα με κάμερα στην τάξη και σε εθελοντική βάση η δια ζώσης ή η εξ αποστάσεως διδασκαλία. Να μπορεί να το παρακολουθεί από το σπίτι του το τηλεμάθημα που θα εκπονώ και είμαι υπέρ της εγγραφής για να το βλέπει όσες φορές θέλει ο μαθητής ώστε να το καταλαβαίνει καλύτερα.

Νίκος
|

Ο ΠΟΥ εισηγείται τη χρήση της μάσκας σε παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών, εδώ η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και το αρμόδιο υπουργείο πώς τοποθετούνται;

Αλκίνοος Νεοκλέους
|

Εντατικοποίηση με λιγότερες ώρες στην τάξη, και εργασίες στο σπίτι.
Έτσι τα τμήματα θα μπορέσουν να σπάσουν σε μικρότερα ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.
Για τα πανεπιστήμια η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι πιο εύκολη για τα μη εργαστηριακά/κλινικά μαθήματα. Και εδώ όμως θα απαιτηθεί επιπλέον προσωπικό.

Αλκίνοος Νεοκλέους
|

Να συμπυκνωθεί η ύλη και να ανατίθενται εργασίες και στο σπίτι.
Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν να διασπαστεί ένα μεγάλο τμήμα σε δύο.
Ίσως χρειαστεί επιπλέον προσωπικό σε κάποιες περιπτώσεις.

ΘΩΜΑΣ
|

25 μαθητές/τριες σε μία αίθουσα δεν γίνεται! Εάν κάποιος μαθητής ισχυριστεί ότι νιώθει δυσφορία και αρνηθεί να την φορέσει τι θα γίνει; θα τιμωρείτε; Εάν ναι θα έχουμε ποινικοποίηση της μάσκας! Και ποιος εκπαιδευτικός θα κρίνει ότι όντως ο μαθητής νιώθει ή όχι δυσφορία ή αποφεύγει να την φορέσει; Ξέρετε τι σημαίνει αυτό! Μιλάμε για ανηλίκους! Ο εκπαιδευτικός θα κάνει τον αστυνομικό;

Μαργαρίτα
|

Άσχετοι σχετικά με την εκπαιδευτική διαδικασία όσοι προτείνουν αυτά τα μέτρα. Δεν είναι δυνατόν ένας εκπαιδευτικός να φοράει μάσκα και να μιλάει συνέχεια για 6-7 ώρες. Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά να φοράνε σωστά τις μάσκες τους για ένα 7ωρο. Το ΧΑΜ (ΧΕΡΙΑ - ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ- ΜΑΣΚΕΣ) πού πήγε; Έγινε ΧΜ;Πώς θα τηρηθούν οι αποστάσεις όταν τα παιδιά κάθονται δύο δύο στα θρανία; Μας κοροϊδεύουν; Είναι δυνατόν μια μάσκα να προστατέψει συγχρωτιζόμενα άτομα, χωρίς αποστάσεις για ένα 7ωρο; Και οι εκπαιδευτικοί; Πώς θα προφυλαχθεί ο κλάδος αυτός των εργαζομένων; δεν έχουν δικαιώματα, όπως άλλοι εργαζόμενοι; Βλέπουμε στις τράπεζες, στους δήμους και σε άλλες υπηρεσίες οι εργαζόμενοι προστατεύονται έχοντας οχυρωθεί πίσω από πλεξιγκλάς, κλείνοντας ραντεβού στο κοινό, ώστε να αποφεύγεται τυχόν συνωστισμός. Στις τράπεζες μάλιστα οι "οχυρωμένοι" εργαζόμενοι αφήνουν τους παππούδες έξω απο τραπεζικό κατάστημα, σε ουρές μέσα στους 40 βαθμούς και στον ήλιο, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.
Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ πρέπει να προβεί σε ενέργειες, έστω και να ζητήσει νομική βοήθεια, για να προστατευτούν οι εκπαιδευτικοί. Δεν μπορεί να τους αφήσει έρμαιο στην ανευθυνότητα κάθε κυβέρνησης και υπουργείου!

Ελενη
|

Η μάσκα δεν προκαλεί προβλήματα υγείας, έχει διευκρινιστεί αυτό. Και οι ασθενείς με πνευμονοπάθειες επιβάλλεται να τη φορούν εκτός αν έχουν τόσο σοβαρό θέμα οξυγόνωσης που ούτως ή άλλως μέσα θα έμεναν γιατί κινδυνεύουν από το οτιδήποτε.

