ΜΑΘΗΤΕΣ

Κυβ. Εκπρόσωπος: Μέτρα για τις μαθητικές καταλήψεις ετοιμάζει η Κυβέρνηση

Επταπλάσια τα κατειλημμένα σχολεία από αυτά που έκλεισαν λόγω Κορωνοϊού
Δημοσίευση: 23/09/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Στη  λήψη μέτρων κατά των μαθητικών καταλήψεων πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης προς τους καταληψίες, προσανατολίζεται η Κυβέρνηση, προανήγγειλε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ. Πέτσας.

“Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στ. Πέτσας και ανακοίνωσε:”Θα δούμε τι μέτρα περαιτέρω μπορούμε να πάρουμε, πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις.Και αυτό γιατί θα πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι τα μέτρα για τον κορονοϊό χωρίς εξαιρέσεις”.

Επταπλάσια τα κατειλημμένα σχολεία από αυτά που έκλεισαν λόγω Κορωνοϊού

Σχετικά με τον αριθμό των κατειλημμένων σχολείων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε:“Στην αρχή φοβόμασταν όλοι μην κλείσουν τα σχολεία από τον Κορονοϊό και τελικά έχουμε 6-7 φορές περισσότερα κλειστά σχολεία λόγω των καταλήψεων”.

Ο Στέλιος Πέτσας το ξεκαθάρισε: “Δεν είναι δυνατόν αυτό να συνεχιστεί. Χρειάζεται λίγο να συνετιστούν όλοι. Από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους τοπικούς άρχοντες, που πολλές φορές δίνουν πολιτική κάλυψη σε τέτοιου είδους φαινόμενα, και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε και αυτό το πρόβλημα”.

Σχόλια (31)

 
george
25 Σεπ 2020 11:39

Η λύση είναι πολύ απλή, να φυλάσσονται τη νύχτα από την αστυνομία μέχρι να ανοίξουν το πρωί.

 
Ζορο
24 Σεπ 2020 18:01

Αφού και η ΝΔ δεν αποφασίζει να συγκρουστεί και να καθαρίσει αυτή τη βλακεία κανείς δε θα το κάνει

 
πραγματικότητα
24 Σεπ 2020 13:24

ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΟΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ

 
νικολεττα
24 Σεπ 2020 12:30

Να συνετιστούν οι εκπαιδευτικοί!!!!Τι ντροπή!!!

 
Nikos
24 Σεπ 2020 06:02

Αυτά είναι κόλπα της αριστεράς. Όσο οι δημοσκοπήσεις πάνε καλά για την κυβέρνηση τόσο θα έχουμε καταλήψεις

 
@δημοσκοπηση 22:18
23 Σεπ 2020 23:26

Όταν μια υπουργός έχει αποδοχή 3% και είναι προτελευταία στην αξιολόγηση των πολιτών,από το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου, γιατί δεν έχει σχέση;Το 3% σημαίνει ότι είναι επιτυχημένη;Ο καθένας με τον καημό του λοιπόν.Ο κόσμος ξέρει.

 
Μαρια
23 Σεπ 2020 22:41

Η κατάληψη ως μέσον διεκδίκησης αξιοπρεπων όρων εκπαίδευσης , ιδιαίτερα των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων έχει κ ιστορικότητα κ σε αρκετές χώρες είναι νόμιμη.
Ακόμη κ σε πολιτείες των ΗΠΑ.
Το " τσουβαλιασμα" υπηρετεί σκοπιμότητες .
Υπάρχουν σχολεία τρωγλες, όπου στοιβάζονται μαζικά μαθητές.Εκει να αναζητηθεί άμεσα λύση.
Υπάρχουν σχολεία χωρίς προσωπικό . Να βρεθεί άμεσα λύση.

 
@δημοσκοπηση
23 Σεπ 2020 22:18

Τι σχέση έχουν οι αναφορές σε δημοσκοπήσεις; Ο καθένας τον καημό του!

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
23 Σεπ 2020 22:16

Οι 3 κυρίες να φύγουν τώρα!

 
Στράτος
23 Σεπ 2020 21:40

Μέτρα! Πότε; Όταν όλα θα ΄χουν τελειώσει;

 
Δημοσκόπηση της lnterview
23 Σεπ 2020 21:31

Στο 3% είναι η αποδοχή της κ.Κεραμέως(προτελευταία) στην σημερινή πανελλαδική δημοσκόπηση της Intterview για λογαριασμό της Βεργίνας TV.Έπρεπε ήδη ή να είχε παραιτηθεί ή ο Πρωθυπουργός να την αναδομήσει.Δεν θα γίνει όμως τίποτε από τα δύο για τους λόγους που ξέρουμε όλοι μας.Προορίζεται για πολύ μεγαλύτερα πράγματα από την θέση της Υπουργού.Άρα τα ποσοστά αποδοχής της από τον κόσμο δεν παίζουν κανένα ρόλο.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
23 Σεπ 2020 21:16

Να συνετιστούν οι εκπαιδευτικοί, κύριε Πέτσα μας; Συγχαρητήρια για το τσουβάλιασμα. Και ντροπή σας συγχρόνως που τολάματε να λέτε τέτοιες ντροπιαστικές κουβέντες στην πλάτη των ανθρώπων που σηκώνουν αυτή τη στιγμή το πρωτοφανές βάρος μιας αδιανόητης ευθύνης λόγω της δικής σας αβελτηρίας και της συνεχιζόμενης σκανδαλώδους αδιαφορίας σας για τα στοιχειώδη έστω μέτρα προστασίας της υγείας μας σ' ένα σχολείο εγκατελειμμένο στο έλεος της πανδημίας. Υπάρχει κι ένα όριο πια! Ντροπή!!!

