Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Ν. Κεραμέως: Από αύριο υποχρεωτική σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τα σχολεία υπό κατάληψη-Απουσίες στους απόντες μαθητές

Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών χολικών εορτών, τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων
Δημοσίευση: 30/09/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εντολή να ξεκινήσει από αύριο κιόλας  υποχρεωτική  σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση  για όλους τους μαθητές που τα σχολεία τους τελούν υπό κατάληψη , έδωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

“Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους” δήλωσε η υπουργός Παιδείας .

Πατήστε εδώ για να δείτε τι ορίζει η εγκύκλιος για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση .

Απουσίες στους απόντες μαθητές

Σε ερώτηση του esos εάν θα καταγράφονται απουσίες στους απόντες μαθητές από τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας μας απάντησε:

“Ο εκπαιδευτικός θα ελέγχει την παρουσία των μαθητών της τάξης του και θα  καταγράφει τους παρόντες και απόντες, που σημαίνει ότι θα καταγράφονται απουσίες στους απόντες" .

Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών

Σχετικά   με τα μαθήματα που χάνονται λόγω καταλήψεων η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε: “Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων”..

Η υπουργός τόνισε ότι είναι “Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία” και το ξεκαθάρισε: “Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση”.

Σύσκεψη με τον  πρωθυπουργό

Οι παραπάνω αποφάσεις ανακοινώθηκαν μετά από σύσκεψη του πρωθυπουργού με την υπουργό  Ν. Κεραμέως και την υφυπουργό Σ. Ζαχαράκη.

Τι προβλέπεται για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Η σχετική νομοθεσία για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση προβλέπει τα εξής:

Παρέχεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης και υπό τους ειδικότερους όρους, τις προϋποθέσεις και την έκταση που αποφασίζονται κατά περίπτωση από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με χρήση μέσων τεχνολογίας σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δεν δύνανται να παρακολουθήσουν διά ζώσης την εκ- παιδευτική διαδικασία είτε λόγω καθολικής ή μερικής αναστολής ή απαγόρευσης ή εκ περιτροπής λειτουργίας εκπαιδευτικής δομής είτε για άλλο λόγο που ανάγεται σε έκτακτο ή απρόβλεπτο γεγονός.

Σχόλια (75)

 
Εξοπλισμός
30 Σεπ 2020 12:39

Και με τι εξοπλισμό θα γίνει η σύγχρονη;
Θα μοιράσεις υπολογιστές σε όλα τα παιδιά που κάνουν κατάληψη, και στους εκπαιδευτικούς τους;;

 
Μαζέψτε την
30 Σεπ 2020 12:43

"αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία"
Ουδείς θέλει κλειστά σχολεία. Αλλά είναι δηλαδή θέμα διαλόγου τα 27 παιδιά με 0 καθαρίστριες; Δηλαδή αν το συζητήσετε θα μειωθεί η συγκέντρωση του ιού στις τάξεις; Έχει πάθει vertigo από την πολύμηνη έκθεση στον τηλεοπτικό φακό και πλέον δεν ξέρει τι λέει!!!!

 
Χουρδάκης Μιχαήλ
30 Σεπ 2020 12:57

Σωστά. Υποθέτω όμως ότι μετά από αυτό θα τερματιστούν οι καταλήψεις (οι οποίες γίνονται μόνο για να χαθεί μάθημα). Αν τώρα ένα σχολείο επιμείνει, θέλω να δω αν το Υπουργείο μπορεί (και θέλει) να επιβάλλει την απομακρυσμένη εκπαίδευση και να την ελέγξει κιόλας με τα απαραίτητα τεχνικά και νομικά χαρακτηριστικά.

 
......
30 Σεπ 2020 12:58

Υποχρεωτική τι σημαίνει; Όποιος μαθητής δεν μπεί θα πάρει απουσία;

 
Παντελής
30 Σεπ 2020 13:09

Είναι που θα μας έκανες και επιμόρφωση την πρώτη βδομάδα του Σεπτεμβρίου για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση...

