Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Κ. Γαβρόγλου για Ν. Κεραμέως: Το στερεότυπο οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική

Ν. Κεραμέως: Αδιανόητη δήλωση, και δη από τέως υπουργό Παιδείας!
Δημοσίευση: 25/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η ανακοίνωση -από την Ν. Κεραμέως-  των 17 μαθητών  κατά μεσό όρο ανά τάξη, ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική, δήλωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, σε ανάρτηση στον προσωπικό ιστότοπό του,  προκαλώντας αρνητικά σχόλια.

 
Ν. Κεραμέως: Αδιανόητη δήλωση, και δη από τέως υπουργό Παιδείας!

Απαντώντας η Νίκη Κεραμέως στον Κ. Γαβρόγλου αναφέρει τα εξής:

"Αδιανόητη δήλωση, και δη από τέως υπουργό Παιδείας! Αντί να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε σεξιστικά στερεότυπα, κάποιοι (προσπαθούν να) μας πάνε πίσω. Ενδιαφέρον θα είχε η θέση του Τμήματος Ισότητας του ΣΥΡ επί του θέματος... Αναφορικά, δε, με τη συνεχιζόμενη προπαγάνδα του ΣΥΡ για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, τον παραπέμπω στα στοιχεία που αναφέρθηκαν στη Βουλή (μέσος όρος 17 μαθητές στην Επικράτεια και 20 μαθητές στην Αττική και Θεσσαλονίκη, εξαιρώντας πάντοτε τα σχολεία ειδικής αγωγής που έχουν εξαιρετικά μικρό αριθμό μαθητών)".

Ο κ. Γαβρόγλου επανήλθε

Στη συνέχεια ο κ. Γαβρόγλου επανήλθε με την ακόλουθη ανάρτηση, για να αιτιολογήσει το “στερεότυπο”:

"Μία ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε, προφανώς επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη λέξη στερεότυπο. Κάθε στερεότυπο, λοιπόν, είναι καταδικαστεο.

Υπάρχει ένα στερεότυπο που αναπαράγεται χρόνια τώρα ως προς τη σχέση που έχουν οι γυναίκες με τα μαθηματικά. Υπάρχει και είναι σημαντικό κομμάτι μιας ιδεολογίας που θέλει να υποτιμήσει τις γυναίκες. Κακώς, κάκιστα προφανώς!

Όταν λοιπόν  η κ.Κεραμέως κάνει μια δήλωση που πάσχει από μαθηματική άποψη, αναπαράγει αυτό το στερότυπο, αυτή τη λανθασμένη άποψη ότι οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά".

 

Σχόλια (36)

 
Μαρία
28 Αυγ 2020 09:39

Ο τέως υπουργός αποδομεί το στερεότυπο ότι με την ηλικία γίνεται κανείς σοφότερος.
Αν αυτά τα έλεγε στην Αγγλία, ήδη θα απολογούνταν σε επιτροπή δεοντολογίας πανεπιστημίου, ενδεχομένως θα έμπαινε σε υποχρεωτική άδεια. Κ φυσικά θα είχε ήδη γράψει επιστολή συγγνώμης.

Ο κος Κιχώτης έχει δίκιο. Το σχόλιο του κου Γαβρόγλου υποτιμά τον πολίτη. Για ό,τι συμβεί από δω κ πέρα, μέρος της κοινωνίας θα το αποδόσει στην ελλιπή κατάρτιση της Υπουργού στα μαθηματικά ως γυναίκας. Αστεία πράγματα.
Ολος ο κόσμος επέκρινε τη δημιουργική χρήση του Μ.ο. από την υπουργό.
Επί του πρακτέου προσέφερε επικοινωνιακό σωσίβιο στην Υπουργό, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα.

Αλήθεια, επί των ημερών του τι δράσεις προώθησε για την εκμάθηση κώδικα στις γυναίκες;.
Τι δράσεις προώθησε για να ενισχύσει τη στροφή των γυναικών στις φ.ε. κ στα μαθηματικά;

 
Σάντσο@Δον Κιχώτη
27 Αυγ 2020 10:14

Συνέχισε να ασχολείσαι με "το κεραμεούν τε και φαύλον της πολιτικής"(Παπαδιαμάντης) και να με ταίζεις καλαμπόκια.

