Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Με το “Καλημέρα” οι πρώτες μαθητικές καταλήψεις για τις μάσκες

Δημοσίευση: 15/09/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι πρώτες μαθητικές καταλήψεις για την υποχρεωτική χρήση των μασκών εκδηλώθηκαν σήμερα δεύτερη ημέρα του διδακτικού έτους στους Νομούς Αχαΐας και Χανίων.

Ειδικότερα:

Στο Νομό Αχαΐας υπό κατάληψη τελούν  το 2ο, το 12ο Λύκειο Πάτρας αλλά και το Γυμνάσιο- Λύκειο Φαρών  

Στα   Χανιά    υπό κατάληψη βρίσκεται το σχολικό συγκρότημα Βουκολιών  στο Δήμο Πλατανιά (Στεγάζονται το Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο του Δήμου).

Σχόλια (10)

 
aggeliki
15 Σεπ 2020 13:32

Μπουζού....τόσο απλά!!!!!

 
Σώτος
15 Σεπ 2020 17:55

Τι κρίμα! Δεν υπάρχει σωτηρία!

 
@aggeliki
15 Σεπ 2020 19:17

Μπράβο Αγγελική, φοβερή ιδέα. Απορώ γιατί δεν το είχαμε σκεφτεί τόσο καιρό.

 
Δημήτρης
16 Σεπ 2020 01:09

Aυτό το έθιμο των καταλήψεων πρέπει κάποτε να εκλείψει. Παρά το γεγονός ότι φέτος υπάρχει λόγος διαμαρτυρίας (π.χ. δεν σπάνε 27άρια τμήματα αν και υπάρχουν άδειες αίθουσες) εν τούτοις έχει τόσο πολύ ευτελιστεί ο "θεσμός" της κατάληψης που την βλέπω και βγάζω σπυράκια. Πρέπει κάποτε να σοβαρευτούμε σε αυτή τη χώρα όλοι, από την υπουργό μέχρι τον μαθητή.

 
είναι απλό : ο σύλλογος 6 το πρωί σχολείο
16 Σεπ 2020 07:47

και αναίμακτα τελειώνουν όλα (και με ένα κόφτη , τσάμπα είναι, εργαλείο χρήσιμο ή και δανεικό ας πάρουν). ανοιχτά πόρτες , γραφεία και όποιος θέλει αγώνα έξω αποχή με κόστος , να έχει ηθική αξία και ο αγώνας . εκεί θα ήμουν με τους μαθητές. τώρα τους ενθαρρύνουμε στην αποθράσυνση και στην παρανομία

 
στο φροντιστήριο που πάνε βάζουν μάσκα??
16 Σεπ 2020 09:24

έτσι ρωτάω από περιέργεια ή κάνουν και εκεί κατάληψη??
υποκρισία.....

 
Πως δεν το σκέφτηκαν?
16 Σεπ 2020 09:42

Επειδή εάν πάνε οι εκπαιδευτικοί στις 6, οι μαθητές θα είναι από τις 5, μήπως καλύτερα να κοιμούνται το βράδυ στο σχολείο?

 
Πλατάρος Γιάννης
16 Σεπ 2020 09:48

Επί του θέματος και μάλιστα επί της καρδιάς του ένα ρητορικά ερωτήματα προς τους Κοινωνιολόγους κυρίως των οποίων το μάθημα υποβιβάστηκε:
1) Θυμάστε αναφορά σε διδακτικό εγχειρίδιο που να λέει κάτι για το ότι «οι καταλήψεις είναι παράνομες;» Στα βιβλία υπάρχουν σε κάθε μάθημα προτροπές για συζήτηση για επίκαιρα θέματα. Όχι μόνο στο περιεχόμενο το κύριο, αλλά στις λεζάντες φωτογραφιών: λόγου ν χάρη «Να Συζητήσετε για τον ρατσισμό»
Θυμάστε κάτι αναφερόμενο σε βιβλίο επ΄αυτού; Θυμάστε οδηγία Σχολικού Συμβούλου επ αυτού; Οδηγία Υπουργείου; Οδηγία ΔΔΕ για μια απλή νύξη ΓΙΑΤΙ είναι παράνομο και φασιστικό κια αντιδημοκρατικό το έθιμο;
Προσωπικά θυμάμαι υποδείξεις προς εμένα του τύπου «κρύψε το ΦΕΚ που έχεις βάλλει στον πίνακα ανακοινώσεων που απαγορεύει τις καταλήψεις, μην το πάρουν χαμπάρι και αγριέψουν...»
Έθιμο δεν το λέμε πλέον και χωρίς εισαγωγικά;
Δεν έχουν βάλλει ενήλικοι «αγώνες» (=καταλήψεις) στα βιογραφικά τους ; (Συνάδελφοί μας)
Δεν έγινε ο άλλος Πρωθυπουργός με ανάλογους τίτλους «τιμής» ; (Πάντα τα τις νιότης συγχωρητέα, αλλά να υπάρχει μια μια τυπική συγγνώμη....Σωστά;)
Ποιός πιστεύει ότι στην πανδημία της «κουλτούρας ανομίας» του Έλληνα θα εκλείψουν οι καταλήψεις παρεμπόδισης Δημοσίως λειτουργιών;
Νομίζει κάποιος ότι μπορεί να υπερφαλαγγίσει το κοινωνικό DNA του Έλληνα;

