Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Βίντεο από ΣΥΡΙΖΑ με αστυνομία σε μαθητικές καταλήψεις

Ένστολος: Όποιος είναι στην κατάληψη θα πρέπει να περάσει τη διαδικασία του αυτοφώρου. Εσείς κάνετε κατάληψη; Είστε υπερήφανοι για τα αιτήματα σας; Άρα θα πρέπει να δώσετε τα ονόματα σας.
Δημοσίευση: 25/09/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Βίντεο με την παρουσία ανδρών της αστυνομίας  σε σχολείο δημοσιοποίησε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Χρ. Σπίρτζη, κάνοντας λόγο για τρομοκράτηση μαθητών από την Αστυνομία σε όλη την Ελλάδα παιδιών

 Στο βίντεο, μεταξύ άλλων, ακούγονται και τα εξής  από τους ενστόλους:

"Όποιος είναι στην κατάληψη θα πρέπει να περάσει τη διαδικασία του αυτοφώρου. Εσείς κάνετε κατάληψη; Είστε υπερήφανοι για τα αιτήματα σας; Άρα θα πρέπει να δώσετε τα ονόματα σας. Θα πάτε εσείς κατηγορούμενοι. Ποιοι άλλοι θα πάνε; Οι γονείς σας. Με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Δηλαδή θα πρέπει να πάμε από τα σπίτια σας να πάρουμε και τους γονείς σας".

"Από εκεί και πέρα υπάρχει ποινική διαδικασία που κρατάει χρόνια. Θα έχετε δικηγόρο; Πόσο κάνει ο δικηγόρος; Κάθε παράσταση στα δικαστήρια κοστίζει 500 ευρώ"

"Aυτά όλα τα ποινικά έχουν μία διαδικασία και επειδή αυτή η διαδικασία καθυστερεί να μην έχετε κάποια προβλήματα και στη συνέχεια. Θα σας λερωθεί το ποινικό μητρώο. Και είναι κρίμα. Όλα διαδίδονται, όλα μαθαίνονται".

"Όταν μπαίνεις στο κρατητήριο, θα πας με ποινικούς κρατούμενους. Δεν είναι έτσι απλά. Αν είσαι κρατούμενος, είσαι κρατούμενος. Δεν είσαι κρατούμενος καλός και κρατούμενος κακός".

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗ

Την Δευτέρα ζητήσαμε από τον κύριο Χρυσοχοΐδη και την κυρία Κεραμέως να πάρουν θέση για τις πληροφορίες του προέδρου της ΕΛΜΕ Ηρακλείου σύμφωνα με τις οποίες ένστολοι ζητούσαν από διευθυντές σχολείων τα ονόματα μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις σχολικών κτιρίων. Δεν λάβαμε καμία απάντηση.
Χθες ζητήσαμε να μην χρησιμοποιείται η Αστυνομία για πολιτικές σκοπιμότητες . Επίσης δεν λάβαμε καμία απάντηση.

Σήμερα καλούμε την κυβέρνηση να δει προσεκτικά το βίντεο από σχολείο της Καβάλας που φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας και στο οποίο αποτυπώνεται η επιχείρηση τρομοκράτησης μαθητών.
Αστυνομικοί (ένας εκ των οποίων με πολιτικά και χωρίς να φοράει μάσκα) "νουθετούν" μαθητές χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που προκαλούν ανατριχίλα και φέρνουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω. Σε εποχές μαύρες από τις οποίες έγιναν αγώνες για να ξεφύγουμε και να γίνουμε μια δημοκρατική, σύγχρονη χώρα.

Στο βίντεο, μεταξύ άλλων, ακούγονται και τα εξής αδιανόητα από τους ενστόλους:

"Όποιος είναι στην κατάληψη θα πρέπει να περάσει τη διαδικασία του αυτοφώρου. Εσείς κάνετε κατάληψη; Είστε υπερήφανοι για τα αιτήματα σας; Άρα θα πρέπει να δώσετε τα ονόματα σας. Θα πάτε εσείς κατηγορούμενοι.

