Νέα εγκύκλιος για την παραλαβή παγουριών από τους μαθητές

Ο στόχος της δράσης είναι διττός, να διασφαλιστεί αφενός η τήρηση των όρων υγιεινής, αποφεύγοντας την ανταλλαγή μπουκαλιών, ποτηριών, καθώς και την επαφή του στόματος με τις σχολικές βρύσες, αφετέρου η ελαχιστοποίηση της χρήσης πλαστικού

10/09/2020

Άκουσε το άρθρο

Νέα εγκύκλιο     για την παραλαβή ατομικών δοχείων νερού/παγουριών, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Ειδικότερα η εγκύκλιος ορίζει τα εξής:

  • Λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει προκαλέσει η πανδημία κορωνοϊού COVID-19 και προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι άμεσοι κίνδυνοι από την διάδοση του ιού, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθ. Κ. Λασκαρίδη, προτίθεται να προμηθεύσει με ένα ατομικό δοχείο νερού/παγούρι κάθε μαθητή/τρια όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων της χώρας.
  • Ο στόχος της δράσης είναι διττός, να διασφαλιστεί αφενός η τήρηση των όρων υγιεινής, αποφεύγοντας την ανταλλαγή μπουκαλιών, ποτηριών, καθώς και την επαφή του στόματος με τις σχολικές βρύσες, αφετέρου η ελαχιστοποίηση της χρήσης πλαστικού, με τη μέγιστη ωφέλεια για το περιβάλλον.  
  • Κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Εσωτερικών, οι Δήμοι αναλαμβάνουν την έγκαιρη παράδοση των ατομικών δοχείων νερού/παγουριών στα σχολεία πριν το άνοιγμά τους.
  • Προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή παρακολούθηση της δωρεάς, παρακαλούνται οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπως μας ενημερώσουν ηλεκτρονικά στο e-mail: doreapagouria@minedu.gov.gr,αναφορικά με τον αριθμό ατομικών δοχείων νερού/παγουριών που θα παραληφθούν από τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς τους.
  • Θα ακολουθήσει έκδοση Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με την αναλυτική κατανομή των αγαθών, η οποία θα σας κοινοποιηθεί. 

Σχόλια (3)

είναι αυτή σίγουρα υπουργός και νομικός;
|

καλέ την είδατε στη διαφήμιση του παγουρίνου; Λες και ανακάλυψε χρυσό έκανε,λες και μπήκε τροπαιοφόρα στην Πόλη και στην Αγ.Σοφιά ,ο Αη Γιωργης με το δράκο ένα πράμα τώρα ποιος είναι τι διαλέχτε μόνοι σας.

Μαλάμω τα παγούρια σου
|

1. Θέλω να μου βρείτε μια άλλη χώρα του κόσμου, που το παγουρίνο έγινε "φίρμα". Επίτευγμα της Κεραμέως....
2. "ελαχιστοποίηση της χρήσης πλαστικού, με τη μέγιστη ωφέλεια για το περιβάλλον". Στην ίδια τη Βουλή αλλά και στο Υπουργείο, πόσα πλαστικά μίας χρήσης χρησιμοποιούνται αλήθεια κάθε μέρα?
3. "έγκαιρη παράδοση των ατομικών δοχείων νερού/παγουριών στα σχολεία πριν το άνοιγμά τους". Δηλαδή αύριο ε?

Δεν ειμαστε καθόλουυ σοβαροί (οικονομου)
|

Θέλω παγουρινο της κας κεραμέως και το θέλω τώρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