Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

ΟΛΜΕ για καταλήψεις: Εισαγγελείς, αστυνομία , δήμαρχοι απειλούν τους αγωνιζόμενους μαθητές

“Η συζήτηση περί υποκίνησης των μαθητών είναι αναχρονιστική, παραπέμπει σε άλλες εποχές, προσβάλλει τους ίδιους τους μαθητές”
Δημοσίευση: 25/09/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με τις κινητοποιήσεις των μαθητών που έχουν την μορφή καταλήψεων και διαδηλώσεων, τάσσεται το κορυφαίο συνδικαλσιτικό ότργανο των καθηγητών, η ΟΛΜΕ , κάνοντας παράλληλα λόγο για  ενορχηστρωμένο σχέδιο τρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος.

Ειδικότερα στο ανακοινωθέν η ΟΛΜΕ (σ.σ. η ανακοίνωση εκδόθηκε με τις ψήφους των παρατάξεων ΣΥΝΕΚ,ΠΑΜΕ και Παρεμβάσεων.Κατά ψήφισαν  η ΔΑΚΕ και η ΠΕΚ)  υπογραμμίζει τα εξής:

Προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών: Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται από άκρη σε άκρη της χώρας προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών που κινητοποιούνται διεκδικώντας ασφαλείς όρους λειτουργίας του σχολείου, μείωση του αριθμού μαθητών σε κάθε τάξη, πρόσληψη εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Εισαγγελείς και Αστυνομία: Εισαγγελείς, δυνάμεις της αστυνομίας, ορισμένοι δήμαρχοι απειλούν τους αγωνιζόμενους μαθητές, ρίχνουν την ευθύνη σε συναδέλφους εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων, προκειμένου να συμμετάσχουν και οι ίδιοι στην καταστολή των κινητοποιήσεων.

Κατασυκοφάντηση   από  κυβέρνηση  και   ορισμένα ΜΜΕ:  Αυτό το σχέδιο συνδυάζεται και με την αήθη κατασυκοφάντηση τόσο από την κυβέρνηση όσο και από ορισμένα ΜΜΕ που προσπαθούν να ταυτίσουν τους αγωνιζόμενους μαθητές με αντιδραστικές – σκοταδιστικές αντιλήψεις περί θεωριών συνωμοσίας και τους λεγόμενους «αρνητές της μάσκας».

Οι μαθητές δεν είναι υποκινούμενοι : Η συζήτηση περί υποκίνησης των μαθητών είναι αναχρονιστική, παραπέμπει σε άλλες εποχές, προσβάλλει τους ίδιους τους μαθητές. Ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε ότι οι μαθητές μας δεν είναι υποκινούμενοι, έχουν την απαραίτητη νοημοσύνη και κοινωνική πείρα έτσι ώστε να διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους για ασφαλή πρόσβαση στο σχολείο. Εξάλλου, το μαθητικό κίνημα έχει αυτοτέλεια, έχει δικαίωμα το ίδιο να επιλέγει τις μορφές πάλης που θα ακολουθήσει.

Τα αιτήματα των μαθητών: Τα αιτήματα των μαθητών είναι κοινά και τα διεκδικεί σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος μέσα από αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, από την επαναλειτουργία των σχολείων μέχρι τώρα και για αυτό ακριβώς το λόγο η ΟΛΜΕ με απόφασή της στηρίζει το μαθητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 24/9.

Η Κυβέρνηση: Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να ικανοποιήσει τα αιτήματα εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών και να σταματήσει τώρα αυτή την αήθη επίθεση.

Ετικέτες: 
ΟΛΜΕΚαταλήψεις

Σχόλια (22)

 
ΓΟΝΙΟΣ
25 Σεπ 2020 17:07

ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ .

 
Dimos
25 Σεπ 2020 17:21

Αν η κατάληψη ενός σχολείου αναγνωρίζεται ως μορφή δίκαιου και αποτελεσματικού αγώνα, γιατί δεν υιοθετείται απο την ίδια την ΟΛΜΕ αντί να προκηρύττει ανεπιτυχείς απεργίες ;

 
Τσε Γκε Βάρα
25 Σεπ 2020 17:27

Vamos συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

Καμμιά πρόταση θα πείτε ποτέ για κάποιο πρόβλημα ή είναι δύσκολα αυτά για συνδικαλιστές - μελλοντικούς υποψήφιους βουλευτές;

 
ATGC
25 Σεπ 2020 18:37

Όταν το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών υποστηρίζει μια παράνομη πράξη, τα σχόλια περιττεύουν...

