Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Στα «μαχαίρια» Ν. Κεραμέως –Ν. Φίλης πέντε ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία

Ν. Κεραμέως: «Αν ήταν στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ, τα παιδιά μας θα έμεναν στο σκοτάδι για τουλάχιστον έξι μήνες»
Δημοσίευση: 08/09/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αν ήταν στο χέρι του Νίκου Φίλη, θα άφηνε τα παιδιά μας για έξι μήνες στο σκοτάδι, αποκλεισμένα από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν θα του κάνουμε όμως το χατίρι. Γιατί η Κυβέρνηση προσπαθεί να βρίσκει λύση σε κάθε πρόβλημα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει πρόβλημα σε κάθε λύση.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, σχολιάζοντας τη σημερινή δήλωση του τομεάρχη παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλη   ο οποίος αναφερόμενος στις αποφάσεις της  Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) τόνισε ότι “αφήνουν δραματικά έκθετη την υπουργό Παιδείας, η οποία με τις ανακοινώσεις της  δεν κάνει τίποτα άλλο από το να αποδεικνύει τον πανικό της”.

Ειδικότερα το Γραφείο Τύπου της υπουργού Παιδείας  απαντώντας στον Νίκο Φίλη  σημειώνει τα εξής:

Εκστρατεία παραπληροφόρησης: Είναι προφανές ότι στο ΣΥΡΙΖΑ – στον οποίο είχαν επενδύσει πολιτικά στην ακύρωση του συστήματος τηλεκπαίδευσης που υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ και από το μηδέν στα σχολεία από τους εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο που θέσπισε και παρείχε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων – δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι η Αρχή έκρινε καθόλα νόμιμη τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση που νομοθετήθηκε (άρθρο 63 του ν. 4686/2020, όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του με την από 10/8/2020 ΠΝΠ) και επέτρεψε την εφαρμογή της σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συνεχίζουν, έτσι, την εκστρατεία παραπληροφόρησης περί δήθεν καταπάτησης δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι απολύτως συμβατή µε τη βασική αποστολή του Κράτους: Με τη Γνωμοδότησή της, η Αρχή επιβεβαίωσε ότι η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι απολύτως συμβατή µε τη βασική αποστολή του Κράτους για παροχή εκπαίδευσης και δεν παραβιάζει τη νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Επίσης, έκρινε ότι είναι πρόσφορο μέτρο για τη διατήρηση της σχέσης εκπαιδευτικού-µαθητή και αναγκαίο εν µέσω της υγειονομικής κρίσης, καθώς η χρήση ηπιότερων µέσων, όπως η ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, δεν είναι δυνατόν από τη φύση της να έχει τα ίδια αποτελέσματα.

