Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Υφ. Παιδείας: Τηλεκπαίδευση αν τα σχολεία κλείσουν μαζικά

«Ήταν μεγάλη η προσμονή για το άνοιγμα των σχολείων σε νέες συνθήκες»
Δημοσίευση: 18/09/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης είναι έτοιμη να τεθεί σε εφαρμογή σε περίπτωση που σχολεία κλείνουν μαζικά.

Αυτό διαβεβαίωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και τόνισε με ένα κρούσμα κορωνοιού θα κλείνει το τμήμα μαθητών ενώ με περισσότερα όλο το σχολείο.

Όπως εξήγησε η κα Ζαχαράκη κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να αποτιμάται ξεχωριστά από τους ειδικούς , θέτοντας ως υποθετικό παράδειγμα ακόμα και το κλείσιμο σχολείου με τρία κρούσματα του ιού συνολικά, εάν τα στοιχεία που προκύπτουν δείχνουν «ευρεία διασπορά».

«Παρατηρούμε τι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, πρώτιστο μέλημα είναι η υγεία κι η ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του οικογενειακού περιβάλλοντος. Θα δείτε ότι κάθε περίπτωση θα παρατηρείται σχολαστικά» τόνισε μεταξύ άλλων η κα Ζαχαράκη.

 «Ήταν μεγάλη η προσμονή για το άνοιγμα των σχολείων σε νέες συνθήκες» παραδέχτηκε η υφυπουργός προσθέτοντας πως ανησυχία υπάρχει για το να συνεχίσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.

«Τα παιδιά έμειναν πολύ καιρό εκτός σχολείου. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να επανασυνδεθούν και φυσικά να γίνει αυτό με όρους ασφάλειας» δήλωσε.

Σχόλια (13)

 
Να τολμήσω ,
18 Σεπ 2020 15:56

να ρωτήσω, γιατί δεν ξεκινά η εξ αποστάσεως για τα σχολεία ή τμήματα που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων covid; Σύμφωνα με τις εξαγγελίες το ΥΠΑΙΘ έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και είναι/ ήταν πανέτοιμο.

 
Μίρκα
18 Σεπ 2020 19:52

Mιλάει χωρίς τον ξενοδόχο η κυρία !!

 
καθηγητής
18 Σεπ 2020 20:14

άμα άρχισαν να συζητάνε το ΑΝ θα κλείσουν τότε να θεωρούμε σίγουρο το ότι θα κλείσουν τα σχολεία

 
Μαμά μαθητή δημοτικού
18 Σεπ 2020 22:33

Αν δεν πάρουν στα σοβαρά οι δάσκαλοι την τήρηση των μέτρων και δεν στηριχθούν και από το υπουργείο με περισσότερους αναπληρωτές, το σχολείο θα είναι ανοιχτό για λίγες μέρες ακόμη. Οταν λείπει μια δασκάλα, οι μαθητές του τμήματος μοιράζονται σε όλα τα άλλα τμήματα του σχολείου.....

 
Υγειονομικό πρωτόκολλο για σχολεία
18 Σεπ 2020 22:35

Το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, αντιμετώπισε με την πρέπουσα σοβαρότητα το ζήτημα των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία της Κύπρου, με προσβάσιμα έγγραφα στην ιστοσελίδα του υπουργείου:

Επίσης στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου παιδείας της Κύπρο, ανακοινώνεται η "Λειτουργία αριθμών επικοινωνίας για απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στα σχολεία".
Στο υπουργείο παιδείας της Ελλάδας, για τα αντίστοιχα θέματα ενημέρωσης, για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία, το μόνο που βρίσκει κανείς είναι βιντεάκια προβολής της υπουργού ... στο: "Η υπουργός είπε". Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, αναρτημένα επίσημα, τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα σχολεία, όλα συγκεντρωμένα σε ένα ιστότοπο όπως στην Κύπρο, ώστε εκπαιδευτικοί και γονείς να γνωρίζουν. Αντί αυτού υπάρχουν διάσπαρτες ανακοινώσεις που δεν βρίσκεις άκρη για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των σχολείων στην Ελλάδα. Τότε θα γνωρίζαμε σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ τώρα οι διαρκείς ανακοινώσεις για αυτό το θέμα εξυπηρετούν μόνον την αυτοπροβολή.

 
Ζωη
18 Σεπ 2020 23:08

Τελικά θα κλείσουν τα σχολεία;

 
tse kai bara
19 Σεπ 2020 01:09

Μηπως βολευει πολλους η καθηστερηση της εξ αποστασεως;