 
ΔΕΣΠΟΙΝΑ
30 Σεπ 2020 13:24

Υπάρχει μαθητής χωρίς κινητό; Στο Γυμνάσιο Λύκειο οι μαθητές έχουν καλύτερα κινητά από τους γονείς Αρα τηλεκπαίδευση μπορεί να γίνει
σε καμιά περίπτωση όμως αυτή δεν είναι το ζητούμενο σε μόνιμη βάση

 
Μπραβο καιρός ήταν!!!
30 Σεπ 2020 13:28

Οι προσχηματικές καταληψεις θα σταματήσουν επιτέλους, Όπως ελπίζουμε να σταματήσει και το παραμύθι ότι δεν υπάρχουν τα μέσα ούτε από τους μαθητές ούτε και από τους καθηγητές οσοι ισχυρίζονται οτι δεν εχουν τα μέσα για την συγχρονη εξ αποστάσεων εκπαίδευση,την ιδια στιγμη , ανεβάζουν selfies μεσα απο τα κατειλημμένα σχολεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!!!Εκει εχουν τα μεσα να μπαίνουνε και δεν εχουν να μπαίνουνε στις εκπαιδευτικες πλατφόρμες; Δεν ειμαστε ανόητοι. Με την απόφαση αυτή, δίνεται τελος στις σκοπιμότητες των υποκινητών που εργαλείοποιούν τους μαθητες - καταληψίες!

θα ήθελα να προτείνω ,τις ζημιές που υπέστησαν τα σχολεία κατα τον χρόνο κατάληψης να τις πληρώσουν οι γονεις των καταληψιών και οχι οι φορολογούμενοι.

 
Ντροπή
30 Σεπ 2020 13:43

Γιατί στους φοιτητές τηρούνται όλα τα μέτρα για τον covid-19 ενώ στα σχολεία όχι? Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ.

 
Καλά...
30 Σεπ 2020 13:47

Αφού είναι θεμιτή κάθε άποψη αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά , ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ τι περιμένετε;;;;;;

 
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ!!!!
30 Σεπ 2020 13:49

ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΛΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΟΙ ΗΜΈΡΕΣ ΚΑΤΆΛΗΨΗΣ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΣΧ. ΕΟΡΤΈΣ ΣΑΒΒΑΤΑ Κ.Λ.Π;;;;; ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΧΑΣΕ!!! ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ!!!!!!

 
Τηλεφωνοκινητοεκπαίδευση
30 Σεπ 2020 13:56

Τα παιδιά μας θα μορφωθούν επιτέλους.... νύχτα βαθιά....

 
Kotsia
30 Σεπ 2020 14:03

Και γιατι κα υπουργε δεν ανοιγετε εσεις τα σχολεια; Ο νομος ειναι σαφης, αλλα φοβαστε μην φατε κραξιμο.
Συνεπως το ριχνετε στην εξ αποστασεως..κουταμαρα...γιατι εκπαιδευση δεν ειναι

 
χαζομάρες...
30 Σεπ 2020 14:03

αθήνα-καλαμάτα μέσω βέροιας ! άσε που , αν ήμουν μαθητής, θα την τρόλαρα συνδεόμενος από την κατάληψη και όλα καλά ! τότε όλοι (ειδικά γυμνάσια-λύκεια που κοινωνικοποιούνται εκτός σχολείου και βαριούνται) να κάνουν μόνο σύγχρονη να μην έχουν συγχρωτισμό. ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΣΙΟ και άσε τις βλακείες : αστυνομία στον χώρο, λήξη κατάληψης (πρόβλεψη να μην κινείται ποινικά κανείς παρά μόνο για βανδαλισμό ή αντίσταση κατά της αρχής) και όλα καλά. οι αηδίες ότι είναι όλα υποκινούμενα δεν πείθουν, μάλλον και η υπουργάρα βολεύεται. τα πράγματα είναι ΑΠΛΑ , αν θέλουμε (όχι αν θέλουμε να κάνουμε εντύπωση αλλά αν θέλουμε ουσία, που προσωπικά ελάχιστα στελέχη έχω δει να θέλουν)

 
Πέτρος
30 Σεπ 2020 14:05

Κάποιοι εδώ μέσα έχουν μπερδέψει, μαζί με την κα Κεραμεως την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με το live streaming.

Στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση λίγοι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν με τους κανόνες της πραγματικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το να μπαίνεις από ένα κινητό και να παρακολουθείς σαν να βλέπεις βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Είναι το πολύ εκπαιδευτική τηλεόραση.

Επίσης, ακόμη λιγότεροι εκπαιδευτικοί μπορούν να προσφέρουν πραγματική εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Τέλος, ελάχιστα σχολεία μπορούν να προσφέρουν τα μέσα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από όλους τους εκπαιδευτικούς.

 
η περσινή χρονιά ΘΑ καλυπτόταν
30 Σεπ 2020 14:05

σε 4 ημέρες (7-11/9) και δεν καλύφθηκε , με 2-3 βδομαδούλες θα ασχοληθούμε ; ολίγιστοι / ολίγιστες... σανόοοοοοοοο (όχι φρέσκο, αποξηραμένο κάργα)

 
Σοφια
30 Σεπ 2020 14:07

Είμαι μαμά παιδιού που ανήκει σε ευπαθης ομάδα ,ούτε εξ αποστασεως διδασκαλία κάνει ,ούτε εγώ ως μητέρα που εργάζομαι στο δημόσιο δεν παίρνω άδεια ειδικου σκοπου . Μήπως θα πρέπει να βγει καμία εγκύκλιος και για μας?

 
φιλελεύθερος
30 Σεπ 2020 14:07

Συμφωνώ με την Υπουργό. Δώστε μας πρόσβαση στην πλατφόρμα Webex όπως πέρυσι και αρχίζουμε από αύριο. Πρόσβαση στους καθηγητές και στους μαθητές με τα email που χρησιμοποιούν τώρα.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
30 Σεπ 2020 14:12

Να προσθέσετε και διαγωγή "ΚΟΣΜΙΑ", να έχουμε όλο το πακέτο της συντήρησης και της αντιπαιδαγωγικής αντίληψης!!!

 
Γιώργος Σ
30 Σεπ 2020 14:14

Υποχρεωτική σημαίνει να έχεις εξασφαλίσει την απαραίτητη υποδομή (λάπτοπ, τάμπλετ, σύνδεση wifi) για κάθε μαθητή της χώρας. Την έχεις εξασφαλίσει;

 
Διευθυντής ΓΕΛ
30 Σεπ 2020 14:17

Έχει χάσει την μπάλα εδώ και καιρό........ανεπαρκέστατη!

 
να κάνουμε , καρντιά μου, αλλά
30 Σεπ 2020 14:18

τα ταμπλετ που έστειλες είναι κλειδωμένα στα κατειλημμένα σχολεια, ωιμεεεεεεεε

 
Πιο κάτω ακόμα....
30 Σεπ 2020 14:18

@Μπραβο καιρός ήταν!!!30 Σεπ 2020 13:28
Συγκρίνετε το σερφάρισμα στο internet και το fb με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση; Καλά πόσο πιο κάτω θα πέσετε για να στηρίξετε το καθεστώς;

 
Ολγγα
30 Σεπ 2020 14:22

Σε μια μάνα που είναι στις ευπαθείς ομάδες γιατί δεν δίνεις δικαίωμα στην τηλεκπαίδευση για το παιδί της;ένας παραπάνω ...τι θα πάθεις;

 
Μαρία
30 Σεπ 2020 14:24

@ΔΕΣΠΟΙΝΑ30 Σεπ 2020 13:24
Τηλεκπαίδευση=κινητό (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα από τον/την κάθε πικραμένο/η που νομίζει πως όλα έχουν μέτρο σύγκρισης το fb και το instragram....

