Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Πρωθυπουργός: Τα σχολεία είναι τα τελευταία που θα κλείσουν σε μία νέα έξαρση της πανδημίας

"Τα κλειστά σχολεία φέρνουν μόνο κλειστά μυαλά"
Δημοσίευση: 24/09/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Τα σχολεία πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν σε μία νέα έξαρση της πανδημίας, και όχι τα πρώτα”.

Το μήνυμα αυτό έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με το σημερινό διάγγελμα προς τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς και τόνισε “Τα κλειστά σχολεία φέρνουν μόνο κλειστά μυαλά”.

Ακολουθεί ολόκληρο το διάγγελμα  του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο κύμα του κορονοϊού

Συμπολίτες μου,

Σας απευθύνομαι και πάλι, σε μία κρίσιμη καμπή της μάχης με την πανδημία. Γιατί το θεωρώ χρέος μου. Αλλά και έτσι το αισθάνομαι. Και γιατί μπροστά στη νέα έξαρση του κορονοϊού, έχω την ίδια πίστη στις δυνατότητές μας με εκείνη που είχα όταν σας καλούσα στην πρώτη αναμέτρηση μαζί του.

Έχουμε περάσει επτά δύσκολους μήνες. Η κυβέρνηση, θυμίζω, μάχεται ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα: Εθνικά θέματα, Μεταναστευτικό, Οικονομία, αλλά και φυσικές καταστροφές. Ειδικά, όμως, στον πόλεμο για την Υγεία, χρειαζόμαστε όσο πουθενά αλλού σύμμαχο τον συνειδητό πολίτη.

Αυτό δεν είναι άλλοθι, ούτε αποποίηση ευθύνης. Έχω αποδείξει, άλλωστε, πως δεν διστάζω να παίρνω γρήγορα δύσκολες αποφάσεις. Όμως για να τιθασεύσουμε και το νέο κύμα της πανδημίας πρέπει κράτος, επιστήμονες και πολίτες να συνεργαστούμε ακόμα πιο στενά, με περισσότερη εμπιστοσύνη ο ένας προς τον άλλον.

Ξεκινώ με μία αναντίρρητη αλήθεια: Ο ιός είναι εδώ, είναι παρών. Δεν έπαψε να κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Και είναι πολύ πιο θανατηφόρος από την εποχική γρίπη.

Όσο, λοιπόν, δεν υπάρχει εμβόλιο και θεραπεία, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του. Αλλάζοντας, όμως, σημαντικά την καθημερινότητά μας. Το κάνουμε για να προστατεύσουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας, αλλά και όσους αγαπούμε. Ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, αλλά και τον καθένα. Γιατί αυτό που σε έναν 20άρη είναι ένα απλός πονόλαιμος, μπορεί να οδηγήσει τον φίλο του ή τη φίλη του στην Εντατική, μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον πατέρα ή τον παππού του.

Σε όλο τον κόσμο η υγειονομική κρίση ξαναφουντώνει. Κράτη όπως η Αμερική, η Ισπανία, η Γαλλία, που θρήνησαν χιλιάδες θύματα στην αρχή, σήμερα βλέπουν τον εφιάλτη να επιστρέφει. Και το δεύτερο κύμα απλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τώρα, όμως, είμαστε πιο έτοιμοι. Ξέρουμε ποια μέτρα αποδίδουν περισσότερο. Και έχουμε διδαχθεί από τα λάθη άλλων χωρών, αλλά και από τα δικά μας. Παρά την τελευταία αύξηση κρουσμάτων, η Ελλάδα εξακολουθεί να τα πηγαίνει συγκριτικά πολύ καλύτερα από τις περισσότερες και πλουσιότερες χώρες του κόσμου.

Απ’ την αρχή της πανδημίας θρηνούμε 365 ζωές, όταν χώρες με ίδιο πληθυσμό, όπως η Πορτογαλία και το Βέλγιο, έχουν 2.000 θανάτους η πρώτη και 10.000 το δεύτερο.

Αξιοποιήσαμε το καλοκαίρι για να θωρακίσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που από 557 κλίνες ΜΕΘ πέρυσι έχει σχεδόν 1.000 τώρα. Και αποθέματα υγειονομικών υλικών με ορίζοντα μηνών.

