Εγκύκλιοι: Υποχρεωτικά στις 8:15 όλοι οι μαθητές στα σχολεία για αγιασμό-Θα παραμείνουν μέχρι το μεσημέρι μετά την ολοκλήρωση του αγιασμού και την παραλαβή βιβλίων

Ο προγραμματισμός της 1ης ημέρας του διαδακτικού έτους στα σχολεία
Δημοσίευση: 11/09/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές /τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες στις 8.15 και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου (σ.σ. το μεσημέρι δηλαδή αφού οι ιερείς θα είναι στους Ναούς μέχρι στις 10:30 το πρωί).

Αυτό προβλέπουν τρεις εγκύκλιοι του υπουργείου Παιδείας που απευθύνονται στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

1. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ

2. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

3. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Ειδικότερα, οι εγκύκλιοι προβλέπουν τα εξής:

Γυμνάσια-Λύκεια

Σας ενημερώνουμε ότι την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές /τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες στις 8.15 και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου, που θα περιλαμβάνει:

➢    Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ

➢    Εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί (117512/ΓΔ4/08-09-2020)

➢    Διανομή μάσκας ανά μαθητή

➢    Έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας

➢    Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας

➢    Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς

Υπενθυμίζεται ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση των εφημεριών των εκπαιδευτικών.

Δημοτικά

Σας ενημερώνουμε ότι την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες (Δημοτικά Σχολεία) στις 8.15 και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου που θα περιλαμβάνει:

➢    Συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ

➢    Επεξήγηση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί (Φ.7/117703/Δ1/9-9-2020)

➢    Διανομή μάσκας ανά μαθητή

➢    Ιδιαίτερη έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας

➢    Διανομή των ατομικών δοχείων νερού/ παγουριών ανά μαθητή

➢    Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς  ανά θρανίο

➢    Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας

Υπενθυμίζεται ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση των εφημεριών των εκπαιδευτικών.

 Νηπιαγωγεία

Σας ενημερώνουμε ότι την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία) στις 8.15 και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου που θα περιλαμβάνει:

➢    Συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ

➢    Επεξήγηση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί (Φ.7/117703/Δ1/9-9-2020)

➢    Διανομή μάσκας ανά μαθητή

➢    Ιδιαίτερη έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας

Υπενθυμίζεται ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση των εφημεριών των εκπαιδευτικών.

 

Σχόλια (63)

 
Νίκος
13 Σεπ 2020 10:28

Ο καλύτερος τρόπος να κολλήσουν covid αρκετοί στα σχολεία. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς τμήματα, όλοι ο ένας πάνω στον άλλο αναίτια από 8:15 μέχρι 2:00. Αριστεία από την ανάποδη.

 
Ρίχτο Ηλία ρίχτο...
13 Σεπ 2020 10:27

@Αλαλούμ
Μια χαρά τα λέτε. Αυτό νομίζω περιμένει και ο πρωθυπουργός. Και βρήκε και την κατάλληλη υπουργό, για να φέρει το έργο εις πέρας.

 
Αλαλούμ
13 Σεπ 2020 05:04

Η χειρότερη Υπουργός Παιδείας μετά την αντιπολίτευση. Αφού η ίδια δεν καταλαβαίνει να παραιτηθεί , γιατί δεν την αντικαθιστά ο Πρωθυπουργός; Τι άλλα πρέπει να κάνει; Να γκρεμίσει τι κτήριο;

 
Σπίλμπεργκ
13 Σεπ 2020 01:01

Αγγελική Γ
Προτιμώ το 1ο σενάριο....

 
Aggeliki
12 Σεπ 2020 23:02

Να πάει μόνη της όπως τα κανε.

 
Ταξιτζής
12 Σεπ 2020 23:00

@pezoporos
Συμφωνώ απόλυτα.... ας τα βάλουν να γράψουν και κανένα διαγώνισμα ή έστω μια έκθεση για τη μάσκα και τα παγουρίνο....

 
pezoporos
12 Σεπ 2020 21:56

Τα σχολεία υπάρχουν για τους μαθητές, όχι για τους δασκάλους. Ο υπουργός είπε να είστε εκεί για τους μαθητές. Μπορείτε ίσως να κάνετε κάτι χρήσιμο μέχρι την ώρα του αγιασμού. Λίγο μάθημα ίσως. ΜΙλάμε για 2-3 ώρες. Έλεος.

