Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Στάση εργασίας κήρυξε η ΟΛΜΕ για να συμμετάσχουν οι μαθητές στις διαδηλώσεις των μαθητών

Δημοσίευση: 29/09/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τρίωρη  στάση εργασίας (11-2) κήρυξε η ΟΛΜΕ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι καθηγητές για να λάβουν μέρος στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Ο αγώνας των μαθητών για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Μόρφωση και στην Υγεία είναι δίκαιος! Είναι πρώτα από όλα και δικός μας αγώνας! Εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές, όλοι μαζί διεκδικούμε υγειονομικές και παιδαγωγικές προϋποθέσεις για πραγματικό μάθημα με μέτρα ασφαλείας, με άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, με περισσότερες αίθουσες ώστε να μην ξεπερνάνε τα τμήματα τους 15 μαθητές.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας έχει καταφέρει μέσα σε λίγες ημέρες τον σχεδόν διπλασιασμό των σχολείων που εμφανίζονται κρούσματα. Αντί να πάρει μέτρα για να λύσει τα οξυμένα προβλήματα απαντά με συκοφάντηση και καταστολή. Αντί να προσλάβει εκπαιδευτικούς στέλνει την Αστυνομία, αντί να προσλάβει καθαρίστριες στέλνει εισαγγελείς και προχωρά σε διώξεις.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις ΕΛΜΕ να βρεθούν κοντά στους μαθητές, να μπουν μπροστά απέναντι σε φαινόμενα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

•    Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
•    Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
•    Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
•    Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
•    Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Συμμετέχουμε μαζικά μαζί με τους μαθητές μας τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 1/10!

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11:00 με 14:00!

Ετικέτες: 
ΟΛΜΕ

Σχόλια (7)

 
ΓΟΝΙΟΣ
29 Σεπ 2020 19:47

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΟΛΜΕ .ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΠΩΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ 8-10 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΕΡΕΙ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ;ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΟΠΤΕΣΤΕ.ΓΙΑΤΙ Η ΠΛΕΙΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΦΕΛΦΩΝ ΣΑΣ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΒΓΑΖΕΤΕ.ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ -ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ-ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ -ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ-ΤΟΣΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ;ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ; ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ;ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ;ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΣΕΙΣ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ; ΧΑΘΗΚΕ Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΗΦΕΤΙΝΗ.

 
Πανος
29 Σεπ 2020 20:42

Αλήθεια κλείνετε τα σχολεία να βρεθούν τα παιδιά στους δρόμους και στις καφετέριες; Είμαστε σοβαροί; Ευτυχώς δε σας ακολουθεί η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών!!!

 
Απογοήτευση σκέτη
29 Σεπ 2020 20:44

«Ήταν στραβό το κλήμα το Τερμάτισε η ΟΛΜΕ» Δεν έχω λόγια . Πάντα μας εκπλήσσετε δυσάρεστα.

 
Chris
29 Σεπ 2020 23:34

Ο αγώνας των μαθητών για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Μόρφωση και στην Υγεία είναι δίκαιος! Είναι πρώτα από όλα και δικός μας αγώνας!

-- Ε καλά.. απο αγωνες αλλο τιποτα....Κανετε και τιποτα αλλό?

Εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές, όλοι μαζί διεκδικούμε υγειονομικές και παιδαγωγικές προϋποθέσεις για πραγματικό μάθημα με μέτρα ασφαλείας, με άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, με περισσότερες αίθουσες ώστε να μην ξεπερνάνε τα τμήματα τους 15 μαθητές.

-- Και εμεις σαν γονεις διεκδικουμε εκπαιδευτικούς που να αξιολογούνται.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας έχει καταφέρει μέσα σε λίγες ημέρες τον σχεδόν διπλασιασμό των σχολείων που εμφανίζονται κρούσματα. Αντί να πάρει μέτρα για να λύσει τα οξυμένα προβλήματα απαντά με συκοφάντηση και καταστολή.

-- Ειδαμε και τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τι εκανε.

Αντί να προσλάβει εκπαιδευτικούς στέλνει την Αστυνομία, αντί να προσλάβει καθαρίστριες στέλνει εισαγγελείς και προχωρά σε διώξεις.

-- Και λίγα κανει...

Καλούμε τους συναδέλφους και τις ΕΛΜΕ να βρεθούν κοντά στους μαθητές, να μπουν μπροστά απέναντι σε φαινόμενα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών.

Ντροπή.

 
Για κλάματα
30 Σεπ 2020 06:47

11 με 2 τα παιδιά πρέπει να είναι στις τάξεις τους και να κάνουν μάθημα,να συμπληρώσουν την ύλη που χάθηκε πέρυσι,ή μήπως το ξεχάσατε και αυτό κύριοι της ΟΛΜΕ;Γιάτι να μη βγουν στους δρόμους μετά τις 2 να σας συμπαρασταθούν στον αγώνα σας;Τέλεια διαφήμιση πάντως το όλο σκηνικό για τα ιδιωτικά!ΜΠΡΑΒΟ και πάλι ΜΠΡΑΒΟ σας!

 
ΜΗΤΕΡΑ
30 Σεπ 2020 10:05

Απορώ με όλους όσους σχολιάζουν αρνητικά τις κινητοποιήσεις. Θεωρούν ότι τα σχολεία άνοιξαν με ασφάλεια; 27-30 παιδιά μέσα σε μικρές αίθουσες, χωρίς αποστάσεις, χωρίς επαρκή καθαριότητα, χωρίς κατάλληλες μάσκες! Θέλω ανοιχτά σχολεία για τα παιδιά μου αλλά κυρίως θέλω να παραμένουν εκεί με ασφάλεια. Αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε να κλείσουν. Δεν με απασχολεί η διαμάχη κυβέρνησης αντιπολίτευσης αυτό που είναι σημαντικό για την οικογένεια είναι να παραμείνουμε ΥΓΙΕΙΣ. Ας μας ενημερώσουν επίσημα για τα κρούσματα μεταξύ των μαθητών και ας παρέχει δωρεάν η πολιτεία τεστ για τον ιό σε κάθε παιδί με ύποπτα συμπτώματα και όχι να παροτρύνουν τους γονείς να τα κρατήσουν στο σπίτι ή να πληρώσουν οι ίδιοι το τεστ. Θεωρώ ότι σύντομα στην επαρχία όπου ζω τις κινητοποιήσεις θα τις αναλάβουν οι γονείς και μάλιστα γονείς που τονίζω ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ αλλά ασφαλή. Το Υπουργείο ας αφουγκραστεί την κοινωνία δεν προφέρονται όλα τα θέματα για μικροπολιτικές κινήσεις.

 
Μητέρα
30 Σεπ 2020 14:45

Απορώ... Αισθάνεστε ασφαλείς να στέλνετε με μια μάσκα τα παιδιά σχολείο; αλήθεια αν στο τμήμα σας εμφανισθεί κρούσμα, πόσα πρέπει να βάλετε από την τσέπη σας; και πόσες φορές τον χρόνο; απορώ που το αίτημα για 15 μαθητές ανά Τάξη σας φαίνεται παράλογο. Απορώ που δεν θεωρούμε ότι αξίζουν τα παιδιά μας καλύτερες συνθήκες. Απορώ με τη μανία κάποιων να πυροβολούν όσους ζητούν τα αυτονόητα. Απορώ....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