ΜΑΘΗΤΕΣ

Τι θα συμβεί εάν μαθητές ή εκπαιδευτικοί εμφανίσουν μέσα στο σχολείο συμπτώματα κλινικά ή συμβατά με τη λοίμωξη COVID

Τι θα συμβεί στις περιπτώσεις που το τεστ βγει αρνητικό ή θετικό
Δημοσίευση: 11/09/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τις διαδικασίες σχετικά με το τι θα συμβεί εάν  μαθητές ή εκπαιδευτικοί εμφανίσουν μέσα στο σχολείο συμπτώματα  κλινικά ή συμβατά με τη λοίμωξη COVID και εάν μετά την εξέταση  το τεστ  βγει αρνητικό ή θετικό , περιέγραψε η  Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», Βάνα Παπαευαγγέλου, στη σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Υγείας, παρουσία της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Ειδικότερα  η Βάνα Παπαευαγγέλου, είπε τα εξής:

Τι θα συμβεί εάν ένας μαθητής ο οποίος είναι στο σχολείο εμφανίσει ξαφνικά κάποια σημεία κλινικά ή συμβατά με τη λοίμωξη COVID

 • Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνει άμεση επικοινωνία με την οικογένεια για να έρθει να παραλάβει το παιδί από το σχολείο και στο μεσοδιάστημα το παιδί αυτό θα απομονωθεί σε έναν προκαθορισμένο, καλά αεριζόμενο χώρο, με την επίβλεψη του συντονιστή του σχολείου, μακριά από τα υπόλοιπα παιδιά και με εφαρμογή απλής χειρουργικής μάσκας.
 • Επίσης, θα πρέπει να γίνεται εφαρμογή σχολαστικής υγιεινής των χεριών και αναπνευστικής υγιεινής. Και το προσωπικό το οποίο φροντίζει αυτό το παιδί να κάνει χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας πιο ενισχυμένη, δηλαδή να φοράει αδιάβροχη ποδιά, μάσκα, ίσως και επιμετωπίδα ή και γάντια. Προφανώς, μετά την αποχώρηση του παιδιού θα πρέπει να γίνει επιμελής καθαρισμός του χώρου.
 • Στη συνέχεια, το παιδί αυτό και με τη μέριμνα των γονέων και κηδεμόνων, θα χρειαστεί να επισκεφτεί τον θεράποντα ιατρό και σύμφωνα με την κρίση αυτού, το παιδί θα χαρακτηριστεί ως όντως ύποπτο για λοίμωξη και στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα διαγνωστικό τεστ για την ανίχνευση του ιού στο παιδί αυτό.
 • Τονίζεται ότι εν αναμονή του αποτελέσματος, το οποίο ελπίζουμε ότι θα είναι εντός του 24ώρου στις περισσότερες περιπτώσεις, το παιδί θα παραμείνει σε απομόνωση κατ’ οίκον εφόσον δεν χρήζει νοσηλείας και το σχολείο θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του.

Τι θα συμβεί  εάν ένα μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού ή άλλο προσωπικό, ένας ενήλικας που δουλεύει σε μία σχολική μονάδα, εμφανίσει αντίστοιχα συμπτώματα;

 •  Και εδώ πάλι θα χρειαστεί να αποχωρήσει από το χώρο του σχολείου ή σε περίπτωση που ασθενεί και δεν μπορεί να αποχωρήσει, θα παραμείνει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, μέχρι να έρθει κάποιος οικείος του να τον παραλάβει.
 • Και εδώ θα χρειαστεί να επισκεφτεί τον θεράποντα ιατρό, ο οποίος θα εκτιμήσει τα σημεία και συμπτώματα του εκπαιδευτικού και, εάν κριθεί απαραίτητο, θα πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα και εδώ πάλι μοριακό ή διαγνωστικό τεστ.
 • Και πάλι το σχολείο λειτουργεί κανονικά εν αναμονή των αποτελεσμάτων και ο εκπαιδευτικός παραμένει στο σπίτι του.

Αν το τεστ  βγει αρνητικό

 • Στην περίπτωση, λοιπόν, που το τεστ αυτό βγει αρνητικό τότε, είτε το παιδί, ο μαθητής, είτε ο εκπαιδευτικός μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από την υποχώρηση του πυρετού χωρίς τη λήψη αντιπυρετικού, όταν νιώσει δηλαδή καλύτερα και δεν έχει πια πυρετό και δεν χρειάζεται φάρμακα για αυτό.