Άλλες πρακτικές δυσκολίες προφανως υπάρχουν.

Η έξαρση δεν θα περάσει τον Οκτωβριο. Μόνο χειρότερα θα πηγαίνει. Ίσως περάσει τοπικά σε νησιά κ πιο απομονωμένες περιοχές λόγω μειωμένης μετακίνησης. Στις πόλεις δεν θα βελτιωθεί αν δεν μπει τηλεργασια κ μάσκα σε όλους τους χώρους. Θα μπορούσαν βέβαια να καθυστερήσουν 1-2 βδομάδες για να λυθεί το θέμα των τουριστικών περιοχών. Η Μύκονος κ η Χαλκιδική θα βγουν από το lockdown τη μια μέρα κ την αλκή θα ανοίξουν τα σχολεία; κ τα νησιά που θα μπουν μέχρι τέλος Αυγούστου; αλλά μάλλον υπολόγισαν ότι στις πόλεις η κατάσταση θα χειροτερεύει όσο περναει ο καιρός κ έβαλαν άλλες προτεραιότητες.

Χριστινα
|

Οι λοιμοξιολογοι δεν έλεγαν πριν κάποιες μέρες ότι τα σχολεία να μην ανοίξουν η να ανοίξουν εκ περιτροπής;τώρα γιατί λένε αλλά;

Δον Κιχώτης
|

@ Κασσάνδρα
Εξακολουθείτε ακόμη να προβλέπετε;

Ευελιξία
|

Είμαι νηπιαγωγός με σοβαρό άσθμα. Μου προέκυψε, δεν το προκάλεσα. Τόσα χρόνια έχω κολλήσει από το εργασιακό μου περιβάλλον ένα σωρό ιώσεις. Ποτέ δεν παραπονέθηκα, αντίθετα η αγάπη μου για την δουλειά μου με έκανε να τα υπομένω όλα. Ξέρετε πόσες φορές χρειάστηκε να φροντίσω παιδιά που οι γονείς τους τα έστειλαν στο σχολείο αδιάθετα, κρύβοντάς το επιμελώς από το εκπαιδευτικό προσωπικό; Δυστυχώς, για κάποιους το σχολείο αποτελεί parking ανάγκης ώστε να κάνουν ανανόχλητοι τις δουλειές τους. Ξέρετε μέσα σε αυτά τα χρόνια πόσες φορές είδα ιώσεις να αποδεκατίζουν την τάξη και να λειτουργεί με το 1/5 αυτής; Τι κι αν ζητούσαμε από τους γονείς να είναι ευαισθητοποιημένοι και να λαμβάνουν τα μέτρα τους για να προστατέψουν τους υπόλοιπους; Λίγοι ήταν αυτοί που συνεργάζονταν. Όσοι είναι εκπαιδευτικοί, και μάλιστα νηπιαγωγοί, καταλαβαίνουν πολύ καλά. Οι πολλοί δυστυχώς κρύβονταν πίσω από δικαιολογίες ή ακόμη έδειχναν κι εριστική συμπεριφορά.
Υπάρχει περίπτωση αυτοί οι γονείς να πειθαρχήσουν; Δεν είναι μόνο η χρήση της μάσκας αλλά μια γενικότερη φιλοσοφία ζωής που σε καθιστά ικανό να περάσεις από το εγώ στο εμείς. Αν το υπουργείο δεν μπορεί να πάρει μέτρα για αυτές τις περιπτώσεις, καλύτερα εξ αποστάσεως. Έκτακτες συνθήκες, έκτακτα μέτρα. Αλήθεια, τα παιδιά που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ποιος θα τα προστατέψει; Ας φροντίσει το υπουργείο, τα παιδιά που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να διδάσκονται εξ αποστάσεως από τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Για όλους τους άλλους υποχρεωτική χρήση μάσκας, εκ περιτροπής λειτουργία κι έκτακτη προσαρμογή του ωρολόγιου προγράμματος. Και η πίττα σωστή και ο σκύλος χορτάτος, δεν γίνεται.