Ποιοι άλλοι θα πάνε; Οι γονείς σας. Με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Δηλαδή θα πρέπει να πάμε από τα σπίτια σας να πάρουμε και τους γονείς σας".
"Από εκεί και πέρα υπάρχει ποινική διαδικασία που κρατάει χρόνια. Θα έχετε δικηγόρο; Πόσο κάνει ο δικηγόρος; Κάθε παράσταση στα δικαστήρια κοστίζει 500 ευρώ"
"Aυτά όλα τα ποινικά έχουν μία διαδικασία και επειδή αυτή η διαδικασία καθυστερεί να μην έχετε κάποια προβλήματα και στη συνέχεια. Θα σας λερωθεί το ποινικό μητρώο. Και είναι κρίμα. Όλα διαδίδονται, όλα μαθαίνονται".
"Όταν μπαίνεις στο κρατητήριο, θα πας με ποινικούς κρατούμενους. Δεν είναι έτσι απλά. Αν είσαι κρατούμενος, είσαι κρατούμενος. Δεν είσαι κρατούμενος καλός και κρατούμενος κακός".

Κύριε υπουργέ, το ερωτήματα είναι σαφή:

- Ως πολιτικός προϊστάμενος εγκρίνετε την τρομοκράτηση μαθητών με ασφαλίτικες μεθόδους, ψυχολογική πίεση, απειλές και διασπορά ψεμάτων;
- Είστε σύμφωνος με τον ωμό εκβιασμό που υφίστανται ανήλικοι μαθητές από όργανα της τάξης;
- Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να προστατευθούν οι δημοκρατικές λειτουργίες και οι κινητοποιήσεις των μαθητών χωρίς καμία παρενόχληση;
- Πώς θα προφυλάξετε την πλειοψηφία των δημοκρατών αστυνομικών από φαινόμενα συναδέρφων τους που "νουθετούν" ανήλικους μαθητές στη δική τους πολιτική λογική;
- Όταν ως κυβέρνηση ανέχεστε τέτοια φαινόμενα, με ποιον τρόπο συμβάλλετε στο να εμπεδωθεί στον ελληνικό λαό και τη νεολαία μας ότι η Αστυνομία δεν είναι ένα όργανο εκφοβισμού, κρατικής καταστολής και αντιδημοκρατικών ενεργειών;

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι και γνώστης και καθοδηγητής της επιχείρησης "Τρόμος και Πάταξη" ακόμη και σε μαθητές σχολείων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεν θα μείνει θεατής στην επιστροφή της χώρας στο μαύρο παρελθόν και στη συνέχιση της χρησιμοποίησης της Αστυνομίας ως οργάνου εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που δεν θα περιορίζονται σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

 

Σχόλια (25)

 
Κωνσταντίνα
25 Σεπ 2020 19:54

Είναι δημόσια κτίρια. Δεν έχει κανένας δικαίωμα να κάνει κατάληψη, δια της βίας, σε δημόσια κτίρια. Έλεος πια! Στον Καναδά να πάει κανείς να κάνει κατάληψη σε δημόσιο κτίριο, θα τον κλείσουν μέσα κατευθείαν.

 
Ert
25 Σεπ 2020 20:51

Δημοκρατία=εφαρμογή των νόμων, όχι ότι πιστεύει ο καθένας ότι είναι.

 
ΡΙΤΑ
25 Σεπ 2020 21:55

Κανείς δεν μπορεί να καταλαμβάνει δημόσια κτίρια!Κανείς όμως!

 
ΤΙΠΟΤΑ
25 Σεπ 2020 21:57

Τίποτα δεν δείχνει το βίντεο.Κάποιες συνομιλίες χωρίς να φαίνονται ρα άτομα!

