Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Οδηγίες για τη λειτουργία των φοιτητικών εστιατορίων και των κυλικείων εντός των Α.Ε.Ι.

Δημοσίευση: 05/09/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

1. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες γευμάτων και ποτών εντός των Α.Ε.Ι (φοιτητικά εστιατόρια και κυλικεία) υποχρεούνται κατά τη λειτουργία τους να εφαρμόζουν τα ακόλουθα μέτρα:

α) Η χρήση προστατευτικής μάσκας από το προσωπικό καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας του είναι υποχρεωτική, κατά την προετοιμασία των γευμάτων, τροφίμων και ροφημάτων, τη διανομή των προϊόντων και την εξυπηρέτηση των πελατών (φοιτητών, του διδακτικού και λοιπού προσωπικού).

β) Το προσωπικό εφαρμόζει σχολαστικά τους γενικούς κανόνες καθαριότητας, απολύμανσης χώρων και ατομικής υγιεινής (π.χ. καλό και συχνό πλύσιμο χεριών με σαπούνι και νερό ή/και εφαρμογή αντισηπτικού χεριών, ιδιαίτερα πριν και μετά τον χειρισμό τροφίμων, την προετοιμασία ροφημάτων, συχνή και σχολαστική απολύμανση επιφανειών κ.λπ.).

γ) Το προσωπικό εφαρμόζει τα γενικά μέτρα προφύλαξης για πρόληψη της μετάδοσης του ιού SARS-CoV- 2, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη νόσο COVID-19 (π.χ. αποχή από την εργασία σε περίπτωση εμφάνισης πυρετού ή άλλων συμπτωμάτων συμβατών με COVID-19, χρήση προστατευτικής μάσκας εκτός του ωραρίου εργασίας τους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία σε εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός κ.λπ.).

δ) Τα γεύματα και τρόφιμα που διαθέτουν είναι συσκευασμένα ή έχουν ετοιμαστεί κατάλληλα με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα πριν την ώρα διάθεσής τους σε ατομικές συσκευασίες που προστατεύονται από κατάλληλο υλικό.

ε) Οι φοιτητές, οι επισκέπτες, το διδακτικό προσωπικό και λοιπό προσωπικό πρέπει να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου κατά την αναμονή για την εξυπηρέτησή τους, όπου αυτό είναι δυνατό, για τον λόγο αυτό
προτείνεται να τοποθετηθεί κατάλληλη σήμανση στο έδαφος με τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

στ) Εάν ο χώρος που εδρεύουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι κλειστός ή είναι ανοικτός και δεν είναι εφικτό να τηρηθεί η απόσταση της προηγούμενης περίπτωσης, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από όλους τους παρευρισκόμενους στον χώρο.

ζ) Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, stands, καρεκλών κ.λπ. και η παραμονή ατόμων στους χώρους των φοιτητικών εστιατορίων και κυλικείων μετά την εξυπηρέτηση των πελατών προς αποφυγή συγχρωτισμού.

2. Οι φοιτητές, οι επισκέπτες, το διδακτικό προσωπικό και λοιπό προσωπικό συνίσταται να πλένουν σχολαστικά τα χέρια τους ή να χρησιμοποιούν αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα χεριών μετά τη συναλλαγή τους για την αγορά γευμάτων, τροφίμων και ποτών.

Ετικέτες: 
Πανεπιστημια

Σχόλια (11)

 
Καθηγήτρια Πανεπιστημίου
06 Σεπ 2020 08:35

Όλα αυτά είναι εκτός πραγματικότητας. Από τη στιγμή που εγκαταλείπεται η επιλογή της εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως διδασκαλίας οι φοιτητές θα συνωστίζονται και θα συγχρωτίζονται παντού, στα λεωφορεία, στο μετρό, στις στάσεις, έξω από τα αμφιθέατρα, μπροστά στα κυλικεία και όπου αλλού θα συγκεντρώνονται. Είναι τραγικό λάθος που δεν θα γίνουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως τα μαθήματα και ιδίως η Αττική θα επιβαρυνθεί με πολλές χιλιάδες φοιτητών που θα μετακινηθούν από την επαρχία. Θα προκύψει πρόβλημα που πάρα πολύ δύσκολα θα αντιμετωπιστεί εκ των υστέρων.