Κασσάνδρα
|

Ας έρθει με το καλό η 7η Σεπτεμβρίου και βλέπουμε....
Αν δεν έχουν χάσει μέχρι τότε τελείως τον έλεγχο από τα κρούσματα

Ευα Ν.
|

Συμφωνώ απόλυτα με πολλά από αυτά που έχουν αναφερθεί πιο πάνω ( προβλήματα υγείας που μπορεί να δημιουργηθούν στα παιδιά μας λόγω χρήσης μάσκας, πληθώρα μαθητών σε μια αίθουσα πολλές φορές μικρή, προβλήματα που θα δημιουργηθούν στους εκπαιδευτικούς κ.α όπως πολλοί από σας είπατε.) Θα ήθελα να αναφερθώ και σε κάτι που δεν έχει τύχει να αναφερθεί ή εγώ δεν είδα.
Την ψυχολογική κατάσταση αυτών των παιδιών γιατί δεν την έχει αναφέρει καθόλου το Υπουργείο ή ειδικοί στις αποφάσεις τους;
Εννοείται ότι πρώτα μας ενδιαφέρει η σωματική υγεία αλλά θεωρώ ότι και η ψυχολογική και πνευματική κατάσταση των παιδιών είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Δε θέλω να σας κουράσω και δεν θα το αναλύσω. Όλοι θεωρώ ότι μπορούμε να σκεφτούμε τις επιπτώσεις. Η εικόνα που θα βλέπουν τα παιδιά , θα ζουν, θα ακούν, θα μιλάνε , θα γελάνε, θα φωνάζουν.
Η παιδική ηλικία που με κάθε προσπάθεια και αγάπη γονείς και εκπαιδευτικοί προσπαθούμε να προφυλάξουμε, αλλάζει χέρια , λογική και (ευαισθησία).
Πιστεύω, ότι κανείς μας δεν είναι υπέρ των σεναρίων συνωμοσίας ,
αλλά ούτε υπέρ των αντιφάσεων, των περίεργων αποφάσεων, των περίεργων λέξεων , την αποδοχή ορισμένων ειδικών και την παντελή απουσία διαλόγου (δείγμα δημοκρατίας) με εκπαιδευτικούς και γονείς.

σδ
|

απο την πολύ μάσκα θα αρχίσουμε όλοι να βήχουμε στο σχολείο .. να μας πείτε τότε τι θα κάνουμε

SL
|

Οι μαθητές πρέπει να φορούν μάσκα σε κάθε μάθημα (γιατί δεν δοκιμάζουν οι "ειδικοί" να το κάνουν έστω και μια ημέρα;) , τα διαλείμματα πρέπει να είναι διαφορετικά, με απλή γνωμάτευση ιδιώτη γιατρού ο μαθητής δεν χρειάζεται να πάει σχολείο. Μια ερώτηση : μάθημα θα γίνει ;

Ιωάννης Κ.
|

Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του. Παιδάκια 6, 7, 8 χρόνων να αναπνεουν επί 6 ώρες τα χνώτα τους. Παιδιά που μπορει να έχουν προβλήματα αναπνευστικά, παιδιά που μπορεί να είναι αυτιστικα και δεν μπορούν να δεχθούν τη μάσκα, τι θα κάνουν; Το τι θα πιάνουν, τι θα ακουμπάν όλη τη μέρα τα παιδιά, απασχολεί κανέναν;

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
|

Ο εκπαιδευτικός θα πρέπει όλη μέρα να κυνηγά τα παιδιά που βγάζουν τη μάσκα, που δεν τηρούν τις αποστάσεις, να διαπληκτίζεται με γονείς που δε συμφωνούν με τη χρήση της μάσκας και τέλος πάντων να γίνει φύλακας- τιμωρός στη φάρμα των ζώων. Αντί να αφοσιωθούμε όλοι , εκπαιδευτικοί, παιδιά, γονείς στην εκπαιδευτική διαδικασία , θα διολισθαίνουμε συνεχώς στην υποχονδρία, τον αυταρχισμό, στη δουλικότητα στην εξουσία. Και αυτό δεν έχει πυθμένα...

ΕΛΕΝΗ 2 -ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
|

Συγχαρητήρια στη συνάδελφο "Ελένη, εκπαιδευτικός " για όσα γράφει. Ας διαβάσει την τοποθέτησή της η υπουργός ......Με όλα τα παιδιά στο σχολείο οι προβλεπόμενες αποστάσεις δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν ,όταν υπάρχουν τάξεις με >25 παιδιά. Τι συζητάμε ???