 
Έχουμε δημοκρατία
25 Σεπ 2020 22:42

Τι προβλέπει η (δημοκρατικά ψηφισμένη) νομοθεσία για τις καταλήψεις;

Ποινικός Κώδικας, άρθρο 334, παρ. 3:
«Όποιος εισέρχεται παράνομα σε κατάστημα ή χώρο δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας ή νομικού προσώπου δημόσιου δικαίου ή επιχείρησης κοινής ωφέλειας ή παραμένει στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας που τους χρησιμοποιεί, της οποίας τη θέλησή του δηλώνει ο νόμιμος εκπρόσωπος ή ο υπάλληλός της, και προκαλεί έτσι διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών»

Το αδίκημα της κατάληψης δημόσιου χώρου είναι αυτεπάγγελτο, που σημαίνει ότι η αστυνομία μπορεί να επέμβει οποτεδήποτε. Σύμφωνα, όμως, με εγκύκλιο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου (28-09-2011) η αστυνομία πρέπει κατά την επέμβαση να αποφεύγει τη σύλληψη ανήλικων μαθητών και να συλλαμβάνει τους εξωσχολικούς ενήλικες δράστες.

Εγκύκλιος Εισαγγελίας Αρείου Πάγου, 28/09/2011
«Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται συχνά το φαινόμενο της καταλήψεως των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από μερίδα μαθητών. Αυτοί, που κατά κανόνα αποτελούν οργανωμένες μειοψηφίες, ασφαλίζουν τις εισόδους τους σχολείου τους και παρεμποδίζουν την είσοδο τόσο των συμμαθητών τους όσο και του διδακτικού προσωπικού. (...) Όμως, οι συμπεριφορές αυτές κατά τις καταλήψεις στα σχολεία λαμβάνουν τη μορφή ποινικά κολάσιμων πράξεων όπως είναι της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της απρόκλητης φθοράς πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος και της κλοπής. Επειδή τα εγκλήματα αυτά διώκονται αυτεπάγγελτα, είναι αυτονόητη η εισαγγελική παρέμβαση μέσω των αστυνομικών αρχών τόσο για την βεβαίωση των εγκλημάτων όσο και την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών τους. Στο πλαίσιο αυτό, να ζητείται η συμβολή των εκπαιδευτικών του σχολείου οι οποίοι κατά κανόνα γνωρίζουν την ταυτότητα όσων πρωταγωνιστούν στις καταλήψεις. Σε εξαιρετικές και σοβαρές περιπτώσεις επιβάλλεται να ακολουθείται και η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος εξωσχολικών ενήλικων δραστών. Αντίθετα, η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος ανήλικων μαθητών πρέπει να αποφεύγεται. Σε κάθε περίπτωση εξεζητημένης εγκληματικής συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές να ερευνάται και η τυχόν συνδρομή των όρων του εγκλήματος της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου από τους γονείς τους».

Με αυτό το σκεπτικό, προφανώς αποφεύγεται η άμεση παρέμβαση της αστυνομίας, και είναι λογικό. Όμως, πως ακριβώς γυρνάμε σε άλλες εποχές;

- Όταν η αστυνομία ενημερώνει ή/και προειδοποιεί για τους (πραγματικούς) νόμους του κράτους και τους κινδύνους που εγκυμονούν οι παράνομες πράξεις, είναι αυτό τρομοκρατία των μαθητών;
- Όταν μια μερίδα μαθητών, που δεν έχει εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες (στα σχολεία δεν έχουν ακόμη γίνει εκλογές μαθητικών συμβουλίων) επιβάλει τη θέλησή της σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα, δεν είναι τρομοκρατία;
- Με ποιες δημοκρατικές διαδικασίες ακριβώς λήφθηκαν οι αποφάσεις; Ποιες δημοκρατικές διαδικασίες επιτρέπουν την φασιστική παρουσία αλυσίδων και οδοφραγμάτων στις πόρτες των σχολείων; Με ποιες δημοκρατικές διαδικασίες στερούνται το δικαίωμα στην δωρεάν εκπαίδευση οι μαθητές και οι οικογένειες τους και το δικαίωμα της να εργαστούν οι εκπαιδευτικοί (που πληρώνονται από τους πολίτες) ; (Τα ιδιωτικά όπως γνωρίζετε, δεν έχουν καταλήψεις. Μάλιστα έχει αυξηθεί και η ζήτηση, παρά τις οικονομικές δυσκολίες.)

