Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Καθηγητές διαμαρτυρήθηκαν στην εισαγγελία για την παρουσία της αστυνομίας στις καταλήψεις

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά ζήτησε να μην κληθεί κανείς διευθυντής σχολείου για κατάθεση σε Αστυνομικό Τμήμα, αίτημα που δεν έγινε δεκτό
Δημοσίευση: 29/09/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Παράσταση διαμαρτυρίας   στην Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πειραιά, πραγματοποίησαν σήμερα καθηγητές, με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για την εισαγγελική  εντολή , να ζητήσουν τα Αστυνομικά Τμήματα   στοιχεία για τις μαθητικές κινητοποιήσεις (σχολεία, ονόματα Διευθυντών κλπ).

Η   Προϊσταμένη της εισαγγελίας, στην συνάντηση με την αντιπροσωπεία, επιβεβαίωσε την ύπαρξη της εισαγγελικής εντολής, η οποία προέρχεται από την Εισαγγελία του Άρειου Πάγου, κατ' εφαρμογή   νομοθετικών διατάξεων .

Υπεραμύνθηκε της διαδικασίας, η οποία είναι σε εξέλιξη, αν και δήλωσε ότι αποτελεί προκαταρτική έρευνα.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά κατέθεσε τα αιτήματα των εκπαιδευτικών,» αναλύοντας με στοιχεία  την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεια με ευθύνη της κυβέρνησης (παραδόθηκε και σχετικό υπόμνημα), στηρίζοντας ταυτόχρονα τα δίκαια αιτήματα των μαθητών».

Ζήτησε επίσης να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία που στοχεύει στη δίωξη, την καταστολή, την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων.  

Στα πλαίσια αυτά, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά ζήτησε να μην κληθεί κανείς διευθυντής σχολείου για κατάθεση σε Αστυνομικό Τμήμα, αίτημα που δεν έγινε δεκτό, με το επιχείρημα ότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και δεν μπορεί να σταματήσει.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά επισημαίνει με ανακοινωθέν πως "για μια ακόμα φορά ότι ο ρόλος των εκπαιδευτικών δεν είναι να λειτουργούν σαν παιδονόμοι,  να καταδίδουν τους μαθητές τους, που αγωνίζονται. Ματαιοπονεί η κυβέρνηση.
Σε περίπτωση κλήσης εκπαιδευτικού στο Αστυνομικό Τμήμα για κατάθεση:
•    ενημερώνουμε άμεσα την ΕΛΜΕ
•    τονίζουμε ότι οι κινητοποιήσεις αποτελούν συλλογική απόφαση των μαθητών".

 

Ετικέτες: 
ΕΛΜΕ Πειραιά

Σχόλια (17)

 
Γονείς
29 Σεπ 2020 11:08

Το παιδί μου για δεύτερη βδομάδα βρίσκει την πόρτα του σχολείου κλειστή και την απέναντι καφετέρια γεμάτη παιδιά. Αν κάποιο παιδί στο δρόμο της επιστροφής πάθει κάτι ποιος φταίει που δεν είναι ανοιχτό το σχολείο ; Γιατί σίγουρα θα απευθυνθώ νομικά. Αν τραυματιστεί μαθητής μέσα στην κατάληψη ποιος ευθύνεται; Πόσες ώρες το 24ωρο καταλαμβάνουν το σχολείο ορισμένοι; Ποιος πληρώνει τους βανδαλισμούς αν συμβούν;

 
Makis
29 Σεπ 2020 11:13

Εχει χαθεί η μπάλα... ειναι παρανομο να καταλαμβάνεις δημόσιο αγαθό - το σχολείο μου - και να μου στερείς το δικαίωμα να παρακολουθήσω. Γι'αυτό τι λένε οι κκ. καθηγητές; Οι Δ/ντες των σχολείων έχουν ευθύνη για τη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του σχολείου. Οχι να λένε "σόρυ, τα παιδιά έκαναν κατάληψη" και να πληρωνονται όλοι χωρίς να εργάζονται. Σε καμια χωρα του κόσμου δεν υπάρχει αυτή η παράνοια.

