Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Συντονιστικό Μαθητών: Περισσότερες από 700 οι καταλήψεις σχολείων

Εβδομάδα πολιτικών πρωτοβουλιών για την Κυβέρνηση για να σταματήσουν οι καταλήψεις
Δημοσίευση: 28/09/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Περισσότερα από 700 σχολεία τελούν υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε το Συντονιστικό Όργανο Μαθητών Αττικής, ενώ έχουν προγραμματιστεί:

Α. Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα σχολεία για να συζητηθεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Β. Νέα διαδήλωση την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Το υπ. Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας, όπως είθισται κάθε χρόνο, αποφεύγει να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία αριθμού  καταλήψεων, ανά Νομό ή ανά Περιφέρεια, με βάσει τα δηλωθέντα στο  myschool.

Νομοθετική ρύθμιση

Στο μεταξύ η Κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη των μαθητικών κινητοποιήσεων,  και θεωρώντας κρίσιμη αυτή των εβδομάδα για την πορεία των καταλήψεων,  αναμένει την κατάλληλη στιγμή να λάβει αποφάσεις σε δύο επίπεδα:

 • Απόδοση ευθυνών στους “καταληψίες”
 • Επικαιροποίηση της απόφασης για την κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών, λόγω των καταλήψεων.
 •  

”Θα δούμε τι μέτρα περαιτέρω μπορούμε να πάρουμε, πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, προαναγγέλλοντας σχετική ρύθμιση κατά των μαθητικών καταλήψεων.

Από την πλευρά της η υπουργός Νίκη Κεραμέως έστειλε το ακόλουθο μήνυμα προς τους “καταληψίες”: «Δεν γίνεται οποιοσδήποτε να εμποδίζει άλλον στην πρόσβαση στην εκπαίδευση. Ανοιχτά σχολεία, εμπιστοσύνη στην εκπαιδευτική διαδικασία».

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 Πάνω από 700 καταλήψεις σχολείων σε όλη τη χώρα.., Χιλιάδες μαθητές σε πάνω από 35 πόλεις βγήκαμε στους δρόμους. Αναβρασμός, συζητήσεις χιλιάδων μαθητών στις συνελεύσεις σχολείων. Εκατοντάδες πανό, συνθήματα, άλλες δράσεις. Δεκάδες νέες Συντονιστικές Επιτροπές σε γειτονιές της Αθήνας, σε πόλεις της Ελλάδας, αγωνιστές μαθητές εκλεγόμαστε αυτές τις μέρες σε μαθητικά συμβούλια…

ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Γιατί δεν τους κάναμε τη χάρη..

Οι μαθητές αποδείξαμε με τη στάση μας πως οι λόγοι για τους οποίους κινητοποιούμαστε είναι σοβαροί. Κάναμε γνωστά παντού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία μας! Αναμετρηθήκαμε με τη συκοφάντηση και διαστρέβλωση του αγώνα μας, μας παρουσίασαν ως “το κίνημα του τίποτα”, ως “μαθητές- αρνητές μάσκας”, είπαν πως “το κάνουν για να χάσουν μάθημα” και τα γνωστά..Μας λένε, τώρα πως οι κινητοποιήσεις μας είναι υγειονομικές βόμβες..ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ! Εμείς αγωνιζόμαστε ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ, φορώντας τη μάσκα μας και κρατώντας αποστάσεις… Και αυτό είναι που μας βγάζει στο δρόμο!

Γιατί αποδείξαμε πως δεν μασάμε..

Μετά τη συκοφάντηση, ήρθε η απαράδεκτη καταστολή και τρομοκρατία. Είμαστε αντιμέτωποι με εισαγγελείς, αστυνομία, στελέχη του Υπουργείου, τοπικούς παράγοντες, ακόμα και φασίστες. Δεν είναι η πρώτη φορά και ξέρουμε καλά πως πρέπει:

NA ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ!

