Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Ν. Κεραμέως: Κομματική πελατεία στους μαθητές ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ

"Όταν η αυτονόητη ανάγκη κάλυψης των χαμένων διδακτικών ωρών και η πρόσβαση στην εκπαίδευση βαφτίζεται «καταστολή», κάτι δεν πάει προφανώς καλά"
Δημοσίευση: 01/10/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον οποίο κατηγορεί ότι “βλέπει” τους μαθητές ως ευκαιρία κομματικής πελατείας και ότι στο βωμό του κομματικού οφέλους  προτιμά  τα σχολεία να είναι κλειστά.

Ειδικότερα η Νίκη Κεραμέως απαντώντας στις δηλώσεις   στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων και τις σχετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου δήλωσε τα εξής:

“Βαφτίζουν κάλυψης των χαμένων διδακτικών ωρών  «καταστολή»: Όταν η αυτονόητη ανάγκη κάλυψης των χαμένων διδακτικών ωρών και η πρόσβαση στην εκπαίδευση βαφτίζεται «καταστολή», κάτι δεν πάει προφανώς καλά.

Ευκαιρία κομματικής πελατείας: Στο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται τα σχολεία ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και τους μαθητές ως ευκαιρία κομματικής πελατείας. Δεν ενδιαφέρουν οι ανάγκες και η μόρφωσή τους, ούτε και οι θυσίες των γονιών τους.

Στο βωμό του κομματικού οφέλους: Προέχει η συστηματική παραπληροφόρηση και η καπηλεία των προβληματισμών και των ελπίδων τους στο βωμό του κομματικού οφέλους. Γι΄αυτό και προτιμούν το χειρότερο όλων των σχολείων: το κλειστό.

Καλύτερο σχολείο με κλειστές αίθουσες δεν γίνεται: Είναι χρέος μας να αφουγκραζόμαστε αγωνίες, να προσαρμοζόμαστε στην υγειονομική κρίση και να αναζητούμε λύσεις. Πολλά μπορούν να γίνουν στα σχολεία μας για να ανταποκριθούν στις μεγάλες δυνατότητες των μαθητών και τις προσδοκίες όλων, για να γίνουν καλύτερα. Αλλά καλύτερο σχολείο με κλειστές αίθουσες δεν γίνεται.»

Σχόλια (22)

 
Τρομάζω
01 Οκτ 2020 20:38

Τρομάζω από τον τρόπο που επιλέγει το Υπουργείο να λύσει το πρόβλημα !

 
η περσινή ύλη
01 Οκτ 2020 20:52

πότε είπαμε θα καλυφθεί; 7-11/9 , αχ ανοίξαμε αργότερα ! χάσαμε την αναπλήρωση (και πάμε μετά στις καταλήψεις- απαράδεκτες αλλά απαράδεκτη και η ηγεσία. ολίγιστη)

 
Χαρά
01 Οκτ 2020 21:00

Αν κυρία κεραμεως κάνατε εξ αρχής υποτμηματα μοιράζεστε εξοπλισμό και μάσκες σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και είχατε ειλικρινά αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη θα ήταν βέβαιο πως δεν θα υπήρχαν καταλήψεις η υποκρισία όμως τιμωρείται για αυτό απολαύστε τα αποτελέσματα των υποκριτικων αποφάσεων σας και μην εμπλέκεται τον αγώνα των παιδιών με γελοίες πολιτικάντηδες συνομοσιες κάτω τα χέρια από τα παιδιά είναι τα μόνα που δε φταίνε σταματειστε επιτέλους

 
Αγγελικη
01 Οκτ 2020 21:15

Αρκετα...μας κουρασε η υπουργος...λεω ηρθε η ωρα να παει σπιτι της, να ασχοληθει με τα παιδακια της και τον συζυγο! Καληνυχτα κυρια Κεραμεως

 
Νίκος
01 Οκτ 2020 22:15

Λέει το αυτονόητο και την αλήθεια για την κομματική πελατεία, για τη δήθεν καταστολή, για τις χαμένες ώρες και ποιους βολεύει το μπάχαλο. Μακριά από τα παιδιά μας. Ανοίξτε τα σχολεία και αφήστε τα ήσυχα. Τα δικά σας που τα έχετε;

 
ΠΕ86
01 Οκτ 2020 22:28

Κα. Υπουργέ έχετε χάσει την ουσία του πράγματος. Και η ουσία είναι ότι δεν καταφέρατε επί έξι μήνες να κάνετε το παραμικρό. Ούτε καν το μέγεθος των μασκών, ούτε το μέγεθος των μεταλλικών παγουριών.

Κα. Υπουργέ, όταν ήσαστε στην αντιπολίτευση και γινόντουσαν καταλήψεις για τη Μακεδονία, πουθενά δεν βγήκατε να εκφράσετε την ανησυχία σας, ούτε προσωπικά ούτε ως κόμμα. Τουναντίον ψάχνατε κομματική πελατεία στους μαθητές.