 
Ερώτημα
29 Σεπ 2020 16:30

Και εκείνοι οι μαθητές που θέλουν να κάνουν μάθημα και εμποδίζονται εξ αιτίας της κατάληψης, δεν έχουν δικαιώματα στην ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση;

 
Απάντηση
29 Σεπ 2020 16:42

@Ερώτημα

Οι μαθητές κάνουν κατάληψη γιατί αν κάποιο παιδί φοβάται να πάει στο σχολείο λόγω κορονοϊου, η Κεραμέως με απόφασή της θα το αφήσει στην ίδια τάξη από απουσίες.

Η ελεύθερη πρόσβαση στο σχολείο για κάποιους ατρόμητους προς τον κορονοϊο, συνεπάγεται ότι όσοι φοβούνται μην κολλήσουν θα μείνουν στην ίδια τάξη.

 
ΓΟΝΙΟΣ
29 Σεπ 2020 17:06

ΠΟΥ ΕΙΔΕ Η ΕΛΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ;ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 5-6 ΑΤΟΜΩΝ ΜΗ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ;ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ.ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΕΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ;ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.

 
Απαντηση
29 Σεπ 2020 17:33

Και το παιδί που δε φοβάται και θέλει να πάει σχολείο, είναι πολίτης 2ης κατηγοριας; Πως διασφαλίζει το δικαίωμα του στην εκπαίδευση; Ερώτημα 2ο : Γιατί αυτά τα παιδιά που φοβούνται μη κολλήσουν και κάνουν κατάληψη είναι τώρα μαζεμένα στο προαύλιο χωρίς μάσκες, από το μεσημέρι ως τα μεσάνυχτα; Όταν έχουν μάθημα φοβούνται να πάνε σχολειο και όταν δεν έχουν δε φοβούνται; (διευκρινίζω ότι μένω απέναντι από σχολείο υπό κατάληψη)

 
Αχ Ευρώπη εσύ μας μάρανες
29 Σεπ 2020 20:08

@Makis
Οι καθηγητές είναι υπεύθυνοι για τις καταλήψεις ή το υπουργείο και το κράτος? Τί προτείνετε δηλαδή να κάνουν οι διευθυντές? Έφοδο στα σχολεία και "ξύλο" με τους 16αριδες?
Σε πολλές χώρες γίνονται καταλήψεις. Σιγά μην είναι Ελληνική πατέντα. Το είδαν και το μιμήθηκαν, όπως τόσα άλλα.
Τέλος, ναι πράγματι "είναι παρανομο να καταλαμβάνεις δημόσιο αγαθό". Και? Όλα όσα γίνονται και κάνουμε εμείς οι ενήλικες σε αυτή τη χώρα, είναι νόμιμα?

 
Τα πράγματα είναι απλά
29 Σεπ 2020 21:28

Οι «καταλήψεις» είναι παράνομες. Όμως μεγάλο μέρος της κοινωνικής προόδου έχει έρθει από επαναστάσεις, και οι επαναστάσεις είναι πάντα παράνομες. Οι επαναστάσεις «καταλήψεις», ακόμα κι όταν είναι αναίμακτες, έχουν πάντα άσχημα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Εντούτοις βοηθούν την κοινωνία να προοδεύσει. Οι επαναστάσεις δεν μπορούν να είναι νόμιμες, ούτε έχει νόημα ο όρος. Οι επαναστάσεις «καταλήψεις» απλά συμβαίνουν, και είναι δύσκολο να μπουν σε ηθικό καλούπι.

 
@Τα πράγματα...
29 Σεπ 2020 22:06

Δηλαδή οι καταλήψεις είναι επανάσταση ; Πόση μπουρδολογία θα ακούσουμε Θεέ μου!

