Η ΔΑΚΕ Καθηγητών ζητά διπλοβάρδια σχολείων ή εκ περιτροπής με παράλληλη μείωση μαθητών ανά τάξη

Η τακτική των καταλήψεων δε λύνει τα υφιστάμενα προβλήματα

01/10/2020

Ενημερώθηκε: 01/10/2020, 19:06

Άκουσε το άρθρο

Διπλοβάρδια σχολείων ή εκ περιτροπής με παράλληλη μείωση μαθητών ανά τάξη, προτείνει η  στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η  κυβερνητική  παράταξη   των  Καθηγητών Δ.Ε,η ΔΑΚΕ,  με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν λόγω του κορονοϊού .

Συγκεκριμένα η ΔΑΚΕ, σε ανακοινωθέν κάνει τις εξής προτάσεις :

•    Εκτιμούμε ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, έτσι ώστε να υπάρξει ένα αίσθημα ασφάλειας στους καθηγητές και στους μαθητές.

•    Πιστεύουμε ότι , εφόσον δεν είναι δυνατή η λειτουργία των σχολικών μονάδων σε μία βάρδια με μειωμένο αριθμό μαθητών ανά τμήμα, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο των δύο κύκλων (πρωί, απόγευμα) ή της εκ περιτροπής προσέλευσης των τμημάτων (μέρα παρά μέρα).

•    Θεωρούμε αναγκαίο να γίνει η πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού δυναμικού.

•    Επιβάλλεται να γίνει πρόσληψη βοηθητικού προσωπικού (καθαρίστριες) εκεί, όπου υπάρχουν ελλείψεις.

Καταλήψεις

Οσον οφορά τις μαθητικές καταλήψεις η  ΔΑΚΕ Καθηγητών  :

  • Κατανοεί τις ανησυχίες μερίδας μαθητών, καθηγητών και γονέων.
  • Ωστόσο,  θεωρεί  ότι η τακτική των καταλήψεων δε λύνει τα υφιστάμενα προβλήματα, αλλά αντίθετα δημιουργεί εντάσεις εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας.

"Πάγια αρχή της παράταξής μας ήταν ο διάλογος εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας με ανοιχτά σχολεία", τονίζει η ΔΑΚΕ και υπογραμμίζει: "Όπως και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των μαθητών για το ζήτημα της Μακεδονίας η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε κατανόησε τον αγώνα των  μαθητών, αλλά στάθηκε αντίθετη στην τακτική των καταλήψεων τότε, έτσι και τώρα η ΔΑΚΕ Καθηγητών θεωρεί ότι οι καταλήψεις δε βοηθούν στη επίλυση των προβλημάτων της Δημόσιας Εκπαίδευσης και δε μας βρίσκουν σύμφωνους".

Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη συνάντηση της ΔΑΚΕ με την υπουργό Παιδείας

Σχόλια (17)

δρ. Μαύρος
|

Να πετάξει ο γάιδαρος δεν ζητάνε;

Δημήτρης
|

Γνώμη μου είναι, αίθουσες υπάρχουν αλλά διάθεση να αξιοποιηθούν δεν υπάρχει....
Όταν πολλοί εκ των πατεράδων του έθνους διακομματικά και για διαφόρους λόγους (πχ επαρχία ή ιδιωτικά σχολεία) δεν έζησαν την διπλοβάρδια (μιλώ για την εποχή του 70-80 που για όλους τους υπόλοιπους στα αστικά κέντρα ήταν καθημερινότητα) η οποία μην ξεχνάμε λύθηκε λόγω υπογεννητικότητας, τότε πως να διανοηθούν ότι ο διπλασιασμός αιθουσών δεν περνά μόνο από οικοδόμηση νέων τάξεων-σχολείων αλλά και από χρονική αξιοποίηση των υφιστάμενων. Και μιλάω κυρίως για τις αστικές περιοχές. Μόνο ο αριθμός των εκπαιδευτικών και καθαριστριών θα πρέπει να αυξηθεί και αυτό για όσο αρκέσει η πανδημία. Αυτό που εισέπραξα είναι ότι από σημαντική μερίδα του πληθυσμού της χώρας μας η πανδημία θεωρείται μη υπαρκτή ή τουλάχιστον υπερεκτιμημένη ως προς τον κίνδυνο!
Το σκεπτικό θα έπρεπε να ήταν κατά την κοινή λογική η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Κοινώς χρησιμοποιώ τις υπάρχουσες υποδομές για παραπάνω χρόνο. Καμία κυβέρνηση κατά την γνώμη μου δυστυχώς, δεν έπραξε επιτυχημένα αυτήν την πολιτική μέχρι σήμερα........