Γιατί στριμώξαμε την κυβέρνηση που λέει ότι δεν ζητάμε ρεαλιστικά πράγματα…

Χάρισαν ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ 2 εκατομμύρια ευρώ στα κανάλια για να κάνουν σποτ για την πανδημία…Γιατί εμάς μας λένε πως δεν μπορούν να προσλάβουν ούτε μία παραπάνω καθαρίστρια σε κάθε σχολείο; Γιατί για εμάς δε δίνουν ούτε ευρώ;

Μας είπαν (αυτοί που κυβερνάν τόσα χρόνια μαζί και με άλλα κόμματα και που είχαν και 6 μήνες καιρό στη διάθεση τους) πως δε λύνεται το πρόβλημα των αιθουσών- κλουβιών μια και έξω.. Όταν θέλουν βρίσκουν εκατομμύρια σε μια νύχτα.. Γιατί, όμως ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ξέροντας πως η πανδημία θα συνεχιστεί, δε συνεργάζονται να βρουν άλλους χώρους σε συνεργασία με Δήμους, Περιφέρεια και φορείς; Γιατί, δεν ξεκινάν ούτε μελέτη για σχολεία με πολύ σοβαρό πρόβλημα; Ξέρουμε ποιες είναι οι ανάγκες μας, τις διεκδικούμε!

Γιατί αποδείξαμε πως ξέρουμε τι μας γίνεται. Έχουμε γνώμη, κριτήριο.

Τους πείραξε που τους είπαμε ότι δεν μας αρέσει η φορολογία των γονιών μας να μην πάει στην Παιδεία, αλλά να πάει σε πολεμικό εξοπλισμό! Ρώτησαν που τα ξέρουμε αυτά.. Δηλαδή, τι θέλουν…να αρέσει στους μαθητές να συμμετέχει η χώρα μας σε πολεμικές επεμβάσεις που σκοτώνονται παιδιά;

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ…

ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΤΕ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ…ΕΙΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ!

ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ… ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.. ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ… ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ…

Απαιτούμε:

 •     Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.
 •     Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.
 •     Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά.
 •     Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
 •     Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.
 •     Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.
 •     Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων
 •     Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.
 •     Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές- εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες.

Προχωράμε αυτή την εβδομάδα σε ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ:

 •     Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα σχολεία. Συζητάμε και αποφασίζουμε συλλογικά τη συνέχεια του αγώνα μας.
 •     Πορείες και κινητοποιήσεις παντού. Βουλιάζουμε την Αθήνα την Πέμπτη ξανά! Ότι και να κάνουν, ότι και να σκαρφιστούν …ΘΕΛΟΥΝ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ… ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ!
 •     Κάνουμε και άλλες δράσεις που να βοηθούν να ακούγονται τα δίκαια αιτήματα μας.. Κλείνουμε δρόμους, κρεμάμε πανό, κάνουμε γκράφιτι, φτιάχνουμε βίντεο, αυτοκόλλητα, μιλάμε σε εκπομπές, φτιάχνουμε σελίδες, podcast…
 •     ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ακόμα περισσότερο. Με νέες Συντονιστικές Επιτροπές όπου μπορούμε σε χωριά, πόλεις γειτονιές, διπλανά σχολεία! ΟΣΟ ΠΙΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!
 •     Δε ξεχνάμε.. 7/10 ολοκληρώνεται η δίκη των ΝΑΖΙ. Κάθε τι πέρα από το αυτονόητο, δηλαδή να μπουν φυλακή οι ναζί δολοφόνοι του Παύλου, να καταδικαστεί η εγκληματική οργάνωση της ΧΑ, δε θα γίνει δεκτό από εμάς! Προετοιμαζόμαστε για μαθητικές δράσεις εκείνη τη μέρα!

Θέλουμε, τους γονείς και τους καθηγητές δίπλα μας. Μας χαροποιεί που βαδίζουμε μαζί με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδας, Ενώσεις Εκπαιδευτικών, εργαζόμενους, φοιτητές. Καταλαβαίνουμε πως ίσως κάποιοι γονείς ανησυχούν.

Θέλουμε και έχουμε δικαίωμα σε ένα ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΟΛΟΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ! Για αυτό και αγωνιζόμαστε! Είμαστε μαζί!

ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ! ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Σχόλια (19)

 
Γονιος
30 Σεπ 2020 19:56

Είναι πολυ στενάχωρο να λεμε οι ίδιοι οι γονείς οτι τα παιδιά μας είναι χαζα κι ανεγκέφαλα.
Εμπιστοσύνη και βοήθεια χρειάζονται από εμάς.
Εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε τί χάλι έχουν τα σχολεία μας; και τώρα προσθέσαμε και τη μάσκα ως "μέτρο προστασίας".
Τί έκανε το κράτος για να οργανώσει σωστά την εκπαίδευση με το υγειονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε;
Είχαν 6 μήνες για να βρουν χώρους κατάλληλους για να στεγαστούν τάξεις και να μην αριθμούνται 25-27 μαθητές σε μία αίθουσα, ή ακόμα και να κάνουν μάθημα πρωί-απόγευμα, όπως γινόταν παλαιότεα που δεν είχαμε κτήρια, να καταγράψουν τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ευπάθεις ομάδες και να
προσλάβουν προσωπικό, καθαρήστριες κλπ.
Κι όχι να ξοδέψουν 5.500.000 € σχεδόν για ακατάλληλες μάσκες για τα παιδιά που πήγαν στα σκουπίδια!!!
Και μην ξεχνάμε οι νέοι πάνε τον κόσμο μπροστά.
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΙΑ!

 
Γονιός
29 Σεπ 2020 07:09

Για ποια καταστολή και τρομοκρατία μιλούν; Ανεξέλεγκτοι Ορισμένοι κλείνουν σχολεία στο όνομα ενός αγώνα όχι για την ποιότητα της εκπαίδευσης αλλά για τα έξοδα της πανδημίας, τη δικη των ναζί , τις σχολικές εκδρομές, τια μάσκες . Σε ποιο ευρωπαϊκή χώρα συμβαίνει αυτό; Ποιος νομιμοποιείται να κλείνει χωρίς ψηφοφορία από το σύνολο όλων των μαθητών τα σχολεία; Η κοινωνία είναι απέναντι σε τέτοιες ενέργειες. Όλα λύνονται εντός της μονάδας κι όχι στις καφετέριες. Ποιος πληρώνει τους βανδαλισμούς που γίνονται στα σχολεία σε κατάληψη; Ποιοι μένουν 24 ώρες στην κατάληψη; Γιατί μαζεύεται μια παρέα με κάδους μπροστά στην πόρτα και απαγορεύει στα παιδιά μας μα μπουν μέσα στο σχολείο τους; Ποιος τους καθοδηγεί ;

 
Ανθή
29 Σεπ 2020 06:09

Το λάθος του υπουργείου παιδείας είναι ότι καθυστερεί αδικαιολόγητα να πάρει μέτρα για τον τερματισμό των καταλήψεων, ενώ θα πρέπει άμεσα να ανακοινώσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει φέτος η αναπλήρωση των χαμένων ωρών, δεδομένου ότι έχει ανασταλεί για άγνωστο χρονικό διάστημα η πραγματοποίηση εκδρομών και περιπάτων.

 
Ερωτήματα
29 Σεπ 2020 02:00

Το συντονιστικό των μαθητών καλεί σε γενικές συνελεύσεις τις μαθητικες κοινότητες. Από πότε οι μαθητικές κοινότητες χρειάζονται εξωτερική καθοδήγηση; Οι ίδιες οι μαθητικές κοινότητες γνωρίζουν καλυτερα τι χρειαζεται το κάθε σχολειο.

Το συντονιστικό των μαθητών προέκυψε από εκλογικη διαδικασίσ; Αν ήταν νόμιμο, θα μποροϋσε να εκπροσωπήσει τους μαθητές. Το συντονιστικό είναι συντονιστικό του εαυτού του. Επιτέλους μπορούμε να μάθουμε ποιοι το απαρτίζουν; Όπως μας ενημερώνει ποια σχολεία συμμετεχουν στις καταλήψεις, να μας ενημερώσει και για την ταυτότητα των προσώπων που συμμετέχουν σε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο θα πεισθούμε για την πρόθεση του συντονιστικού να εφαρμοσει στην πράξη την δημοκρατικότητα ( τρόπος εκλογής, αντιπροσώπευση ) και την διαφάνεια που επικαλειται ότην πρόσκλησή του.

