Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Live: Παρουσίαση των μέτρων για το άνοιγμα σχολείων, Πανεπιστημίων, Κολλεγίων,Φροντιστηρίων, ΚΞΓ, ΙΕΚ, ΣΔΕ

Το esos θα είναι στη Συνέντευξη Τύπου
Δημοσίευση: 24/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα μέτρα για το άνοιγμα των  σχολείων (στις 7 Σεπτεμβρίου), Πανεπιστημίων, Κολλεγίων,Φροντιστηρίων, ΚΞΓ, ΙΕΚ, ΣΔΕ,  εξειδικεύει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμεως, σε Συνέντευξη Τύπου που δινεται τώρα, παρουσία παιδιάτρων και  Λοιμωξιολόγων , μελών του ΕΟΔΥ.

Το esos   είναι στη Συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα το esos  συνδέθηκε   για να την  παρακολουθήσετε ζωντανά τη Συνέντευξη Τύπου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΒΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ  Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Τα μέτρα αυτά θα αποτυπωθούν σε Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Μάσκες υποχρεωτικά από το Νηπιαγωγείο μέχρι τη Γ' Λυκείου- Οι φοιτητές επιστρέφουν στα Πανεπιστήμια για δια ζώσης μάθημα μόνο για μαθήματα μικρών ακροατηρίων

Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Για το Νηπιαγωγείο και τις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού η χρήση μάσκας θα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε στη  διαδικτυακή συνεδρίαση   της  πολιτικής  ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με την Εθνική  Επιτροπή  Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19 (σ.σ. κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής).

Όσον αφορά τα Πανεπιστήμια :

Α. Δια ζώσης μαθήματα θα γίνονται τα κλινικά και εργαστηριακά μαθήματα καθώς και όποιος άλλο μάθημα έχει  μικρό ακροατήριο μέχρι 50 φοιτητές.

Β. Εξ αποστάσεως θα γίνονται τα μαθήματα με μεγάλος ακροατήριο, άνω των 50 φοιτητών.

Επίσης  σ  οριστικοποιήθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

Με γνωμάτευση γιατρού θα δικαιολογούνται οι απουσίες των μαθητών σε τρεις περιπτώσεις:

  1.         Όταν ο μαθητής ανήκει σε ευπαθείς ομάδες
  2.         Όταν ο ίδιος ο μαθητής νοσεί
  3.         Όταν νοσεί μέλος της οικογένειας του μαθητή που κατοικεί στο ίδιο σπίτι.

Οταν υπάρχει ένα κρούσμα σε σχολείο  θα αναστέλλεται η λειτουργία τμήματος ή ολόκληρου το σχολείου και ταυτόχρονα θα αρχίζει εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων   σε πλήρη σύνθεση (δηλαδή  με όλους τους μαθητές), στις 7 Σεπτεμβρίου.

Η  θέσπιση διαφορετικών διαλειμμάτων των μαθητών. Ο διαχωρισμός θα γίνεται με κριτήριο την ηλικία των μαθητών.

Τα σχολεία θα κλείνουν μόνο τοπικά σε επίπεδο, χωριού, πόλης ή Νομού, όταν υπάρχει έξαρση κρουσμάτων Κορωνοιού, και για όσες ημέρες κρίνει ο ΕΟΔΥ.

Όταν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε σχολείο, να λαμβάνονται μέτρα μόνο γι αυτό.

Θα γίνεται καθαρισμός των σχολείων κατά τη διάρκεια λειτουργίας του και μετά το πέρας λειτουργίας και με ευθύνη των Δήμων τα σχολεία θα προμηθευθούν με αντισηπτικά.

Να γίνει ειδική ενημέρωση προφορική και έντυπη των μαθητών για τη σωστή χρήση της μάσκας.