|

Οχι, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Διότι το εκπαιδευτικό προσωπικό δεν είναι μόνιμο και επομένως δεν εργάζεται κοντά στο μέρος μόνιμης κατοικίας. Τα δημοτικά στελεχωνοντσι από δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές, που κατά κανόνα μένουν στο κέντρο της και μετακινούνται στα προάστια ή σε χωριά καθημερινά κάνοντας ώρες και χιλιόμετρα μετακινησης. Δεν είναι εφικτό να δουλέψουν και το απόγευμα. Αν ήταν μόνιμοι στα σχολεία, αν έμεναν κοντά στον τρόπο εργασίας, πράγματι θα μπορούσαν να πάνε και το απόγευμα. Εγώ που μένω κοντά και είμαι μόνιμος στο σχολείο, με μεγάλη χαρά θα πήγαινα πρωί και απόγευμα της ίδιας ημέρας. Διότι μένω κοντα. Να βάλω πλάτη χωρίς να ζητήσω παραπάνω χρήματα, για όσο χρειαστεί να νικηθεί ο κορωνοιος. Ναι θα το κάνω. Όπως θα μπορούσαν και κάποιοι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοι να βοηθήσουν για λίγο. Όμως η μεγάλη πλειοψηφία αναπληρωτών δασκάλων δε μπορεί να το κάνει. Που θα μείνουν το μεσημέρι; που θα φάνε; που θα πλυθούν; είναι αδύνατο να επιστρέψουν σπίτι τους και να ξαναελθουν το απόγευμα στο σχολείο Πρακτικώς αδύνατο. Διότι το κράτος τους χρησιμοποιεί ως δουλοπαροικους, όχι ως εργαζόμενους.

|

Τι δουλειά έχει το σχολείο να φυλάει παιδιά, μετά τη λήξη του κανονικού προγράμματος. Οι δασκαλοι διδάσκουν, παρέχουν εκπαίδευση. Όχι φύλαξη παιδιών. Το κράτος μπορεί και πρέπει να δώσει χρηματα στους εργαζόμενους γονείς τα οποία θα χρησιμοποιησουν: σε κέντρα μελέτης, σε αθλητικές - καλλιτεχνικεςδραστηριοτητες, σε ΚΔΑΠ ΔΉΜΩΝ, σε νταντάδες, σε παππούδες-γιαγιάδες της οικογένειας, σε συγγενείς ή φίλους, κλπ. Σε κάθε δημοτικό 20-30 μαθητες έχουν πραγματική ανάγκη, διότι εργάζονται οι γονείς. Και πράγματι δεν έχουν τρόπο να φυλσξουν τα παιδιά τους. Όμως, στα δημοτικά των μεγάλων αστικών Κέντρων υπάρχουν 60 ή και80 μαθητές στο ολοήμερο. ΤΟ ΟΛΟΉΜΕΡΟ ΟΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΊ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΚΆΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥΣ, ΠΑΡΆ ΟΣΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΑΝΆΓΚΗ.
Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΆΛΕΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΉΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ, ΝΑ ΤΑ ΓΡΆΦΟΥΝ ΣΤΑ ΟΛΟΉΜΕΡΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΆΛΕΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΓΡΆΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΟΛΟΉΜΕΡΑ. ΟΛΟΥΣ, ΌΧΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑΔΙΑΣ ΓΟΝΈΩΝ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΟΝΤΑΙ ΠΛΈΟΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΌ ΓΟΝΕΙΣ. ΕΊΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΆ ΌΛΑ ΑΥΤΆ; ΤΟ ΟΛΟΉΜΕΡΟ ΟΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΎΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΝΑ ΞΈΡΕΤΕ ΟΜΩΣ ΌΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΆΡΕΙ ΣΤΟΝ ΕΠΕΡΧΌΜΕΝΟ ΘΆΝΑΤΟ ΤΗΣ Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΆ ΓΥΡΊΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΛΌΤΗΤΑ. ΥΠΉΡΧΑΝ ΟΛΟΉΜΕΡΑ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΊΑ ΤΟΥ 70 ΚΑΙ ΤΟΥ 80; ΔΕΝ ΥΠΉΡΧΑΝ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΌΤΕ;
ΝΑΙ ΥΠΉΡΧΑΝ, ΟΠΩΣ ΥΠΉΡΧΕ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΚΡΑΤΟΣ. ΥΠΉΡΧΑΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΊ, ΚΛΠ.
ΑΣ ΔΏΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΓΆΖΟΝΤΑΙ, ΌΧΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΤΟΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΈΧΕΙ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ, ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΑΓΩΓΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΤΕΧΝΕΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΉ ΚΣΤΑΡΤΙΣΗ, ΚΛΠ. ΕΊΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΌ ΊΔΡΥΜΑ.
ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΆΜΕ ΣΕ ΒΑΡΔΙΕΣ ΠΡΩΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙ ΛΌΓΟ ΌΤΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΠΆΤΗ. ΕΊΝΑΙ ΠΑΝΔΗΜΊΑ. ΚΑΙ Ο ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΊΝΑΙ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ, Η ΑΡΑΊΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΎ. Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΌ ΑΠΌ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ. ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΟΥΝ ΑΠΌ ΤΑ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ. ΤΑ ΜΙΚΡΆ ΠΑΙΔΙΆ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝΝΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝ ΣΩΣΤΆ. ΈΧΩ ΔΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΒΓΆΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΡΝΙΣΤΟΥΝ.... ΑΝ ΜΕΊΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΝΑ ΕΊΣΤΕ ΣΊΓΟΥΡΟΙ ΌΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ ΘΑ ΚΛΕΊΣΟΥΝ, ΚΙ ΑΣ ΚΛΕΊΣΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ. ΘΑ ΚΛΕΊΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΚΆΝΟΥΜΕ ΚΆΤΙ ΤΏΡΑ, ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ. ΕΚΤΙΜΏ ΑΠΌ ΝΟΈΜΒΡΙΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΜΆΡΤΙΟ ΑΝ ΜΕΊΝΟΥΜΕ ΑΔΡΑΝΕΙΣ.
ΜΌΝΟ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΉΜΑΤΑ ΠΡΩΊ ΑΠΌΓΕΥΜΑ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΓΛΥΤΏΣΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΊΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. ΕΝΑΛΛΆΞ, ΠΡΩΊ ΑΠΌΓΕΥΜΑ ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΆΔΑ, ΟΠΩΣ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΊΑ ΤΟΥ 80.