 
Απίστευτο
12 Σεπ 2020 21:22

Προφανώς θέλουν να αρρωστήσουν τα παιδιά από την πρώτη μέρα.
Νομίζουν ότι είναι ζώα και θα εκτεθούν αναίτια στον κορωνοϊό από το πρωί ως το μεσημέρι. Λες και αν πάνε την επομένη, δεν θα πάρουν βιβλία;

 
Αναστασία
12 Σεπ 2020 20:24

Απαράδεκτοι!!!Μία εγκύκλιος αναιρεί το προεδρικό διάταγμα και στέλνεται στις 14:15.Είναι ποτέ δυνατόν να ανατραπεί ο προγραμματισμός για τη Δευτέρα όταν έχεις 27 μεταφερόμενα νήπια και έχεις ήδη κανονίσει το δρομολόγιο?Όταν έχεις ενημερώσει ήδη τους γονείς και έχεις παραλάβει αιτήσεις που ζητούν βεβαίωση επίσκεψης γονέα με την ώρα αγιασμού για να τη χρησιμοποιήσουν στην εργασία τους?
Καλή σχολική χρονιά σε όλους!!!

 
Κουρελού
12 Σεπ 2020 19:56

@ΝΙΚΟΣ
Στη Διαύγεια???.... μα ούτε καν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου δεν είναι αναρτημένες.... την καλημέρα μας στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.... και στους-στις απανταχού Νομικούς του πλανήτη γη....

 
Ροντα
12 Σεπ 2020 13:28

Είστε αχάριστοι!!! Το μόνο λαθος που έκανε το υπουργείο είναι ότι δεν έχει προνοήσει για σεμινάρια εξ αποστάσεως με θέμα: " Μαντικές ικανότητες κ πως θα τις αποκτήσετε". Κ γιατί σας προβληματίζει η ώρα του Αγιασμού? Πάτε εσείς καλού κακού στις 8.15 κ περιμένετε... . Τι άλλο έχετε να κάνετε?

 
Αγγελική Γ
12 Σεπ 2020 11:28

Ας υποθέσουμε ότι η Υπουργός δεν είναι και τόσο χαζή ούτε και τόσο ανοργάνωτη, άλλωστε τα πτυχία της αποδεικνύουν έναν σεβαστό βαθμό ευφυίας. Έχει σκεφτεί κανείς σας μήπως όλο αυτό δεν γινεται τυχαία αλλά κατόπιν σχεδίου? Ουσιαστικά δεν φέρνει σε αντιπαράθεση για άλλη μια φορά τους εκπαιδευτικούς με την κοινωνία? Γιατί τι ακούει ο κάθε αδαής που δεν γνωρίζει από σχολείο? Ότι η Υπουργός μάς θέλει στα σχολεία στις 8.15 κι εμείς θέλουμε να πάμε στις 10 ή στις 11. Άρα είμαστε τεμπέληδες που δεν θέλουμε να εφαρμόσουμε τις εντολές του υπουργείου μας. Αναρωτιέται κανείς πόσους συλλόγους κάναμε χωρίς να έχουμε όλο το προσωπικό? Ή τι θα κάνουμε με τα παιδιά αφού δε θα κάνουμε μάθημα, αλλά ούτε και να τα βγάλουμε έξω μπορούμε? Εδώ δεν ξέρουμε αν θα έχουμε τις μάσκες τη Δευτέρα αλλά αυτά δεν τα γνωρίζουν οι απ'εξω. Ίσως κάποιοι να πιστεύετε ότι όλα αυτά γίνονται τυχαία, αλλά σκεφτείτε λίγο και το ενδεχόμενο να μην είναι και τόσο τυχαία. Η απαξίωση του κλάδου η οποία συντελείται αργά και σταθερά εδώ και πολλά χρόνια, συντελείται ακριβώς μετά από παρόμοιες σκόπιμες αντιπαραθέσεις κοινωνίας - εκπαιδευτικών. Ακόμη και τα σχόλια μας εδώ μέσα, από ποιον διαβάζονται? Αποκλειστικά από εκπαιδευτικούς. Η κοινωνία έχει μαύρα μεσάνυχτα.