 
Ζήνα
25 Σεπ 2020 23:02

Και βέβαια ονοματεπώνυμο εφόσον καταλαμβάνεις ένα δημόσιο ίδρυμα. Για να αναλάβεις και την ευθύνη. Δεν είναι απρόσωπα τα πράγματα. Εμένα το παιδί μου θέλει να πάει στο σχολείο και να κάνει μάθημα. Ποιος είναι αυτός /οι που το εμποδίσει/ουν ; Δε πρέπει να ξέρω;

 
Legend
25 Σεπ 2020 23:03

Αυτοί κυβέρνησαν; Σε δημοκρατική χώρα; Σε αστική δημοκρατία; Έκαναν απλώς την δουλειά τους!!!! Όλα πολύ σωστά ειπώθηκαν. Ας εφαρμοστούν οι νόμοι. Και ναι οι παράνομοι να πάνε αλλού να ζήσουν. Υπάρχουν καθεστώτα για τα γούστα τους!!

 
Διαχρονικά προβλήματα στα σχολεία
26 Σεπ 2020 02:19

Το πρόβλημα με τα ελληνικά σχολεία είναι ότι είναι υποστελεχωμένα και έχουν διαχρονικό πρόβλημα οργάνωσης και υποδομών.

Το υπουργείο πρέπει να ξεκινήσει τον σχεδιασμό για τη ριζική αναδιοργάνωση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι καταλήψεις μέχρι τον Οκτώβριο θα σταματήσουν, τα προβλήματα θα παραμείνουν.

Και στο εξωτερικό γίνονται καταλήψεις και κινητοποίησεις εργαζομένων σε πανεπιστήμια και σχολεία, βλέπε Ιταλία (διαμαρτυρίες μαθητών), Αγγλία (απεργία καθηγητών), Ισπανία, Γερμανία, Σουηδία.

 
Αυτό δεν είναι 'τρομοκράτηση'
26 Σεπ 2020 08:20

Από πότε το να σε ενημερώνουν για το τί προβλέπει ο νόμος και ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σου αποτελεί 'τρομοκράτηση μαθητών'; Δηλαδή ο τροχονόμος που βάζει κλήση στο αυτοκίνητο για παράνομο παρκάρισμα είναι τρομοκράτης;
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει σοβαρό μάθημα Αγωγής Πολίτη στα σχολεία και υπάρχει πλήρης αδιαφορία (ίσως και άγνοια) των γονέων για τα ζητήματα αυτά, κάποιος πρέπει να εξηγήσει στους μαθητές το ότι οι πράξεις τους έχουν συνέπειες και για τους ίδιους και για τους γονείς τους. Αφού δεν τους τα εξηγεί ούτε ο γονιός ούτε ο δάσκαλος ούτε ο λυκειάρχης, θα τους τα εξηγήσει ο αστυφύλακας και ο εισαγγελέας - και αυτό λογίζεται ως μάθημα (και μάλιστα ουσιαστικό μάθημα δημοκρατίας), και σε καμία περίπτωση τρομοκρατία.

 
βασίλης
26 Σεπ 2020 10:46

Έλεος Κατάληψη σχολείου= ΦΑΣΙΣΜΟΣ

 
νοημων
26 Σεπ 2020 10:51

Κυριοι μην τσιμπατε.Καποιους τους βολευει η παρουσια της αστυνομιας και η δημιουργια επεισοδιων.Αυτο αποτελει μιας πρωτης ταξης ευκαιρια για καταγγελιες περι αυταρχικου κρατους,φασισμο και τα τοιαυτα.Δεν τους ενδιαφερει η μορφωση των παιδιων αλλα η αποκτηση οπαδων.Η λυση ειναι μια .Με νομο καλουνται οι γονεις να πληρωσουν τις ζημιες που προξενουνται στα σχολεια και με νομο για καθε μερα καταληψης θα περικοπτονταιαντιστοιχες μερες απο διακοπες Χριστουγεννων και Πασχα και αν δεν επαρκουν ,παραταση του σχολικου ετους.Δυστυχως μεχρι τωρα ουσιαστικη αναπληρωση δεν υπαρχει παρα μονο ημιμετρα και χωρις ουσιαστικο ελεγχο απο τις διευθυνσεις εκπαιδευσης.Ισως τοτε η επαναστατικη πλειοψηφια τηςΟΛΜΕ θα ηταν πιο φειδωλη στις ανακοινωσεις στηριξης των καταληψεων.