 
Μαμά δασκάλου δημοτικου
19 Σεπ 2020 15:19

@μαμα μαθητή δημοτικου

Αυτό που λέτε, να πάρουν σοβαρά οι δασκαλοι τα μέτρα, για να υλοποιηθεί θα πρέπει να παρανομησουν. Τα παιδιά μοιράζονται, διότι είναι το μόνο νόμιμο μέτρο που μπορεί να λάβει το σχολείο. Το σχολείο δεν δύναται να παρανομησει. Ούτε να εφαρμόσει επιλεκτικά τους νόμους. Η αγωνία σας θα πρέπει να κατευθυνθεί στο Υπουργείο. Αυτό δεν είπε ότι είναι όλοι οι δασκαλοι στις θέσεις τους; Γιατί δέχεστε αυτό το ψέμα, ενώ απευθύνεστε προσβλητικά στους δασκάλους;
Το Υπουργείο και μόνο αυτό μπορεί να δώσει τη λύση. Ή να πάει κάθε ημέρα το μισό σχολείο πρωί απόγευμα εναλαξ ανά εβδομάδα. Ή να λειτουργεί το κάθε τμημα με το μισό αριθμό μαθητών. Όπως τον Ιουνιο.
Αυτό που λέτε, να στείλουν παραπάνω δασκάλους με τον τρόπο που δουλεύουν τώρα τα σχολεία, δεν μπορεί να τύχει γενικής εφαρμογής. Διότι τα περισσότερα σχολεία στα αστικά κέντρα δεν έχουν αίθουσες για να βάλουν τους έξτρα δασκάλους.
Γιατί δεν μπορεί να πάει πρωί απόγευμα; για το ολοήμερο; αστεία πράγματα... Οι γονείς που έχουν πραγματικό πρόβλημα είναι ελάχιστοι σε κάθε σχολείο. Αν ήθελε το κράτος θα μπορούσε να τους δώσει κάποια χρήματα αντί για ολοήμερο.

 
Βρυλλακη Γεωργία
19 Σεπ 2020 17:19

Πάνω από όλα είναι η υγεία των παιδιών και των οικογενειών τους όμως θα ήθελα να πιστεύω ότι θα τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα έτσι ώστε τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά ειδάλλως θα πάμε πάλι στο β;τρελό της τηλεκοαιδευσης

 
Ερωτήματα
20 Σεπ 2020 01:06

Γνωρίζουν οι τοπικές διευθύνσεις πώς λειτουργεί κάθε σχολείο; Αν τα σχολεία εφαρμόζουν το προτεινόμενο πρόγραμμα διαλειμμάτων και πόσες εφημερίες έχουν; Τα σχολεία που δεν ακολουθούν το προτεινόμενο τρόπο του υπουργείου, έχουν αιτιολογήσει επαρκώς ( αριθμός μαθητών, έκταση αυλής, αρχιτεκτονική διαρρύθμιση διδακτηρίου, πολλές κλίμακες-σκάλες σε διαφορετικά σημεία) με πρακτικό συλλόγου την επιλογή τους να λειτουργούν όπως λειτουργούσαν προ Covid;

 
ΖΩΗ
20 Σεπ 2020 08:45

Δεν υπάρχει άλλη χώρα στην Ευρώπη που επέδειξε τόση ανευθυνότητα και ελλειπή προετοιμασία στο άνοιγμα των σχολείων. Αποτελείτε το κακό παράδειγμα και ο θεός να μας φυλάξει από σας.

 
Ερωτήματα
20 Σεπ 2020 10:39

Είναι θέμα χρόνου να κλείσουν τα σχολεία. Ας γίνει το αυτονόητο! Το υπουργείο να συγκεντρώσει τον αριθμό των τμημάτων που έχουν πάνω από 20 πραγματικούς μαθητές και σε αυτά τα σχολεία να γίνει κατάτμηση τμημάτων. Να βάλει κατώτερο όριο μετά την κατάτμηση 12-14 μαθητές. Πώς θα ελέγξει τον αριθμό των μαθητών; Μα φυσικά από το my school που ενημερώνεται καθημερινά. Στη συνέχεια σε αυτά τα σχολεία να λειτουργήσουν δύο βάρδιες. Και θα αποφύγουμε τον συνωστισμό, και θα δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης, και θα γίνουν κανονικά τα μαθήματα και οι δράσεις των σχολείων, και θα προσληφθούν αναπληρωτές από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του Covid, και θα δουλέψουν φροντιστήρια, σύλλογοι, σωματεία γιατί ει καλύτερο να δουλεύεις με πολύ μικρό κέρδος παρά καθόλου.

 
Εκπαιδευτικός
20 Σεπ 2020 10:43

Έγινε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην τηλεκπαίδευση εν όψει της νέας χρονιάς; Πότε; Πόσοι επιμορφώθηκαν;
Έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο και υπολογιστές για να υποστηρίξουν αυτό το έργο; Από την τσέπη τους θα τα πληρώνουν όλα όπως και τα tests αν έχουν συμπτώματα;
Τα σχολεία διαθέτουν τέτοια υποδομή ώστε να συνδράμουν το εκπαιδευτικό προσωπικό να δουλεύει από εκεί όσο τα τμήματα θα παραμένουν στο σπίτι;
Ας μην μας εμπαίζουν άλλο! Ούτε που ασχολήθηκαν τόσους μήνες κι ας ήξεραν τι έρχεται. Απόλυτη διάλυση, προχειρότητες και ανεπάρκειες.
Ολίγιστες, δυστυχώς...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.