ΜΑΘΗΤΕΣ

Μάσκες πολλαπλής χρήσης θα παραλάβουν οι μαθητές μαζί με τα βιβλία

Δημοσίευση: 22/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πολλαπλής χρήσεως θα είναι οι μάσκες που θα παραλάβουν οι μαθητές μαζί με τα βιβλία στις 7 Σεπτεμβρίου δήλωσε ο υπουργός ΕωτερικώνΤάκης Θεοδωρικάκος.

Οι μάσκες , είπε ο υπουργός Εσωτερικών, θα πλένονται και θα  επαναχρησιμοποιούνται.

Σε ερώτηση πόσες θα παραλάβει ο κάθε μαθητής ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει.

“Για την προμήθεια των μασκών θα υπάρξουν προδιαγραφές από το υπουργείο Υγείας και την Ειδική Επιτροπή  Επιστημόνων”, διευκρίνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος και απηύθυνε έκκληση  οι μαθητές και οι οικογένειες να κάνουν τη σωστή χρήση της μάσκας.

Δημοσιογράφος: Μπορεί να πάμε σε πρωί-απόγευμα;

Τάκης Θεοδωρικάκος: Οχι, δεν είναι δικό μου θέμα αυτό. Είναι ένα θεμα που θα πρέπει  να αντιμετωπιστεί από την Επιτροπή και από το υπουργείο Παιδείας.

Θα πρέπει  να κάνει συγκεκριμένες υποδείξεις η Επιτροπή των Ειδικών , να συνεργαστεί  με το υπουργείο Παιδείας και να υπάρξει συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση.

Ως υπουργείο Εσωτερικών  είμαστε υποχρεωμένοι να είμστε εναρμονισμένοι με τις οδηγίες που δίνει η Επιτροπή και διαμορφώνει μια  γραμμή αντιμετώπισης   του προβλήματος της πανδημίας.

Την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι πρέπει να φοράμε μάσκες .

Την Παρασκευή το πρωί αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα. Αν υπάρχει οδηγία, κατεύθυνση ότι πρέπει να παρθούν  άλλου είδους μέτρα για τις σχολικές αίθουσες, πρέπει να γίνει ξεχωριστή συζήτηση αλλά δεν έχει υπάρξει κάτι τέτοιο και δεν είμαστε υπεύθυνοι γι αυτό.

Σχόλια (20)

 
εκπ/κός
24 Αυγ 2020 23:06

Μάσκες, παγουρι δωστε τους κι ενα τραστο , να περασουν τισ ωρες τους μεχρι το απογευμα στισ 4 ,δεν ειναι και πολλες οι ωρεσ 8-4 με μασκα; αλλωστε οι λοιμωξιολογοι το λενε ...

 
εκπ/κός
24 Αυγ 2020 10:22

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ! ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΜΑ!

 
Μαρία
24 Αυγ 2020 00:10

Ξεκίνησαν και τα φροντιστήρια, με μάσκες η διδασκαλία και με την υφασμάτινη μάσκα δώρο και εκεί στους μαθητές, εκεί γιατί δεν γκρινιάζει κανείς; Είναι ικανοί μερικοί να κάνουν φασαρία για τη μάσκα το πρωί και όχι για το φροντιστήριο το απόγευμα. Όπως τόσοι άνθρωποι δουλεύουν με μάσκα έτσι θα δουλέψει και αυτός ο χώρος. Όλο προσκόμματα βρίσκονται

 
Λέμε τώρα ..
23 Αυγ 2020 22:16

Μου φαίνεται ότι βολεύει κάποιους να καθίσουν οι μαθητές στο σπίτι. Το ίδιο έλεγαν και όταν άνοιξαν το Μαη τα σχολεία αλλά διαψεύστηκαν. Αφού τελείωσε η γκρίνια με τη δωρεάν μάσκα τώρα άρχισαν τη γκρίνια να χωριστούν τα τμήματα. Συνάδελφοι είναι καιρός να πάμε στο σχολείο επισης όπως σετ όσες άλλες δραστηριότητες καθημερινά .! Με προσοχή ναι, με μάσκες ναι, με αντισηπτικά ναι. Μέχρι την κυκλοφορία του εμβολίου. Μάλιστα κάποιοι που δε θέλουν την επάνοδο στην τάξη ήρθαν πρόσφατα από διακοπές και το συνωστισμό των καραβιών. Ε όχι δεν πάει έτσι !!!

 
Σέρλοκ
23 Αυγ 2020 15:22

@Σπύρος
Στοιχειώδες αγαπητέ μου! Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι ο covid μεταδίδεται κάτω από τα πεύκα.... και όχι σε μια τάξη 40m2 με 25 παιδιά....

 
Σπύρος
23 Αυγ 2020 14:53

Πριν λίγες μέρες, σε μια παραλία , κάτω από ένα πεύκο κάθονταν τρεις οικογένειες. Ήρθε το Λιμενικό και τους έκοψε κλήσεις..Στα σχολεία μας και μέσα στις τάξεις, με τα σημερινά δεδομένα, τι πρέπει να γίνει;
Το Υπουργείο... βλέποντας και κάνοντας...και τα καλά και συμφέροντα πάλι..

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
23 Αυγ 2020 12:02

Μα γιατί όλοι ζητάνε να "σπάσουν" τα τμήματα στα δύο ! Ας σταματήσουν επιτέλους ! Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό απαιτεί χρήματα ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ !!!!!!!! Εδώ με τα ζόρια αποφασίστηκε να δοθούν μάσκες !