 
Κάμπινγκ της νεολαίας ΣΥΡΙΖα
27 Αυγ 2020 02:51

Την περασμένη εβδομάδα η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ γυροφερνε στο Γράμμο στις ιστορικές διαδρομές του ΕΛΑΣ.Αυτο λέγεται μνήμη
Επίσης την περασμένη εβδομάδα το ΚΚΕ έκανε εκδρομή στο νοσοκομείο και λοιπές εγκαταστάσεις του ΕΛΑΣ.Αυτό λέγεται μνήμη.
Προ λίγων ετών η πρώην και ο νυν ΓΓ του ΚΚΕ πήγαν στο Λιτόχωρο για να τιμήσουν το γεγονός ότι από την εκεί επίθεση του ΕΛΑΣ ξεκίνησε ο αιματηρότατος αδερφοκτόνος και χειρότερος όλων των πολέμων τρίτος γύρος του απεχθούς εμφυλίου πολέμου.Αυτό λέγεται μνήμη.
Οι εκδηλώσεις της αντίπαλης πλευράς που πολέμησε λέγονται γιορτές μίσους.
Σύντροφοι ευτυχώς νικηθηκαμε έγραψε ο φίλος και συγκρατούμενος του Μπελογιάννη.Αλλιώς θα είχαμε καθεστώς Χότζα ή Τσαουσέσκου ή Στάλιν.

 
@Δεν θελεις να σκαμπαζεις μου φαινεται
26 Αυγ 2020 18:22

Εκτός από ότι με ενοχλούν οι δημόσιες τοποθετήσεις με στερεότυπα δεν καταλαβαίνω και τι διαβάζω. Συνεχίζω να μαθαίνω σήμερα.

 
Κάμπινγκ και γιορτες
26 Αυγ 2020 17:56

κ. Γαβρογλου. Το κάμπινγκ στο Γραμμο ηταν εκδήλωση αγάπης ενώ οι πρόσφατες γιορτές εκδήλωση μίσους; Διατελεσατε υπουργός παιδείας και ο λόγος σας όφειλε να είναι ενωτικος.

 
Δεν θέλεις να σκαμπάζεις μου φαίνεται
26 Αυγ 2020 15:49

@ @Δεν σκαμπάζω 26 Αυγ 10:26
Να χατε να λέγατε δηλαδή.
Πολλά θα μάθετε... αν διαβάζετε λίγο τα σχόλια, πριν να απαντάτε.

 
@Δεν σκαμπάζω 26 Αυγ 10:26
26 Αυγ 2020 15:23

Τα στερεότυπα στο μεγαλείο τους. Γιατί συμπερανατε ότι ειμαι γυναίκα και δέχομαι ότι μου λέει ο άντρας μου στι σπίτι; Πω πω τι έμαθα σήμερα.

 
ΒΡΟΓΛΟΥ
26 Αυγ 2020 14:07

Αν και 'εκτός εκπαίδευσης', πολύ καλύτερος τους ο Φίλης.

Καλά, για τον προηγούμενο του Φίλη, δε μιλάμε (εκτός συναγωνισμού). Μηδέν. Μείον.

 
Δον Κιχώτης
26 Αυγ 2020 13:28

Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Γαβρόγλου προέτρεψε τους Συλλόγους των Εκπαιδευτικών «να μην επιτρέψουν να περάσει την πόρτα της αυλής κανένας χωρίς μάσκα.», γνωρίζοντας ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν προστατεύει επαρκώς τους δημοσίους υπαλλήλους από τον πολίτη που προπηλακίζει ή χειροδικεί μετά μανίας, πρόσφατα είναι άλλωστε τα γεγονότα της Κοζάνης...
Χθες, αφού υποτίμησε αρχικώς τη λογικομαθηματική σκέψη των πολιτών - στην πρόθεσή του να πλήξει πολιτικά την Υπουργό Παιδείας - συνέχισε και ολοκλήρωσε την παρέμβασή του ορίζοντας προκλητικά κατά το δοκούν την έννοια «στερεότυπο»!
Σχετικά τώρα με το λογικομαθηματικό μέρος, ο κ. Γαβρόγλου θα πρέπει να μας αποδείξει τον συλλογισμό που υπονοεί και τον αποδίδει στην Υπουργό, δηλαδή, όταν η Υπουργός έλεγε - 17 είναι οι μαθητές κατά μέσο όρο στις τάξεις - εννοούσε ότι « Σε όλες τις τάξεις υπάρχουν 17 μαθητές.» και όχι κάτι άλλο!
Προσωπικά, αυτό με ενοχλεί! Να θεωρεί ο πολιτικός ότι είμαι μαθηματικά και γλωσσικά αναλφάβητος και επομένως ανίκανος να αντιληφθώ τι επιδιώκει!...