Σχόλια (54)

 
Η πραγματικότητα είναι όμως άλλη
23 Αυγ 2020 08:07

Παρακαλώ, κάποιος δημοσιογράφος στη συνέντευξη ας τους επισημάνει ότι ΟΧΙ τα παιδιά τον Ιούνιο δε μάθανε ΚΑΝΕΝΑ κανόνα κοινωνικής αποστασιοποίησης, γιατί ο ένας μεγάλος λόγος που έρχονται σχολείο είναι για να είναι ΚΟΝΤΑ στους φίλους τους, φίλους και συναναστροφές που τους στερούν οι διάφορες εξωσχολικές δραστηριότητες. Και ΟΧΙ τα παιδιά, ακόμα και μάσκα να φορέσουν, ΔΕ θα κρατήσουν τις ασφαλείς αποστάσεις στο σχολείο κι όποιος νομίζει κάτι άλλο έχει ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ή σκοπιμότητες. Ας τους πει κάποιος αύριο ότι η μάσκα είναι ένα μέσον προφύλαξης, αλλά τελικά θα αποδειχθεί αναποτελεσματικό χωρίς την κοινωνική αποστασιοποίηση. Τα σχολεία με πλήρη σύνθεση-μάσκες-αντισηπτικά θα είναι μια βόμβα, γιατί τα παιδιά είναι παιδιά. Αλίμονο αν γίνει η έκρηξη... Εχουν τεράστιες ευθύνες απέναντι στην ελληνική κοινωνία που προ και επί καραντίνας φάνηκε πως πάνε να διαφυλάξουν συνολικά την υγεία της και ήμασταν όλοι περήφανοι γι'αυτή τους τη γενναία απόφαση και την ευαισθησία τους ως προς τα "γεροντάκια" και τις ευπαθείς ομάδες της μικρής μας χώρας.

 
άλλο ένα θεατρικό δρωμενο
23 Αυγ 2020 09:04

Την απόφαση χωρίς ταρατζουμ , οι παλινωδίες δεν σώζονται. Πλάκα και ανοίξουν 14 τελικά τα σχολεία κ Οκτώβρη να έχουμε κρούσματα κ να κλεινουν.

 
Αναγνώστης
23 Αυγ 2020 09:41

Κα Υπουργε, θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για την προστασία των συμβασιούχων των ΑΕΙ. Πολλοί από αυτούς κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά με τα μέτρα που επιβάλλετε.

 
ΓΑ
23 Αυγ 2020 09:55

Ερωτηση προς κάθε σκεπτόμενο:
Στο δικό μου σχολείο υπάρχουν κενές αίθουσες τουλάχιστον 8 τον αριθμό.
Να μένουν κενές και να στοιβάζονται 27 μαθητές ΕΠΑΛ σε μία αίθουσα συν τους καθηγητές;
Για ποιό τελικά λόγο;

Και δεν είναι το μόνο σχολείο με κενές αίθουσες.

 
Κωνσταντίνος
23 Αυγ 2020 10:18

Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη σε περίπτωση σοβαρού κρούσματος με τραγική κατάληξη σε μικρό παιδί νηπιαγωγείου ή δημοτικού; Στην Ιταλία οι Διευθυντές αρνούνται να αναλάβουν καθήκοντα αν το Κράτος δεν τους εξασφαλίσει νομικά..... Ενημερωθείτε όλοι για τις ευθύνες....

 
Χαρα
23 Αυγ 2020 10:35

Να δώσουν χρήματα για πρόσληψη αναπληρωτών και να λειτουργήσει με υποτμηματα να ανοίξουν οι αίθουσες και τα κλειστά σχολεία όπως στην Ιταλία αν δεν έχουν χώρους πρωινή απογευματινή ζώνη οι μάσκες δεν είναι λύση θα αρρωστήσουμε όλοι αν όχι από κορονοιο από άλλες νόσους είτε σωματικούς είτε ψυχικούς χρήματα τώρα στην παιδεία γιατί χαθήκαμε οι ανθρώπινες ζωές δεν έχουν χρηματικό αντίτιμο πείτε τα σας παρακαλούμε

 
ΣΛ
23 Αυγ 2020 10:44

Όλα ωραία και καλά.
Όμως μπορεί κάποιος να προβλέψει και τη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων;
Μερικές εύλογες ερωτήσεις
1. Τα χορωδιακά και ορχηστρικά σύνολα θα ενεργοποιηθούν και με ποιους τρόπους.[ Η απάντηση ... με μέτρα ασφαλείας... δεν είναι απάντηση]
2. Το μάθημα της Χορωδίας στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου θα γίνει;
3. Το μάθημα του Σολφέζ στο Γυμνάσιο πως θα γίνει;

Είναι επιβεβλημένο να δοθούν αναλυτικές οδηγίες. Θα μου πει κάποιος να σπάσουν τα σύνολα σε μικρότερα υποσύνολα. ....
Ούτε αυτή είναι απάντηση γιατί υπάρχουν πολλά Μουσικά Σχολεία που δεν έχουν την κτιριακή υποδομή να το κάνουν.
Α..... Το ωρολόγιο πρόγραμμα των Μουσικών Σχολείων πότε θα φτάσει στα σχολεία;
Οι μέρες φτάνουν και υπάρχει το απόλυτο σκότος.