Πότε το διαχρονικά άτολμο υπουργείο παιδείας θα ελέγξει αυτες τις συνπεριφορές;

 
Χαρά
29 Σεπ 2020 00:05

Μου λεν αν φύγω από τον κύκλο θα χαθώ
Στα όρια του μονάχα να γυροφερνω
Και πως ο κόσμος είναι ανημερο θεριό
Κι όταν δαγκώνει εγώ καλά είναι να σωπαίνω
Κι όταν φοβούνται πως μπορεί να τρελαθώ
Μου λεν να πάω κρυφά κάπου να κλάψω
Και να θυμάμαι πως αυτό το σκηνικό
Είμαι μικρός πολύ μικρός για να το αλλάξω
Μα εγώ με έναν άγριο περήφανο χορό
Σαν αετός πάνω από τις λύπες θα πετάξω
ΣΙΓΑ ΜΗ ΚΛΆΨΩ ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΩ

 
Κριστίννν ουου
28 Σεπ 2020 22:29

@Γιώργος
"Πληρώνω φόρους - όπως και όλοι οι γονείς". Ε καλά, μην παίρνετε όρκο και για ΟΛΟΥΣ τους γονείς αγαπητέ. Πληρώνουμε φόρους(όσοι πληρώνουνε), ΜΟΝΟ για τα μνημόνια και για το ΔΝΤ νομίζω.

 
Σέξπιρ
28 Σεπ 2020 22:10

@Μόνο απογοητευση
Ευτυχώς.... γιατί εάν τα έγραφαν "με δικά τους λόγια", δεν θα ξέραμε που να κρυφτούμε από ντροπή, για την κοινωνία που εμείς οι ενήλικοι τους παραδίδουμε.
Εδώ πολιτικοί αρχηγοί και υπουργοί βγάζουν λόγους και μανιφέστα, που τους έγραψαν τα κομματικά τους επιτελεία....

 
Εκπαιδευτικός και γονιός
28 Σεπ 2020 21:45

Η ρητορική παραπέμπει σε άλλου είδους αγώνες κι αγωνίες . Δε διεκδικείς εκτός σχολείου κι εντός καφετέριας. Βελτιώνεις και βελτιώνεσαι μέσα στη διαδικασία . Πάνω αποπλάνηση σέβεσαι το δικαίωμα των συμμαθητών σου να μπούμε στο σχολείο και δε στέκεσαι απέναντι. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά για να πάμε παραπέρα. Τα ίδια και τα ίδια τα συνθήματα σα να τα γράφουν κάποιοι . Βλέπω τόσα παιδιά που περιφέρονται στους δρόμους γιατί κάποιοι τους έκλεισαν την είσοδο. Έτσι αποφάσισαν κάποιοι με το έτσι θέλω στο όνομα τάχα του αγώνα για καλύτερη εκπαίδευση .

 
Εκπαιδευτικός
28 Σεπ 2020 18:07

Δηλαδή όλοι εσείς οι γονείς, θεωρείτε ότι τα παιδιά σας λαμβάνουν την μόρφωση που μπορεί να προσφέρει ένα κράτος στον 21ο αιώνα. Είστε γελασμένοι... Αν θέλετε απλά ανοιχτά σχολεία για τα παιδιά σας και όχι ποιοτικά, τότε ναι, να σταθείτε απέναντι στην μαθητική κοινότητα και να την συκοφαντήσετε όπως κάνουν όλα τα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες. Αν θέλετε ένα ποιοτικό και πάνω από όλα ασφαλές σχολείο μέσα στην πανδημία, στηρίξτε τον αγώνα των παιδιών σας. Αύριο-μεθαύριο θα βγουν "αριστούχοι" και θα περνάνε με 3000 μόρια σε σχολές όπως των Μαθηματικών. Τα παιδιά πολύ καλά γνωρίζουν τις ανάγκες τους. Πριν και αυτά φθαρούν από την ανάγκη για επιβίωση, αφήστε τα να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.

 
Κική
28 Σεπ 2020 17:49

Πολύ ωραία τα λένε οι μαθητές.Λενε ότι θα έπρεπε να έχετε πράξει όλοι εσείς οι ενήλικες.Επρεπε να έχουμε βγει όλοι στους δρόμους για τα παιδιά μας χρόνια τώρα αλλά καθόμαστε στον καναπέ και βρίζουμε τα παιδιά που διεκδικούν.