 
νοημων
26 Σεπ 2020 10:51

Κυριοι μην τσιμπατε.Καποιους τους βολευει η παρουσια της αστυνομιας και η δημιουργια επεισοδιων.Αυτο αποτελει μιας πρωτης ταξης ευκαιρια για καταγγελιες περι αυταρχικου κρατους,φασισμο και τα τοιαυτα.Δεν τους ενδιαφερει η μορφωση των παιδιων αλλα η αποκτηση οπαδων.Η λυση ειναι μια .Με νομο καλουνται οι γονεις να πληρωσουν τις ζημιες που προξενουνται στα σχολεια και με νομο για καθε μερα καταληψης θα περικοπτονταιαντιστοιχες μερες απο διακοπες Χριστουγεννων και Πασχα και αν δεν επαρκουν ,παραταση του σχολικου ετους.Δυστυχως μεχρι τωρα ουσιαστικη αναπληρωση δεν υπαρχει παρα μονο ημιμετρα και χωρις ουσιαστικο ελεγχο απο τις διευθυνσεις εκπαιδευσης.Ισως τοτε η επαναστατικη πλειοψηφια τηςΟΛΜΕ θα ηταν πιο φειδωλη στις ανακοινωσεις στηριξης των καταληψεων.

 
Ερωτήσεις
26 Σεπ 2020 11:36

Μπορεί κάποιος να μου πει ΜΙΑ χώρα του κόσμου, που τα προβλήματα της εκπαίδευσης λύθηκαν από την αστυνομία και τους εισαγγελείς?

@Ert Τα έχουμε ξαναπεί... Και ο Ερντογάν πασάς, τους νόμους δεν εφαρμόζει και με νόμους δεν κυβερνά? Έχει Δημοκρατία η Τουρκία?

@ΤΙΠΟΤΑ Το ποδαράκι του αστυνομικού το είδατε να τρέμει? Τον αστυνομικό της Ασφάλειας να γυρίζει γύρω γύρω και να παρεμβαίνει? Τί θέλατε δηλαδή να δείτε, για να πείτε ότι είδατε?.... να πέφτει καμία "ψιλή"?

 
Γονιός
26 Σεπ 2020 12:58

Τρομοκράτηση μαθητών ; Είμαστε με τα καλά μας; Έτσι τρομοκρατούνται οι μαθητές; Με ερωτήσεις ; Βολεύει κάποιους το μπάχαλο. Τα δικά μας παιδιά που βρίσκουν μια παρεούλα που κλείνει το σχολείο ποιος τα απειλεί και τα τρομοκρατεί ; Εκεί δεν υπάρχει τρομοκρατία κύριε Σπιρτζη ;

 
Παναγιώτης
26 Σεπ 2020 13:07

Να οι υποκινητές των καταλήψεων! Εδώ ισχύει η παροιμία για κάποια που θέλει να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει! Ο αστυνομικός ανέφερε τον νόμο, τον οποίο θα έπρεπε να γνωρίζουν οι γονείς και κηδεμόνες των καταληψιών και να έχουν ήδη μεταφέρει σε αυτούς. Αν, τέλος, λύνονταν τα προβλήματα με καταλήψεις, η Ελλάδα θα είχε την καλύτερη παιδεία στον κόσμο! Να εφαρμοστεί ο νόμος και να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους.