 
@ΓΑ 23 Αυγ 2020 09:55
23 Αυγ 2020 13:21

Δείξε μας και άλλα γιατι στα σχολεία που ξέρω εγώ - Ανατολική Αττική - έχουμε και containers οι άδειες αίθουσες είναι φαντασία.

 
πόση γκρίνια
23 Αυγ 2020 13:23

Αρχίσαμε το αν...αν κολλήσουμε, αν δεν κρατάνε αποστάσεις, αν αρρωστήσω....αγαπητέ μπορείς να αποσυρθείς στο σπίτι σου με άνευ αποδοχών και μια χαρά. Γιατί μας κουράζεις;

 
Emerald 9810
23 Αυγ 2020 13:25

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται τον Ιούνιο με 10 κρούσματα τη μέρα να γίνεται εκ περιτροπής διδασκαλία ενώ τώρα με 270 να θέλουν να στοιβαξουν 25 μαθητές στην ίδια τάξη.!!!!!

 
Ολγγα
23 Αυγ 2020 13:28

Επιτέλους ποια μέτρα θα ανακοινώσει;τα ανεφάρμοστα;κάντε κάτι πριν είναι αργά...μην κάνετε εγκληματικές ενέργειες...

 
Αμφιλεγόμενη απόφαση
23 Αυγ 2020 14:18

Το όριο των 50 ατόμων είναι πολύ μεγάλο, δεν ξέρω αν υπάρχει σύμφωνη γνωμη των ειδικών. Μια εύλογη και συνετή απόφαση -και πάλι στα όρια- θα ήταν να επιτραπούν μόνο τα μεταπτυχιακά εργαστηριακά και μόνο μαθήματα ως 12-15 το πολύ άτομα. και πάλι με πιλοτική εφαρμογή μόνο για το χειμερινό εξάμηνο. Ο συγχρωτισμός που θα προκύψει είναι αναπόφευκτος. Οι κλειστοί χώροι διαρκούς παρουσίας είναι χώροι υπερμετάδοσης, δεν είναι όπως στον τεράστιο και καλά αεριζόμενο χώρο του μετρό ή ακόμη και στο βαγόνι που μπαίνεις για 3-5 λεπτά χωρίς ουσιαστική επαφή με τους υπόλοιπους.

 
Φρόσω
23 Αυγ 2020 14:26

Παρακαλώ ας ρωτήσει το esos αν θα επιτραπούν οι ασπίδες προσώπου.

 
Ελένη
23 Αυγ 2020 15:00

Ας ρωτήσει το esos αν θα απαγορευτεί ρητά οποιοσδήποτε εξοπλισμός δεν είναι επαρκής βλ ασπίδα ολόκληρη ή μισή κ τι ενέργειες τα κάνει ο διευθυντής σε περίπτωση που εμφανιστεί καθηγητής με αυτόν τον εξοπλισμό. αν θα επιβληθεί ρητά η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστουσ χώρους των σχολείων από 1/9, ασχέτως της παρουσίας κοινού. Αν θα απαγορευτεί η είσοδος οποιουδήποτε στο σχολείο (ρητά συμπεριλαμβανομένων των ιερέων για τον αγιασμό που υποθέτω θα απαγορευτεί κ αυτός), αν θα απαγορευτούν μετακινήσεις κ εκδηλώσεις (εκκλησιασμοί, αθλητικά, γιορτές κα), αν θα είναι ελεύθεροι οι εκπαιδευτικοί να στέλνουν σπίτι όποιον δεν φοράει μάσκα. Γιατί μ αυτά που διαβάζουμε, πρώτα θέλουν μάντρωμα οι μεγάλοι κ μετά τα παιδιά.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
23 Αυγ 2020 15:11