 
Αρθούρος
12 Σεπ 2020 10:01

Δυστυχώς,γιά μία ακόμα φορά η κα Κεραμέως αποδεικνύει ότι σκέφτεται γραφειοκρατικά,ιδεοληπτικά και στενά.Μας έχει συνηθίσει από το παρελθόν.Από την αρχή θα μπορούσε να έρθει σε συνεννόηση με τον αρχιεπίσκοπο αυτή τη χρονιάρα μέρα και να μη βγάζει αλληλοαναιρούμενες εγκυκλίους τη μία μετά την άλλη.
Έτσι,το πρωί να άφηνε τα παιδιά να πάνε στη λειτουργία,ειδικά στην επαρχία όπου υπάρχουν μικρά χωριά και πόλεις και δίνεται πανηγυρική ατμόσφαιρα εδώ και αιώνες.Την ίδια ώρα,οι δάσκαλοι να είναι από τις 8.15 στα σχολεία, ετοιμάζοντας όλα τα παραπάνω που προβλέπει η εγκύκλιος.Θα μπορούσε και η Εκκλησία να βγάλει μία άλλη εγκύκλιο να παροτρύνει τους ιερείς να τελειώσουν το πολύ μέχρι 9.30-9.45 π.μ.Αυτό δεν είναι κακό.Εξάλλου είναι καθημερινή μέρα και ακόμα κάνει πολλή ζέστη.
Στη συνέχεια,να γίνουν αγιασμοί από τις 10.15,10.30 και μετά,ενώ οι αγωνίες και οι αμφισβητήσεις των γονέων γιά τη μάσκα,ειδικά στα μεγαλύτερα παιδιά θα έχουν ξεφουσκώσει.Όσοι γονείς επιμένουν παρόλα αυτά,θα αντιμετωπιστούν με ευκολία,εφόσον όλα γίνουν γρήγορα,χωρίς αναμονές μέσα στη ζέστη.
Αν τώρα,πάνε όλοι μαζί στα σχολεία από τις 8.15,η μακρόχρονη αναμονή μέχρι τις 10.30 θα δημιουργήσει νεύρα,τα οποία είναι ήδη τεταμένα από τους γονείς που αμφισβητούν τα μέτρα.Δηλαδή,ο εκκλησιασμός θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως καταπραϋντικό γιά μερικούς.Επίσης,σε πολλές ενορίες των αστικών κέντρων υπηρετούν περισσότεροι από δύο ιερείς,οπότε δε θα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ώρα έναρξης των αγιασμών κάποιων σχολείων.
Αλλά,μυαλό κουκούτσι.Εκείνοι οι σύμβουλοί της,δεν μπορούν να σκεφτούν με την κοινή λογική;

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
12 Σεπ 2020 09:28

Η απίθανη εγκύκλιος ορίζει ότι "...οι μαθητές /τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες στις 8.15 και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού...".
Άρα η παραμονή των μαθητών δε θα έχει την ίδια διάρκεια σε όλα τα σχολεία, αφού άλλοι έχουν προγραμματίσει αγιασμό στις 10:30, άλλοι στις 12:00 κι άλλοι στις 13:00. Συνεπώς ποιο το πρόβλημα που κάποιοι έχουμε ειδοποιήσει να έρθουν τα παιδιά στις 10:00 μιας και ο αγιασμός μας είναι προγραμματισμένος αργά το μεσημέρι, όταν ήδη πολλοί άλλοι θα έχουν προ πολλού σχολάσει;
Επίσης η απίθανη εγκύκλιος ορίζει: "...σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου, που θα περιλαμβάνει...".
Αχ, καλή μου υπουργίνα! Πότε ακριβώς φαντάζεστε ότι μπορεί να γίνει αυτός ο προγραμματισμός πλέον, όταν η εγκύκλιός σας έφτασε στα σχολεία μετά τη λήξη του εργασιακού μας ωραρίου χθες το μεσημέρι; Μήπως θέλετε καμιά έκτακτη συνέλευση του συλλόγου εντός του Σαββατοκύριακου, για να προγραμματιστούν όλα αυτά που περιγράφετε στην ανεκδιήγητη απόφασή σας; Αναρωτηθήκατε λοιπόν τι θα γίνει με όλο αυτό το πλήθος των μαθητών που θα περιφέρεται ανεξέλεγκτα για κάμποση ώρα το πρωί της Δευτέρας μέχρι να προλάβουμε να μιλήσουμε μεταξύ μας, για να επανακαθορίσουμε τον προγραμματισμό μας;

 
thanos papas
12 Σεπ 2020 09:10

Η βλακεία είναι ανίκητη τελικά...μα τόση ανευθυνότητα;;

 
jb
12 Σεπ 2020 08:42

Και όταν το δημοτικό σχολείο έχει αγιασμο 1.10 γιατί ο ιερέας της ενοριας δεν προλαβαίνει επειδή πρέπει να πάει σε πολλά σχολεία πόσες ώρες αυτοί οι μαθητές θα είναι στο σχολείο και τι ώρα θα σχολιάσουν; Απίστευτη προχειροτητα από την πλευρά του υπουργείου.

