Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών

“Τιμωρία” για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς οι σημερινές ανακοινώσεις για την κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω των καταλήψεων
Δημοσίευση: 30/09/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την απόλυτη στήριξη των κινητοποιήσεων των μαθητών παρέχει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ , ενώ εξαπολύει επίθεση κατά της υπουργού Ν. Κεραμέως,  χαρακτηρίζοντας “τιμωρία” για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς  τις σημερινές ανακοινώσεις για την κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω των καταλήψεων.

“Το μαθητικό κίνημα αγωνίζεται για ανοικτά και ασφαλή σχολεία - όχι στη συκοφάντηση των αγώνων”, τονίζει στο ανακοινωθέν ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει τα εξής:

  • Με κινήσεις πανικού και επίδειξη δήθεν «πυγμής» απαντά η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως στις δίκαιες κινητοποιήσεις του μαθητικού κινήματος. Το μόνο που ξέρει να κάνει εξάλλου, όπως έχει αποδείξει.
  • Με δήλωσή της που μοίρασε στον Τύπο ενημερώνει ότι... διατάσσει εντός της ημέρας τους διευθυντές των σχολείων να καταρτίσουν πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης που θα εφαρμοστεί από αύριο (!) και «τιμωρεί» (τουλάχιστον, σίγουρα έτσι φαντάζεται) εκπαιδευτικούς και μαθητές με μαθήματα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Και αυτό, χωρίς να έχει προηγηθεί ίχνος διαλόγου με τη μαθητική κοινότητα στα σχολεία που έχουν καταγραφεί κινητοποιήσεις. Ως εκεί φτάνει η παιδαγωγική της αντίληψη. Ούτε φυσικά φαίνεται να την απασχολεί ότι με πρόσφατη απόφασή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων είχε εντοπίσει σωρεία προβλημάτων που έπρεπε να αντιμετωπιστούν πριν συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση.
  • Οι μαθητές παρά την εκστρατεία δυσφήμισης σε ΜΜΕ και social media, διεκδικούν ανοιχτά σχολεία σε συνθήκες υγειονομικώς ασφαλείς, με ολιγομελή τμήματα και κάλυψη των κενών σε διδακτικό προσωπικό, που θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερα καθώς επεκτείνεται η πανδημία. Ήδη, οι αριθμοί των κρουσμάτων ανάμεσα στους μαθητές από τις 14 Σεπτεμβρίου που άνοιξαν τα σχολεία προκαλούν δέος και ανησυχία, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των ειδικών που από την Άνοιξη, όπως αποκαλύφθηκε (παρά την επιχείρηση συσκότισης…) ζητούσαν μικρότερα τμήματα, αλλά δεν εισακούστηκαν.
  • Το άνοιγμα των σχολείων έγινε με σοβαρότατες αστοχίες, λάθη και ελλείψεις. Και σήμερα, με αστυνομία, εισαγγελικές παρεμβάσεις, επεμβάσεις ομάδων «αγανακτισμένων» πολιτών (όπως έχει καταγγελθεί σε κάποιες περιπτώσεις) και γενικευμένο αυταρχισμό, δεν καλύπτονται οι κυβερνητικές ευθύνες, μόνο θα διογκώνονται, σε βάρος των παιδιών και της εκπαίδευσης.
  • Καλούμε την υπουργό Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες της.

Σχόλια (19)

 
Σάκης
30 Σεπ 2020 15:30

Το αυτονόητο έγινε «συκοφάντηση των αγώνων» . Πυροδοτεί το κλίμα αντί να συμβάλει στην ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων. Οι μάσκες έπεσαν.

 
Eκπαιδευτικός
30 Σεπ 2020 15:41

Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από τον κ. Φίλη
Οι καταλήψεις και οι πορείες
είναι η τακτική τους
Μόνο ντροπή

 
Λευτέρης
30 Σεπ 2020 15:51

Πράγματι οι μάσκες έπεσαν !

 
κυκλωπας
30 Σεπ 2020 16:40

οι μάσκες οι κανονικές ή άλλες για τους κύκλωπες;

 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
30 Σεπ 2020 18:08

Ξυπνηστε!Σαββατα μονο αν πληρωσει!