 
Αποστασεις
06 Σεπ 2020 11:57

"Οι φοιτητές, οι επισκέπτες, το διδακτικό προσωπικό και λοιπό προσωπικό πρέπει να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου κατά την αναμονή για την εξυπηρέτησή τους, όπου αυτό είναι δυνατό"
Οπου δεν είναι δυνατόν τι ακριβώς προτείνετε να γίνει; Είναι σοβαρή αντιμετώπιση αυτή; Θα σοβαρευτεί ποτέ αυτό το υπουργείο; Ευχολόγια και μπουρδολογίες χωρίς να έχουν ιδέα της πραγματικότητας; ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!!!!!!!!!!

 
Ανοικτά πανεπιστήμια για μαθήματα
06 Σεπ 2020 13:22

Τα μαθήματα μπορούν να γίνουν με φυσική παρουσία, δε θα αλλάξει κάτι στην εικόνα των κρουσμάτων.

Να τονιστεί ότι η Ελλάδα υποδέχτηκε 4 εκατομμύρια τουρίστες τη θερινή περίοδο, οι μετακινήσεις μερικών χιλιάδων φοιτητών δεν αποτελούν πρόβλημα. Εξάλλου, οι περισσότεροι είναι ήδη κάτοικοι Αθηνών ή Θεσσαλονίκης ή κάποιας άλλης πόλης (Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο κ.α.)

 
Πανεπιστήμια Ανοικτά
06 Σεπ 2020 14:13

πρέπει να παραμένουν ανοικτά τα Πανεπιστήμια , γιατί η εξ αποστάσεως είναι ες βάρος της Ποιότητας της Εκπαίδευσης .
Είναι δυνατό να πηγαίνουν Σχολείο μαθητές του Δημοτικού και οι φοιτητές να κάθονται στο σπίτι τους?

 
εκπ/κός
06 Σεπ 2020 19:39

ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ; ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΚΥΛΙΚΕΙΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ , ΤΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ..
Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΤΕ , ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΑΞΙΟΙ.

 
Οbservator
06 Σεπ 2020 22:33

@Ανοικτά πανεπιστήμια για μαθήματα
Ποιό είναι το πρόβλημα να γίνουν τα μεγάλα μαθήματα από απόσταση?

 
Αποστασεις
06 Σεπ 2020 22:57

Υπάρχουν εργαστήρια που δε μπορούν να γίνουν από απόσταση. Επομένως όλα μπορούν να γίνουν δια ζώσης.

@Οbservator06 Σεπ 2020 22:33
Ποιό είναι το πρόβλημα να γίνουν τα μεγάλα μαθήματα από απόσταση?

 
Ποιότητα εκπαίδευσης
06 Σεπ 2020 23:31

Η ποιότητα διδασκαλίας και η πνευματική συγκέντρωση δεν είναι η ίδια, ούτε για τους καθηγητές ούτε για τους φοιτητές όταν δεν είναι όλοι στον ίδιο χώρο. Πρέπει να συγκροτηθεί μια τάξη με ανθρώπους όχι προφιλ σε μια εφαρμογή λογισμικού. Πώς θα προσαρμοστούν οι πρωτοετείς στους ακαδημαϊκούς ρυθμούς με μονότονες δίωρες διαλέξεις μπροστά από μια οθόνη;

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήταν λύση ανάγκης για το εαρινό εξάμηνο δεν αποτελεί υποκατάστατο της κανονικής εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ειδικά για τα ελληνικά ΑΕΙ, τα οποία ήταν παντελώς απροετοίμαστα για τέτοιας κλίμακας αλλαγή σε όλα τα προπτυχιακά μαθήματα. Δεν μπορούν να διδαχθούν βασικά μαθήματα σε κλάδους των θετικών και θεωρητικών σπουδών (Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία, Χημεία, Γεωπονία, Πληροφορική, Μηχανική, Ιστορία, Κοινωνιολογία) χωρίς βασικές κατευθύνσεις στα πρώτα εξάμηνα.