Προσλάβαμε περίπου 6.200 νέους νοσηλευτές και γιατρούς, πολλοί από τους οποίους θα μείνουν μόνιμα στο ΕΣΥ. Πολλαπλασιάσαμε τα ημερήσια τεστ. Ενώ είμαστε από τους πρώτους στην Ευρώπη που διαθέτουμε τα καινούργια rapid test αντιγόνων.

Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι οι γιατροί και το νοσηλευτικό μας προσωπικό δεν δίνουν την μάχη μόνο με τον κορονοϊό, αλλά και με όλες τις άλλες αρρώστιες ή τα ατυχήματα.

Και επειδή ακούγονται πολλά, σας βεβαιώνω ότι οι δομές των νοσοκομείων απέχουν πολύ ακόμα από τα όρια τους. Και φυσικά ενισχύονται διαρκώς. Σε λίγο θα λειτουργήσει η νέα πτέρυγα Εντατικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με 50 ακόμη κρεβάτια. Και έχει δρομολογηθεί η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος, που θα προσθέσει στο Σύστημα άλλες 174 κλίνες.

Συμπολίτες μου,

Έχω δεσμευτεί να παρουσιάζω την πραγματικότητα ως έχει. Και αυτό θα κάνω και τώρα: Καθώς η απειλή για τη Δημόσια υγεία ξαναφουντώνει, σας καλώ σε μία νέα εγρήγορση.

Χωρίς νέα, γενικά μέτρα σε όλη την επικράτεια. Αλλά με συνεπή εφαρμογή όσων ήδη ισχύουν. Και με στοχευμένες παρεμβάσεις όπως και όποτε χρειαστεί, σε περιοχές που εμφανίζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως είναι σήμερα η Αττική.

Στόχος μας, οι μικρές ατομικές παραχωρήσεις να αποτρέψουν την μία και μεγάλη υποχώρηση της Υγείας και της Οικονομίας μας.

Τι δεν θέλουμε να δούμε; Μία επιθετική αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων.

Μπορούμε να το πετύχουμε χωρίς οριζόντιους περιορισμούς, αυτό που αποκαλούμε «lockdown»; Φυσικά και μπορούμε. Από εμάς εξαρτάται. Και έχουμε τη δύναμη και τη γνώση να το πετύχουμε.

Τα καθολικά μέτρα μπορεί να φαίνονται απλά. Και, όντως, ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρώτη φάση της πανδημίας. Μεσοπρόθεσμα, όμως, φέρνουν τραγικές επιπτώσεις στην οικονομία και μεγάλες αδικίες στην κοινωνία.

Ξέρουμε ότι παγώνοντας όλες τις δραστηριότητες η μετάδοση του ιού περιορίζεται. Ήταν το δίδαγμα της Άνοιξης, μας κόστισε όμως πάρα πολύ. «Lockdown» σημαίνει κλειστές επιχειρήσεις και ανεργία. Λιγότερα δημόσια έσοδα και μεγάλη ύφεση.

Και αν δεν είχαμε παρέμβει εγκαίρως με ένα τολμηρό και διαρκώς εξελισσόμενο πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

Κυρίως, όμως, «lockdown» σημαίνει κοινωνική μεροληψία. Γιατί η ακίνητη οικονομία κινητοποιεί ανισότητες. Όπως και τα κλειστά σχολεία φέρνουν μόνο κλειστά μυαλά.

Άλλωστε, κάθε οριζόντιος περιορισμός είναι άδικος. Γιατί εξισώνει διαφορετικά βάρη επάνω στις πλάτες όλων. Ας αποφύγουμε, λοιπόν, μία δεύτερη τέτοια εμπειρία.

Σήμερα είμαστε πιο έμπειροι απέναντι στην πανδημία. Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι τα σχολεία πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν σε μία νέα έξαρση της πανδημίας, και όχι τα πρώτα.

Ή ότι οι χώροι εργασίας και ψυχαγωγίας -με την ιχνηλασία που πραγματοποιούμε- μπορούν να ευνοήσουν τη μετάδοση του ιού.

