Οι Συντελεστές Βαρύτητας για τον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων στα ΑΕΙ επανέρχονται και θα ισχύουν από τις Πανελλαδικές του 2021, δηλαδή θα εφαρμοστούν για τους μαθητές που θα φοιτήσουν το τρέχον σχολικό έτος στη Γ Λυκείου.
Κάνουμε αυτή τη διευκρίνιση επειδή αρκετοί ήταν εκείνοι που διαβάζοντας τη υπουργική απόφαση, η οποία ορίζει ότι θα εφαρμοστεί από το ακαδημαϊκό έτος 2021-22, θεώρησαν ότι θα αφορά τους μαθητές που θα φοιτήσουν του χρόνου στη Γ Λυκείου.
Η υπουργική απόφαση σωστά είναι διατυπωμένη και αναφέρεται ουσιαστικά σε όσους υποψηφίους εισαχθούν με τις Πανελλαδικές του 2021 στο ακαδημαϊκό έτος 2021-22.
Διαφορετικοί νόμοι διέπουν περιγράφουν την αλληλεπίδραση των βιολογικών μορίων. Σε πολύ υψηλό επίπεδο αφαίρεσης χάνεται το νόημα του κάθε αντικειμένου, με την ίδια λογική όλα μπορούν να αναχθούν στο μοντέλο "ταλαντωτής" σε υποατομικό επίπεδο. Αρκεί αυτό για τη σύγχρονη Βιολογία, που πρέπει να μελετήσει πώς δομούνται πολύπλοκες κυτταρικές δομές; Προφανώς όχι. Το ίδιο για κάθε κλάδο της επιστήμης.
Στο σχολείο δίνονται οι βασικές γνώσεις για τα θεμέλια πάνω στις οποίες θα χτιστούν οι πανεπιστημιακές σπουδές.
@ Υπολογιστικός Βιολόγος
23 Σεπ 2020 12:58
Πού ακριβώς τα έχετε διαβάσει αυτά; Σε ποιο βιβλίο Βιολογίας ή Πληροφορικής; Ένας βιολόγος δεν πρέπει να γνωρίζει τι ακριβώς είναι σακχαρο και ποιος ο ρόλος κάθε δομής (πχ. μιτοχόνδριο σε ευκαρυωτικό κύτταρο) και απλώς θα μιλάει γενικά και αόριστα για αλληλουχία πληροφορίας και παραγωγή ενέργεια;
Το μοντέλο που στην Βιολογία λέμε "αλληλουχία" είναι αυτό ακριβώς που στην Πληροφορική λένε string. Στο μοντέλο της "αλληλουχίας" σημασία έχει η σειρά των στοιχείων, το τι ακριβώς είναι αυτά τα στοιχεία είναι αδιάφορο. Γι' αυτό ακριβώς η έννοια της αλληλουχίας και του string είναι ταυτόσημες.