Στο εξωτερικό είναι σε άλλο επίπεδο (βιντεοσκόπηση διαλέξεων, οργάνωση ψηφιακού υλικού μαθημάτων), και ήδη οργανώνουν υποστηρικτικά φροντιστήρια και σεμινάρια για τους φοιτητές ακριβώς επειδή κατανοούν τις δυσκολίες του εγχειρήματος.

Μόνο μικρές ομάδες (5-10 ατόμων) των οποίων τα μέλη είναι έμπειρα στο αντικείμενο και έχουν ήδη γνωριστεί προηγουμένως μπορούν να συνεργαστούν αποτελεσματικά διαδικτυακά.

@ Οbservator
06 Σεπ 2020 22:33

Ποιό είναι το πρόβλημα να γίνουν τα μεγάλα μαθήματα από απόσταση?

 
οικονομου
07 Σεπ 2020 12:39

Αποστασεις
06 Σεπ 2020 22:57

Υπάρχουν εργαστήρια που δε μπορούν να γίνουν από απόσταση. Επομένως όλα μπορούν να γίνουν δια ζώσης.@

Οπως?

 
Αποτελεσματικότητα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
09 Σεπ 2020 10:50

Αντιγράφω σχόλιο μου από άλλο άρθρο:
Η εμπειρία μου για τη διδασκαλία από απόσταση μου έδειξε πως είναι κατά 50% λιγότερο αποδοτική σε σχέση με την δια ζώσης διδασκαλία, τόσο λόγω της απουσίας άμεσης επαφής διδάσκοντα-φοιτητών και φοιτητών μεταξύ τους, όσο και λόγω της ίδιας της φύσης της διαδικασίας.
Ακόμα και εμείς, οι διδάσκοντες, όταν παρακολουθούμε μια παρουσίαση online η οποία διαρκεί συνεχόμενα >2-3ώρες, κάπου αρχίζουμε να κουραζόμαστε και να αποσπάται η προσοχή μας ακόμη και σε θέματα που μας ενδιαφέρουν προσωπικά. Σκεφτείτε τώρα τους φοιτητές που πρέπει να το κάνουν αυτό επί 5-6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα, και τις υπόλοιπες ώρες να μελετήσουν και να ετοιμάσουν τις εργασίες τους (όταν μάλιστα σε αυτές τις ηλικίες τα ενδιαφέροντά τους είναι εξ ορισμού πολύ διαφορετικά :)). Δεν θα έλεγα ότι είναι ρεαλιστικό και νομίζω ότι οι περισσότεροι, διδάσκοντες και φοιτητές, το διαπιστώσαμε το προηγούμενο εξάμηνο..
Για να αποδώσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα πρέπει να εφαρμοστούν προχωρημένα μοντέλα διδασκαλίας (π.χ. "ανεστραμμένη τάξη" με παράλληλη συνεχή ανάθεση projects) τα οποία πέραν του ότι απαιτουν κατάλληλη κατάρτιση των διδασκόντων και σημαντική προεργασία (πολύς χρόνος που δεν υπάρχει για τους περισσότερους διδάσκοντες), κατά τη γνώμη μου μπορούν να εφαρμοστούν μόνο σε ολιγομελή τμήματα (<20-30 φοιτητών) ώστε να επιτευχθεί και ένας καλός βαθμός αλληλεπίδρασης. Άρα και πάλι δώρον άδωρον..
Ενδεχομένως η άποψή μου να σχετίζεται με τη μη επαρκή ενασχόληση/κατάρτιση μου σε θέματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, κάτι για το οποίο απολογούμαι.

 
ΑΓΝΩΣΤΗ
14 Σεπ 2020 13:33

Για ποια σίτιση μιλάτε?
Οι περικοπές που έγιναν σε ορισμένα ΑΕΙ ουσιαστικά την καταργεί.
Για ποια εκπαίδευση μιλάτε? την εξ αποστάσεως ?
Για ποιές αλλαγές αναβάθμισης των ΑΕΙ ?
Για ποιά εκμετάλλευση του προσωπικού με εμπειρία την οποία αφοπλίζετε?
Αφήστε τα για όλα φταίει ο κορωνοιός................

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