ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Προκήρυξη υποτροφιών για φοιτητές του Παν. Πατρών

Δημοσίευση: 02/09/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συνεχίζεται και για το Ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ο θεσμός των υποτροφιών «Ανδρέας Μεντζελόπουλος» αριθμώντας την  11η συνεχή χρονιά από τη θέσπισή του. Η υποτροφία αφορά φοιτητές σε επίπεδο προπτυχιακών  και μεταπτυχιακών  σπουδών που φοιτούν  στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Συγκεκριμένα τις εν λόγω υποτροφίες δικαιούνται μόνο οι οικονομικά ασθενείς φοιτητές. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη υποτροφία συνεχίζεται σε όλα τα έτη σπουδών με την προϋπόθεση ότι ο υπότροφος έχει καλή επίδοση στις σπουδές του.

Αναλυτικά οι προσφερόμενες υποτροφίες έχουν ως εξής:

  •     Για Προπτυχιακές Σπουδές: Δίδονται έως Τριάντα (30) υποτροφίες των 5.000 € ανά έτος για τους πρωτοετείς φοιτητές (νέο-εισαχθέντες το 2020).
  •     Οι Μεταπτυχιακές Σπουδές (master) αφορούν -αποκλειστικά αποφοίτους του Πανεπιστημίου Πατρών και πραγματοποιούνται αποκλειστικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Διατίθενται έως δύο (2) υποτροφίες των 5.000 €/έτος και για δύο έτη.

ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ

Ειδικότερα, επειδή ο δωρητής αποδίδει βαρύτητα στην παραμονή των επιστημόνων στην χώρα, στις συγκεκριμένες υποτροφίες δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των Διδακτορικών Σπουδών. Με το τρόπο αυτό ο Δωρητής διευκολύνει τους μεταπτυχιακούς υποτρόφους να εμπλακούν στην παραγωγική διαδικασία ώστε να συνεισφέρουν στον τόπο. Η συλλογιστική  στοχεύει  στην υποστήριξη καινοτόμων επιστημονικών ιδεών οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε προϊόντα ή μεθόδους που θα συμβάλλουν  στην οικονομία και την ευημερία της χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Πανεπιστήμιο Πατρών θα χορηγηθούν ως 15 υποτροφίες των 10.000 €/έτος και για 3 το πολύ έτη.

Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020. Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται στο Γενικό Πρωτόκολλο του Πανεπιστημίου Πατρών (Αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς με σφραγίδα ταχυδρομείου έως και 02/10/2020). Αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων στo κάτωθι link: http://www.upatras.gr/el/mentzelopoulos

Ετικέτες: 
Υποτροφίες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