serker
|

Πρόταση για το σχολικό ετος 2020-2021. Για να λειτουργήσουν τα σχολεία. Η πρότασή μου υπάρχει από τον Μάρτιο του 2020.
Γυμνάσια - ΓΕΛ - ΕΠΑΛ σε σχολικό ωράριο 7:45-12:00 και 12:15-16:30 με μέγιστο 15 μαθητές ανά τμήμα. Οι διδακτικές ώρες είναι των 30 λεπτών. Διορισμός αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ (όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ για την δευτεροβάθμια να αναπροσαρμοστούν για την πρόσληψη αναπληρωτων) και δημόσιου προϋπολογισμού. Διπλασιασμός των επιδομάτων θέσης για Διευθυντές - υποδιευθυντές - τομεάρχες. Ο κουμπαράς της Ευρώπης να σπάσει για την υγεία και την παιδεία.

Χαρά
|

Τώρα θυμήθηκα ένα παλιό σύνθημα που είναι πάλι επίκαιρο λεφτά για την παιδεία και όχι για το ΝΑΤΟ που σήμερα γίνεται λεφτά για την παιδεία και όχι για τα ραφαλε

Ζ
|

Οι διπλοβάρδιες εφαρμοζόταν για συστεγαζόμενα σχολεία, για να μην χτιστούν νέα κτίρια. Δεν μπορεί ένας καθηγητής να κάνει το μισό τμήμα το πρωί και το άλλο μισό το απόγευμα. Θα δουλεύει από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ; Πάτε καλά;

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

@Εκπαιδευτικός
Δε νομίζω πως θα χρειαστούν τόσοι πολλοί πρόσθετοι εκπαιδευτικοί και ασφαλώς όχι διπλάσιοι! Η λύση της διπλοβάρδιας, που κι εγώ τη θεωρώ αναγκαίο κακό, δεν υπάρχει αντικειμενική ανάγκη να εφαρμοστεί σε όλα τα σχολεία, γιατί ένα μεγάλο ποσοστό έχει εκ των πραγμάτων μικρότερα τμήματα, ιδίως σε απομακρυσμένες περιοχές. Πάντως αν το υπουργείο παιδείας υπό τις ακραίες συνθήκες που ζούμε αυτή την περίοδο δεν έχει τη διάθεση να δαπανήσει κάποια παραπάνω ποσά για την παιδεία, τότε αδίκως συζητάμε!

