Placeholder

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό

Δημοσίευση: 05/09/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Απόφαση αποσπάσεων  εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες του εξωτερικού για τα σχολικά έτη 2020-2021, 2021-2022 και 2022-2023 και 2021, 2022 και 2023 Νοτίου Ημισφαιρίου, υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Σχόλια (15)

 
Μαρία για ΗΠΑ
23 Μαρ 2021 13:00

Καλησπέρα, μήπως έχει κάποιος εικόνα για Αμερική; Μήπως ξέρετε πού μπορώ να απευθυνθώ για να βρω πληροφορίες; Ευχαριστώ προκαταβολικά

 
Ευγενία
24 Νοε 2020 20:13

Μήπως γνωρίζει κάποιος μέχρι πόσα χιλιόμετρα απόσταση δικαιούται το συντονιστικό γραφείο να στείλει τον εκπαιδευτικό για συμπλήρωση ωραρίου;

 
Κωστας
12 Σεπ 2020 20:19

Παιδιά γνωρίζει κανείς αν θα υπάρξει κι άλλη φαση αποσπάσεων στο εξωτερικό για φέτος;

 
Γιάννης
07 Σεπ 2020 21:40

Προς: Υποψήφιο προς απόσπαση
Όντως το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με ήδη αποσπασμένους εκπαιδευτικούς. Σαφώς η γνώμη του καθένα από εμάς είναι υποκειμενική και ο καθένας κρίνει με τα δικά του κριτήρια, ανάγκες και δεδομένα. Αναφορικά με τους τρόπους επικοινωνίας, μπορείς να βρεις τηλέφωνα με διάφορους τρόπους. Είτε στις ιστοσελίδες των κατά τόπους σχολείων ή ΤΕΓ είτε π.χ. στην περίπτωση της περιοχής του Βερολίνου, το συντονιστικό γραφείο έχει αναρτήσει τηλέφωνα και e mail είτε σχολείων (εάν πρόκειται για αμιγώς ελληνικές μονάδες) είτε τα προσωπικά τηλέφωνα εκπαιδευτικών στην περίπτωση των ΤΕΓ. Κάνε μια αναζήτηση και θα τα βρεις. Νομίζω ότι θα σου δώσουν όλοι με χαρά τις πληροφορίες που χρειάζεσαι γιατί όλοι όσοι είμαστε ήδη εδώ και υπηρετούμε περάσαμε ακριβώς τη διαδικασία που περνάς κι εσυ. Καλή επιτυχία

 
Νεφέλη
07 Σεπ 2020 17:02

Δεν γνωρίζω τους λόγους που θέλει κάποιος να αποσπαστεί στο εξωτερικό οπότε δεν μπορώ να απαντήσω. Το σχόλιό μου είναι ότι 2300 ευρώ ως μισθός δεν το λες και ψίχουλα .

 
Υποψήφιος προς απόσπαση
07 Σεπ 2020 15:28

Προς Γιάννη & Εκπαιδευτικό Β. Γερμανίας:
κατ'αρχάς...ευχαριστώ! Είναι πολύ ενθαρρυντικό που επιτέλους κάποιος μεταδίδει μια θετική εικόνα για την κατάσταση στη Γερμανία, γιατί μέχρι τώρα όσα ακούγαμε αυτοί που θέλουμε να αποσπαστούμε ήταν άκρως αποθαρρυντικά.
Η ερώτησή μου: πάντοτε ήθελα να επικοινωνήσω με συναδέλφους που είναι ήδη αποσπασμένοι εκεί, αλλά πώς μπορεί να το κάνει κανείς αυτό όντας ακόμα στην Ελλάδα; Παλιότερα υπήρχε το φόρουμ του Ισοκράτη, τώρα υπάρχει κάποιος ανάλογος δίαυλος επικοινωνίας, ή άλλος τρόπος;

