Εγκύκλιος: Το υπ. Παιδείας ζητά καθημερινή καταγραφή των απουσιών των μαθητών στο ΠΣ myschool

Η καταχώριση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 23:59 μ.μ. κάθε ημέρας

14/09/2020

Ενημερώθηκε: 14/09/2020, 11:07

Άκουσε το άρθρο

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο καλεί τους  Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων   να αποτυπώνουν συστηματικά το σύνολο των μαθητών που απουσιάζουν καθ’ όλη τη διάρκειας της ημέρας, ανά τάξη.

Η συμπλήρωση είναι υποχρεωτική καθημερινά και αφορά στην τρέχουσα ημερομηνία κάθε φορά, η οποία ευκρινώς αναγράφεται στη σχετική ηλεκτρονική φόρμα. Η καταχώριση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 23:59 μ.μ. κάθε ημέρας, όπου το σύστημα πλέον θα αρχικοποιείται για την καταχώριση της επόμενης ημερολογιακά ημέρας.

Η καταχώριση πραγματοποιείται στο myschool, μέσω ειδικής φόρμας διαθέσιμης από την επιλογή μενού Μαθητές -> Απουσίες -> Ημερήσιες Απουσίες.

Η κενή τιμή για τα εν λόγω πεδία δεν θα γίνεται δεκτή από το σύστημα, συνεπώς αν σε κάποια τάξη δεν υπάρχουν απουσίες, θα πρέπει να καταχωριστεί η τιμή ‘0’ (μηδέν).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Σχόλια (5)

Στράτος
|

Προστέθηκε η φόρμα για την καθημερινή καταχώρηση απουσιών στο myschool.

Απορια
|

"Η καταχώριση πραγματοποιείται στο myschool, μέσω ειδικής φόρμας διαθέσιμης από την επιλογή μενού Μαθητές -> Απουσίες -> Ημερήσιες Απουσίες...."

- Μέχρι σήμερα μεσημέρι, δεν κατάφερα να βρω τη συγκεκριμένη φόρμα στο myschool...κάνω κάτι λάθος, ή απλά δεν υπάρχει ακόμα;

Στράτος
|

Προς το παρόν (Δευτέρα, 14 Σεπτ. 2020, ώρα 2.40 μ.μ.) δεν υπάρχει διαθέσιμη στο myschool η εφαρμογή. Να περιμένουμε μέχρι αύριο;

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΥΣΙΩΝ
|

και προ κορώνας έπρεπε να είχε ρυθμιστεί άμεσα και ξεκάθαρα : συγκεκριμενος αριθμός σε α και β τετράμηνο (όχι ολικά για τη χρονια), με την εξάντληση (από το α τετράμηνο) εκτός τάξης-ανακατανομή μαθητών (να κοπούν οι μουσαντένιες εγγραφές), δεν πειράζει και για λόγους υγείας πχ ξανά η χρονιά, δεν χάθηκε ο κόσμος. σε κάποιες περιπτώσεις ολική παραπομπή σε εξετάσεις. έχει γίνει μπάχαλο (επαλ, σδε, λύκεια χάλι μαύρο και κοροϊδία) . Η φιλανθρωπία και η επιείκεια έχει αποθρασύνει το σύμπαν. είναι αντιπαιδαγωγικό για όλη την κοινωνία (σβήνουν όλοι σε όλους), γιατί; η μάθηση πρέπει να εχει ένα κόστος ελάχιστο. παλιότερα δεν ήταν άνθρωποι που πάσχιζαν σε πιο δύσκολες και αυστηρές συνθήκες. σήμερα από τη χαλαρότητα να τους εγγραφουμε όλους και να στελνουμε τα απολυτήρια ταχυδρομικά.

Πού είναι η ειδική φόρμα;
|

Ζητάει το Υπουργείο, αλλά η φόρμα στην οποία αναφέρεται η εγκύκλιος δεν υπάρχει στη μονάδα μου αλλά και σε καμία άλλη μονάδα (τουλάχιστον αυτή τη στιγμή).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