Α
|

Τα παιδιά Γυμνασίου Λυκείου που μπορούν να μείνουν μόνα τους στο σπίτι το απόγευμα παρακολουθούν σε φροντιστήρια μαθήματα Ξένης Γλώσσας ή προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες, έχουν αθλητικές δραστηριότητες και γενικότερα δεσμεύονται σε "ομάδες" με μαθητές από διαφορετικά σχολεία. Όλο το σύστημα είναι θεμελιωμένο σε σχολεία που λειτουργούν μόνο πρωί. Αν όλα αυτά υπήρχε η δυνατότητα να τα παρέχει το δημόσιο σχολείο τότε θα μπορούσαμε να μιλάμε για πρωινή και απογευματινή ζώνη.

Εκπαιδευτικός
|

Η διπλοβάρδια δεν είναι η καλύτερη λύση ούτε για τους γονείς ούτε για τους εκπαιδευτικούς, αλλά αν θέλουμε καθημερινή εκπαίδευση ΚΑΙ μικρότερα τμήματα ίσως είναι η μόνη λύση. Αυτό που δεν έχει σκεφτεί κανείς σας είναι ότι προϋποθέτει διπλάσιους εκπαιδευτικούς κι εκεί κολλάει η κυβέρνηση και βρίσκει δήθεν αλλού κολλήματα. Η δε τηλεκπαιδευση είναι η έσχατη λύση, αφού τα παιδιά δεν διαθέτουν τον εξοπλισμό στο σύνολό τους, άρα δε μιλάμε για καθολική εκπαίδευση που απευθύνεται στον κάθε μαθητή. Ανοργανωσιά και πάλι ανοργανωσιά του Υπουργείου που στο τέλος θα ρίξει την ευθύνη σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

άλλοι αυτοί !
|

να τα πείτε στους δδε συνδικαλιστές σας ή φίλα προσκείμενοι !θα τρελαθούμε με τον βερμπαλισμό των τελευταίων ημερών, από υπουργείο, φορείς, στελέχη, όργανα, λάχανα και χάχανα

Αννα
|

ΝΑΙ ΠΡΩΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ κυριε/α χ...ετσι μεγαλωσα με εργαζομενους γονεις και δεν επαθα τιποτα!!!!!!! προτιμας να σου επιστρεψουν αρρωστα; ειναι μια λυση στη μεση... και επειδη ο Προεδρος λεει την αληθεια θα τον χειροκροτα η αντιπολιτευση; η παιδεια δεν χωρα μικροτητες...ουτε πολιτικη...θελει ΟΡΑΜΑ & ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ!

Χαρά
|

Σε πρωινά κδαπ τα παιδιά των εργαζομένων γυναικών όσο για το εκ περιτροπής είναι ημίμετρο

Μ.
|

Εφόσον αναφερόμαστε σε γυμνάσια και λύκεια, δεν νομίζω ότι υφίσταται θέμα φύλαξης των παιδιών, μπορούν κάλλιστα να μείνουν στο σπίτι και μόνα τους. Όσο για τα δημοτικά, θα μπορούσε να πηγαίνει απόγευμα μόνο η Πέμπτη και η Έκτη Δημοτικού. Δεν είναι και η καλύτερη λύση, αλλά αυτή τη στιγμή αν θέλουμε κανονικό μάθημα με μικρά τμήματα, δυστυχώς είναι η μόνη. Καλό θα ήταν να δοθεί γενικά η οδηγία για μικρά τμήματα και το κάθε σχολείο να εξετάσει κατά πόσο θα χρειαστεί απογευματινή βάρδια. Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, θα έπρεπε να είχε δρομολογηθεί από το καλοκαίρι. Θα καταλήξουν στην εύκολη λύση της τηλεκπαίδευσης , και όλα καλά....

ΠΕ86
|

Σοβαρευτείτε.

Ert
|

Ναι μεν αλλά...φάε ένα ΜΑΥΡΟ από εμένα να συνέλθετε.-

χ
|

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ;ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ;ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ,ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,ΘΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