 
ΕΡΩΤΗΣΗ
07 Σεπ 2020 15:01

προς Νεφέλη
Ξεκινά από Ελλάδα μόνος εκπαιδευτικός για Γερμάνια. Του φτάνει το επιμίσθιο να ζήσει στη Γερμάνια ή πρέπει να ξοδέψει και το μισθό του στην Ελλάδα; Εάν ξοδεύει και το μισθό του στην Ελλάδα τότε γιατί να ξενιτευτεί;

 
Δημήτρης
07 Σεπ 2020 12:40

Σε σχέση με πέρυσι οι καινούργιες αποσπάσεις είναι μειωμένες κατά 25% περίπου
Εάν προσθέσουμε και αυτούς που γυρίζουν λόγω διακοπής της απόσπασης ή λόγω λήξης της απόσπασης είναι ευνόητο ότι φέτος θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης των σχολείων
Αυτό που με ανησυχεί ακόμα περισσότερο είναι ότι οι αρμόδιοι δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη

 
Νεφέλη
07 Σεπ 2020 09:56

2300 ευρώ για έναν εκπαιδευτικό και 4600 ευρώ για ζευγάρι μισθός κι επιμίσθιο και δεν φτάνει; Από τους 138 εκπαιδευτικούς που πήραν πέρσι παράταση απόσπασης για δύο έτη για συμπλήρωση 5ετίας , μόνο 25 ζήτησαν διακοπή απόσπασης μετά τη συμπλήρωση της 4ετίας με επιμίσθιο. Οι υπόλοιποι συνεχίζουν χωρίς επιμίσθιο!!!! Οι ελάχιστοι συνάδελφοι με οικογένειες που ταλαιπωρούνται τελικά δεν φταίνε σε τίποτα .

 
Γιάννης
06 Σεπ 2020 23:51

Πολλά από τα σχόλια που διαβάζω κατά καιρούς και που αφορούν στο κόστος ζωής στη Γερμανία είναι αρκετά παραπλανητικά, διότι αναφέρονται στη Γερμανία γενικά. Η Γερμανία δεν έχει το ίδιο κόστος ζωής σε όλες τις πόλεις. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές ειδικά στα ενοίκια μεταξύ πόλεων.
Οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται για απόσπαση οφείλουν να ψάξουν αναλυτικά το κόστος διαβίωσης σε κάθε πόλη που τους ενδιαφέρει. Τίποτα δεν είναι κρυφό και ευτυχώς για τους προς απόσπαση εκπαιδευτικούς υπάρχουν πολλά σχολεία σε πόλεις που η αναλογία κόστους ζωής και μισθού είναι πολύ καλή.
Ως αποσπασμένος εκπαιδευτικός στο Αννόβερο, τολμώ να πώ...λαϊκά, ότι μισθός και επιμίσθιο φτάνουν και περισσεύουν, με παροχές ποιότητας ζωής που έχουμε να δούμε ως εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα πριν από το 2010. Τα ενοίκια είναι προσιτά ακόμη και στις κεντρικές περιοχές αρκετών μεσαίου μεγέθους πόλεων (βλ. Ντόρτμουντ, Μπίλεφελτν, Βούπερταλ) και η ποιότητα των διαμερισμάτων πολύ ανώτερη αυτών που καλούμαστε νε πληρώσουμε με 1000 ευρώ μισθό στην Ελλάδα σήμερα. Ακόμη όμως και στο Βερολίνο, για το οποίο γίνεται πολύς λόγος, μπορεί κανείς να βρει αξιοπρεπέστατα σπίτια σε προάστια με εξαιρετικές αστικές συγκοινωνίες.

Σαφώς και πρέπει να ζητούμε καλύτερα επιμίσθια για τη δουλειά που κάνουμε και αναλογικά με το κόστος των πόλεων που ζούμε και όχι της χώρας, αλλά δεν πρέπει να τσουβαλιάζουμε μαζί το Παρίσι, το Ντυσσελντορφ, το Λονδίνο και το Βούπερταλ παραπλανώντας τον κόσμο που ενδιαφέρεται να ζήσει μια εμπειρία και να προσφέρει έργο στις ελληνόγλωσσες μονάδες του εξωτερικού.

