Δήμαρχος Αμοργού:Μηδέν τα κενά στα σχολεία μας- Η ίδια εικόνα και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων

Συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως

25/09/2020

Άκουσε το άρθρο

“Η φετινή σχολική χρονιά είναι η χρονιά με τα λιγότερα εκπαιδευτικά κενά. Πάνω από το 90% των εκπαιδευτικών και των δύο βαθμίδων είχαν ήδη τοποθετηθεί στο άνοιγμα των σχολείων και αρκετά από τα εναπομείναντα καλύφθηκαν με την δεύτερη φάση τοποθέτησης αναπληρωτών. Από ότι μαθαίνω αυτό ισχύει στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων”.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραϊσκος, σε ερώτηση του esos, μετά τη συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ τόνισε τα εξής:

  •  Οι Δήμοι μας εξάλλου ανταποκρίθηκαν άμεσα και στην πρόσληψη του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού για την λειτουργία των σχολείων και στην προμήθεια όλων των μέσων για την υγειονομική θωράκισή τους.
  • Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε φέτος στα σχολεία στις Κυκλάδες και ζητήσαμε και από την υπουργό να βοηθήσει στην άμεση επίλυσή του, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι ο αποκλεισμός από την δωρεάν πρόσβαση στο σχολείο μέρος μαθητών σε απομακρυσμένες περιοχές που δεν υπάρχουν διαθέσιμα δρομολόγια δημόσιων συγκοινωνιών και σε περιπτώσεις μαθητών με κινητικά προβλήματα που θα πρέπει να μετακινηθούν με μισθωμένα μέσα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (7)

η άλλη πλευρά της ιστορίας
|

Ναι, η Αμοργός καλύφθηκε! Μπράβο! Για να δούμε όμως και τι γίνεται αλλού...

Στη δική μου περιοχή η σχολική χρονιά ξεκίνησε με ένα περιφερειακό ΓΕΛ με 5 τμήματα να έχει 2 μόνιμους... Μετά ήρθαν και αναπληρωτές της Α' και Β' φάσης οι οποίοι φυσικά δεν φτάνουν να καλύψουν τα κενά της περιοχής και υποχρεωτικά τοποθετήθηκαν σε σχολεία που έχουν ελάχιστο προσωπικό για να μπορούν στοιχειωδώς να κάνουν ένα 3ωρο ή έστω 4ωρο. Τα υπόλοιπα σχολεία παραμένουν φυσικά με πολλά κενά.

Για να γίνονται τα πανελλαδικά μαθήματα αναπληρωτές δεν καλύπτουν πλήρως τα σχολεία τοποθέτησής τους αλλά διατίθενται (προσωρινά) σε άλλα σχολεία για να καλύψουν εκεί τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μάθηματα.

Και ρωτάω τώρα εγώ...

Αφού ξέρεις, υπουργείο, από την αρχή ότι η περιοχή έχει 20 κενά, πολλά απ' τα οποία είναι οργανικά και άλλα έχουν προκύψει από αποσπάσεις έχεις κάνει πριν τον Αύγουστο, γιατί στην Α' φάση παίρνεις λιγότερους από 10 και στη Β' φάση 5;;;

Το ότι καλέσατε έναν πρωτοφανή (μεγάλο) αριθμό αναπληρωτών στην Α' φάση είναι η μισή αλήθεια... η άλλη μισή είναι ότι και τα κενά σε αρκετές περιοχές, μετά από τόσα χρόνια που δε γίνονται διορισμοί, είναι πρωτοφανώς τεράστια!!! Οι συνολικά 24.000 δεν έφτασαν για να καλύψουν ούτε το 1/3 των αναγκών της περιοχής...

Συριανός
|

Θαύμα, γιατί στη Σύρο κάθε μέρα συμπληρώνουμε φόρμες με κενά στη βθμια. Φανταστείτε στα μικρότερα νησιά τι γίνεται.

Μαξίμος Λ
|

Είναι ευνοημένες οι νησιωτικές και ακριτικές περιοχές. Μια μικρή ομάδα το τμήμα και καθηγητές άμεσα με υψηλή μοριοδότηση . Τώρα πια αποτι βλέπω και Δ το κέντρο της Αθήνας μικρά τμήματα υπάρχουν στην πλειοψηφία. Λίγα είναι τα 25αρια τμήματα.

Εκπαιδευτικός
|

ρε παιδιά τι ακούμε? Στη Μύκονο σχολείο με 9 τμήματα έχει 5 εκπαιδευτικούς, το άλλο δεν έχει ΠΕ4 κλπ κλπ κλπ

γιαννης
|

Φετος η Σοφια φροντισε περισσοτερο τα δυσπρόσιτα μερη , ευγε.

Ελένη
|

Εκπληκτικό ! Οι Κυκλάδες έχουν πληρότητα εκπαιδευτικών και στην Δυτική Αττική ακόμα έχουμε δεκάδες κενά. Συγκεκριμένα στο σχολείο μου μας λείπουν 2 Μαθηματικοί, Εικαστικός και Τεχνολόγος,Αγγλικών,ΚΠΑ και Οικιακής Οικ για συμπλήρωση. Εμείς πάλι έχουμε άλλη εικόνα από τις Κυκλάδες.
Η φετινή χρονιά είναι αυτή με τα περισσότερα κενά από ποτέ, δεν έχουν τοποθετηθεί ούτε οι συμπληρώσεις σε συστεγαζόμενο και ας θυμηθούμε το μπρος πίσω αλλαλούμ με τις άδειες για ευπαθείς ομάδες που οι διευθυντές ακόμη δεν είναι σιγουροι πως να το χηριστούν

Νατασα
|

Μπράβο! Καλή σχολική Χρονια!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