Σημαίνει αυτό ότι πρέπει να κλείσουν; Όχι! Πρέπει να αναπροσαρμόσουν τους κανόνες και τα ωράρια λειτουργία τους. Η μάσκα, λοιπόν, πρέπει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Και να αναπτυχθεί η τηλεργασία. Ενώ συνέδρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν για κάποιο διάστημα διαδικτυακά.

Θα το πω ανοιχτά: Το δίλημμα είναι «Αυτοπροστασία ή Καραντίνα». Και γνωρίζοντας τις συνέπειες της δεύτερης έχουμε καθήκον να επιλέξουμε την πρώτη. Χωρίς πολλά λόγια. Αλλά με λίγες πράξεις, δοκιμασμένες και αποτελεσματικές: Αποστάσεις. Ατομική υγιεινή. Και, κυρίως, μάσκα μέχρι να βρεθεί η θεραπεία και το εμβόλιο.

Θα τολμούσα να πω, μάλιστα, ότι η μάσκα είναι το εμβόλιο μέχρι το εμβόλιο. Την φοράνε χωρίς γκρίνια τα παιδιά μας, που αποδεικνύονται πιο πειθαρχημένα από κάποιους ενήλικες.

Γιατί, αντίθετα με κάθε άλλο μέτρο, είναι μία κίνηση πολύ απλή, μας προστατεύει από κάποια στιγμιαία αμέλεια, έναν τυχαίο συγχρωτισμό.

Για να το εξηγήσω με πολύ απλά λόγια: Οι ειδικοί μας λένε πως εάν ένας ασθενής με κορονοϊό βρεθεί κοντά σε κάποιον υγιή συμπολίτη του και αν και οι δύο φοράνε μάσκες η πιθανότητα μετάδοσης είναι απειροελάχιστη.

Πρέπει, συνεπώς, να μας γίνει συνήθεια. Και όπου είναι απαραίτητο η Πολιτεία θα επιβάλει την υποχρεωτικότητα του μέτρου.

Από την πρώτη στιγμή τόνισα ότι το σχέδιο της Πολιτείας μπορεί να είναι η πυξίδα. Όμως τον δρόμο τον βαδίζουν οι πολίτες. Εσείς. Και σας ευχαριστώ και πάλι γι’ αυτό.

Η Πολιτεία, από την πλευρά της, δεν θα κρύψει ποτέ τους τομείς όπου μπορεί να γίνει καλύτερη.

Στις συγκοινωνίες, ας πούμε. Παρά το γεγονός ότι από πέρυσι στην Αττική έχουν προστεθεί 250 λεωφορεία, αυτά δεν φάνηκαν αρκετά για να αποφύγουμε φαινόμενα συνωστισμού. Γι’ αυτό και θεσμοθετήσαμε τα κυλιόμενα ωράρια προσέλευσης στην εργασία.

Χρειαζόμαστε, όμως, περισσότερα οχήματα και συχνότερα δρομολόγια. Οι έκτακτοι καιροί επιβάλλουν έκτακτα μέτρα. Έτσι, από την μεθεπόμενη εβδομάδα 100 νέα λεωφορεία μπαίνουν σε κίνηση και άλλα 400 έως το τέλος του χρόνου.

Συμπολίτες μου,

Σας ζητώ να δούμε κατάματα την αλήθεια: Η διαχείριση της πανδημίας δεν είναι ένα εκκρεμές που κινείται από το ένα άκρο του lockdown στο άλλο άκρο της απόλυτης χαλάρωσης.

Υπάρχει ένα σημείο ισορροπίας. Μια νέα κανονικότητα, όσο διαρκεί η πανδημία, που λέγεται ελεγχόμενη λειτουργία. Της οικονομίας και της ίδιας της κοινωνίας. Είναι στο χέρι μας να το εντοπίσουμε αυτό το σημείο.

Οι εβδομάδες που έρχονται θα κρίνουν τους επόμενους μήνες, ίσως και χρόνια. Και πρέπει να βρεθούμε και πάλι μπροστά από τον κορονοϊό, αντί να τον ακολουθούμε. Με στοχευμένα μέτρα πάντα, όπου χρειάζεται.

Άλλωστε, η παγκόσμια κινητοποίηση για το εμβόλιο δίνει ελπίδες ότι όχι πολύ αργά αυτό θα ανακαλυφθεί.