Αν το τεστ  βγει αρνητικό

 • Στην περίπτωση όμως που το μοριακό τεστ βγει θετικό, τότε ο γονέας, ο κηδεμόνας ή ο εκπαιδευτικός ο οποίος έχει θετικό τεστ, οφείλει να ενημερώσει άμεσα τον υπεύθυνο διαχείρισης COVID-19 της σχολικής μονάδας.
 • Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι οφείλει να ενημερώσει και όλους τους υπεύθυνους για τις εξωσχολικές δραστηριότητες αυτού του παιδιού, εάν το παιδί αυτό το απόγευμα πηγαίνει φροντιστήριο ή κάνει αθλητικές δραστηριότητες.
 • Ο υπεύθυνος διαχείρισης του σχολείου επικοινωνεί σε αυτή την περίπτωση με την διεύθυνση εκπαίδευσης, αλλά και την διεύθυνση δημόσιας υγείας της Περιφέρειας.
 • Όσον αφορά το άτομο με επιβεβαιωμένη λοίμωξη COVID-19, είτε είναι παιδί είτε είναι ενήλικας, μπορεί να επιστρέψει πίσω στη σχολική μονάδα μετά την πάροδο τουλάχιστον 10 ημερών από την πρώτη μέρα των συμπτωμάτων και βέβαια εφόσον είναι για τουλάχιστον 24 ώρες σε πλήρη ύφεση των συμπτωμάτων του, δεν χρειάζεται αντιπυρικά και δεν έχει πυρετό.
 • Τονίζουμε ότι για την επάνοδο τόσο των παιδιών όσο και των εκπαιδευτικών, δεν χρειάζεται δεύτερος εργαστηριακός έλεγχος με μοριακό τεστ.

Τι γίνεται τ με όλες τις στενές επαφές του παιδιού, του μαθητή ή του εκπαιδευτικού που έχει έρθει σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19.

 • Εδώ θα πρέπει να γίνει μια αναγνώριση και καταγραφή όλων των στενών επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματος, από τον υπεύθυνο διαχείρισης COVID-19 του σχολείου.
 • Σαν ένα «μαγικό» αριθμό στο μυαλό μας, πρέπει να έχουμε τις 48 ώρες, δηλαδή τις 48 ώρες πριν την εμφάνιση των κλινικών συμπτωμάτων και σημείων της νόσου.
 • Και όταν μιλάμε για στενές επαφές, εάν έχουμε κρούσμα σε ένα μαθητή τότε μιλάμε για όλους τους μαθητές που ανήκουν στον ίδιο τμήμα με αυτόν και ήρθαν σε επαφή κατά το τελευταίο 48ωρο. Εάν το παιδί εμφανίσει συμπτώματα ένα τριήμερο ή στις διακοπές, Κυριακή βράδυ, τότε ίσως τα πράγματα έχουν διαφορετικά.

Στην περίπτωση εκπαιδευτικού που διδάσκει συστηματικά σε ένα συγκεκριμένο τμήμα

 • Στην περίπτωση τώρα ενός εκπαιδευτικού που διδάσκει συστηματικά σε ένα συγκεκριμένο τμήμα, δηλαδή μιλάμε για έναν δάσκαλο του Δημοτικού, τότε και πάλι όλοι οι μαθητές του τμήματός του θεωρούνται στενές επαφές.
 • Ενώ στην περίπτωση ενός εκπαιδευτικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος ξέρουμε ότι διδάσκει και έρχεται σε επαφή με πολύ περισσότερα τμήματα και με πολύ περισσότερα άτομα, τότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνεται εκτίμηση κινδύνου για τις στενές επαφές των τελευταίων 48 ωρών.
 • Και για να γίνει η εκτίμηση αυτή, τα κύρια κριτήρια τα οποία ελέγχουμε είναι τον αριθμό των διδακτικών ωρών που δίδαξε σε κάθε τμήμα, τον τρόπο χρήσης μάσκας, τόσο από τον ίδιο όσο και από τους μαθητές, τη διάρκεια επαφής με διάφορα άτομα.
 • Δεν ξεχνάμε βέβαια και τις επαφές των μαθητών στα σχολικά λεωφορεία που και αυτά θεωρούνται στενές επαφές.
 • Όλα τα άτομα λοιπόν στα οποία προαναφέρθηκα και τα οποία αποτελούν στενές επαφές των μαθητών ή των εκπαιδευτικών, θα πρέπει να απομακρυνθούν από το σχολείο, με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους και εφόσον δεν εκδηλώσουν κανένα σύμπτωμα μπορούν να επιστρέψουν πίσω στο σχολείο, 14 μέρες μετά από την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.
 • Εάν κατά την διάρκεια αυτής της δεκατετραήμερης καραντίνας, για να το πω έτσι όπως όλοι το καταλαβαίνουμε, το άτομο αυτό που θεωρείται στενή επαφή εμφανίσει συμπτώματα, τότε και μόνο τότε θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο.

