Δωρεάν μάσκες και στα Ιδιωτικά Σχολεία

Την χορήγηση δωρεάν μασκών όχι μόνο στα δημόσια σχολεία, αλλά και στους μαθητές και εκπαιδευτικούς των Ιδιωτικών Σχολείων ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος
«Είναι θέμα δημόσιας υγείας. Όλοι οι πολίτες φορολογούνται σε οποιοδήποτε σχολείο κι αν πηγαίνουν τα παιδιά τους και όλοι πρέπει να έχουν δικαίωμα σε αυτό, όταν μιλάμε για τη δημόσια υγεία. Και το ίδιο ισχύει για τους εκπαιδευτικούς. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την Αυτοδιοίκηση για να δώσει δωρεάν μάσκες τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση, με τη λογική ότι όλοι οι Έλληνες φορολογούνται και όλοι δικαιούνται μάσκες” , είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.
Η μάσκα είναι το μόνο επιβεβαιωμένο μέτρο προστασίας που έχουμε κατά του κορωνοϊού και αποφασίσαμε ως κυβέρνηση να το παράσχουμε δωρεάν στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος , επισημαίνοντας ότι η ασφάλεια και η βελτίωση των όρων λειτουργίας των Σχολείων είναι αρμοδιότητα και της Αυτοδιοίκησης και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να υπάρχει συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με το υπουργείο Παιδείας για ό,τι περαιτέρω χρειαστεί.
Ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε αμέσως, με έκτακτη χρηματοδότηση, από την προηγούμενη Δευτέρα, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ στην ΚΕΔΕ για να προχωρήσει άμεσα σε διαγωνισμό για τη χορήγηση δωρεάν μασκών σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Την Πέμπτη η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων έδωσε τις προδιαγραφές και την ίδια ημέρα ξεκίνησε ο διαγωνισμός από την ΚΕΔΕ, με απόλυτη διαφάνεια.
Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι, για πρώτη φορά, έγκαιρα θα βρεθούν στα σχολεία 9.474 υπάλληλοι καθαριότητας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να διασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία. «Δώσαμε 28 εκατ. ευρώ περισσότερα από πέρυσι, για να είναι καθαρά τα σχολεία», τόνισε.
Ο υπουργός Εσωτερικών είπε, ακόμη, ότι θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί τα μέτρα προστασίας των δημοσίων υπαλλήλων και των συναλλασσόμενων με αυτούς, όπως η τηλεργασία.
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής του ΕΚΠΑ θα αναγορευθεί ο Οδ. Ζώρας
- Εξηγήσεις από Δ.Μιχαηλίδου προς τον πρόεδρο της Κ.Ο. ΝΙΚΗ
- Υφ. Παιδείας: 204 Δημοτικά λειτουργούν με λιγότερο από 15 μαθητές
- Μετονομασία του 3ου Γυμνασίου Νάουσας
- Άρση αναστολής λειτουργίας Δημοτικού Σχολείου
- Προσθήκη προσωνυμίας σχολικής μονάδας
- Ζ. Μακρή: «Θεαματική αύξηση στους αριθμούς των προσφερόμενων θέσεων Μαθητείας στην επικράτεια»
- Επιτυχόντες/Πολύτροπη Αρμονία: Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας τους?
- O Καθηγητής R. Schafer αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας ΕΜΠ
- Στη διάθεση των επιτυχόντων οι Βεβαιώσεις Πιστοποίησης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ.
Σχόλια (7)
Είναι καλοί σ'αυτό που κάνουν.Προσφέρουν άφθονο γέλιο συντρίβοντας τις ταξικές διαφορές και επιβάλλοντας την ισότητα στη μάσκα.Όλε!!!!!!!!!
Σιγά που νοιάζεστε και για τη δημόσια υγεία με δυο μάσκες και στοίβαγμα μαθητών και εκπαιδευτικών σε τάξεις 25-27 ατόμων.
Εκεί το δικαίωμα του πολίτη πάει περίπατο.
Ο μέσος όρος έχει να αγοράσει 2 μάσκες.
Μην κσταξοδεύεστε.
Όχι άλλο σανό
και για αυτά φορολογούμαστε
Εκπαιδευτικός ΠΕ70@ κακώς δνε τα παρέχουν δωρεαν. Η τα πάρει στο δημόσιο ή στο ιδιωτικό σχολείο η επιβαρυνση δεν αλλάζει. Απλά κάνουν τον χαζούλη. Τωρα το θυμήθηκαν οτι και οι μαθητες των ιδιωτικών επιβαρύνονται.
χαζομάρες @ χαζομαρες εσυ. Δεν φτάνει που δεν επιβαρύνουν την δημόσια εκπαίδευση ενώ πληρώνουν άμεσους και έμμεσους φόρους (και πολύ περισσότερους απο τους μαθητές των δημοσίων) Δεν φθάνει που το δημόσιο δεν δίνει μέσω εοππυ τις μασκες στους πάντες δωρεάν ως έχει υποχρέωση θα το ρίξουμε και στην ευθιξία, λεφτά έχουν ας πληρώσουν..
όταν πληρώνεις τόσα λεφτά , δε σου λείπουν 4 ευρά για μάσκα ! και πολύ κακώς δόθηκαν τόσα λεφτά σε διαγωνισμό σε έναν . κουπόνι 2 ευρώ σε κάθε μαθητή τα λεφτά (οι έχοντες δεν θα έπαιρναν - κάτι θα έμενε) και θα σύμπληρωνε ο καθένας το ποσό της μάσκας από την περιοχή του, υπάρχουν τόσες οικοτεχνίες που φτιάχνουν , θα κινείτο το χρήμα στην αγορά. αλλά ποιον βολέυετε πάλι; κρίμα. ήταν ευκαιρία για μικροβιοτέχνες/χειροτέχνες.
Τότε γιατι δεν δίνονται δωρεάν τα βιβλία στα ιδιωτικά σχολεία; Γιατι αν κάποιος μαθητής/τρία επιλέξει να φοιτήσει σε πειραματικό η μεταφορά του δεν ειναι δωρεάν; Τότε δεν φορολογούνται; Επειδή υπάρχει και η λογική ότι σου παρέχω σχολείο δημόσιο στη γειτονιά σου, αν πας σε άλλο πληρώνεις μόνος. Το ίδιο και με τα ιδιωτικά. Σου παρέχω δημόσιο αν πας σε άλλο πληρώνεις μόνος. Η ασφάλεια των εργαζομένων ειναι υποχρέωση της επιχείρησης στον ιδιωτικό τομέα και του εκάστοτε υπουργείου στον δημόσιο.(εξυπακούεται και των μαθητών/τριών). Επομένως κ. Υπουργέ δώρο στην ιδιωτική πρωτοβουλία για άλλη μια φορά κάνετε. Τι σημαντικά ερείσματα έχουν οι σχολάρχες στη διακυβέρνηση δεν μπορώ να καταλάβω μόνο.....