Μέχρι τότε, η Πολιτεία θα επαγρυπνεί, θα εμπιστεύεται τους ειδικούς, θα δρα με διαφάνεια πάντα και θα ενημερώνει.

Αλλά ας μην κρυβόμαστε: Η εφαρμογή ακόμη και του πιο αποδοτικού μέτρου εξαρτάται από την πιστή εφαρμογή του. Μαζί θα πετύχουμε και πάλι ή μαζί θα χάσουμε την ευκαιρία.

Έχοντας τη θετική εμπειρία της Άνοιξης είμαι σίγουρος για το πρώτο. Ώστε μόλις μπορέσουμε να κατεβάσουμε τις μάσκες, να έχουμε όλοι στο πρόσωπό μας ξανά το χαμόγελο της κοινής εθνικής ικανοποίησης και αυτοπεποίθησης.

Σχόλια (19)

 
Κλειστά μυαλά
27 Σεπ 2020 10:49

Θα πάμε στο Χάρβαρτ να μας τα ανοίξουν.

 
ένας ταλαιπωρημένος μαθηματικός
26 Σεπ 2020 22:42

Χαρά, μια χαρά τα είπες

 
Πάνος
26 Σεπ 2020 14:13

Ενώ τα κλειστά από πέρσι Πανεπιστήμια ανοιχτά..

 
Χαρά
25 Σεπ 2020 17:47

Προς τον κ. Ιάκωβο πολλοί εκπαιδευτικοί είναι προχωρημένης ηλικίας και δυστυχώς όχι και τόσο καλά καταρτισμένοι αυτό όμως δεν σημαίνει αυτόματα ότι δεν είναι εκπαιδευτικοί αξιόλογοι πολλές φορές ικανότεροι από νεότερους με τσουβαλια πτυχίων μεταπτυχιακων και πιστοποιήσεων για αυτό λίγο σεβασμός και κατανόηση από νεότερους ή και πολυποικιλους καταρτισμένους συναδέλφους και ας μην ξεχνάμε την παροιμία εδώ που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα ρθεις

 
Ιάκωβος
25 Σεπ 2020 11:53

Οποίος εκπαιδευτικός δε φρόντισε να ενημερωθεί με εκατοντάδες σεμινάρια διαδικτυακά την εξ αποστάσεως διδασκαλία τότε δεν έχω λόγια για τον ίδιο. Ας πάρει άνευ αποδοχών και ας συνεχίσουν άλλοι. Δικαιολογίες πολλές και γκρίνιες ακόμη περισσότερες.

 
Θανάσης Κούκης
25 Σεπ 2020 11:50

Ο συνωστισμός στην καγκελόπορτα όπως αναφέρουν και στις τάξεις κάποιοι σχολιαστές
Είναι τίποτε μπροστά στο συνωστισμό της καφετέριας ! Α ξέχασα! Εκεί δε μας πειράζει ! Όλοι καταλαβαίνουμε πια!! Οποίος θέλει να μη κάνει μάθημα ας φύγει αυτός όμως που θέλει είναι δικαίωμα του να παρακολουθήσει εντός. Δεν έχει κανένας δικαίωμα να στερεί τη φοίτηση των συμμαθητών που θέλουν να κάνουν μάθημα. Οποίος βανδαλίζει σχολείο να πληρώνουν οι γονείς του. Αρκετά η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.

 
ανενημέρωτος ο Πρωθυπουργός
25 Σεπ 2020 09:53

τα σχολεία έχουν ήδη κλείσει...
1) δείτε την λίστα με τα κρούσματα σε σχολεία
2) δείτε την λίστα με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε σχολεία
3) δείτε την λίστα με τις ελλείψεις σε υποδομές σε σχολεία

απλό είναι 1-2-3 κύριε Πρωθυπουργέ.
Βέβαια υπάρχει και άλλη λύση, όταν όλοι κολλήσουν τότε βγάζουμε μάσκες (δεν θα χρειάζεται να προστατεύσουμε και να προστατευτούμε) και επιστρέφουμε όλοι στα σχολεία και στις δουλειές μας.

