Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Κ. Γαβρόγλου: Το ΙΕΠ φαίνεται να λειτουργεί ως εκτελεστής μιας αναχρονιστικής εκπαιδευτικής πολιτικής που του υπαγορεύει το υπουργείο Παιδείας

"Να δημοσιοποιηθεί η έκθεση αξιολόγησης με βάση την οποία καταργήθηκαν τα προγράμματα ιστορίας"
Δημοσίευση: 28/09/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σφοδρή επίθεση κατά του ΙΕΠ για τα Προγράμματα Σπουδών της Ιστορίας, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

 “Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής μετά την εισήγηση του οποίου η Υπουργός προχώρησε στην κατάργηση των δημοσιευμένων προγραμμάτων σπουδών, ας προσπαθήσει να μην χάσει και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας που του έχουν απομείνει μιας και φαίνεται να λειτουργεί ως εκτελεστής μιας αναχρονιστικής εκπαιδευτικής πολιτικής που του υπαγορεύει το υπουργείο Παιδείας” δήλωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Παράλληλα ο Κ. Γαβρόγλου ζητά  να δημοσιοποιηθεί η έκθεση αξιολόγησης με βάση την οποία καταργήθηκαν τα προγράμματα ιστορίας, και τονίζει τα εξής:

Α. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έδειξε για μία ακόμη φορά την πλήρη απαξίωση στις σύγχρονες προσεγγίσεις για τα ανθρωπιστικά μαθήματα. Καταργεί χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία και αξιολόγηση το πρόγραμμα σπουδών στο μάθημα της ιστορίας από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο το οποίο είχε διαμορφώσει μία επιτροπή με εξαιρετικούς επιστήμονες και το οποίο, μετά από διάλογο ανάμεσα στα μέλη της επιστημονικής κονότητας, δημοσιεύθηκε το 2019 σε ΦΕΚ.

Β. Είναι λυπηρό ότι η υπουργός δεν φαίνεται να κατανοεί ότι υπάρχουν σύγχρονοι τρόποι πραγμάτευσης της ιστορίας που έχουν την συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ιστορικών στη χώρα μας και διεθνώς και μεθοδολογίες που υιοθετούνται από πάρα πολλά άλλα εκπαιδευτικά συστήματα.

Γ. Είναι προφανώς έξω από το αξιακό σύστημα της Υπουργού να κατανοήσει ότι στην εκπαίδευση τα πάντα δεν κρίνονται μονάχα ιδεολογικά.

Σχόλια (7)

 
Δεν ξέρει....
30 Σεπ 2020 11:55

Ε ναι.... δεν ξέρει για την παιδεία και το ΙΕΠ ο καθηγητής Γαβρόγλου που είναι 40 χρόνια ακαδημα'ι'κός.... και ξέρει η νομικός Κεραμέως που είναι 40 όλα κι όλα....

"είναι ο μόνος που μιλάει από τους δεκάδες άλλους πρώην συναδέλφους του". Και η κ. Διαμαντοπούλου μίλησε πρόσφατα (στο περιοδικό Marie Claire) για θέματα παιδείας.

 
HΡΑ*
30 Σεπ 2020 07:29

@ Με ποιά ιδιότητα μιλάει ο κ Γαβρόγλου ;

Θα ήμουν ο τελευταίος που θα υποστήριζα τα "έργα και τις ημέρες " του κ. Γαβρόγλου με την ιδιότητα του Υπουργού Παιδείας στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛΛ. Μ' αυτήν ακριβώς την ιδιότητα και με την προσθήκη του πρώην ή του τέως όχι απλώς έχει δικαίωμα αλλά υποχρεούται να ομιλεί και τούτο ανεξάρτητα αν είναι βουλευτής ή όχι. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει....

 
Με ποιά ιδιότητα μιλάει ο κΓαβρόγλου;
29 Σεπ 2020 20:55

Είναι ένας συνταξιούχος,όπως εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι,και αντί να ασχοληθεί με την σύνταξη του στα 73 εξακολουθεί να νομίζει ότι πιθανόν είναι ακόμη Υπουργός.Δεν είναι ούτε καν Βουλευτής.
Είναι πρώην Υπουργός Παιδείας,όπως δεκάδες άλλοι,και είναι ο μόνος που μιλάει από τους δεκάδες άλλους πρώην συναδέλφους του.
Έλεος πια.Ας σταματήσει αυτή η υπερπροβολή του κ.Γαβρόγλου.Υπάρχουν από τον ΣΥΡΙΖΑ δεκάδες νεώτεροι.Δωστε σε αυτούς βήμα να πουν την άποψη τους.Δώστε βήμα σε νεώτερους και σε ηλικία και στην πολιτική.

 
ΝΑΤΟΣ ΠΑΛΙ
29 Σεπ 2020 19:55

Κε τέως χάσατε το δικαίωμα της κριτικής με όσα ανήκουστα κάνατε επι των ημερών σας !

 
Μαρία
28 Σεπ 2020 21:39

Στη Σορβόννη που σπούδασε η κα Υπουργός να αναφέρει ότι κατήργησε την κοινωνιολογία. Κ την εθνικοποίηση της Ιστοριας.

Κ με αυτήν μείωσε τις προοπτικές των Ελλήνων αποφοίτων των δημοσίων σχολείων για εισαγωγή στα γαλλικά πανεπιστήμια.

Αθέμιτος ανταγωνισμός με τα ιδιωτικά

 
Εκπαιδευτικός
28 Σεπ 2020 12:45

Το μόνο που νοιάζει την κ.Κεραμεως είναι η επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ . Σε όλα τα εγχειρίδια Ιστορίας παγκοσμίως γίνεται αναφορά σε κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές σχέσεις Οι κοινωνικές επιστήμες τούς προκαλουν αλλεργία αν και ο πρωθυπουργός και η υπουργός σπούδασαν αντίστοιχες ειδικότητες στις ΗΠΑ . Αλλά και ο πρόεδρος του ΙΕΠ έχει την ευθύνη. Το παρελθόν το μελετάμε γιατί ο στόχος είναι το παρόν και κυρίως το μέλλον. Όχι μόνο για χρονολογιες και ονόματα.
Ελπίζω να αλλάξει η πολιτική αντιπαράθεση με τις κοινωνικές επιστήμες από το υπουργείο Παιδείας.

 
Κανείς δεν είναι ριγμένος
28 Σεπ 2020 10:37

Πόσες εκθέσεις αξιολόγησης και αποτίμησης δημοσίευσες εσύ κ. Γαβρόγλου;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.