Ο κ. Φίλης απομονώνει τις εν λόγω συστάσεις, προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις και να εγείρει δήθεν θέματα νομιμότητας: Η Αρχή κάλεσε ακολούθως το Υπουργείο να λάβει υπόψη του ορισμένες συστάσεις, προκειμένου να βελτιωθεί και να συμπληρωθεί η σχετική μελέτη Εκτίμησης Αντικτύπου για τα Προσωπικά Δεδομένα (ΕΑΠΔ). Ο κ. Φίλης απομονώνει τις εν λόγω συστάσεις, προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις και να εγείρει δήθεν θέματα νομιμότητας, ενώ η ίδια η Αρχή ρητώς επισημαίνει ότι ασκεί εν προκειμένω τη «συμβουλευτική της εξουσία» προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ακριβώς προς το σκοπό συμπλήρωσης των διαδικασιών και εγγυήσεων που έχουν ήδη θεσπιστεί. Οι συστάσεις αυτές είναι μάλιστα ευπρόσδεκτες, γιατί υπάρχει πάντοτε περιθώριο βελτίωσης και προσαρμογής σε μια τόσο πρωτόγνωρη και δυναμική διαδικασία που γεννήθηκε εν μέσω πανδημίας, και το Υπουργείο θα ανταποκριθεί δεόντως. Άλλωστε είναι ευπρόσδεκτη κάθε πρόταση από κάθε ενδιαφερόμενο, που αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης, και για αυτόν ακριβώς το λόγο το Υπουργείο έχει διαβουλευθεί και θα συνεχίσει να διαβουλεύεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο κ. Φίλης καταλογίζει στο Υπουργείο διαδικαστικές παρατυπίες:  Ακόμη, ο κ. Φίλης καταλογίζει στο Υπουργείο διαδικαστικές παρατυπίες, με αποκορύφωμα τις αιτιάσεις περί δήθεν ανυπόστατης ΕΑΠΔ (παρόλο που κανένα τέτοιο θέμα δεν εγείρει η Αρχή, η οποία άλλωστε ζητά μόνο τη συμπλήρωση/τροποποίησή της, σύμφωνα με τις συστάσεις της), περί δήθεν έλλειψης προηγούμενης επικοινωνίας και διαβούλευσης με την Αρχή – ενώ το ακριβώς αντίθετο επιβεβαιώνεται στο από 12/5/2020 δελτίο τύπου της ίδιας της Αρχής.

Ο κ. Φίλης  να αμαυρώσει τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση:  Με άλλα λόγια, ο κ. Φίλης προσπαθεί και πάλι να δημιουργήσει εντυπώσεις, για να αμαυρώσει τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τις άοκνες προσπάθειες των εκπαιδευτικών και μαθητών μας να κρατήσουν ζωντανή την επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία εν μέσω πανδημίας. Επικαλείται τα προσωπικά δεδομένα, όταν ο ίδιος επί των ημερών του δεν είχε ορίσει καν Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) στο Υπουργείο. Μέμφεται και πάλι τη συνδρομή ιδιωτικού φορέα που δωρεάν διέθεσε στο Υπουργείο παραμετροποιημένη ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ ο ίδιος και η Κυβέρνησή του δεν είχαν επενδύσει στις δημόσιες ψηφιακές υποδομές και τον εξοπλισμό των εκπαιδευτικών δομών. Αν ήταν στο χέρι του, θα άφηνε τα παιδιά μας για έξι μήνες στο σκοτάδι, αποκλεισμένα από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν θα του κάνουμε όμως το χατίρι. Γιατί η Κυβέρνηση προσπαθεί να βρίσκει λύση σε κάθε πρόβλημα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει πρόβλημα σε κάθε λύση.

Σχόλια (12)

 
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
09 Σεπ 2020 15:20

ΑΓΑΠΗΤΗ ΥΠΟΥΡΓΕ....ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ...ΑΛΛΑ ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ...

 
Πανος
09 Σεπ 2020 14:01

Τα παιδιά πρέπει να πάνε στο σχολείο. Και πλατφόρμα υπάρχει και τρόπος αποστολής εργασιών και διόρθωσης . Όρεξη για δουλειά να υπάρχει. Αν ανήκει κάποια σε ειδική κατηγορία τηλεκπαίδευση απο σπίτι κανονικά .Αν είναι μικρόβιο φοβικός ας πατεί άνευ αποδοχών . Όχι πια τα παιδιά στο σπίτι. Σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη έχουν ξεκινήσει τη δια ζώσης.

 
Αντώνης
09 Σεπ 2020 10:39

Στο σκοτάδι μας άφησε η κα υπουργός. Όλη την ώρα κατηγορεί τους πρώην. Δεν παράγει έργο. Αποδείκνυει διαρκώς την ανεπάρκεια της και ταυτόχρονα μας εξοργίζει που την πιστέψαμε.