 
ΝΙΚΟΣ
12 Σεπ 2020 08:41

τα έγγραφα δεν φέρουν ούτε ψηφιακή υπογραφή ούτε έχουν αναρτηθεί στο διαύγεια και κατά συνέπεια η εγκυρότητά τους ελέγχεται. Δεν υπάρχει υποχρέωση εφαρμογής σε μη έγκυρη εγκύκλιο.

 
Γιώτα
12 Σεπ 2020 08:03

Σοβαρά τώρα;;;τα νήπια πώς θα αντέξουν από της 8:15 μέχρι της 12 που έχει κανονιστεί ο αγιασμός; συνωστισμος γονείς-παιδια;;;;;;

 
pezoporos
12 Σεπ 2020 07:20

Διαβάζοντας τα σχόλια των εκπαιδευτικών καταλαβαίνω ότι φοβούνται ότι άλλοι μαθητές θα έλθουν το πρωί και άλλοι πιο μετά. Πειράζει τόσο; Ας προσπαθήσουν να τους ενημερώσουν όλους. Δεν είναι δύσκολο. Μπορούν να αναρτήσουν στις ιστοσελίδες των σχολείων τους, να πάρουν τηλέφωνα, να στείλουν μέιλ, κλπ. Πιστεύω μάσκες θα έχουν τα παιδιά μαζί τους. Φιλοπονία χρειάζεται.

 
Μαριαννα Συνολακη
12 Σεπ 2020 02:21

Εμας μας ειπε η διευθηντρια να παμε 11 με 12 .Αλλα λενε στο Υπουργειο τωρα;

 
Τ Φ
12 Σεπ 2020 01:02

Ε βεβαια!!! Του Σταυρου η μεγαλη γιορτη της Ορθοδοξιας.... Γιατι να μην πανε και τα παιδια να προσκυνησουν (οσοι θελουν βεβαιως) αλλα σωνει και ντε χωρις ουσιαστικο προγραμμα να βρισκονται ολοι στα σχολεια απ'τις 8:15....δε θεωρω πως ειναι τυχαια ακομη κι αυτη η καθυστερηση ενημερωσης. Απλα σκεφτειτε το...!

 
Στοίχημα
12 Σεπ 2020 00:26

Ποιός βάζει στοιχηματάκι, ότι η διθυραμβική υπουργική δήλωση της Δευτέρας, έχει ήδη γραφτεί? Αχ Αμβρόσιε τι μας κάνεις!

 
Σπ. Δρ.
11 Σεπ 2020 23:41

Όταν ο παραλογισμός χτυπάει ...μαύρο!!!

Ειλικρινά, θα ήθελα πολύ ο τίτλος του σχολίου μου να ήταν «Όταν ο παραλογισμός χτυπάει …κόκκινο», αλλά αυτό έχει συμβεί τόσες πολλές φορές, στον χώρο της εκπαίδευσης, τελευταία (με αντιφατικές και ανεφάρμοστες στην πράξη εγκυκλίους), που θα ήταν πολύ ήπια η χρήση της λέξης «κόκκινο» για να περιγράψω αυτό που συνέβη σήμερα το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα:

Σαν σχολική μονάδα, είχαμε κανονίσει με τον ιερέα της περιοχής μας για την ώρα του Αγιασμού και είχαμε ενημερώσει τους γονείς γι αυτό, καθώς και για την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των παιδιών τους από το σχολείο.

Επίσης, ως σύλλογος διδασκόντων, συγκληθήκαμε αρκετές φορές, για να αποφασίσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμόσουμε τις ιδιαίτερες οδηγίες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου, που έρχονταν απανωτά, τις τελευταίες ημέρες.