 
=CHRIS
26 Αυγ 2020 13:12

Σε σχεση με αυτα που λεει η Κεραμεως (και μας κοροιδευει ολους) , ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΗΣ ΕΙΠΕ

 
Δημητρης
26 Αυγ 2020 13:08

Οποιος εχει τη μυγα...μυγιαζεται

 
Τρί-καλα....
26 Αυγ 2020 12:48

@ @Χρηστος 26 Αυγ 10:02
Την υπουργό που επί 13 μήνες εφαρμόζει τον νόμο 4547(του "χειρότερου" υπουργού) και που ο "νέος" της νόμος είναι προσθήκες στον 4547, πώς θα την χαρακτηρίζατε???

 
Ντροπή κ.Γαβρόγλου
26 Αυγ 2020 11:49

Αν αυτό το σεξιστικό σχόλιο που κάνατε για την κ.Κεραμέως το έκανε νεοδημοκράτης για κάποια δικιά σας θα είχατε ξεσηκωθεί και θα ζητούσατε την παραίτηση του.Τώρα όλος ο ΣΥΡΙΖΑ μούγκα. Είναι το ...ηθικό πλεονέκτημα της πρώτης φοράς αριστερά .Ευτυχώς που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταλαβαίνει το τι κακό του κάνετε με τις διάφορες δηλώσεις σας.Συνεχιστε έτσι.

 
Βλακείες...
26 Αυγ 2020 11:39

@Ναταλί
Δεύτερο μάθημα στην κοινωνική και πολιτική αγωγή: ισότητα των δυο φύλων : μύθος η πραγματικότητα ;
Υπουργικό Συμβούλιο: 17 άντρες, 2 γυναίκες.

 
Χαρά
26 Αυγ 2020 11:03

Οι γυναίκες δεν έχουν δυσαριθμησια απλά υπολογίζουν κατά το δοκούν τι νομίζετε τζάμπα υπάρχει το πυρ γυνή και θάλασσα

 
Δεν σκαμπάζω
26 Αυγ 2020 10:26

@ @Δεν σκαμπαζω
Δηλαδή, μια αναφορά είναι ρατσιστική/σεξιστική ή όχι, ανάλογα με το ΠΟΙΟΣ και ΠΟΥ την λέει? Είναι α λα καρτ ο νόμος?
Εσάς δηλαδή "ότι κι αν σας λέει" ο άντρας σας, είναι εντάξει επειδή τα λέει στο σπίτι? Ή επειδή δεν είναι δημόσιο πρόσωπο? Πωπω τί μάθαμε πάλι σήμερα!!!

 
@Χρηστος
26 Αυγ 2020 10:02

Μακάρι να είχατε δίκιο. Ο χειρότερος υπουργός παιδείας έως σήμερα είναι ο Γαβρογλου.

 
φιλελεύθερος
26 Αυγ 2020 09:54

Δεν είναι γιορτές μίσους κ. Γαβρόγλου, είναι γιορτές μνήμης. Θλιβερή δήλωση στο σύνολο της.

 
Φιλολογος
26 Αυγ 2020 09:46

Για τον Χρηστο
Απορια:Απο που συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο Γαβρογλου άφησε έργο στο Παιδείας;; Ως φιλόλογος σας λέω ότι τα νέα βιβλία των Αρχαίων στην Κατεύθυνση είναι κατά γενική ομολογία όχι καλή δουλεια, η Κοινωνιολογία σύμφωνα με συναδέλφους του κλάδου χρήζει αλλαγής του βιβλίου καθώς αναφέρει δεδομένα της δεκαετίας του ' 90 ενώ η συνεξεταση Λογοτεχνίας & Έκθεσης απεδείχθη καταστροφή καθώς δεν υπήρξε προεργασία τα προηγούμενα χρόνια.Αλλαγες του ποδαριού σε μια χρονιά.Κανεις Υπουργός δεν είχε ποτέ γνώση του χαμηλού επιπέδου του δημοσίου σχολείου. ΥΓ : Είμαι αδιοριστη