 
Για τα μάτια του κόσμου (οικονομου)
09 Σεπ 2020 10:12

Μα 100% πολιτική συριζα ακολουθεί, σε όλα σχεδόν τα θέματα, όπως, αναπληρωτηλίκι καργα (για μονιμους διορισμούς ακομα...) για βαση του 10 (μας τελείωσε) για επαγγελματική καταρτιση με πτυχία χωρίς επαγγελματικα δικαιώματα, για εκπαιδευτες με γνώσεις χωρίς καμία συνάφεια με το αντικέιμενο που κλήθηκαν να διδάξουν (ελλείψει προσφοράς).

 
Εκπαιδευτικός
09 Σεπ 2020 01:09

Στο σκοτάδι άφησε τους κοινωνικά αδύναμους η υπουργός.
Επέβαλε απλώς μια πλατφόρμα.
Καμία εναλλακτική λύση-πλατφορμα από τις προτάσεις της ΟΥΝΕΣΚΟ για μαθητές από προσφυγικές δομές;, Ρομα, μετανάστες, οικονομικά ευπαθών

 
Εκπαιδευτικός
09 Σεπ 2020 01:01

Προσφέρθηκε επείγουσα εξ αποστάσεως, εκ των πραγμάτων με μη ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Αρκετά με την αλλοίωση τεχνικών όρων για επικοινωνιακούς σκοπούς από το ΥΠΑΙΘ, ως άλλοθι παντελούς σχεδιασμού.

 
Τ.Γ.Κ.
08 Σεπ 2020 23:35

Όταν η κυβέρνηση κατηγορεί την αντιπολίτευση για το τι θα έκανε ΑΝ ήταν αυτή κυβέρνηση, τότε καταλαβαίνεις ποιο ακριβώς είναι το έργο που έχει επιτελέσει η κυβέρνηση...

 
Αντηλιακό 50+
08 Σεπ 2020 22:48

Μπάνια δεν κάναμε φέτος, οπότε μην μαυρίσουμε χειμωνιάτικα από τον πολύ ήλιο σας....

 
εκπ/κός
08 Σεπ 2020 22:47

Το χειρότερο ξεκίνημα των τελευταίων ετών , μαθημα και αγιασμος; μαθημα μονο; μοιρασμα βιβλιων και αγιασμός; τι θα κανουμε ; μπορει καποιος να απαντησει; οι εφημεριοι θα ερθουν αλλοι στις 10 ,αλλοι στις 11 ,αλλοι στις 12 .Είναι κατασταση αυτη; ότι θελει το καθε σχολειο;
Οι οδηγιες του ΥΠΑΙΘ , μονο οδηγιες δεν ειναι,
αν θελετε στειλτε οδηγιες, οχι χρησμους.

 
Μόνο λόγια
08 Σεπ 2020 22:25

Φτάνει πια με την λογική ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνε το και το. Actions speak louder than words. Έχετε φτάσει σε σημείο που να έχετε κάνει σε ένα χρόνο 4 πράγματα με δήθεν σχέδιο, που βγάζατε κάθε τρεις και λίγο σχεδιάγραμματα.. Το μόνο που έχετε κάνει σωστά είναι να κράζετε το ΣΥΡΙΖΑ, τίποτα περισσότερο. Πλέον η λογική για εσάς έχει φθάσει να είναι η επιτομή του "μη χείρον βέλτιστον". Τραγικό απλά..

 
Έλεος λυπηθείτε μας
08 Σεπ 2020 22:16

Πραγματικά προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με τα θέματα νομιμότητας. Σε ποια; Σε αυτή που αν μη τι άλλο ένα πτυχίο νομικής το έχει. Δε θα μιλήσω για το διδακτορικό από το Harvard. Για ποιο λόγο όλο τα ίδια από τον κο Φίλη; Για εντυπωσιασμό ! Άνευ λόγου !

 
Χαρά
08 Σεπ 2020 22:11

Δηλαδή η παιδοφυλαξη που προωθεί η ΝΔ είναι εκπαιδευτική διαδικασία στο φως

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