Και πάνω που, σήμερα Παρασκευή, στη ΛΗΞΗ του εργασιακού μας ωραρίου (8:00-14:00), είχαμε ρυθμίσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη Δευτέρα, έρχεται κατεπείγουσα εγκύκλιος, με ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, που όριζε ότι οι μαθητές, τη Δευτέρα 14/9/2020, ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 8:15 ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και, μέχρι την ώρα του Αγιασμού, θα τους κάνουμε ενημέρωση για τον Covid-19, για τα μέτρα προστασίας, θα τους διανείμουμε τις ΜΑΣΚΕΣ και τα ΠΑΓΟΥΡΙΝΟ, που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ, κλπ.!!!

Και ερωτώ:

ΠΟΙΟΣ άνθρωπος, που έχει σχέση όχι με τη σχολική αλλά με τη γενικότερη κοινωνική πραγματικότητα, δεν γνωρίζει ότι οι γονείς δεν γίνεται να μαθαίνουν Παρασκευή απόγευμα πότε θα πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο τη Δευτέρα το πρωί, αφού πρέπει, από πολύ πιο πριν, να ρυθμίσουν την εργασία τους (π.χ., δίωρες άδειες, κλπ.) και, γενικότερα, τις υποχρεώσεις τους, για εκείνη την ιδιαίτερη ημέρα (ειδικά για τα πρωτάκια) ;

Και ΠΟΙΟΣ (και, μάλιστα, με νομικές γνώσεις) έχει την απαίτηση να συγκληθεί σύλλογος διδασκόντων, καθ' ΥΠΕΡΒΑΣΗ του εργασιακού ωραρίου, για ν' αποφασίσει ΑΛΛΑΓΕΣ στον προγραμματισμό της ΕΠΟΜΕΝΗΣ εργάσιμης ημέρας και να ενημερώσει και τους γονείς γι αυτό ;

Συγγνώμη, αλλά, για όποιον τα παραπάνω ισχύουν, θα πρέπει να δηλώσει από ποιον ... πλανήτη προσγειώθηκε στον δικό μας (αν και, μάλλον, δεν έχει προσγειωθεί ακόμα...) !

 
εκπ/κός
11 Σεπ 2020 23:25

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΛΛΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΛΛΗ.
ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΣΑΛΑΦΟΣΥΝΗ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ;
ΚΘΟΥΡΑΓΙΟ ,ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ , ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΡΑΝΕ, ΘΑ ΦΑΝΕ ΠΟΡΤΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ...ΑΝΤΕ ΜΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟ...

 
Νικολ
11 Σεπ 2020 23:23

Τελικά τι κάνουμε οι γονείς;;Τα στέλνουμε με βάση την εγκύκλιο η με την ειδοποίηση που μας ήρθε από το σχολείο;;;

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
11 Σεπ 2020 22:58

Η ΔΔΕ Α ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΙΣ 19.20 ΣΤΟ ΜΕΙΛ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ! ΚΑΛΟ!!!!!!!!!!!!!!

 
Ελενη
11 Σεπ 2020 22:36

Πραγματικά σκέφτηκα ότι τα σχολεία ανοίγουν Δευτέρα γιατί από Τρίτη/Τετάρτη θα αρχίσουν να κλείνουν τμήματα.....

Ας το έλεγαν τουλάχιστον.

 
Αλέξανδρος
11 Σεπ 2020 22:29

Στο σχολείο που υπηρετώ δεν έχουν γίνει ούτε οι αναγκαίες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών. Ο ιερέας θα έρθει γύρω στις 12.00 για τον αγιασμό. Καμιά ιδέα κα Υπουργέ τι θα κάνουμε με τα παιδιά 4 ώρες χωρίς μάθημα και από φεύγοντας να τα βγάλουμε στην αυλή για να μη συγχρωτιστουν?

 
Γιάννης.
11 Σεπ 2020 22:28

Εγώ λέω για την Τρίτη πρωί να περιμένουμε ανακοίνωση του Υπουργείου. Μπορεί να ανακοινωθεί στις 7:00 ή στις 6:00 έναρξη των μαθημάτων για να καλύψουμε την περσινή ύλη.

 
Μυρτώ
11 Σεπ 2020 22:08

Δεν θα υπαρχει καμια νεα εγκυκλιος...τωρα θα κανει το γυμνασιο και το λυκειο 90λεπτα για να βγαινουν οι σταθερες ομαδες...ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΗΓΕΣΙΑ ...ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ...ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