Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εγγραφές επιτυχόντων στα ΑΕΙ από 22 έως και 29 Σεπτεμβρίου

Η εγγραφή των επιτυχόντων πραγματοποιείται μέσω του συστήματος της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Γραμματείες των Σχολών και των Τμημάτων επιτυχίας τους.
Δημοσίευση: 22/09/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ξεκινά η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2020 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, κατά το διάστημα από σήμερα, Τρίτη 22 έως και Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020.

Για πρώτη φορά φέτος, το υπουργείο προσφέρει τη δυνατότητα η εγγραφή των επιτυχόντων να γίνει συνολικά ηλεκτρονικά μέσω πιστοποίησης του αριθμού κινητού τηλεφώνου τους που πραγματοποιείται στο  πλαίσιο του Πληροφοριακού Συστήματος των Ηλεκτρονικών Εγγραφών.

Η εγγραφή των επιτυχόντων πραγματοποιείται μέσω του συστήματος της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής  εγγραφής χωρίς να  απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις  Γραμματείες των Σχολών και των Τμημάτων επιτυχίας τους. Με τον τρόπο αυτό οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους.

Η διαδικασία εγγραφής θα πραγματοποιείται κατά το ανωτέρω διάστημα με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας  τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Η εφαρμογή θα βρίσκεται σε λειτουργία από σήμερα, Τρίτη 22  Σεπτεμβρίου.

Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι σχολικές μονάδες θα παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης, ενώ μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα υπάρχει διαθέσιμο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης για τη διευκόλυνσή τους, καθώς και συνοπτικές οδηγίες σε κάθε βήμα.

Μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή οι επιτυχόντες, στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δηλώνουν τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι και θα αιτούνται ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα. Οι εγγεγραμμένοι φοιτητές σε Τμήματα καταργηθέντων ΤΕΙ θα αιτούνται τη διαγραφή τους αναζητώντας αρχικά το Ίδρυμα (Πανεπιστήμιο), στο οποίο εντάχθηκε το οικείο Τμήμα και εν συνεχεία το (σε μεταβατική ακαδημαϊκή λειτουργία) Τμήμα του ΤΕΙ, από το οποίο επιθυμούν να διαγραφούν. Προς διευκόλυνση των αιτούντων, στο μενού Στοιχεία Τμημάτων παρέχεται αναλυτική λίστα, με την αντιστοίχιση των Τμημάτων των πρώην ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια  στα οποία έχουν ενταχθεί μέχρι την ολοκλήρωση της μεταβατικής λειτουργία τους.

Η αίτηση εγγραφής των επιτυχόντων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης. Οι επιτυχόντες μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα καλούνται να συμπληρώσουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ. Επιπλέον, οι επιτυχόντες θα βλέπουν τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου που συμπλήρωσαν στο Μηχανογραφικό Δελτίο τους και θα είναι σε θέση να το διορθώσουν αν δε βρίσκεται πλέον σε ισχύ.

Κατά τη διαδικασία της Ηλεκτρονικής Εγγραφής οι επιτυχόντες είναι απαραίτητο να δηλώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, τα οποία επιβεβαιώνονται μέσω σχετικών μηχανισμών της ηλεκτρονικής εφαρμογής. Επισημαίνεται ότι η ορθότητα των στοιχείων επικοινωνίας είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς Οι Γραμματείες των Σχολών/Τμημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν σε περαιτέρω διαδικασίες.

Για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων καθορίζεται και πραγματοποιείται από τα αρμόδια Υπουργεία.

Από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται επίσης ότι η εγγραφή των επιτυχόντων με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το Ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή από 22  έως και 29 Σεπτεμβρίου 2020,

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους, οι εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, οφείλουν στο ίδιο διάστημα υποβολής της αίτησης ηλεκτρονικής εγγραφής (22 έως 29/09/2020) να αποστείλουν με ταχυμεταφορά (courier) ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως στη γραμματεία του Τμήματος / Σχολής επιτυχίας τους  τη σχετική βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή  Έβρου. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε πρέπει να αποστείλουν ή καταθέσουν αυτοπροσώπως, όπως παραπάνω, βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου από την οποία να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ΄ αυτόν, από Δήμο των ανωτέρω Νομών. 