Τι θα γίνει, όμως, αν έχουμε δύο κρούσματα στην ίδια σχολική μονάδα;

 • Εκεί θα πρέπει να ενημερωθεί ο υπεύθυνος διαχείρισης της κάθε σχολικής μονάδας, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει ολόκληρη την σχολική κοινότητα.
 • Θα πρέπει να γίνει ενίσχυση όλων των μέτρων στο σχολικό αυτό περιβάλλον και ανάλογα με τα αποτελέσματα της επιδημιολογικής διερεύνησης που θα γίνει και την εκτίμηση κινδύνου για την συγκεκριμένη περίπτωση, θα αποφασιστεί το εύρος εφαρμογής εργαστηριακού ελέγχου. Δηλαδή, αν θα γίνει testing σε περισσότερα άτομα ή όχι.

Εάν έχουμε τουλάχιστον τρία εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά

 • Τέλος, εάν έχουμε τουλάχιστον τρία εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά με συμπτωματική ή ασυμπτωματική λοίμωξη στην ίδια σχολική μονάδα εντός διαστήματος 14 ημερών, που δεν έχουν οικογενειακή σχέση, δεν είναι δυο αδέρφια, δηλαδή, ή ξαδέρφια, δεν υπάρχει στενή τους επαφή εκτός σχολείου, τότε έχουμε τον ορισμό συρροής κρουσμάτων στο σχολείο.
 • Στην περίπτωση αυτή και ανάλογα με τα αποτελέσματα της επιδημιολογικής διερεύνησης και την εκτίμηση του κινδύνου, εξατομικευμένα σε κάθε περίπτωση, θα αποφασιστεί το εύρος εφαρμογής εργαστηριακού ελέγχου, αλλά και πιθανά η διακοπή λειτουργίας της εκπαιδευτικής μονάδας.

Σχόλια (18)

 
JIMMY D
13 Σεπ 2020 15:21

<<Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, ο αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στην αυλή με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών. Στην συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί κάθε αίθουσα ξεχωριστά, όπου θα βρίσκονται οι υπόλοιποι μαθητές και εκπαιδευτικοί......>>
Εννοείται οτι ο ιερεας θα φοράει μάσκα διαφορετικά η διευθυνση δεν θα επιτρέψει την επίσκεψη. Σωστά;

 
Vergilius
13 Σεπ 2020 14:38

Η όλη κατάσταση κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη για τους λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε. Εκπαιδευτικοί, μαθητές, οικογένειες, όλοι βρισκόμαστε στο έλεος της πανδημίας. Οι ελλείψεις στις υποδομές & στην οργάνωση είναι τραγικές. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα θρηνήσουμε θύματα & ας οπλιστούμε με δύναμη να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Αλλά πόση δύναμη πια???
Στερέψαμε............

 
Νηπιαγωγός
13 Σεπ 2020 13:26

Αντιφάσεις...,κενά...,"προσωπικό" που φροντίζει το ύποπτο κρούσμα..., υπεύθυνος covid...ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Νηπιαγωγός σε διθέσιο Νηπιαγωγείο με 50 νήπια-προνήπια, full time απασχόληση μέσα στην τάξη, με καθαρίστρια μερικής απασχόλησης (στην καλύτερη περίπτωση θα έρχεται για μισή ώρα κάθε πρωί). Βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

 
ΝΙΚ
13 Σεπ 2020 08:25

ΠΑΡΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, ΠΑΡΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ.

 
ΟΥΠΣ!!!
12 Σεπ 2020 23:16

...και αν εχω ένα απλό συναχακι, τι κανω? ΠΩΣ ΘΑ φυσαω τη μύτη μου? ΘΑ πρέπει να απομακρυνθω? ΚΑΙ που θα αφήσω τους μαθητές?.....

 
ΚΜ
12 Σεπ 2020 20:10

Υποθέτω πως ήδη έχουν γίνει τα απαραίτητα σεμινάρια επιμόρφωσης προς τους εκπαιδευτικούς, κυρίως προς αυτούς που θα επωμιστούν το ρόλο υπεύθυνου διαχείρισης COVID-19 του σχολείου... Τζάμπα υπόθεση μάλλον!