@Πόση γκρίνια
Αγαπητέ συμπολίτη, εύκολο να ξεστομίζεις ανάλγητες μεγαλοστομίες, αλλά κάτσε για λίγο να σκεφτείς στα σοβαρά όσα καταθέτουν οι συνάδελφοι, αλλά και μια αυτονόητη απορία που πλανάται σε κάθε ελληνικό σπίτι που έχει παιδί στο σχολείο: Πώς είναι δυνατόν ακόμη και σ' ένα φούρνο, όπου η μέση διάρκεια παραμονής ενός πελάτη είναι το πολύ 2-3 λεπτά, να μην επιτρέπεται η παρουσία πάνω από δύο ατόμων, αλλά σε μια σχολική αίθουσα περίπου 35 τ.μ. να παραμένουν 25 παιδιά κι ένας καθηγητής, όχι 3 λεπτά, αλλά 6-7 ώρες; Θέλει πολύ μυαλό να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά; Δε βλέπεις την ολοφάνερη αντίφαση των αποφάσεων ; Έλεος πια! Ξεκολλήστε από τις κομματικές σας παρωπίδες!

 
Προς Ελένη
23 Αυγ 2020 15:19

Ευτυχώς που δεν είναι μαντρωμενοι.Εσεις θα τους θέλατε όλους με ολόσωμη καλύπτρα αν ήταν δυνατόν, αγαπητή.Ευτυχως που υπάρχουν υγιως σκεπτόμενοι.Eυτυχως που δεν έχουν τυφλωθεί όλοι να βλέπουν τον έτερο ως δυνητική απειλή.Και όσο για τον αγιασμό, οι ιερείς δεν υποχρεούνται να παραστούν με τους όρους που επιβάλλετε εσείς. Όποιος θέλει να φορα μάσκα σε κλειστό άδειο χώρο ,δικαίωμα του.Η προσωπική σας εμμονή όμως δεν μπορεί να είναι κανόνας .

 
Poyet
23 Αυγ 2020 15:37

Βγάλτε μια απόφαση για συστεγαζόμενα σχολεία να λειτουργούν εναλλάξ πρωί - απόγευμα. Με 300 μαθητές σε ένα σχολείο μειώνονται οι πιθανότητες να νοσήσει κάποιος από τους 600+. Από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα, γιατί όχι;

 
Ασπίδες = Μηδενική προστασία
23 Αυγ 2020 15:42

Οι ασπίδες προσώπου είναι άχρηστες αν δεν συνοδεύονται από μάσκες. Το έχουν επανειλημμένως τονίσει οι ιατροί. Επίσης μάσκες πρέπει να φορούν όλα τα μέρη για να υπάρχει προφύλαξη.

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
23 Αυγ 2020 15:58

Διπλανό μου γυμνάσιο με τμήματα 27 μαθητών!! Καλά για αποστάσεις δεν το συζητώ!!! Τι λέτε; Μπαίνετε εκεί για 6 ώρες (ως μαθητές ή ως εκπαιδευτικοί);;Ποιος παίρνει την ευθύνη;

 
Δρ. Χημικος Μηχανικος ΕΜΠ
23 Αυγ 2020 16:32

Το σχόλιο μου απευθύνεται στο esos που θα ειναι παρών στη συνέντευξη της υπουργού :
Θα σας παρακαλούσα να την ρωτήσετε τι εχει να απαντήσει για το γεγονος οτι Θα υπάρξουν βασεις εισαγωγής που θα ανακοινωθούν την πεμπτη, πολυτεχνικών τμημάτων στη περιφέρεια (οχι πρώην ΤΕΙ) που θα κυμαίνονται απο 3,500-4500 μορια στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο.....
Εχει να μιλήσει για τις πανελληνιες η Κα. Κεραμεως απο την άτυχη της δήλωση τον Ιούλιο ότι τα θέματα της φάνηκαν βατά !!!!
Σαφέστατα καμμιά ευθύνη δεν αφορά ούτε τους μαθητές αλλα και ούτε το καλο επίπεδο των πολυτεχνικών τμημάτων μας.
Η ίδια δεν φέρει καμμιά ευθύνη ;;;;;;

 
Χρήστος
23 Αυγ 2020 17:41

Τον ΜΑΙΟ .με 20 περιστατικά την ημέρα τα σχολείο λειτούργησε με υποτμήματα και το 60% των μαθητ ών έλλειπε με υπεύθυνη δήλωση. Σήμερα έχουμε 270 με πρόβλεψη για πανω 1000 περιστατικά την ημέρα.Προφανώς πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία γιατί δεν πρέπει να μείνουν άλλο εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Θα πρέπει ομως το Υπουργείο να εξασφαλίσει τις καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες. Με 25 και 27 μαθητές στις αιθουσες των Ελληνικών σχολείων δεν μπορει να γίνει μάθημα. ΠΡΟΤΕΙΝΩ, το κράτος λόγω της πανδημίας να αξιοποιήσει το κονδύλιο για την πανδημία στην πρόσληψη περισσότερων αναπληρωτών για την