 
Συνθήκες στα σχολεία
29 Σεπ 2020 22:40

Οι καταλήψεις είναι μια σπασμωδική αντίδραση στα χρόνια και σοβαρά προβλήματα στην Δημόσια Εκπαίδευση. Δεν μπορεί να φτάσαμε στο 2021 και να συζητάμε ακόμη για χιλιάδες αναπληρωτές, πάνω από 2.000, χωρίς τους οποίος δεν λειτουργούν τα σχολεία!

Το υπουργείο και οι διάφοροι παράγοντες ας σταματήσουν να οξύνουν τα πνεύματα και ας δρομολογήσουν λύσεις για την καλύτερη οργάνωση των σχολείων, ξεκινώντας ήδη από τη φετινή χρονιά. Με ένα συγκροτημένο πλάνο πενταετίας μπορούν να γίνουν σημαντικές αλλαγές προς τη σωστή κατεύθυνση, αρκεί φυσικά να υπάρχει διακομματική συνεννόηση για τα σημαντικά προβλήματα - όπως έγιναν δεκτές οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, έτσι και για τα υπόλοιπα ζητήματα.

 
Ert
30 Σεπ 2020 02:00

@Αν τραυματιστεί μαθητής μέσα στην κατάληψη ποιος ευθύνεται; ----#Ο ΓΟΝΕΑΣ λόγω παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου#.

 
ΧΑ ΧΑ!
30 Σεπ 2020 07:10

Οι επαναστάσεις- καταλήψεις γιατί δε γίνονται μετά τα μαθήματα;Αλλά βέβαια τότε πώς θα χαθούν μαθήματα που είναι και το ζητούμενο και το επιθυμητό;Τρίβουν τα χέρια τους οι καφετέριες,τέτοια κατανάλωση είχαν να δουν καιρό!

 
Legend
30 Σεπ 2020 07:39

Με τις καταλήψεις απλώς χάνεις το όποιο δίκιο σου. Καμία πλειοψηφία δεν μπορεί να νομιμοποιήσει παράνομη ενέργεια. Η «επανάσταση» αυτή ξεκίνησε για τη μάσκα, δεν αντέχουν οι μαθητές τη μάσκα, μετά βρέθηκαν οι μέντορες και τα δασκάλεψαν να προσθέσουν κι άλλα αιτήματα. Ντροπή και αίσχος!!! Ο κλάδος δεν εκπροσωπείται από το συνδικαλιστικό του όργανο. Προς επιβεβαίωση δείτε τα ποσοστά συμμετοχής σε στάσεις εργασίας και απεργίες! Είναι μια μειοψηφία. Οι εκπαιδευτικοί θέλουμε ανοιχτά σχολεία. Επαφή με τους μαθητές μας. Μάθημα. Μη μας τσουβαλιάζετε! Είναι πολλά τα προβλήματα στα σχολεία και όλη η κοινωνία πρέπει να ενσκήψει με αγάπη για να βρεθούν λύσεις.

 
@Ert
30 Σεπ 2020 10:31

Εάν γνωρίζετε καμία καταδικαστική απόφαση για τέτοιο περιστατικό, παρακαλώ να μας διαφωτίσετε....

 
Ερτ
30 Σεπ 2020 14:22

Θέλετε καταδικαστική απόφαση για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου; Σοβαρά τώρα;

 
@Ερτ
30 Σεπ 2020 18:49

Ναι. Σοβαρά τώρα. Για "τραυματισμό μαθητή μέσα σε κατάληψη", όπως (εσείς) γράψατε. Ξέρετε καμία?

 
Ert
30 Σεπ 2020 19:40

Αν δεν υποβληθεί μήνυση ή δεν υπάρξει σοβαρός τραυματισμός, δεν διώκεται κάποιος. Γενικά, τα αδικήματα των ανηλίκων βαρύνουν τους κηδεμόνες...εκτός αν είναι εντός σχολικού ωραρίου, που βαρύνουν τους εκπαιδευτικούς.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