 
Ινώ
25 Σεπ 2020 19:00

Φοβερή επιτυχία της ΟΛΜΕ! Πάλι ρεζίλι μας έκανε. Οι καθηγητές υπέρ παρανόμων πράξεων και επιβολής μειοψηφιών με βία! Καλό παράδειγμα για τους μαθητές μας. Θα μπορούσε να υποστηρίξει τα αιτήματα αλλά να καταδικάσει τις αντιδημοκρατικές μεθόδους μερίδας μαθητών.

 
Συνταξιουχος εκπαιδευτικος
25 Σεπ 2020 20:51

καταντια της αποκομμενης απο τον κλαδο ΟΛΜΕ.

 
Σάββας Λουτσης
25 Σεπ 2020 21:30

Αν κατάλαβα καλα η ΟΛΜΕ τάσσεται με τους καταληψίες και όχι με το δικαίωμα των ανοιχτών σχολείων. Ουδέν σχόλιον !
Ναι στο διάλογο αλλά με ανοιχτά σχολεία. Τα σχολεία δεν είναι τσιφλίκι κανενός .

 
Τι άλλο θα ακούσουμε
25 Σεπ 2020 21:32

Το δικαίωμα σε ασφαλή καφετέρια που βρίσκεται η μαθητική νεολαία με κλειστά σχολεία ποτε θα γίνει ;

 
Aίσχος
25 Σεπ 2020 21:54

Όλα καλά με τα αιτήματα των μαθητων,αλλά οι καταλήψεις πως νομιμοποιούνται κύριοι της ΟΛΜΕ;μην τρελαθούμε κιόλας!

 
OLME OIME
25 Σεπ 2020 22:02

Παρατηρώ πως η ΟΛΜΕ έχει ενσωματώσει τα αιτήματα κ ειδικά τις μορφές πάλης του μαθητικού κινήματος (!!!).
Μερικές ερωτήσεις-απορίες:
Στα φροντιστήρια οι μαθητές κ μάσκα φοράνε κ στριμώχνονται 6-7 άτομα σε αίθουσες των 10m2.
Στις καφετέριες ή και έξω στις πλατείες οι μαθητές είναι ο ένας δίπλα στον άλλο, συχνά χωρίς μάσκα.

Στις παραπάνω περιπτώσεις δε κολλάει ή επειδή εμείς γλυτώνουμε το μάθημα δε μας νοιάζει;
Φτάνει πια τόση υποκρισία.

 
ΞΑΝΘΟΣ
26 Σεπ 2020 00:26

Συνάδελφοι της ΟΛΜΕ δυστυχώς δεν εκπροσωπείτε πλέον κανέναν....εκτός από τους εαυτούς σας.
Η κατάληψη είναι μια παράνομη πράξη και πρέπει να αποτελεί έσχατο μέτρο αντίδρασης σε ακραίες περιπτώσεις.
Η πλάκα των παιδιών μας , 8 μέχρι 10 κατάληψη και μετά φεύγουμε , αύριο πάλι όσο και αν θέλετε να την βαφτίσετε....ΑΓΩΝΑ....ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ και πλάκα ήταν τα τελευταία 10 χρόνια....!!!
Η Κατάληψη είναι βίαια ενέργεια.....και με τη βία δεν μπορεί να λύσεις ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....!!!
Οι ζημιές των καταλήψεων , υλικές και ηθικές .....συζητήθηκαν ποτέ....!!!
Όταν παρουσιάζονται προβλήματα στο σπίτι μας για να λυθούν κάνουμε ΚΑΤΑΛΗΨΗ....!!!
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΤΗΡΊΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ , ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΦΤΙΖΟΥΜΕ .....ΔΗΘΕΝ ΑΓΩΝΑ ....ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ....ΤΗ ΤΕΜΠΕΛΙΑ....ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ....ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ .
Δεν λέει κανένας ότι δεν υπάρχουν προβλήματα...!!! Όμως θα λυθούν αν δεν γίνει μάθημα 10 μέρες, αν κάψουμε 3 θρανία,αν σπάσουμε 2 πόρτες.....!!!
Είναι πράγματι αγωνιστής και για ποιό πράγμα αγωνίζεται.....αυτός που κλειδώνει και καταστρέφει το χώρο που θα τον οδηγήσει σε ένα καλύτερο αύριο.....!!!

 
Γιάννης Μ.
26 Σεπ 2020 06:31

Τι θα έλεγε η ΟΛΜΕ; Φυσικά δεν θα πάει η ΟΛΜΕ να καλύψει την ύλη όταν τα σχολεία θα "ανοίξουν" για τηλεκπαίδευση, όπου η διδασκαλία δεν έχει την ίδια ποιότητα με την αίθουσα.