 
Εκπαιδευτικός
12 Σεπ 2020 18:06

Να αξιοποιηθουν κ οι νοσηλεύτριες/σε

Κανονικά έπρεπε να γίνει εκπαίδευση προσωπικού σε έκτακτες καταστάσεις το καλοκαίρι από τους υγιειονομικους
Αλλά......
Ελεύθερος χώρος: εδώ δεσμεύουν χώρους σχολείων για να στεγάσουν δημοτικα

 
Σπύρος
12 Σεπ 2020 18:04

Κάποιες επισημάνσεις:
1. Θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι πράγματι οι θεράποντες γιατροί (ή οικογενειακοί γιατροί) θα δεχτούν να εξετάσουν μαθητές ή εκπαιδευτικούς που έχουν συμπτώματα ή πυρετό. Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι θα ζητήσουν πρώτα την πραγματοποίηση του τεστ και στη συνέχεια θα τους δεχτούν.
2. Πρέπει να ξεκαθαρίσει σε ποιο κέντρο θα γίνει κατά προτεραιότητα το τεστ. Αν πρόκειται για τα κατά τόπους ΙΚΑ-Κέντρα Αναφοράς, τότε επισημαίνω ότι η κατάσταση είναι τραγική και επιπλέον ότι τα αποτελέσματα δεν βγαίνουν σε 24 ώρες αλλά σε τρεις ημέρες.
3. Προφανώς σε περίπτωση θετικού τεστ, στις στενές επαφές του μαθητή περιλαμβάνονται και οι καθηγητές του των τελευταίων 48 ωρών, οι οποίοι επίσης θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι για 14 ημέρες, όπως φυσικά "στενές επαφές" ενός καθηγητή λογίζονται οι μαθητές του.
4. Υπουργείο και ΕΟΔΥ θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι η μεγάλη πλειονότητα των μαθητών δεν πηγαίνουν σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και δεν χρησιμοποιούν σχολικά λεωφορεία. Πηγαίνουν σε δημόσια σχολεία και πολλοί χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϋ, μετρό), επομένως οι στενές επαφές ενός μαθητή θετικού στον κορωνοϊό, αυξάνονται υπερβολικά.

 
Αριστεία, όχι αστεία
12 Σεπ 2020 16:42

Η Ελλάδα αξίζει καλύτερη υπουργό.

 
Προς ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ
12 Σεπ 2020 16:28

Υπεύθυνος Covid σχολείου = βολική αποποίηση ευθυνών προισταμένων, υπουργών κλπ. σε περίπτωση που γίνει η στραβή σε κάποιο σχολείο.

Που είναι οι ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ και οι λοιποί να πάρουν θέση;

 
Πανος
12 Σεπ 2020 13:49

Το να έχω νοσηλευτή να κάθεται και να μου αναφέρει τις δημοσιευμένες ανακοινώσεις δεν ωφελεί σε κάτι. Ούτως η άλλως το κρούσμα δε μπορεί να το πλησιάσει κανεις ούτε να το φροντίσει εκτός από το γιατρό του. Είναι έκτακτες και νέες καταστάσεις . Ας ελπίσουμε ότι η νόσος ατονεί και θα έχουμε εμβόλιο.

 
stellina
12 Σεπ 2020 13:28

Υπάρχει συντονιστής στα σχολεία; Μάλλον εννοούν τον/την Διευθυντή/ντρια. Δηλ. άλλo ένα καθήκον στις πολύ λίγες υποχρεώσεις που έχει δεδομένου ότι δεν υπάρχουν γραμματείς στα σχολεία και η γραφειοκρατία καλά κρατεί!!!! Και ποιοί θα είναι αυτοί οι εκπαιδευτικοί που θα βρίσκονται στον απομονωμένο χώρο με το τυχόν περιστατικό μέχρι να το παραλάβουν οι γονείς; Που θα βρεθούν όταν δεν περισσεύουν, αντίθετα δεν επαρκούν για τις ανάγκες της διδασκαλίας; Και ποιός εκπαιδευτικός έχει εξειδικευτεί ή επιμορφωθεί για να θεωρείται "υπεύθυνος covid"; Κανείς δεν αναλαμβάνει πρόχειρα και χωρίς καμία προετοιμασία έναν τέτοιο ρόλο. Πότε θα σοβαρευτούμε επιτέλους;

 
Χρήστος
12 Σεπ 2020 10:15

Λοιπόν ο υπεύθυνος Covid ,εκπαιδευει και ενημερώνει το προσωπικό για την έγκαιρη αναγνώριση και διαχείριση υπόπτου κρούσματος. Ποιος εκπαιδεύει και ενημερώνει τον υπεύθυνο covid θα το μάθουμε; Στου κασίδη το κεφάλι πάλι , με τη διαφορά ότι αν κάτι δεν γίνει σωστά θα την πληρώσουμε όλοι και ίσως μερικοί με τη ζωή τους. Καληνύχτα, καλή τύχη και αν σας περισσεύει και τίποτα για άσφαλεια ζωής μην το καθυστερειτε .