 
Becheanu
23 Σεπ 2020 21:04

Εδώ και πολλά χρόνια, το Υπουργείο θα μπορούσε να βάλει (μέσα σε μια νύχτα) οριστικό τέλος στις μαθητικές καταλήψεις, η πλειονότητα των οποίων στερούνται σοβαρών λόγων. Κάποιοι, πρότειναν τρόπους που περιγράφονται παραπάνω. Δεν είναι βέβαια μόνο αυτοί. Η ουσία όμως βρίσκεται αλλού: γιατί το Υπουργείο δεν το κάνει; για το υποτιθέμενο πολιτικό κόστος ή μήπως είναι συνειδητή επιλογή, ώστε να ισχυροποιηθεί η απαξίωση του δημόσιου σχολείου, που αυτόματα ισχυροποιεί το ιδιωτικό; Η ΟΛΜΕ έχει πάγια θέση: κάτω τα χέρια από τους μαθητές. Και αν κάποιοι διευθυντές προσπαθούν να ανοίξουν το σχολείο τους, εκδίδει ανακοίνωση εναντίον τους. Και μη χειρότερα...

 
GS
23 Σεπ 2020 20:18

Έλεος! Αυτό πρέπει να σταματήσει. Βγάλτε τους να κάνουν μάθημα αυτοί που θέλουν να κάνουν μάθημα. Αν κάνεις "κατάληψη" στο μαγαζί του άλλου ή στο αυτοκίνητό του, καλεί την αστυνομία και σε παίρνουν σούμπιτο. Αν "καταλάβεις" το δημόσιο αγαθό που λέγεται σχολείο και 5-10 το στερήσουν απο 500, εκεί κομπλαρουμε για κάποιο λόγο στο Ελλαδιστάν. Είναι ανήλικοι, έχουν γονείς, μπορείτε να βρείτε άκρη αμα θέλετε.

 
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
23 Σεπ 2020 20:14

Καθε κατάληψη είναι επίθεση στο δημόσιο σχολείο.

 
@Χουρδάκης
23 Σεπ 2020 20:02

Πολύ ωραία ιδέα και άμεσα εφαρμόσιμη.Πώς και δεν το είχαμε σκεφτεί τόσο καιρό;

 
Σωκράτη
23 Σεπ 2020 18:42

Ποιοι είναι αυτοί που οργανώνουν την κατάληψη; Πως δρουν αστραπιαία εντός της σχολικής μονάδας ; Γιατί καταστρατηγείται το δικαίωμα της εκπαίδευσης σε μαθητές που θέλουν να φοιτούν κανονικά; Ποιος πληρώνει τα σπασμένα; Για ποια ενδελεχή καθαριότητα μιλούν ως πρόσχημα; Τι κάνουν οι μαθητές εντός κι εκτός κατάληψης ; Γιατί δεν παίρνει θέση η ΟΛΜΕ ;

 
Χουρδάκης Μιχαήλ
23 Σεπ 2020 18:25

Για κάθε μέρα κατάληψης φόρος +10% στους γονείς. Λύθηκε το πρόβλημα μέσα σε τρία λεπτά.

 
Δήμητρα
23 Σεπ 2020 18:22

Θα πρέπει να αντιδράσουν οι γονείς να ανοίξουν τα σχολεία όχι να άγονται οι μαθητεσ από μειοψηφίες που κλείνουν με το έτσι θέλω τα σχολεία. Η χαρά των φροντιστηρίων και των ιδιωτικών. Να υπολογίζεται η αποχή . Είναι καλύτερα στο σπίτι η στην καφετέρια ; Καιρός να αφυπνιστούμε!

 
Qwerty
23 Σεπ 2020 18:22

Δύο εναλλακτικές προτάσεις, για να λυθεί το πρόβλημα μια για πάντα:
η πρώτη έχει "αριστερό-αγωνιστικό" ιδεολογικό πρόσημο, η δεύτερη "δεξιό-φιλελεύθερο":
1η. Στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών συμμετέχουν υποχρεωτικα και οι εκπαιδευτικοί, επομένως, οι ημέρες των καταλήψεων θεωρούνται ημέρες απεργίας. Αυτονόητο είναι, λοιπόν, ότι αυτές τις μέρες οι εκπαιδευτικοί δεν πληρώνονται.
2η. Εφαρμογή των voucher (τα κουπόνια εκπαίδευσης, με ποσό ισόποσο του κόστους κάθε μαθητή για το κράτος). Έτσι τα σχολεία μετατρέπονται σε ημιιδιωτικά και ο μεταξύ τους ανταγωνισμός για προσέλκυση "πελατών" εντείνονται. Όποιος θέλει, βέβαια, συμπληρώνει ενα ποσό και εγγράφει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο.
Και στις δύο περιπτώσεις οι καταλήψεις γίνονται παρελθόν.
Διαλέγετε και παίρνετε.

