Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ευχαριστήριο μήνυμα της Ν. Κεραμέως, προς το προσωπικό του υπουργείου Παιδείας

Δημοσίευση: 25/09/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αγαπητοί Συνεργάτες,

Καλή σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά! Διανύσαμε ήδη περισσότερο από έναν χρόνο συνεργασίας, μία περίοδο πολύ διαφορετική, κατά την οποία αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες προκλήσεις στον τομέα της εκπαίδευσης και όχι μόνο, στη χώρα μας συνολικά αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Και είναι αλήθεια ότι αυτές τις προκλήσεις τις ξεπεράσαμε με επιτυχία, γιατί όλοι εσείς, η καθεμία και ο καθένας ξεχωριστά, συνδράματε καθοριστικά, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας για το Υπουργείο, τις περιφερειακές μας υπηρεσίες, τις εκπαιδευτικές μας μονάδες, τους εποπτευόμενούς μας φορείς.

Με αφορμή τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν θα σταθώ σε αριθμούς και στατιστικές, αλλά στις προσπάθειες που καταβάλλατε καθημερινά για την απρόσκοπτη συνέχιση όλων των λειτουργιών του Υπουργείου, και για τις οποίες θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά αλλά και εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Στο διάστημα της συνεργασίας μας έχουν γίνει πολλά – και έχουν μπει τα θεμέλια για να γίνουν ακόμη περισσότερα. Προς ενίσχυση της καθημερινής σας προσπάθειας, προσθέσαμε νέες θέσεις στο ανθρώπινό μας δυναμικό.

Και αναγνωρίζουμε ότι δεν ήταν όλες οι στιγμές εύκολες, και δεν θα μπορούσαν να είναι, σε ένα τόσο δυναμικό Υπουργείο. Στις επιτυχίες που σημειώθηκαν, όμως, και που ήταν σημαντικές, έχετε όλοι συμβάλει καθοριστικά.

Είστε μέρος κάθε επιτυχίας που σημειώθηκε τον περασμένο χρόνο. Και θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα στις πολύ έντονες προσπάθειές σας, εν μέσω πανδημίας, για να προχωρήσουν έγκαιρα οι προκηρύξεις μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.

Προχωράμε μαζί και συνεχίζουμε να διαμορφώνουμε την καίρια θέση της παιδείας στην ατομική εξέλιξη του κάθε πολίτη και την εξέλιξη της κοινωνίας ευρύτερα.

Για άλλη μία φορά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, να σας ευχηθώ καλή συνέχεια στο έργο σας και καλή σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά, σε εσάς και τις οικογένειές σας.

Με εκτίμηση,

Νίκη Κεραμέως 

Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

Σχόλια (7)

 
Ρόλεξ
25 Σεπ 2020 15:19

Νομίζω ότι δεν θα ήταν υπερβολή εάν προσθέτατε, ότι το ΥΠΑΙΘ δουλεύει σαν Ελβετικό ρολόι.... Από που κουρδίζει ξέρετε?

 
μήπως φεύγεις και χαιρετάς ;
25 Σεπ 2020 15:50

αμήν και πότε .

 
Γιάννης
25 Σεπ 2020 16:02

Το γεγονός ότι "χάθηκαν" αιτήσεις ηλεκτρονικών εγγραφών, ούτε συζήτηση να γίνεται.

 
μήπως φεύγεις και χαιρετάς ; (οικονομου)
25 Σεπ 2020 17:30

αμήν και πότε . {Εναμησίς χαμένος χρόνος με φωτογραφίσεις και συνεντευξεις}

 
Δον Κιχώτης
25 Σεπ 2020 20:45

Μην χαίρεστε, έρχεται το "παρελθόν" να κάνει την 4η επανάσταση ή την 5η, δεν θυμάμαι σε ποια είχε σταματήσει...

 
Έργο υπουργού Παιδείας
26 Σεπ 2020 02:30

Δεν ευθύνεται ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας για όλα τα προβλήματα, όμως πρέπει κάποτε να γίνει μια αρχή και να σταματήσει η μετάθεση τους για το μέλλον. Σπαταλήθηκε πολύτιμος χρόνος και τα αποτέλεσματα ήταν πενιχρά, ενώ τα συντεχνιακά συμφέροντα και οι κομματικές αντιπαραθέσεις επικρατούσαν.

Το υπουργείο πρέπει να κινηθεί οργανωμένα ώστε μέχρι το 2030 να έχει αλλάξει η εικόνα στην ελληνική Δημόσια Παιδεία, με διακομματική συνεννόηση στα βασικά σημεία (πχ. υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή, αλλαγές στη διδασκαλία μαθήματων στο Γυμνάσιο, ενίσχυση του Γενικού Λυκείου)

 
Σπύρος
27 Σεπ 2020 15:38

Πες και καμιά καλή κουβέντα και για τους άλλους...τους άλλους που την άνοιξη σου βγάλαν όλη την εξ αποστάσεως χωρίς καμία επιμόρφωση, που οι περισσότεροι δεν είχαν ιδέα...τους άλλους που τρέχουν κάθε χρόνο αριστερά και δεξιά, στα βουνά και στα λαγκάδια και στα νησιά, που τόσα χρόνια κανείς σας δεν έχει κάνει έναν διορισμό...τους άλλους με 23 ώρες τη βδομάδα μασκοφόρους να κάνουν παράδοση στα 25άρια σου τμήματα και με τρία διαλείμματα την ημέρα...Δεν πειράζει...καλή καρδιά!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