 
Απερίγραπτος
30 Σεπ 2020 18:41

Η Ιδια φρασιολογια πάντα στοχευμένη που προσπαθεί να ξεσηκώσει « τιμωρεί» «διατάσσει» «εισαγγελία» αστυνομία» ..,, Τι άλλο θα ακούσουμε Θεέ μου! Να τα πιστεύει η τα γράφει έτσι ;

 
Λούλη
30 Σεπ 2020 19:41

Ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία λένε και οι μαθητές. Τυχαίο;

 
Συνταξιουχος εκπαιδευτικος
30 Σεπ 2020 20:29

Δεν περιμεναμε κατι διαφορετικο.Ως αντιπολιτευση παντα το μπαχαλο επιδιωκαν.Δεν τους νοιαζει η εκπαιδευση των παιδιων.

 
Δον Κιχώτης
30 Σεπ 2020 21:00

Αυτό που προκαλεί «δέος και ανησυχία» είναι τα ασήμαντα - από μαθηματική άποψη - πλήθη των μαθητών που καταλαμβάνουν τα σχολεία τους κάθε φθινό-πωρο σε σχέση με τα πλήθη των μαθητών που δεν συμμετέχουν, αλλά και η απόφαση πως το φαινόμενο αυτό είναι «μαθητικό κίνημα» που πρέπει να υποστηριχθεί και να ενθαρρυνθεί από τους Βουλευτές, εν ονόματι του δημοκρα- τικού πολιτεύματος της Πατρίδας μας φυσικά. Απαράδεκτο μάθημα Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, που παρακινεί έμμεσα και δεν αποκλείει γεγονότα και συμπεριφορές, όπως κάποια από τα νέα παιδιά να κάνουν κάτι «εντυπωσιακό», κάτι «επαναστατικό» στο σχολείο τους, πιστεύοντας ότι ο «αγώνας τώρα δικαιώνεται»! Για θυμηθείτε τι έγινε κάποτε στο Μετσόβιο;

 
"Το χειμώνα ετούτο"
30 Σεπ 2020 21:40

Πλάκα θα έχει να πιστεύετε ότι οι 16χρονοι "ακούνε" τον Φίλη....

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
30 Σεπ 2020 22:23

Ενώ είναι γνωστό ότι μια μικρή μειοψηφία έχει κλείσει τα σχολεία σε βάρος των υπόλοιπων μαθητών ο ΣΥΡΙΖΑ τους θεωρεί ως την πλειοψηφία. Ας αναρωτηθούν όλοι αυτό το χάλι με τις καταλήψεις γιατί δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο ευρωπαικό κράτος.... Ας αναλογιστούμε όλοι ποιοι στηρίζουν το δημόσιο σχολείο... Πάντως όχι οι καταληψίες και οι υποστηρικτές τους.

 
Γιώργος Γιωργακης
30 Σεπ 2020 22:58

Εγώ απορώ ποιος γράφει τα κείμενα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα δίνει στους μαθητές η οι μαθητές στο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί είναι τα ίδια αν προσέξετε.

 
Απεργίες και καταλήψεις
01 Οκτ 2020 02:45

Οι μαθητές Λυκείου σαφώς δεν είναι κομματικοποιημένοι, απλώς αντιδρούν στην υποβάθμιση των σχολείων που έχει ενταθεί την τελευταία δεκαετία λόγω οικονομικής κρίσης. Είναι παραλογισμός να νομίζουν κάποιοι ότι η πλειονότητα των μαθητών ασχολούνται με κόμματα - το Συντονιστικό είναι μικρή ομάδα σε σχέση με τα 500 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Το κύμα των καταλήψεων θα σταματήσει μετά τον Οκτώβριο - είναι όμως μια ευκαιρία να γίνουν παρεμβάσεις ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διδασκαλίας και τα σχολεία να αναβαθμιστούν.

Μην κλεινόμαστε στο καβούκι μας: Στο εξωτερικό έχουν γίνει κινητοποιήσεις και πορείες μαθητών, την τελευταία πενταετία σε Γαλλία και Ισπανία, καθώς και καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημίων (Γερμανία, Δανία, Αγγλία). Οι καθηγητές στα Πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν απεργήσει δύο φορές τα τελευταία τρία χρόνια για τις ελαστικές συμβάσεις εργασίας!