¥

 
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
23 Αυγ 2020 18:27

22. 08. 2020 - Ο Π.Ο.Υ. αλλάζει τα δεδομένα - Μάσκες σε παιδιά ΜΟΝΟ άνω των 12 ετών και όχι καθολική χρήση...
Αλλάζει τα δεδομένα με οδηγία του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και βάζει φρένο στην ανεξέλεγκτη χρήση μάσκας ακόμη και σε νήπια. Μάλιστα συνιστά η χρήση μάσκας σε ανήλικους να γίνεται ΜΟΝΟ όταν υπάρχει βεβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο και ισχύουν ευρεία περιοριστικά μέτρα.
Τα παιδιά από την ηλικία των 12 ετών και άνω θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα, στις ίδιες περιπτώσεις και υπό τις ίδιες συνθήκες που είναι υποχρεωτική και για τους ενήλικους, συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Στο έγγραφο με τις αναθεωρημένες συστάσεις του ΠΟΥ, «συστήνεται η χρήση μάσκας από τα παιδιά ΜΟΝΟ άνω των 12 ετών» ιδίως όταν δεν είναι εφικτό να τηρηθεί απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από άλλους ανθρώπους και εφόσον υπάρχει ευρεία διάδοση του νέου κορΩνοϊού στη συγκεκριμένη ζώνη.

 
Ο.Δ.
23 Αυγ 2020 18:32

Παρακαλώ να ρωτήσει κάποιος την υπουργό με ποια λογική απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς να μιλούν δυνατά επί πέντε ώρες με μάσκα, τη στιγμή που δεν ισχύει το ίδιο ούτε για τους ομιλητές στη Βουλή, ούτε για τις δημοσιογραφικές εκπομπές, ούτε για τους ιερείς και τους ψάλτες στις εκκλησίες; Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά; Δεν υπάρχει ισονομία σε αυτή τη χώρα;

 
Δον Κιχώτης
23 Αυγ 2020 18:52

Προσευχή ναύτη πονηρού

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου που φώτισες τον Γέρο του Μωριά και του έδωσες τη δύναμη να πείσει τους Δύσπιστους για να ξεκινήσει η Επανάσταση!
Σε παρακαλώ, φώτισε και τον εθνικό μας γιατρό, να τα καταφέρει, να συνεχίσει το τρελοβάπορό Σου να ταξιδεύει στις θάλασσες και στα βουνά Σου!

 
Εκπαιδευτικός Β/θμιας
23 Αυγ 2020 18:59

Για να απαντήσω σε προηγούμενα σχόλια περί συνωστισμού, το μάθημα στην τάξη δεν είναι το ίδιο με τις συναλλαγές σε φούρνους και τις μετακινήσεις με το μετρό. Εκεί ο καθένας από εμάς συναναστρέφεται με αγνώστους, για του οποίους δεν ξέρουμε πού βρίσκονταν πριν, τι μικρόβια κουβαλούν και ποιο είναι το ιατρικό τους ιστορικό.
Τα 25-30 άτομα της σχολικής τάξης, όμως, θα είναι μια κλειστή κοινότητα/ομάδα. Επομένως, σε περίπτωση κρούσματος θα είναι πολύ εύκολη τόσο η ιχνηλάτηση, όσο και η απομόνωση αυτής της ομάδας (σε ακραία περίπτωση όλου του σχολείου).
Δεν είναι ιδανικό σενάριο, φυσικά, αλλά επειδή τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα χειρότερα τους επόμενους μήνες, είναι καλό να μην αρχίσουμε την σχολική χρονιά με ελλείψεις και χαμένες ώρες. Σε τελική ανάλυση έχουμε και μία ύλη να βγάλουμε.

 
μαθητής
23 Αυγ 2020 18:59

Να λειτουργήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση με απουσίες. Τα άλλα είναι ανούσια.