 
ελενα
26 Σεπ 2020 13:12

ειπα κι εγώ; δε θα εμφανιστούν να στηρίξουν το ρωμαλέο μαθητικό κίνημα;

 
Βασίλης
26 Σεπ 2020 13:13

Συνήθως ο κος Φίλης τοποθετείται. Γιατί σιώπησε;

 
Legend
26 Σεπ 2020 13:17

«Ερωτήσεις» Μία στην οποία να λύνονται με καταλήψεις;
Όλοι βολεύεστε με την αμορφωσιά των παιδιών μας!! Αυτή είναι η οδυνηρή πραγματικότητα.

 
Ιδεοληψίες
26 Σεπ 2020 19:42

Αντιπολίτευση που φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.

 
Κώστας
26 Σεπ 2020 23:32

Όταν μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ που κατέχει θέση στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για "ηθικό δικαίωμα" στις καταλήψεις, δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε κάποιον/α να μη θεωρήσει ότι οι καταλήψεις έχουν κομματικό πρόσημο και ότι οι μαθητές/ήτριες εργαλιοποιούνται...
Επίσης, η επίκληση σε δημοκρατικές διαδικασίες είναι προσχηματική, ιδίως όταν σε σχολείο δυναμικότητας 400 μαθητών/τριών αποφασίζουν μόνο οι 60 παρόντες, και έπειτα επικαλούνται ότι έχουν την προφορική συναίνεση και των συμμαθητών/ητριών του που έλλειπαν.
Τέλος, προσωπικά μου προκαλεί έκπληξη (εκτός από το ότι δεν είναι σαφές από το βίντεο ποιος μιλά και ποια είναι ακριβώς η ιδιότητά του) το γεγονός ότι κανείς από τους/τις παρόντες/ούσες ενήλικους/ες δεν αντιδρά στον εκφοβισμό που γίνεται...

 
Πουλιά στον αέρα
27 Σεπ 2020 10:42

@Legend
"την αμορφωσιά των παιδιών μας"???
Νομίζω ότι αμόρφωτα παιδιά είχε η Ελληνική επαρχία ως το '70, όταν αρκετοί γονείς δεν τα έστελναν στο σχολείο, για να τους βοηθούν στις αγροτικές εργασίες κλπ. Σήμερα, με σχολείο, φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, κομπιούτερ, ίντερνετ και Πανεπιστήμια παντού, είναι αμόρφωτα τα παιδιά μας?

 
gogo
27 Σεπ 2020 16:10

Οι περισσότερες μαθητικές καταλήψεις έγιναν από λίγα άτομα χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση συνέλευσης των μαθητών. 10-15 μαθητές κλείνουν με το έτσι θέλω το σχολείο και απαγορεύουν σε 300 άλλους μαθητές να κάνουν μάθημα. Πόσο δημοκρατικό είναι δηλαδή αυτό; Αυτή τη "δημοκρατία" πρεσβεύουν αυτοί που θέλουν να αυτοαποκαλούνται "προοδευτικές δυνάμεις";

 
Ναυσικάαα...
27 Σεπ 2020 23:37

@Αυτό δεν είναι 'τρομοκράτηση'
"θα τους τα εξηγήσει ο αστυφύλακας και ο εισαγγελέας - και αυτό λογίζεται ως μάθημα".

Έχετε δίκιο.... αυτό δεν είναι τρομοκράτηση.... αυτό είναι απ' τ' άγραφα.
Μετά από το τσιρλίντινγκ, αν γίνεται να έρχονται.... και να έχουν οποσδήποτε Β2 και ΤΠΕ. Εκείνη δε την ώρα, οι εκπαιδευτικοί να κόβουν κλήσεις. Μην κάθονται και τζάμπα.

 
Μίμης
02 Οκτ 2020 20:49

Πρέπει οι καταλήψεις να γίνουν ιδιώνυμο αδίκημα για τους,γονεις των καταληψιών

 
Τιμωρία στα σχολεία
03 Οκτ 2020 02:24

Με αστυνόμευση σχολείων και τιμωρητικά μέτρα σε μαθητές δε σώζεται η σχολική χρονιά. Οι μαθητές δε θέλουν να χάσουν τον χρόνο τους, πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να ξεμπλοκάρει το σύστημα. Αυτό το τρίμηνο θα είναι δύσκολο, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