 
Legend
01 Οκτ 2020 06:36

Για τον κύριο το μάθημα είναι τιμωρία! Μάλιστα...να τον χαίρονται οι ψηφοφόροι του!

 
Απαραδεκτος
01 Οκτ 2020 09:49

Όπως πάντα τους αρέσει το χάος. Και τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ γράφει τα κείμενα των μαθητών η οι μαθητές γράφουν τα κείμενα για τον ΣΥΡΙΖΑ;

 
Πέτρος
01 Οκτ 2020 10:35

Οι καταλήψεις έφτιαξαν τον ΣΥΡΙΖΑή ο ΣΥΡΙΖΑ τις καταλήψεις; Δυστυχώς το ερώτημα δεν έχει απάντηση!

 
Μαθητές και κοινωνία
01 Οκτ 2020 11:59

Καταλήψεις πανεπιστημίων και κινητοποιήσεις μαθητών γίνονται σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα από το 1975, μετά την μεταπολίτευση, άρα δεν είναι καινούριο φαινόμενο (πχ. καταλήψεις δεκαετίας '90) - λύση δεν είναι να νοσταλγούμε άλλες εποχές, όπου γενικά η κοινωνία ήταν καταπιεσμένη ακόμα και σε επίπεδο ελευθερίας πολιτεύματος.

Δεν μπορούμε να θαυμάζουμε χώρες όπως η Δανία ή η Φινλανδία για το σύγχρονο εκπαιδευτικό τους σύστημα και να μην επενδύουμε αντίστοιχους πόρους στη δική μας δημόσια εκπαίδευση.

 
Ένας κάποιος
01 Οκτ 2020 13:09

Μετά από δέκα χρόνια διευθυντής σε Λύκεια , σας διαβεβαιώνω ότι από τη μειοψηφία των καταληψιών λίγοι είναι οι πολιτικά καθοδηγούμενοι και οι περισσότεροι είναι αδιάφοροι προς το σχολείο που απλά υποχρεούνται να το παρακολουθούν .
Όσον αφορά τις υποτιθέμενες δημοκρατικές διαδικασίες ψηφοφορίας κλπ , ας είμαστε ειλικρινείς, μπάχαλο και σχολικός εκφοβισμός, τίποτε άλλο.
Λύσεις υπάρχουν για να σταματήσουν όλα αυτά με σεβασμό στο μαθητικό κίνημα που είναι σε πλειοψηφικό , αλλά δεν υπάρχει πολιτική βούληση.

 
Η κοινωνία φταίει
01 Οκτ 2020 17:23

Η κοινωνία φταίει. Οι μαθητές δεν σκέφτονται τι θα έχουν μάθει στο τέλος της χρονιάς, δεν τους ενδιαφέρει, ξέρουν ότι άλλοι τους φροντίζουν οπότε ασχολούνται με αυτά που τους ενδιαφέρουν, την πλάκα, την κοινωνικοποίηση, εξασκούνται γενικώς, αλλά δεν έχουν στόχο όπως έχουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Το κράτος δεν ενδιαφέρεται, καθώς περισσότερο πολιτικό κόστος έχει να μαζέψουν τα πράγματα παρά να τα αφήσουν. Οι γονείς δηλώνουν ότι είναι μαζί με τα βλαστάρια τους και ταυτόχρονα διαμαρτύρονται πως το κράτος δεν λύνει το πρόβλημα. Η κοινωνία φταίει συνολικά, εμείς. Στην Κύπρο πχ, είναι αδιανόητο να γίνει κατάληψη, έκανα την ερώτηση σε γονέα και μου είπε οτι αν γινόταν κάτι τέτοιο, οι γονείς θα πήγαιναν στο σχολείο και θα έβγαζαν τα παιδιά τους έξω οι ίδιοι. Στα πανεπιστήμια, μόνο οι Έλληνες φοιτητές κάνουν τέτοιες προτάσεις αλλά γρήγορα συνειδητοποιούν ότι δεν τους παίρνει. Μια μόνο φορά τα τελευταία χρόνια έγινε μερικές ώρες αποχή, όχι κατάληψη και το μάθημα αναπληρώθηκε σε νεκρό χρόνο. Οσο λοιπόν ο κ Φίλης έχει κοινό που συμφωνεί με αυτά που λέει, τόσο καιρό θα κάνει να λυθεί το πρόβλημα

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