Είστε υπεύθυνη για ό,τι συμβαίνει. Μην ψάχνετε αλλού τους υπαίτιους, μια ματιά στον καθρέπτη σας, θα σας λύσει την όποια απορία.

Λυπάμαι που θα σας ρο πω, μα δεν ψιχαλίζει. Φαντάζομαι καταλάβατε.

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
01 Οκτ 2020 23:34

Εδώ ο κόσμος καίγεται και η κυρία πολιτικός (γιατί υπουργός με την ουσιαστική έννοια του όρου δεν είναι) βλέπει ψηφοθηρικά σενάρια και κομματικές δεξαμενές...

 
Χρυσα
02 Οκτ 2020 00:03

Η Κεραμέως με τη τακτική της στο υπουργείο Παιδείας σε πολλα θέματα μόνο αντιπάθεια προκαλει. Θα φυγει σαν τον Κοντογιαννοπουλο από τις καταλήψεις το 91 οι μαθητές τον έριξαν από υπουργό το θυμάται η Κεραμέως;;;;έρχεται η σειρά της σ όλα ανικανότητα δείχνει δεν τις περιμενε τις καταλήψεις;;;;

 
Άγαλμα να της κάνετε
02 Οκτ 2020 00:10

"Ν. Κεραμέως : Κομματική πελατεία στους μαθητές ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ".
Εγώ πάλι λέω, ότι εσείς τους "σπρώχνετε" στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα σημερινά γκάλοπ τα είδατε, μια και είστε μόνιμα "σε τηλεκπαίδευση" με τα κανάλια?....
Κυριάκο?... Προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις.... Εκτός αν δεν μπορείς...

 
Καθηγητής Γαλλικών
02 Οκτ 2020 00:38

Δυστυχώς, ακατάλληλη για υπουργός στο χώρο της παιδείας... absolument!!!!

 
Μικρή είναι...θα μάθει
02 Οκτ 2020 09:56

@Χρυσα
Αγαπητή Χρύσα, το 91 η Κεραμέως ήταν 11 ετών.... Ούτε τον Κοντογιαννόπουλο νομίζω ότι ξέρει, ούτε καν κι ότι κυβερνούσε ένας άλλος Μητσοτάκης.... κι έπεσε με πάταγο.
Μόνο από απουσίες και από εξ αποστάσεως ξέρει και νομίζει ότι το σχολείο είναι εισαγγελία και δικαστήριο και οι εκπαιδευτικοί δεσμοφύλακες.

 
ΜΗΤΕΡΑ
02 Οκτ 2020 10:14

Να παραιτηθεί η κ. Κεραμέως τώρα!! Έχει φέρει σε αδιέξοδο τους γονείς, οι οποίοι, να ξέρει, στηρίζουν τα παιδιά τους, πέρα από κομματικά συμφέροντα. Τα αιτήματα των παιδιών μας είναι δίκαια και θα το τερματίσουν. Να το βάλει καλά στο μυαλό της ,και να τα υλοποιήσει, να δώσει λύσεις τώρα, αλλιώς θα πάρει απουσία, και θα προσμετρηθεί στην υπουργική της θητεία. Τι δεν καταλαβαίνει; Το θέμα αφορά το υπέρτατο αγαθό, την υγεία των παιδιών μας, κατοχυρωμένο και συνταγματικά. Τίποτα δεν μπαίνει πάνω από αυτό. Η υγεία είναι αδιαπραγμάτευτη, οπότε ας χαθεί και η χρονιά. Τα παιδιά το ξέρουν αυτό, και θα το παλέψουν μέχρι τέλους.

 
Δον Κιχώτης
02 Οκτ 2020 10:23

Νομίζω πως χρειάζεται έναν τουλάχιστον δάσκαλο εμπιστοσύνης δίπλα της και έναν καθηγητή επίσης...

 
Χρήστος
02 Οκτ 2020 12:14

Κα Υπουργέ, σέβομαι την αγωνία σας για την κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών. Για την υγεία όμως των μαθητών και εκπαιδευτικών δεν ακούω τίποτα. Ο συνωστισμός στα διαλείμματα του σχολείου, που αν και γίνονται εκ περιτροπής φθάνουν να είναι εκατοντάδες παιδιά στο ίδιο προαύλιο χωρίς μάσκες, δεν σας προβληματίζει; Μάλιστα σε αντίθεση με τις πλατείες και άλλους χώρους, στο σχολείο όλα τα παιδιά γνωρίζονται και έρχονται σε στενή επαφή μεταξύ τους. Γιατι δε στέλνετε τα κανάλια να κάνουν ένα ρεπορτάζ και εκεί; Μήπως τελικά είναι ώρα να δώσετε λεφτά για την παιδεία μειώνοντας τον αριθμό των μαθητών; Εκτός από μία μάσκα και 2-3 τάμπλετ που μοιράσατε σε κάθε σχολείο, τίποτα άλλο δεν έχει αλλάξει από πέρυσι.

