ΠΔΕ Κρήτης: Στρογγυλό Τραπέζι-Δικαιώματα του Ανθρώπου στην εποχή covid19 - Προκλήσεις & προοπτικές

01/10/2020

Ενημερώθηκε: 01/10/2020, 18:40

Άκουσε το άρθρο

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, διοργανώνει διαδικτυακά το 3ο συνέδριο με τίτλο "Ερευνώ, διδάσκω, μαθαίνω: Αναζητώντας τον μίτο στον λαβύρινθο της σύγχρονης εκπαίδευσης" από 1 έως 4 Οκτωβρίου 2020.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να προσφέρει ένα δημόσιο βήμα δημιουργικού διαλόγου, προκειμένου να διατυπωθούν και να αποτυπωθούν με συστηματικό τρόπο ιδέες, προβληματισμοί και προτάσεις καθώς και να γίνει ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε ζητήματα που απασχολούν την εκπαίδευση στη διαρκώς μεταβαλλόμενη σύγχρονη πραγματικότητα. Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν με βάση το επισυναπτόμενο πρόγραμμα . Για να παρακολουθήσετε τις εργασίες σε ζωντανή ροή στο YouTube, επιλέξτε την Αίθουσα που σας ενδιαφέρει στη διεύθυνση: https://pekes.pdekritis.gr/3synedriopde. Υπάρχει δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων στους ομιλητές, μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στο Youtube.

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2/10/2020 στις 17:15, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, στρογγυλό τραπέζι με τίτλο "Δικαιώματα του Ανθρώπου στην εποχή covid19 - Προκλήσεις & προοπτικές".

Τόσο την περίοδο των περιοριστικών μέτρων όσο και την περίοδο της επανεκκίνησης της κανονικότητας, τα δικαιώματα του ανθρώπου δοκιμάζονται σε όλα τα επίπεδα. Αύξηση ανισοτήτων (εκπαίδευση, υγεία, στέγη, εργασία). Οικονομικά  και κοινωνικά δικαιώματα σε κρίση. Ο σεβασμός και προστασία τους σηματοδοτούν νέες υποχρεώσεις προς όλους.

Μέσα από τη συζήτηση θα γίνει μια επισκόπηση της κατάστασης και του τρόπου με τον οποίο έχει επιδράσει ο covid-19 στα ΔτΑ, θα δοθεί έμφαση στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας του ΣοΕ, σε μια εποχή έξαρσης των ανισοτήτων, έντασης των φαινομένων ρατσισμού και μισαλλοδοξίας ειδικότερα για τις ευάλωτες ομάδες και θα παρουσιαστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας σε σχέση με τα δικαιώματα των παιδιών προσφύγων καθώς και οι τρόποι διαχείρισης που καλείται αυτή τη στιγμή η πολιτεία να σχεδιάσει. Τέλος, δεδομένης της ευρείας συνεργασίας της ΠΔΕ Κρήτης τόσο με το ΣοΕ όσο και την ΕΕ αλλά και με άλλους διεθνείς φορείς σε θέματα εκπαιδευτικών συνεργασιών μέσω της υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα τεθεί το ζήτημα του νέου μοντέλου συνεργασιών που επιβάλλει η πανδημία. Πως διαμορφώνεται ένα εργαλείο εκπαιδευτικής και πολιτιστικής συνεργασίας, πως μετεξελίσσεται, ποια χαρακτηριστικά προσλαμβάνει και ποιες θα είναι οι τελικές συνέπειες από το υβριδικό μοντέλο που αυτή τη στιγμή τείνει να εφαρμοστεί.

Συμμετέχουν : Στέλιος Περράκης Κοσμήτορας Νομικής Σχολής Πάφου - πρώην πρεσβευτής της Ελλάδας στο ΣοΕ

Μαρία - Ντανιέλλα Μαρούδα Πρόεδρος Eυρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας του ΣοΕ (ECRI) - Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου- Πάντειο Παν/μιο

Αγγελική Αρώνη Υπουργείο Μετανάστευσης ΕιδΓραμ. Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων,

Αρετή Βουράκη Υπ. Προώθησης & διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΠΔΕ Κρήτης. 

H παρακολούθηση του στρογγυλού τραπεζιού θα είναι εφικτή από τον παρακάτω σύνδεσμο:  https://www.youtube.com/watch?v=ZdzszJw62-4&feature=youtu.be

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