 
Δημήτρης
25 Σεπ 2020 06:58

Θα κλείσουν τελευταία γιατί και στο ζήτημα της εξ' αποστάσεως διδασκαλία δεν έγινε η παραμικρή προετοιμασία. Ούτε ένα σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς, ούτε τάμπλετ στα σχολεία, ούτε νομοθετική ρύθμιση για το πως θα καλύπτεται η ύλη, θα μπαίνουν απουσίες κ.λπ. Ανικανότητα, αδιαφορία, σκοπιμότητα ή όλα μαζί ; Μήπως τελικά τα κλειστά μυαλά είναι ο επίσημος εκπαιδευτικός στόχος ;

 
τα σχολεία με ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ κλείνουν ήδη
25 Σεπ 2020 06:49

και θα γίνει και χειρότερα, η οικονομία να μην κλείσει ! τα μυαλά μας άνοιξαν μετά το σχολείο , τέτοια που είναι και ανοιχτά και κλειστά τα ίδια. δεν έχεις ιδέα

 
Χρήστος
25 Σεπ 2020 01:03

@Ανθή
Οι καταληψίες δεν είναι τα παιδιά κάποιων άλλων, αλλά το δικό σου παιδί και το δικό μου. Αν οι καταλήψεις έχουν σοβαρά αιτήματα, θα πρέπει οι σύλλογοι γονέων να τις στηρίξουν. Μην ξεχνάς ότι στην Ελλάδα αν δε "φωνάξεις" το πρόβλημα δεν θα σου το λύσει κανείς. Δε διαφωνώ μαζί σου, ότι πολλές καταλήψεις γίνονται μόνο για να χαθούν μαθήματα. Πάλι όμως εμείς οι γονείς έχουμε ευθύνη και θα πρέπει να συζητήσουμε με τα παιδιά μας γι' αυτό. Πάντως σήμερα ο Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος: "Με κλειστά σχολεία δεν δουλεύει η οικονομία"

 
ένας ταλαιπωρημένος μαθηματικός
25 Σεπ 2020 00:30

“Τα κλειστά σχολεία φέρνουν μόνο κλειστά μυαλά”.
Και γιατί τα κλείσατε τον Μάρτιο αγαπητέ κ. Μητσοτάκη?

 
μητέρα
24 Σεπ 2020 23:58

αν πραγματικά ενδιαφέρονται για τη λειτουργία των σχολείων θα έπρεπε να μειώσουν τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη. Επίσης να διασφαλίσουν απλά πράγματα όπως η είσοδος και η έξοδος των μαθητών από το σχολείο. Δεν μπορεί να χτυπάει το κουδούνι π.χ. 1:30 και να συνωστίζονται στην καγκελόπορτα 250 μαθητές για να βγουν από το σχολείο. Ας βγαίνουν ανά 3 λεπτά η κάθε τάξη. Οδηγίες αναλυτικές δεν έστειλαν για όλα αυτά τα πράγματα.
Για τις καταλήψεις: όλα τα προηγούμενα χρόνια που τα αιτήματα ήταν του τύπου να γίνουν τρίγωνες οι τυρόπιτες και όχι στρόγγυλες, τότε φυσικά και είμαστε εναντίον των καταλήψεων. Όμως φέτος υπάρχουν πραγματικά δίκαια αιτήματα των μαθητών: μικρότερος αριθμός μαθητών ανά τάξη, να τηρείται το μέτρο της μάσκας, να γίνουν (ή μάλλον: να είχαν γίνει) προσλήψεις καθηγητών κλπ. Η κυβέρνηση το μόνο που τη νοιάζει είναι ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ότι λύνει τα προβλήματα, όταν στην πράξη φάνηκε ότι για έξι μήνες δεν φρόντισε για τίποτα. Και όταν ανέλαβε να στείλει μάσκες είδαμε τι έγινε, έστειλε μαξιλαροθήκες. Αλήθεια, που είναι οι μάσκες;

 
Ανοιχτά σχολεία
24 Σεπ 2020 23:49

Οι αντιδράσεις είναι σωστές καθώς δεν υπήρχε επαρκής προετοιμασία το προηγούμενο εξάμηνο (εξοπλισμός αιθουσών, προσλήψεις αναπληρωτών, απογευματινή ζώνη μαθημάτων κ.α.) Φυσικά τα προβλήματα στην Παιδεία δεν ξεκίνησαν τα τελευταία 5 ή 10 χρόνια, απλώς εντάθηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης.