Σχόλια (9)

 
Νικος
24 Σεπ 2020 00:47

Ο γιος μου περασε στο μηχανολογων μηχανικων Κοζανης.
Συμφωνα μεσχ. υπουργικη αποφαση εργαστηρια θα γινονται δια ζωσης. Επισης ο υφ. κος Διγαλακης προετρεψε εμεσως πλην σαφως να νοικιασουμε σπιτι.
Ετσι λοιπον ταξιδεψαμε στην ομορψη Κοζανη νοικιασαμε σπιτι και επιπλεον ξεκινησαμε και την αγορα εξοπλισμου.
Και ω του θαυματος!!
Το τμημα μηχανολογων της πολυτεχνικης σχολης μονο αυτο απο τα αλλα τμηματα- ισως και ολης της Ελλαδας- αποφασισε ολα τα μαθηματα ακομη και τα εργαστηρια να γινουν εξ αποστασεως. Αυτο το επιβεβαιωσε και η γραμματεια του τμηματος σε δυο τηλεφωνικες επικοινωνιες που ειχα μαζι τους.
Ετσι απλα το εγραψα "για να πω τον πονο μου".

 
Κ.Σ
23 Σεπ 2020 14:41

Βασίλη, ξαναμπές και ξανακάνε τη διαδικασία. Κι εμένα το έκανε αυτό χθες και δεν είχε γίνει η οριστική υποβολή τελικά κι ας είχα πατήσει το κουμπί. Όταν δεις στην οθόνη την ένδειξη ''Συγχαρητήρια'' και τη δυνατότητα εκτύπωσης της αίτησης θα έχει υποβληθεί. Αλλιώς δεν έχεις εγγραφεί.

 
Θύμιος
23 Σεπ 2020 11:02

Γιατί χρειάζεται εγγραφή; Δεν μπορεί να στείλει κατ' ευθείαν το υπουργείο στις γραμματείες τα στοιχεία;

 
ΒΑΣΙΛΗΣ
23 Σεπ 2020 09:25

Tο pin αργησε περίπου 10 λεπτά και μετά την οριστική υποβολή με εβγαλε στην αρχική οθόνη χωρίς κανένα μυνημα ότι ολοκληρώθηκε η εγγραφή! Αποτέλεσμα;
Δεν γνωρίζω αν η εγγραφή πραγματοποιήθηκε! Φυσικά ουτε email έλαβα! Εκτός αν έρθει μετά το τέλος των εγγραφών!
Μακράν το χειρότερο Υπουργείο Παιδείας ever.

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
22 Σεπ 2020 21:27

Μόνο μία εβδομάδα προθεσμία! Μα πόσο εκτός πραγματικότητας είστε εκεί στο υπουργείο; Παρεμπιπτόντως, τι θα γίνει και με τις αιτήσεις διακριθέντων αθλητών για τα ΑΕΙ;

 
Εαρινό εξάμηνο
22 Σεπ 2020 18:59

Πάντα υπάρχουν καθυστερήσεις την πρώτη ημέρα, κανονικά θα έπρεπε να πηγαίνει με αριθμούς πανελλαδικών για να μην υπάρχει πρόβλημα.

Το θέμα είναι πώς οι πρωτοετείς θα προσαρμοστούν στο ακαδημαϊκό περιβάλλον μέχρι να ανοίξουν κανονικά οι σχολές μετά τον Δεκέμβριο, με φυσική παρουσία.

 
Χάρης
22 Σεπ 2020 18:28

Το πιν δεν έρχεται ποτέ.
Μια ενημέρωση από το Υπουργείο δεν θα έβλαπτε.

 
γιαννης το Alexia
22 Σεπ 2020 16:54

Ολα τα ''αριστα'' συστηματα χρειαζονται την προσαρμογη τους , δοκιμασε αυριο. Η εβδομαδα θα φτασει. Αμα δεν φτασει θα δωσουν αριστα μια παραταση.

 
Alexia
22 Σεπ 2020 16:23

Μπλοκάρει και δεν δίνει pin. Μια εβδομάδα δεν θα φθάσει

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