Οδηγίες διδασκαλίας για το μάθημα «Πληροφορική» της Γ’ τάξης ΓΕΛ

Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 44/10-09-2020 του Δ.Σ) το υπουργείο Παιδείας διαβίβασε στα Λύκεια το αρχείο με τις οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής της Γ’ τάξης Ημερησίου και Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2020-2021 και τη σειρά διδασκαλίας των κεφαλαίων/ ενοτήτων κατά παρέκκλιση του με αρ. πρωτ. 112948/Δ2/01- 09-2020 εγγράφου του Υ.ΠΑΙ.Θ..
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- Τη Δευτέρα η συνάντηση υφ. Παιδείας με ΟΛΜΕ
- H αγορά εργασίας και η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ξεχωριστά – Πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή...
- Σκέψεις και εικόνες για την πραγματοποιούμενη ενεργειακή αναβάθμιση του 5ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων
- Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1o Συνέδριο του ΕΚΠΑ για την Κλιματική Κρίση
- Οι δράσεις του Παν. Πατρών
- Διεθνής Διαγωνισμός για το eSchools / Ψηφιακές Υπηρεσίες για τα σχολεία
- Αιτήσεις για αμειβόμενη και ασφαλισμένη μαθητεία σε 51 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας με 31 ειδικότητες αιχμής
- Εγγραφές-Μετεγγραφές Μαθητών ΓΕΛ, ΕΠΑΛ: Από σήμερα οι αιτήσεις μέχρι και 7 Ιουλίου
- Παράταση περιόδου επιμόρφωσης για την ειδική και ενταξιακή εκπαίδευση
- Στα μέσα Ιουλίου οι εγκύκλιοι για τους 8.586 νέους διορισμούς εκπαιδευτικών
Σχόλια (4)
@Νίκος
ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!!!!!
Πρώτη του μηνός σου λένε δίδαξε με τη σειρά την ύλη για να μπορούμε λόγω των έκτακτων καταστάσεων να ελέγχουμε την πορεία των παραδόσεων.
Τέλος του μηνός το παίρνουν πίσω και βάζουν την περσινή εγκύκλιο που δεν είχε ούτε αυτή εφαρμοστεί (μειώθηκε η ύλη) λόγω του λοκνταουν.
Μια η αντιμετώπιση των καταλήψεων, μια αυτό, μάλλον έχει χαθεί η μπάλα στο υπουργείο.
Στο πολιτικό κατεστημένο υπάρχει η εντύπωση ότι το υπουργείο Παιδείας είναι μια "εύκολη υπόθεση".
Το πόσο "εύκολη" είναι να ρωτήσει η νυν υπουργός τους προηγούμενους υπουργούς οι περισσότεροι των οποίων εξαφανίστηκαν πολιτικά μετά το πέρας της θητείας τους εκεί.
Πρέπει να βάλουν έκτο και έβδομο βιβλίο.
Η ύλη αυτή είναι κατάλληλη για μαθητές Β' Λυκείου όχι Γ' Λυκείου. Το μάθημα χρειάζεται νέα ύλη και νέο βιβλίο, με θεωρία και ασκήσεις Πληροφορικής. Ο αντικειμενοστραφής προγραμματισμός και η κληρονομικότητα πρέπει να εξηγηθούν με ασκήσεις και όχι μονο σε επίπεδο μοντελοποίησης με αφηρημένα παραδείγματα.
Απόσπασμα: Οι μαθητές συζητώντας μπορούν να δώσουν όνομα στο «καλούπι» αυτό – τύπος αντικειμένου - (για παράδειγμα, «στρογγυλό καλούπι»), να προσδιορίσουν τις ιδιότητές του (για παράδειγμα, βάρος, χρώμα, γλάσο) καθώς και τις συμπεριφορές του, δηλαδή τι μπορεί να γίνει με τα αντικείμενα της κλάσης αυτής (για παράδειγμα να τα διακοσμήσουμε και να τα φάμε!)