 
Ναταλί
26 Αυγ 2020 09:09

Για το. Δημήτρη είναι βλακείες τα σχόλια. Λυπάμαι. Όταν γίνεται τέτοια αναφορά από συγκεκριμένα πρόσωπα νομίζω ότι στην κοινωνία μας υπάρχει θέμα. Πριν λίγο καιρό έγινε και από αλλά γνωστά πρόσωπα της τηλεόρασης και πέρασε χωρίς σχόλια και τοποθετήσεις. Τι κρίμα! Πρώτο μάθημα στην κοινωνική και πολιτική αγωγή: ισότητα των δυο φύλων : μύθος η πραγματικότητα ;

 
Ιησουίτες....
26 Αυγ 2020 09:05

Είναι μακρά νυχτωμένοι όσοι νομίζουν, ότι εκφοβίζοντας και χαρακτηρίζοντας όσους αναφέρουν στερεότυπες αντιλήψεις με υποτιμητικά ονόματα θα αλλάξουν την Ελληνική σκέψη και πραγματικότητα. Καλό θα ήταν οι επώνυμοι να προσπαθούν να μην επιβεβαιώνουν τις ρήσεις γιατί τις καθιστούς αξιόπιστες. Όπως η ρήση «ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι»…..

 
Μπραβο στην Κεραμεως
26 Αυγ 2020 08:40

Από τα σχόλια αμέσως καταλαβαίνεις ότι τελικά τις αξίζουν συγχαρητήρια.. Μπραβο της που ξέρει να χειρίζεται τόσο καλά τις καταστάσεις/ευκαιρίες που προβάλουν υπέρ της!
ΥΓ συμβάλουμε τα μέγιστα και εμείς βέβαια..

 
@Δεν σκαμπαζω
26 Αυγ 2020 08:08

Η γυναίκα σας είναι πρώην υπουργός παιδείας; Τα σχόλια της είναι δημόσιες αναφορές; Απαράδεκτη η δήλωση του Γαβρογλου ότι κι αν σας λέει η γυναίκα σας.

 
Μαμά και εκπαιδευτικός
26 Αυγ 2020 08:07

Ντροπή του! Κρίμα στις σπουδές και στις θέσεις που κατείχε και κατέχει. Και ακόμη δεν έχει ζητήσει ούτε μία συγνώμη, έστω για το θεαθείναι...

 
bob mastoras
26 Αυγ 2020 07:54

"(μέσος όρος 17 μαθητές στην Επικράτεια και 20 μαθητές στην Αττική και Θεσσαλονίκη, "

Στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη λοιπόν δεν προκύπτει ανάγκη λήψης πρωτοβουλίας;

Αν μια τάξη έχει πχ 4 x 22 = 88 μαθητές ας σπάσει σε 5 τμήματα από 4.

 
gabro
26 Αυγ 2020 06:37

Το ζύγισε στο μυαλό του, το σκέφτηκε, και αποφάσισε να το γράψει...

 
Μιχάλης
26 Αυγ 2020 06:27

Aν σκεφτούμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά μικρά σχολεία στην ορεινή και νησιωτική Ελλάδα, όπου τα τμήματα έχουν πολύ μικρό αριθμό μαθητών (κάτω από 10), λογικό είναι ο μέσος όρος όλων των σχολείων πανελλαδικά να χαμηλώνει. Τι γίνεται όμως στις μεγάλες πόλεις, όπου η πλειοψηφία των τμημάτων έχει πάνω από 20 μαθητές και μάλιστα σε πολλά από αυτά πάνω από 25;

 
Χρήστος
26 Αυγ 2020 01:52

Οι πολιτικοί δεν κρίνονται τόσο από αυτά που λένε, όσο από αυτά που κάνουν. Και στις πράξεις υπερέχει καθαρά ο κ. Γαβρογλου, ο οποίος πήγε την παιδεία ένα βήμα προς τα πάνω στη θητεία του.

 
Δημήτρης
26 Αυγ 2020 01:50

Αφήστε τα στερεότυπα και τις άλλες βλακείες. Εδώ η κυρία επιμένει στους μέσους όρους. Συμφωνώ, έτσι είναι τα νούμερα σε πανελλαδικό ή και σε περιφερειακό επίπεδο. Στο δικό μου σχολείο που οι μαθητές είναι 27 ανά τμήμα, θα γίνει κάτι, υπάρχει λύση; Σε αυτό το ερώτημα υπάρχει απάντηση;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