 
Γονιός
28 Σεπ 2020 17:32

Έχετε δίκιο. Είμαστε μαζί σας!

 
Δημόσια Εκπαίδευση
28 Σεπ 2020 16:01

Όταν εδώ και 40 χρόνια τα αιτήματα των μαθητικών καταλήψεων είναι ίδια (πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, βελτίωση υποδομών) δεν μπορούμε να μιλάμε για πρόοδο.

Ευθύνη της πολιτείας να βελτιώσει τη Δημόσια Εκπαίδευση και να μην καταδικάζει τη νέα γενιά.

 
Παυσανίας
28 Σεπ 2020 15:53

Βουλιάζουμε την Αθήνα την Πέμπτη; Τι είναι αυτά τα πράγματα που λέγονται;

 
Γιώργος
28 Σεπ 2020 15:49

Πληρώνω φόρους - όπως και όλοι οι γονείς - για να έχω καθηγητές και σχολείο για τα παιδιά μου. Ποιοι είναι αυτοί που αποφάσισαν ότι δεν μπορώ να τα στείλω στο σχολείο; Αποτυχία από πάνω ως κάτω. Από την αστυνομία που δεν πάει να τους βγάλει και να μαζεψει και τους κηδεμόνες, ως το υπουργείο που σφυράει κλέφτικα και περιμένει πότε θα κουραστούν να πάνε σπίτι.

 
πρόσβαση στην εκπαίδευση
28 Σεπ 2020 15:47

Γίνονται γενικές συνελεύσεις; Δε νομίζω. Μια παρέα αποφασίζει και τα παιδιά μας πηγαινοέρχονται και βλέπουν και πάλι σχολείο κλειστό. Ποιος αποφασίζει για τη μόρφωση των παιδιών μας ; Η παρεούλα;

 
Μητέρα
28 Σεπ 2020 15:37

Φαντάζομαι θα αναπληρώσουν και τις ώρες των καθηγητών που λείπουν. Τα παιδιά μου κάνουν από την αρχή 5ωρα, γιατί;

 
Μόνο απογοητευση
28 Σεπ 2020 14:14

Το μανιφέστο των Συντονιστικών..απογοήτευση και πίκρα, για όποιον ξέρει να διαβάζει πίσω από τις γραμμές και για όποιον τρεφει την παραμικρή ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σε αυτό τον τόπο... κομμένο και ραμμένο έτσι ώστε να εκφράζει ..Ταχα απλοϊκά και ανεπιτήδευτα την εφηβική αγανάκτηση με όρους όμως καθαρά κομματικών κλισέ, αν κάνει κανείς μια προσεκτική ανάλυση μπορεί να βρει και σε ποια κομματικά γραφεία έχει συνταχθεί και από την άλλη να ...να διεγείρει με πολύ καλά μελετημένα συνθήματα την εφηβική ψυχολογία μη τυχόν και ατονίσει ο παρορμητισμός και η επαναστατική τους ορμή... κρίμα αυτή είναι η εικόνα της κοινωνίας του αύριο οι θλιβερές μειοψηφίες συνειδητά να επενδύουν στην παθητικότητα μιας κοινωνίας και την έλλειψη βούλησης της πολιτείας ένα αύριο που σχεδιάζεται με ορίζοντα τις εικόνες των δελτίων ειδήσεων και όρους επικοινωνιακού παιχνιδιού

 
Χρήστος
28 Σεπ 2020 13:17

Το σχολείο δεν είμαι τσιφλίκι των κομμάτων και κανενός .Ανοίξτε τα σχολεία κι αφήστε τα παιδιά μας ήσυχα.

 
Γονιός
28 Σεπ 2020 12:48

Η φορολογία των γονιών; Τα σποτ για την πανδημία; Μονόδρομος ν αγωνιστείς; Η δίκη των ναζί ; Και κλείσαν τα σχολεία οι μαθητές; Είμαστε σοβαροί; Τα παιδιά μας θέλουν ανοιχτά σχολεία. Οποίος δεν θέλει να μπει μέσα δικαίωμα του. Οποίος θέλει δικαίωμα του! Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να του στερεί το δικαίωνα στην πρόσβαση στο σχολείο με άσχετες δικαιολογίες. Ανοιχτά σχολεία τώρα!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