Από τον Νοέμβριο και μετά θα έχουν επανέλθει οι κανονικοί ρυθμοί, και το πιο πιθανό να έχουν μειωθεί τα κρούσματα πανευρωπαϊκά.

 
Σάκης
24 Σεπ 2020 23:11

Δε μπορεί κάποιοι μαθητές να παρασύρουν ολόκληρη μονάδα και να κλείνουν στο όνομα της πλειοψηφίας τα σχολεία. Η πλειοψηφία όμως να είναι η αποχή. Έχει δίκιο ο πρωθυπουργός ότι κλειστά σχολεία ίσον κλειστά μυαλά. Και κλειστά μυαλά σημαίνει άτομα που χειραγωγούνται εύκολα, με μέλλον αβέβαιο. Δε μπορεί στο όνομα της υγείας, υποτίθεται, να συγκεντρώνονται σε πορείες με η χωρίς μάσκα ο ένας πάνω στον άλλο. Εκεί δεν παίζει το θέμα υγεία; Όλοι καταλαβαίνουμε πια και έχουμε κουραστεί.

 
Ιανός?
24 Σεπ 2020 22:46

@ΕΜΥ, Πολιτική Προστασία, Αστεροσκοπείο
Όλα καλά παιδιά?...

 
Αναστασία
24 Σεπ 2020 21:52

Μη μας λες τι θα γίνει. Το καταλάβαμε από τα συμφραζόμενα ότι η Αττική πάει για lock down.
Πες μας τι κάνετε για το συνωστισμό στα μέσα μαζικής, για το πόσο καταπληκτικά έτοιμοι ήσασταν για το άνοιγμα των σχολείων, για τους ελέγχους στα πάρκα και τις πλατείες...
Και μην μας μαλώνεις άλλο. Ούτε ένα συγγνώμη δεν ακούστηκε για τις ανεπάρκειες σας.

 
Εκπαιδευτικος
24 Σεπ 2020 20:42

(συνέχεια)
Μπορούσαν να χωρίσουν τα τμήματα και να δουλεύουμε πρωί απόγευμα εκεί όπου τα τμήματα ειναι μεγάλα. Αλλά είπαμε... λεφτά για την Παιδεία δεν υπάρχουν. Υπάρχουν βέβαια για μάσκες που δε φοριούνται και για γεύματα που πετιούνται. Γιατί σε αυτά κάποιοι δικοί τους κερδίζουν. Κι έτσι αν γίνει το "ατύχημα" ρίχνουμε το μπαλάκι στους εκπαιδευτικούς και στην ατομική ευθύνη και καθαρίσαμε

 
Εκπαιδευτικός
24 Σεπ 2020 20:32

Δε νομίζω να υπάρχει εκπαιδευτικος που να επιθυμεί το κλείσιμο των σχολείων. Όμως ο τρόπος που αναγκαζομαστε να δουλεύουμε θέτει σε άμεσο κίνδυνο τόσο τη δική μας υγεία όσο και των μαθητών μας. Τα παιδιά ασφυκτιούν με τις μάσκες σε αίθουσες θερμοκήπια όσο για τους εκπαιδευτικούς επιστρέφουμε κάθε μέρα ημιλιποθυμοι στα σπίτια μας από την υπερπροσπαθεια να τηρήσουμε τα πρωτόκολλα. Φυσικά και θέλουμε τα σχολεία ανοιχτά αλλά ας δοκιμάσουν πρώτα οι πολιτικοί μας να κάνουν μάθημα με μάσκα και 35 βαθμούς κι ας έρθουν εκείνοι να διδάξουν σε 6χρονα το να μη συνοστιζονται στο διάλειμμα, όταν σε ένα φυσιολογικό προαύλιο σχολείου μαζεύονται 360 παιδιά. Όλα αυτά τα ωραία με τα χωριστά διαλείμματα και τους ξεχωριστούς χώρους δεν είναι παρά "φιλολογία" από αδαείς που θέλουν να κάνουν πολιτική εις βάρος όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 
Ανθή
24 Σεπ 2020 20:11

Τα σχολεία θα κλείσουν τελευταία, αλλά πρόλαβαν οι καταληψίες και τα έκλεισαν πρώτα ... Γιαυτό θα κάνετε κάτι κ. πρωθυπουργέ;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