 
Πλατάρος Γιάννης
16 Σεπ 2020 10:11

@Δημήτρη
Αγαπητέ συνάδελφε, στο κείμενό του αποδοκιμάζεις τις καταλήψεις. Δεν τις απορρίπτεις τελείως. Τις θεωρείς ως -έστω- «έσχατο μέσο πάλης» που λένε, αλλά «υπό προϋποθέσεις» όπως λ.χ. η σοβαρότητα του αιτήματος της κατάληψης ως θεμιτές. Άλλοι συνάδελφοί μας, θεωρούν τον τρόπο λήψης απόφασης για κατάληψη ως κριτήριο νομιμότητας (αν ελήφθη με πλειοψηφία κτλ )
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ:
Η συντεταγμένη Ελληνική Πολιτεία, από το 1951, έχει κηρύξει τις καταλήψεις ως παράνομες με σχετική υπαγωγή τους στον ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ. Έξη μήνες είναι η ποινή που προβλέπεται, ενός νόμου που δεν εφαρμόζεται.
Γιατί όμως πρέπει να γίνεται σεβαστός ο νόμος; Μόνο επειδή τον έχει ψηφίσει η Δημοκρατική Πολιτεία τόσα πολλά χρόνια και δεν έχει αλλάξει η ουσία του (=το αξιόποινο) τόσα χρόνια; Μόνο επειδή σεβόμαστε τους θεσμούς έτσι γενικά και αόριστα οι καταλήψεις είναι καταδικαστέες; Υπάρχει ΟΥΣΙΑ;
Την περιγράφω:
«Διακόπτεται βιαίως κια αυθαίρετα μια ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ και μάλιστα μείζονος ενδιαφέροντος όπως η λειτουργία της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (=ιερή, ύπατη, τεράστια και δεν ξέρω με τι άλλο επίθετο την χαρακτηρίζουμε)
Έχουν δικαίωμα τα ανήλικα παιδιά να την διακόψουν; Οι ενήλικοι γονείς τους; Έχει κάποιος δικαίωμα ως πρόσωπο ή ως συγκυριακή τοπική πλειοψηφία να διακόψει μια κοινωφελή δημόσια και ευαίσθητη λειτουργία και μάλιστα στο όνομα της «μη καλής λειτουργίας της;» Δεκάδες παρεμβατικοί τρόποι Συνταγματικοί απολύτως ΤΡΟΠΟΙ, δεν υπάρχουν;;;; Έγραψα το σχόλιο απευθυνόμενος σε σας που το αποδοκιμάζετε ως φαινόμενο, όπου όμως με μια προσεκτική ανάγνωση του σχολίου σας φαίνεστε «υπό κατάλληλους όρους και προϋποθέσεις» να το αποδέχεστε. Να είστε βέβαιος ότι η δική σας άποψη είναι τρεις τυπικές αποκλίσεις δεξιά του μέσου όρου του Ελληνικού λαού , της άποψης που δεν δέχεται τις καταλήψεις. Έχετε την άποψη δηλαδή που καλύπτει μαζί με τις άλλες που αποδέχονται πλήρως ή πιο εύκολα τις καταλήψεις , πρακτικά, το σύνολο του Ελληνικού λαού. Γι αυτό μιλάμε για ΕΘΙΜΟ. Κάτι ριζωμένο, πάγιο, αμετακίνητο, πανδημικό.

 
Σχολεία στην Ελλάδα
16 Σεπ 2020 23:30

To Γαλλικό Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε σύμφωνα με οδηγίες ΠΟΥ, να φορέσουν μάσκα στο σχολείο μόνο τα παιδιά πάνω από +11.

Τα ελληνικά σχολεία πρέπει να βελτιωθούν και να στελεχωθούν με μόνιμους εκπαιδευτικούς, μόνο έτσι θα εκλείψουν οι λόγοι για κινητοποιήσεις (οι καταλήψεις γίνονται σε προβληματικές μονάδες).

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