 
Ανθή
23 Σεπ 2020 18:16

Κλείνουν το σχολείο, αλλά στο φροντιστήριο η ύλη προχωράει κανονικά... Πάρτε μέτρα κ. Πέτσα για να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία. Να μετρούν οι απουσίες των ημερών της κατάληψης.

 
χ
23 Σεπ 2020 18:01

ΜΕΤΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΑΧΑΛΟ.ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΜΕ,ΚΟΜΜΑΤΑ,ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ,ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Κ.Λ.ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΙΑΥΤΑ.ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ.ΜΟΝΟ ΑΝ,ΧΩΡΙΣ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ,ΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ,ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ,ΚΟΠΟΥΝ ΕΚΔΡΟΜΕΣ,ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΜΕΤΡΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΤΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΜΕΝΑ.ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΑΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ;ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΕΘΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΠΛΗΣΣΕΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

 
Σίσσυ
23 Σεπ 2020 17:35

Μαθήματα Χριστούγεννα ή Πάσχα όσες μέρες είχε κατάληψη. Επιτέλους, αποφασίστε το.

 
Μαρια
23 Σεπ 2020 17:31

Εννοεί ότι οι οργανωμένοι εκπαιδευτικοί, σε ποια κόμματα είναι γνωστό, καθώς και γονείς ενισχύουν τέτοιου είδους δράσεις, λέγοντας ότι έτσι τα παιδιά μαθαίνουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν και ότι στο πλαίσιο του αγώνα είναι όλα θεμιτά. Ήμουν αυτηκοος μάρτυρας αυτού το λογιδριου. Δεν είναι τυχαίο ότι οπαδοί συγκεκριμένου κόμματος μοιράζουν φυλλάδια έξω από τα σχολεία και στέλνουν φοιτητές για την περιφρούρηση του αγώνα... δυστυχώς

 
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ!!!!
23 Σεπ 2020 16:52

ΥΠΆΡΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΈΝΟ ΣΧΈΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΉΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ........ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΑΣΤΟΧΊΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΠΘ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΎΟΝΤΑΙ ΟΙ..... ΓΝΩΣΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ..... ΠΈΣΕΙ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ!!!!!! ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΣΉΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΜΑΖΕΜΈΝΑ ΣΤΙΣ ΕΞΏΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΆΓΚΕΛΑ!!!! ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΦΎΛΑΞΗ!!!!!ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΤΟ ΔΕΥΤΈΡΑ ΤΕΤΆΡΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΚΑΙ ΤΡΊΤΗ ΠΈΜΠΤΗ!!!! ΜΕΙΩΜΈΝΗ ΥΛΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 15 ΜΑΘΗΤΈΣ!!!ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΥΤΑΡΧΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΜΜΟΝΉ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΡΓΕΙΟ!!!! ΜΗ ΔΙΝΟΥΝ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΉΨΕΙΣ !!!!!

 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
23 Σεπ 2020 16:27

Μια μικρή ομάδα μαθητώβ κάθε σχολείου κάνει κατάληψη και διώχνει τους πολλούς!πάρτε μέτρα για αυτούς.

 
ανδρέας
23 Σεπ 2020 16:26

Να πληρώνουν οι γονείς των καταληψιών τους μισθούς όλων των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο σχολείο για όσο διάστημα παραμένει κλειστό λόγω κατάληψης από τα παιδιά τους.
Εφόσον είναι ιδεολόγοι .. για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος!

 
Ρούγγα Ειρήνη
23 Σεπ 2020 16:20

Πράγματι οι καταλήψεις είναι ένα φαινόμενο πολύ λυπηρό και παράνομο, όμως πολλοί εκπαιδευτικοί δεν είναι υπέρ αυτών των μορφών αγώνα. Τι εννοεί ο κ. Πέτσας ότι πρέπει να συνετιστούν; Το δικό μου παιδί έφυγε αξημέρωτα με την αλυσίδα από το σπίτι;

 
Απογοητευμένος Εκπαιδευτικός
23 Σεπ 2020 16:17

Ούτε μια εβδομάδα δεν προλάβαμε να κάνουμε μάθημα, και ήδη μας έκλεισαν οι μαθητές για τους οποίους σκοτιστήκαμε να ανοίξουμε, για να μην χάσουν την αναντικατάσταστη δια ζώσης εκπαίδευση. Και μάλιστα χωρίς να ξέρουμε τι μας ξημερώνει με την πανδημία, χάνουμε ημέρες ολόκληρες μαθημάτων για το τίποτα. Η αχαριστία δεν έχει όρια...

 
Γιουλάφης Κ
23 Σεπ 2020 16:01

Λυπηρό θέαμα και λυπηρή εξέλιξη ! Τα ιδιωτικά καλπάζουν. Τα δημόσια κλείνουν! Τι κρίμα.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.