Εκπαιδευτικόςβ
|

Ο δήμος Χαλανδρίου δωριζει μάσκες σε εκπαιδευτικούς κ προσωπικό.
Χώρες όπως Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, Ολλανδία Βέλγιο, Πορτογαλια το ίδιο..
Στη Γαλλία(επί Μακρόν παρακαλώ), πέραν της δωρεάς μασκών σε εκπαιδευτικούς κ μαθητές, η κυβέρνηση αυξάνει το allocation de rentrée για τους μαθητές λόγω covid.(επίδομα που παίρνει ο μαθητής)
Το ίδιο κ στις ασιατικές.
Σε αρκετές χώρες δίνεται μάσκα κ στους επιβάτες των ΜΜΜ.
Αστυνομικοί ζητούν μέσα προστασίας( Κρήτη)

Σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, κόντρα στον Τραμπ, οι δήμοι δίνουν δωρεάν μάσκες.
Εδώ ούτε για τους άπορους.
Καμία προετοιμασία για μονοθέσια θρανία, αξιοποίηση κενών ακινήτων του δημοσίου. Όπως Ιταλία.
Εντωμεταξυ βγαίνουν στα μέσα πνευμονολογοι κ λένε ότι τρεις μάσκες ημερησίως δεν είναι αρκετές , ούτε για τους ενήλικες.

Ποιος ειδικός κ με ποια επιχειρήματα αιτιολογεί 25 μαθητές σε 40 τετραγωνικά, όταν για τα μαγαζιά ισχύει 4 άτομα;
Να δοθεί η έκθεση των ειδικών στη δημοσιότητα.

ΓΙΩΡΓΟΣ
|

Το υπουργείο μας ενημερώνει ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε στη διαδικτυακή συνεδρίαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με την Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19 (σ.σ. κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής). Η Επιτροπή αυτή είναι άλλη από την Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας που εισηγείται τα μέτρα έναντι του κορωνοιού για τους κλειστούς χώρους στις δημόσιες υπηρεσίες και στα καταστήματα? Π,χ δεν γίνεται να έχουμε 5 άτομα ανά 15 τετραγωνικά και σε απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρο μεταξύ τους για τα καταστήματα και της Δημόσιες υπηρεσίες και στη σχολική τάξη τα παιδιά να είναι 25 στα 30-35 τετραγωνικά ( στην καλύτερη περίπτωση) και να κάθονται στο ίδιο θρανίο για ώρες. Και φυσικά η μια απόφαση αφορά παιδιά από 5-18 ετών( που λογικά δεν έχουν συνειδητή υπακούει και είναι αυθόρμητες οι αντιδράσεις τους) και η άλλη απόφαση αφορά ενήλικες. Το πρόβλημα ή η λύση είναι η μάσκα?

Μανώλης
|

Όλο άρνηση και ανάδειξη προβλημάτων. Ναι πρέπει Βα φοράμε μάσκα. Ναι όσο χρειαστεί . Αν κάποιος δε φορά του δίνει το σχολείο. Φαντάζομαι θα αγοραστούν κάποιες για ώρα ανάγκης. Όχι στο άνοιγμα τον Οκτώβρη γιατί θα λένε τα ίδια και τότε. Ώρα για δουλειά για να πληρωνόμαστε κιόλας. Όχι άλλο τα παιδιά στο σπίτι εκτός απο επιβαρυμένα στην υγεία . Αρκετά η γκρίνια. Προτείνω άνευ αποδοχών οποίος δε θέλει να δουλέψει . Ας το δηλώνει στην υπηρεσία.

Βασίλης
|

Εδώ τα μεγάλα παιδιά μιλάνε στην τάξη ψιθυριστα και τα βλέπουμε και τους κάνουμε νόημα για να σταματήσουν χωρίς μάσκα! Τώρα με την μάσκα αν δεν τους έχουμε γνωρίσει ακόμη θα φωνάζουν και δεν θα ξέρουμε ποιος φωνάζει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει το μάθημα!