 
Αντώνης
23 Αυγ 2020 20:10

Βρε παιδιά..ας δούμε την πραγματικότητα

Ο τουρισμός άνοιξε, οι μαθητές είναι σε διακοπές, σχεδόν όλοι οι μαθητές πήγαν διακοπές σε συγγενείς κλπ και αν όχι κάθε μέρα με την παρέα τους πάνε μαζί στη θάλασσα, στο μπάρ, παίζουν ποδόσφαιρο και μπάσκετ και ηλεκτρονικά χωρίς μάσκες , χωρίς να κρατούν απόσταση και πολλές φορές βλέπεις 4 παιδιά να κοιτάνε μια οθόνη κινητού συμμαθητή τους με απόσταση 5 εκατοστών προσωπάκι με προσωπάκι.

Εκεί κανείς γονιός / εκπαιδευτικός δεν παρεμβαίνει για το ότι συνωστίζονται, ότι δεν τηρούν αποστάσεις και ότι δεν φοράνε μάσκα.

Μόλις πάμε στο θέμα να ανοίξουν τα σχολεία αρχίζουν όλοι τις φωνές ότι θα χαλάσει ο κόσμος ...

Έλεος πιά! τα φροντιστήρια που τα έχουν αρχίσει από το καλοκαίρι πώς πάνε;
Εγώ βλέπω σε γνωστό φροντιστήριο 15 παιδιά σε στενή τάξη, χωρίς μάσκα, με μικρότερες αποστάσεις από τις προβλεπόμενες και κανείς δεν παραπονιέται.
Μόνο το σχολείο τους πειράζει κατά παράξενο τρόπο...

 
Θεοδωρής
23 Αυγ 2020 20:50

Να δεχτώ την ανησυχία πολλών αλλά βρέ παιδιά εσείς οι ίδιοι δεν μπήκατε 200-300 άτομα σε μικρά πλοία ή 800-1000 σε μεγαλύτερα να πάτε διακοπές με μικρούς χώρους και κεντρικό κλιματισμό;
Εσείς εκεί που πήγατε δεν ορμάγατε μέσα στο σουπερ μάρκετ και τους φούρνους χωρίς μάσκα και μη τηρώντας τα μέτρα γιατί είχε ζέστη και βιαζόσαστε να πάτε για μπάνιο στην παραλία;
Εσείς δεν στριμωχτήκατε 4 άτομα μέσα σε ένα αυτοκίνητο με κεντρικό κλιματισμό;
Αν εργαζόσαστε σε κάποιες στιγμές δεν συνέβη οι πελάτες να παραβιάζουν τα μέτρα και να μην τους λέτε τίποτα γιατί δεν θέλαμε να διώξουμε πελάτες;
Από την ώρα που άνοιξε ο τουρισμός και εισέρχονται χιλιάδες άτομα στη χώρα ξέραν όλοι ότι θα υπήρχε αύξηση κρουσμάτων. Κανείς δεν παραπονέθηκε ΄τότε γιατί μέσα στο μυαλό του ήταν και οι δικές του διακοπές και τώρα τα σχολεία μας πειράζουν;
Όταν τα παιδιά δεν πάνε σχολείο μαζεύονται σε καφετέριες, σπίτια, αλάνες και παίζουν χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης και εκεί κανένας γονιός δεν επεμβαίνει.
Στο φροντιστήριο το στέλνουν και εκεί είναι κλειστοί ΄χώροι με κλιματισμό κεντρικό.
Γιατί σας πειράζουν μόνο τα σχολεία τόσο πολύ;

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
23 Αυγ 2020 21:13

Ό,τι και να εξαγγείλει η υπουργός και οι ειδικοί αύριο θα είναι άνευ σημασίας και εντελώς άχρηστο,εάν δεν υπάρξει σοβαρός τρόπος αντιμετώπισης του συγχρωτισμού των μαθητών.

 
Δώρα Χουλ.
23 Αυγ 2020 22:01

Ειδική δεν είμαι για να συστήνω λύσεις ασφαλείας ή λάθη και σωστά σε εξειδικευμένα θέματα. Ωστόσο, θεωρώντας πως διαθέτω τον κοινό νου διερωτώμαι:
Μήπως είναι πολύ νωρίς να εξαγγέλλονται αύριο μέτρα και αποφάσεις τη στιγμή που τα κρούσματα είναι σε αυξητική τάση, κάποιοι ειδικοί μιλούν για «δεύτερο κύμα» και τα περισσότερα σχολεία, ακόμη και σχετικά νεόκτιστα δεν εξασφαλίζουν την απαιτούμενη απόσταση που θεωρείται η κορωνίδα των μέτρων προστασίας και μετά ακολουθει η μάσκα...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