 
Ευθύμης_Μ
30 Σεπ 2020 14:27

Σαν να λέμε δηλαδή ότι σε όποιο σχολείο οι μαθητές δε θέλουν να συνωστίζονται, μπορούν να κάνουν κατάληψη και τα μαθήματα να γίνονται εξ αποστάσεως. Μήπως τελικά αυτό είναι το ζητούμενο (προκειμένου να μην κλείσουν λόγω κορονοϊού) ή εγώ είμαι καχύποπτος;

 
Επιτέλους !!!
30 Σεπ 2020 14:47

Η λύση στην κατάληψη είναι το κλείσιμο του σχολείου και έναρξη της εξ' αποστάσεως. Γλυτώνουμε : μάσκες, 15άρια τμήματα (μπορούμε να τα κάνουμε και 100άρια όπως στα Πανεπιστήμια), αναπληρωτές (αυξάνοντας το όριο μαθητών στα διαδικτυακά τμήματα), άδειες εκπαιδευτικών ( όλοι σπίτι τους) , μετακινήσεις, αποσπάσεις, καθαρίστριες, λειτουργικά έξοδα σχολείου, επιτήρηση τάξης, εφημερίες, σχολικές εορτές, εκδρομές, προσωπική επαφή, κοινωνική εκπαίδευση, διαχείριση πλήθους, επιβολές κυρώσεων, παρουσιολόγιο συναδέλφων και μαθητών, αναπληρώσεις ωρών, ωρολόγιο εφτάωρο/πενθήμερο, με λίγα λόγια ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Επιτέλους ένας Υπουργός που κατάλαβε πως η λύση είναι να ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 
Γιάννης
30 Σεπ 2020 14:55

Τόσα χρόνια που χάνονταν εκατοντάδες ώρες διδακτικές με τις καταλήψεις, κανένας δεν έπαθε τίποτε. Και αυτές έγιναν και οι εξετάσεις έγιναν και οι καταληψίες πέρασαν στα πανεπιστήμια.
Πότε θα το καταλάβετε ότι οι ώρες στο σχολείο είναι "χαμένες" ώρες;

 
Γιάννης 44
30 Σεπ 2020 14:57

Επιτέλους! Από αύριο θα σταματήσουν σίγουρα όλες οι καταλήψεις. Αυτό περίμεναν τα παιδιά, αυτές είναι λύσεις!!! Δηλαδή τα παιδιά θα κάθονται σπίτι να κάνουν μάθημα, μάλιστα! Δεν χρειάζεται να πάνε στο σχολείο, αλλά μισό λεπτό... Δεν πρέπει να πάνε στο σχολείο να δουν αν έχει κατάληψη; κι αν κάνουν μάθημα από το κινητό τους μέσα από την κατάληψη δεν θα πάρουν απουσία... Τέλεια! Κι ο Εκπαιδευτικός θα πάει ή δεν θα πάει το πρωί στο σχολείο; κι αφού θα γίνει μάθημα εξ αποστάσεως και μπήκαν απουσίες, τελικά δεν χάθηκε η ώρα, δεν χρειάζεται αναπλήρωση!!! Genial!!! Μα πως; αφού βρέθηκε η τέλεια λύση... Ωχ κι εμείς όλο προβλήματα παρουσιάζουμε βρε αδερφέ!!!

 
Ε.Μ.
30 Σεπ 2020 14:57

Ευκολάκι: Είμαι στην κατάληψη, μπαίνω και στο μάθημα με το κινητό μου και έχω με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: Και κατάληψη και παρουσία.
Μπράβο στον φωστήρα που το σκέφτηκε. Όχι, μπράβο!!

 
Ε.Μ.
30 Σεπ 2020 14:59

Ευκολάκι: Είμαι στην κατάληψη, μπαίνω και στο μάθημα με το κινητό μου και έχω με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: Και κατάληψη και παρουσία.
Μπράβο στον φωστήρα που το σκέφτηκε. Όχι, μπράβο!!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