Εκπαιδευτικός
|

Από τη στιγμή που τα σχολεία ανοίγουν με πλήρη σύνθεση είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας από όλους.
Αν κάποιο παιδί αρνείται να τη φορέσει ή την έχει "ξεχάσει" να μην μπαίνει στην τάξη και να καλείται ο γονέας του.
Δεν υπάρχει προστασία αν όλοι φορούν και δυο τρεις δεν φορούν.
Οι γονείς αν θέλουν να παρακολουθεί μαθήματα το παιδί τους να προσαρμοστούν και να το εκπαιδεύσουν μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου πώς να τη φορά σωστά. Ασχέτως τι πιστεύουν και τι όχι. Ίσως το σημαντικότερο θα ήταν να εκπαιδευτούν μικροί και μεγάλοι στον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής. Η χρήση της μάσκας είναι δείγμα σεβασμού ακόμη κι αν πιστεύουν σε συνωμοσίες.
Όσο για τα χρήματα για μάσκες που λέτε και ξαναλετε πολλοί εδώ κατάντησε κουραστικό.
3 υφασμάτινες μάσκες (όσες και τα διαλείμματα) θα πάρει ο γονιός για κάθε παιδί και θα τις πλένει κάθε μέρα. Το κόστος είναι 3€. Ας πάρει λίγο φτηνότερη σχολική τσάντα φέτος και εκμηδένισε τη τόση πια οικονομική ζημία! Η υγεία του παιδιού του και των υπολοίπων είναι σημαντικότερη από τη φιρματη τσάντα.

Μητερα
|

Γιατί τόση βιασύνη να ανοιξουν τα σχολεία τωρα;Χαθηκε ο κόσμος να ανοίξουν τον Οκτώβριο που θα έχει περάσει η έξαρση...Και γιατί μας υποχρεωνουν να τα στείλουμε τα παιδιά τώρα στο σχολείο,δεν είδα πουθενα να μας λένε όποιος θέλει...βλέπω μόνο αναφορά για τις δικαιολογημένες απουσίες.Πραγματικά αυτή η κινηση γρηγοράδας, βιαιότητας μου δημιουργεί υποψίες.

Σκεπτικισμός
|

Η προχειρότητα στο μεγαλείο της, η υπάρχει πρόβλημα με τον κορονοιο, η δεν υπάρχει. Θα μας τρελάνουν, βλέπουμε σποτάκι στην TV (βγαίνουμε στον δρόμο αλλά απόσταση 2 μέτρα. Εδώ είχαμε τον Ιούνιο που τα πράγματα ήταν καλύτερα, ανά ένα παιδί στο θρανίο και εκ περιτροπής ανά εβδομάδα τα παιδιά. Τώρα που τα κρούσματα αυξάνουν, 25 μαθητές ανά τάξη, δηλαδή 2 μαθητές στο θρανίο, όλα με σκεπτικό οργάνωσης . Οπως δεν προέβλεψαν τα δώσουν σε μαθητές tablet για την τηλεκπαιδευση, τώρα θα φορούν από τα νήπια μάσκες, άσχετα αν μπορούν τα παιδάκια, να αναπνέουν με την μάσκα στο πρόσωπο σε αυτήν την ηλικία, το ίδιο και τα παιδιά 1,2 δημοτικού, α με δικά τους έξοδα οι μάσκες, για να μην ξεχνιόμαστε. Αθάνατη Ελλάδα!!!

Μαριάνθη
|

Ποιος γονιός παιδιού δημοτικού-νηπιαγωγείου (για να μην πω και γυμνασίου-λυκείου) πιστεύει ότι τα παιδιά θα φορούν μάσκες 6 και 7 ώρες κάθε μέρα;

Ελένη
|

Είμαι απ αυτούς που φωνάζουν υπέρ της μάσκας στη δευτεροβάθμια κ σε οποιονδήποτε εσωτερικό εργασιακό κ όχι μόνο χώρο. Για το νηπιαγωγείο όμως κ για τις πρώτες τάξεις του δημοτικου, έχω γίνει έξαλλη. Όφειλαν για τέτοιες περιπτώσεις να είχαν λαβει αλλά μέτρα. Ας τις βάλουν κ στους παιδικούς σταθμούς τότε, να γλιτώσουμε κ τη γρίπη κ το κοξάκι κ ο,τι άλλο απίθανο μεταδίδεται σε τέτοιο συγχρωτισμό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