 
Απορία
23 Αυγ 2020 11:42

Έχετε καταλάβει ότι οι μάσκες θα δοθούν, άπαξ στην αρχή της σχολικής χρονιάς όπως ανακοινώθηκε θα είναι τρεις υφασμάτινες πολλαπλών χρήσεων;
και ΟΧΙ 3 χειρουργικές μάσκες για κάθε ημέρα σχολείου !

Δηλαδή η όλη "προσφορά" προς τους μαθητές θα είναι για 3,30 € για ένα χρόνο;

 
φίλη
23 Αυγ 2020 09:34

Ας μη γελιόμαστε, φίλοι μου! Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα (μικρότερα τμήματα, προσλήψεις, καθαριότητα) για ν' ανοίξουν τα σχολεία. Η μάσκα από μόνη της δε λύνει το πρόβλημα!!!
Δεν είναι δυνατόν να ακούμε τη γνώμη μόνο ορισμένων λοιμωξιολόγων ότι η μάσκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά από εκπαιδευτικούς και μαθητές για την πρόληψη της διασποράς του ιού.
Μακάρι να το ξανασκεφτούν...

 
Ιασων
22 Αυγ 2020 22:29

Ας ελπίσουμε ότι θα έχουν την εγκριση του ΕΟΦ.

 
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
22 Αυγ 2020 22:19

Αν ξερανε και οι ιδιοι που τα λενε, τι λενε θα ηταν οκα καλα

 
Ανέστιος
22 Αυγ 2020 20:59

Ανοίξτε τα σχολεία τον Οκτώβριο. Θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα και με την επιστροφή των αδειούχων και με τη μείωση των τουριστών.

 
Μιχάλης Γισδάκης
22 Αυγ 2020 20:04

Για το κυριώτερο (που είναι ο μεγάλος αριθμός μαθητών ανα τάξη) δεν υπάρχει εισήγηση. Επίσης ο αριθμός δεν είναι 25 αλλά 27 (σε πολλά τμήματα Γυμνασίου/Λυκείου) υπάρχει αυτός ο αριθμός.
Μπράβο μας.

 
Μητέρα
22 Αυγ 2020 19:36

Σας παρακαλούμε κύριοι ειδικοί εισηγηθείτε να σπάσουν τα τμήματα στα δύο. Έτσι θα ικανοποιηθούν όλες οι προυποθεσεις για ασφάλεια των παιδιών μας: καθαριότητα, μάσκες και κυρίως ΑΠΟΣΤΑΣΗ μεταξύ τους. Το υπουργείο και η κυβέρνηση εσάς περιμένουν και θα το πράξουν!!!

 
Αντώνιος
22 Αυγ 2020 18:40

Χρειάζεται ειδικά για τα 25 παιδιά μέσα σε μια τάξη ξεχωριστή οδηγία από τους ειδικούς;;
Με δεδομένο τα 1.5-2 μέτρα απόσταση είναι απαράδεκτο να είναι αποδεκτό κάτι τέτοιο στις τάξεις κλουβιά που υπάρχουν στην πλειονότητά των σχολείων μας.

 
Ολγγα
22 Αυγ 2020 17:06

Δεν υπάρχει λέει εισήγηση να μικρύνουν τα τμήματα από τους λοιμοξιολογους.Ο κύριος Συψας δεν έλεγε εκ περιτροπής πριν λίγες μέρες;Άλλαξε κάτι στην πορεία;Ναι πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα
...Άρα τώρα ακόμη χειρότερα τα πράγματα.Ετσι θα στείλω το παιδί μου σχολείο...

 
Αντωνια Κακολυρη
22 Αυγ 2020 15:37

Στο διάλειμμα, που δεν θα φοράνε μάσκες, που θα τις αφήνουν τα παιδιά; Στις τσέπες τους; ή στη λεία επιφάνεια του θρανίο που συγκεντρώνει μικρόβια;

 
Μάρκος
22 Αυγ 2020 15:33

Αφού λύθηκε και αυτό κάποιοι θα δημιουργήσουν θέμα πως θα τη φοράνε τη μάσκα. Πάντα πρέπει να υπάρχει κάτι για γκρίνια.

 
Στράτος
22 Αυγ 2020 15:18

Στο μεταξύ οι ειδήσεις τρέχουν:

- Ο Π.Ο.Υ. ανακοίνωσε τώρα ότι η χρήση μάσκας είναι κατάλληλη για παιδιά από 12 ετών και άνω. Επομένως παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού πρέπει να εξαιρεθούν.

- Πολιτείες στην Αμερική και κρατίδια της Γερμανίας αποφάσισαν να μην ανοίξουν καθόλου τα σχολεία προς το παρόν αναμένοντας υποχώρηση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή τους.

- Άρχισαν και στην Ελλάδα να διαρρέεται ότι η επιτροπή επιδημιολόγων προβληματίζεται για την ημερομηνία έναρξης των σχολείων και προτείνεται η 14η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία έναρξης. Αυτό ώστε να καταγραφεί και σε αριθμούς η αναμενόμενη υποχώρηση των κρουσμάτων μετά την πάροδο 14 και πλέον ημερών από τη λήψη αυξημένων μέτρων προστασίας του πληθυσμού.

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
22 Αυγ 2020 14:12

Επικαλούμαστε την αυθεντία των ειδικών και ξεμπερδεύουμε με το μείζον θέμα της εκμηδένισης των αποστάσεων μέσα στις τάξεις. Εύγε!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