Ένα βασικό αρνητικό ομως που οφείλουν να γνωρίζουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να αποσπασθούν είναι η ανάγκη ενός καλού χρηματικού ποσού για τα πρώτα έξοδα (εγγυήσεις, ασφάλειες κλπ).

Μην τρομοκρατείτε τον κόσμο με τα ενοίκια, λες και στην Ελλάδα με τα 1000 ευρώ μισθό νοικιάζουμε 3άρι στο Σύνταγμα!

 
nikos
06 Σεπ 2020 13:48

στην νότια γερμανία τα ενοικια εχουν διπλασιαστεί την τελευταία 5ετία

 
Εκπαιδευτικός - Β. Γερμανία
06 Σεπ 2020 12:13

Κρίμα είναι να νομίζετε ότι κάποιος σοβαρός εκπαιδευτικός φεύγει από την Ελλαδα χωρίς να έχει κάνει πρώτα έρευνα ενοικίων.
Λυπάμαι, αλλά η εικόνα που παρουσιάζετε είναι παραπλανητική.
Είμαι νέα εκπαιδευτικός σε πόλη της Βεστφαλίας και μιλάω και με άλλους αποσπασμένους σε άλλα σχολεία. Κανένας από εμάς δεν παραπονιέται. Έχουμε βρει αξιοπρεπέστατα σπιτια, τα καταναλωτικά αγαθά είναι από τα φθηνότερα στην Ε.Ε. και περισσεύουν σε όλους χρήματα για αποταμίευση ή ταξίδια. Η οικονομική κατάσταση για κάποιον που φεύγει από την Ελλάδα είναι ΣΑΦΩΣ καλύτερη εδώ!
Καλόν είναι η διεκδίκηση για μεγαλύτερα επιμίσθια να γίνεται, αλλά ΑΡΚΕΤΑ με τη μιζέρια.

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ: Νέοι συνάδελφοι, να ρωτάτε τη γνώμη συναδέλφων που είναι ήδη αποσπασμένοι στη χώρα για να σας δώσουν μία ρεαλιστική εικόνα και μη διαβάζετε δεξιά και αριστερά σχόλια.
Υπάρχει μία ξεκαθαρη και διαπιστωμένη τάση τρομοκράτησης με σκοπό να αποθαρρύνουν την ανανέωση του διδακτικού προσωπικού για.. προφανείς λόγους.

 
εκπαιδευτικός
06 Σεπ 2020 11:05

η ελληνογλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό θα αντιμετωπίσει προβλήματα στο μελλον εά δεν δοθούν κίνητρα στους εκπαιδυετικούς για να υπηρετήσουν σε αυτα τα σχολεία....αύξηση επιμισθίου άμεσα ανάλογα με τη χώρα που παει κανείς

 
Αννα
06 Σεπ 2020 10:23

Πραγματικά, κρίμα για αυτούς που φεύγουν κ δεν έχουν αντιληφθεί ότι θα δίνουν το επιμισθιο στο ενοίκιο.....Αν βρουν διαμέρισμα, ειδικά στο Βερολίνο. Οι ανακλήσεις θα πάνε σύννεφο.....

 
Γιώργος
06 Σεπ 2020 07:49

Τα επιμισθια ακόμη της πλάκας είναι? Αν δεν ανέβουν για αξιοπρεπή διαβίωση εξωτερικό όλοι νύχτα θα γυρίσουν πίσω! Είναι αδιανόητο ακόμη να μην έχει πάρει χαμπάρι κανένας υπουργός ότι πρέπει να τα ανεβάσει ιδιαίτερα Γερμανία Αυστραλία κλπ όπου τα ενοίκια κοστιζουν Περισσότερα από το επιμίσθιο. Χρειάζεται διαμαρτυρία για να γίνει το αυτονόητο? Επιτέλους ένας Υπουργός να βάλει τι θέμα μόνος του υπάρχει?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.