 
Όχι άλλο ΣΥΡΙΖΑ
26 Σεπ 2020 06:54

Να εφαρμοστούν οι νόμοι.
Αυτό σημαίνει δημοκρατία.
Οι καταλήψεις απαγορεύονται.
Καιρός είναι να αποδοθούν ευθύνες.

 
Legend
26 Σεπ 2020 07:29

Λυπηρό. Εξοργιστικό. Εκφράζει μια μειοψηφία καθηγητών, όπως δείχνουν και τα ποσοστά των απεργιών που προκηρύσσει. Πού να πρωτοπάνε οι Εισαγγελείς λοιπόν; Ντροπή!!!! Σε κάθε άλλη χώρα δημοκρατική αυτός ο φασισμός της κατάληψης δεν υπάρχει. Εδώ τον θεωρούν κάποιοι θεσμό. Θυμηθείτε τους καθηγητές ανεβασμένους στα κάγκελα να ζητούν κατάργηση του γραπτού διαγωνισμού...κρίμα! Η πλειοψηφία αγαπά τη μόρφωση των παιδιών και φαίνονται πάντα οι μειοψηφία που κραυγάζουν. Και η ΟΛΜΕ φέρει ευθύνη!!!

 
μαχιμος
26 Σεπ 2020 09:22

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΘΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥΣ ,ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ,ΘΕΡΜΟΑΙΜΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ,ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ,ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.ΤΙ ΠΙΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ;ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ;ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ.

 
Παναγιώτης
26 Σεπ 2020 10:08

Να ποιοι χαϊδεύουν τα αυτιά των καταληψιών. Το ειρωνικό και τραγικό όμως είναι ότι, αν αυτές οι ιδέες επικρατήσουν, τότε τους καταληψίες θα τους χάσει η μάνα τους! Αν δεν ξυπνήσουμε από τον λήθαργό μας, έτσι μας βλέπω να καταντάμε, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές!

 
Εκπαιδευτικός Μαθρος Ανδρέας
26 Σεπ 2020 13:02

Πόση ταπείνωση θα αντέξουμε ; Θελουμε ονοματεπώνυμα κάτω από το κείμενο για να ξέρουμε τι ψηφίζουνε.

 
Συνδικαλισμός χαμηλού επιπέδου
26 Σεπ 2020 19:47

Σε λίγο θα μας πουν και για κίνημα στα Δημοτικά. Αντε να κάνουμε την ανατροπή με ακόμα μικρότερους αγωνιστές.

 
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ!!!!
27 Σεπ 2020 00:32

ΟΛΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΕ!!!! ΞΕΚΟΜΜΈΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ!!! ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ!!!!

 
Δον Κιχώτης
27 Σεπ 2020 11:15

Προτείνω στο ΙΕΠ το παρακάτω κείμενο για το νέο Ανθολόγιο της Α Δημοτικού που βρίσκεται στο στάδιο της συγγραφής:

Δέτε τους μαθητές.
Έτοιμοι όλοι να πηδήξουν το κάγκελο.
Να ο Γιάνης, η Λόλα,
ο Μίμης, η Έλλη, η Άννα,
η γιαγιά και η μητέρα.
Αυτές δε θα πηδήξουν,
ήρθαν να καμαρώσουν τα παιδιά.
Η Άννα πηδά πρώτη.
Τρέχει με χαρά,
κι όλο τρέχει:
- Τρέχω, τρέχω,
με χαρά πηδώ,
το κάγκελο το αγαπώ.
Να η αίθουσα.
Είναι πολύ μεγάλη.
Έχει πολύ ήλιο,
ήλιο πολύ και φως.
Να και η δασκάλα.
Είναι πεσμένη στο δρόμο.
Έπεσε από το κάγκελο.
Να και τα παιδιά.
Είναι στα θρανία τους.
Γράφουν στα τετράδια.
Γράφουν τη γραφή τους
και περιμένουν τη δασκάλα τους.

 
ΖΑΝΕΤΟΣ
28 Σεπ 2020 06:51

Είστε απλά απαράδεκτοι!

 
Εκπαιδευτικός
28 Σεπ 2020 10:05

Ντροπή σε όσους ψήφισαν υπέρ αυτής της κατάπτυστης ανακοίνωσης, που προσβάλλει όσους εκπαιδευτικούς προσπαθούν να κάνουν με ήθος και αξιοπρέπεια τη δουλειά τους. Η ΟΛΜΕ δεν τους εκπροσωπεί, πλέον.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