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
12 Σεπ 2020 09:42

Αναρωτιέμαι...
Όταν διαπιστωθεί κρούσμα σε άλλο χώρο σπεύδει το ΕΚΑΒ με ειδικό εξοπλισμό( ειδική στολή... αστροναυτική !!!).
Όταν διαπιστωθεί κρούσμα σε σχολείο τότε ο εκπαιδευτικός απλώς τρέχει με μια μασκούλα... Προς το παρόν μας έχουν προμηθεύσει μόνο με κάποια αντισηπτικά ... και τη Δευτέρα θα υποδεχτούμε τα παιδιά μας...
Μήπως, τελικά η πολιτεία λειτουργεί με πλήρη απαξίωση για τη ζωή των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους;
Πάντως, μελέτησα επί σειρά ετών το καθηκοντολόγιο μας και τις όποιες αλλαγές... ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΚΟΥΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ Ή ΠΑΡΑΊΑΤΡΙΚΑ...
Και πολύ περισσότερο, χωρίς καμία σχετική εκπαίδευση ή επιμόρφωση...
Μας κοινοποιούν σειρά οδηγιών (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ) και μας υποχρεώνουν να εκτελέσουμε υποδείξεις...
Η ηγεσία του υπουργείου αποδεικνύεται ανίκανη και για ακόμη μια φορά κατώτερη των περιστάσεων...!!!

 
Αθανάσιος
12 Σεπ 2020 05:49

Αν στα 3 κρούσματα εντός 14 ημερών στο σχολικό πληθυσμό το σχολείο κλείνει, τα χαιρετίσματά μου στην Υπουργό.
Δεν τα έκλεινε καλύτερα από την αρχή, να τελειώνουμε;

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
12 Σεπ 2020 02:50

Να τοποθετηθεί νοσηλευτης σε κάθε σχολειο με μέτρηση θερμοκρασιας για ολους όσους περνάνε την είσοδο το σχολείου ,δεν μπορει να μαντεψει κανεις με αλλο τροπο τον πυρετό και να προλαβει τα χειροτερα , διαφορετικα τα σχολεια θα κλεισουν τις δυο πρωτες εβδομαδες οπως στη Γαλλια.....

 
εκπ/κός
11 Σεπ 2020 23:14

Εγω λεω να βγαλουμε την μασκα και να βαραμε τον κορωνοιο. Το ιδιο να κανουμε με ολες τις νοσους . Να συνταξετε πρωτοκολλα παρομοια για τοσεσ και τοσες επιδημικες νοσους ,οχι διακριση στις επιδημιες...
και οι εκπκοι να κανουν μαθηματα ...ιατρικης , και οι γιατροι λιγα παιδαγωγικα.
εμεις οι υπολοιποι να παρουμε αποφασεις : φτωχοι και φοβισμενοι ή
καταθλιπτικοι και παμφτωχοι; οι πολιτικοι παντως πλουτιζουν καθε χρονο, καλυτερο ποθεν εσχες...

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
11 Σεπ 2020 22:56

Πολύ δύσκολα τα πράγματα! Είναι μια τρομαχτική ευθύνη που επωμίζονται οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι για άλλο λόγο βρίσκονται στο χώρο αυτό και ξαφνικά θα πρέπει να λειτουργήσουν με λογική νοσηλευτών και γιατρών, γιατί πολύ απλά το μίζερο αυτό κράτος δεν μπορεί να διαθέσει έναν αληθινό γιατρό σε ετοιμότητα, ώστε εκίνος να παρέμβει αυτοστιγμεί σε όλη αυτή τη λεπτή διαδικασία και όχι ένας τελείως ανεκπαίδευτος άνθρωπος που μπορεί να πανικοβληθεί και να προβεί ακόμη και σε λανθασμένες κινήσεις. Τι να πω; Είναι πλέον θέμα τύχης τι μπορεί να μας συμβεί ανά πάσα στιγμή και σε τι περιπέτειες μπορούμε να εμπλακούμε. Ο Θεός βοηθός!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.