 
Η αξία της εκπαίδευσης.
02 Οκτ 2020 14:20

Τα παιδιά δεν είναι ευπαθής ομάδα και είναι σημαντικό να μη διακοπεί η ροή των σπουδών τους, με φυσική διδασκαλία. Η λύση είναι είτε το σπάσιμο των τμημάτων με 15-20 άτομα μέσα σε κάθε αίθουσα είτε η εκ περιτροπής διδασκαλίας για το πρώτο τρίμηνο, μέχρι να μειωθούν τα κρούσματα.

Απώλειες σε ανθρώπους κάτω των 40 ετών είναι μόλις 5 σε πάνω από 10.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, και καμία στις ηλικίες κάτω των 18. Ο πανικός δεν πρέπει να οδηγεί σε αποφάσεις που υποθηκεύουν το μέλλον της επόμενης γενιάς.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
02 Οκτ 2020 14:30

@Δον Κιχώτης
Αυτή μπορεί να τους χρειάζεται, εμείς πάντως σίγουρα δεν τη χρειαζόμαστε!

 
ΜΗΤΕΡΑ
02 Οκτ 2020 16:25

@ Η αξία της εκπαίδευσης Η ροή των σπουδών διακόπηκε εξαιτίας της υπουργού και πανικός έχει πιάσει την ίδια, όχι από τον COVID-19, αλλά από τις καταλήψεις που δεν μπορεί πλέον να ελέγξει, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει, εκβιάζοντας τα παιδιά μας με ποινές (απουσίες κ.α), και λέει κιόλας ότι έχουν και παιδαγωγικό χαρακτήρα.

 
Δον Κιχώτης
02 Οκτ 2020 18:03

@ Ανήσυχος εκπαιδευτικός
Με τους κατάλληλους συμβούλους θα βελτιωθεί, την προτιμώ από την «4η βιομηχανική επανάσταση» που καιροφυλακτεί για να σας οδηγήσει στην 5η...
Εγώ είμαι γέρος, αλλά αγαπώ όλους τους συναδέλφους μου και δεν θέλω να κακοπέσουν...

 
Μίνα
02 Οκτ 2020 18:27

Δηλαδή κ. Υπουργέ, όταν επί τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του κράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν καταλήψεις ( Μακεδονικό, Πολυτεχνείο κ.ά) το κόμμα σας υποκινούσε τους μαθητές, προς άγραν ψήφων; Προσπαθούσατε για την "πελατεία σας";

 
ΠΕ02
03 Οκτ 2020 13:30

Ήθελα να ήξερα ο πρωθυπουργός τι περιμένει;
Δεν βλέπει ότι όσο περνάει ό καιρός το πρόβλημα μεγαλώνει;
Οι κυρίες του υπουργείου είναι εκτός τόπου και χρόνου!!!
Κε Πρωθυπουργέ έπρεπε από χθές να είχατε επέμβει!!!!!

 
Γονιός
03 Οκτ 2020 17:21

Ακριβώς όπως τα λέει! Κομματική πελατεία. Γιατί μας ενοχλεί;
Παιδιά με ρητορική κομμάτων. Γιατί κλείνουν διαχρονικά τα σχολεία; Θελουμε ανοιχτά σχολεία όχι καθοδηγούμενος μαθητές και τα κόμματα μακριά από τα παιδιά μας. Το δημόσιο σχολείο βάλλεται τα ιδιωτικά συνεχίζουν.

 
ΜΗΤΕΡΑ
03 Οκτ 2020 21:27

@Γονιός Μα είναι δυνατόν να συγκρίνετε τα ιδιωτικά σχολεία με τα δημόσια, στα οποία δεν υπάρχει καθόλου ποιοτική μάθηση; Όπου υπάρχουν κενά λόγω της έλλειψης καθηγητών- διαχρονικό πρόβλημα- αφού οι εκάστοτε κυβερνήσεις κωφεύουν απέναντι στις εκκλήσεις για μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών, όχι αναπληρωτών που έρχονται και φεύγουν. Αγαπητέ γονέα, εσάς σας πείραξαν οι χαμένες ώρες λόγω καταλήψεων και δεν σας πειράζουν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας, λόγω έλλειψης καθηγητών; Αυτές δεν δημιουργούν κενά στην μάθηση των παιδιών μας; Ή στηρίζεστε στα φροντιστήρια, που τυχόν πηγαίνουν τα παιδιά σας; Για άλλη μια φορά, η κ.Κεραμέως στηρίζει την παραπαιδεία, αφού κωφεύει στα δίκαια αιτήματα των μαθητών για ποιοτικά και ασφαλή σχολεία, και μάλιστα εν μέσω ενός φονικού ιού. Άστοχες, λοιπόν οι δηλώσεις της ανίκανης κ.Κεραμέως για κομματική πελατεία. Ας κοιτάξει να κάνει την δουλειά της σωστά, με ενδιαφέρον για την μαθητική κοινότητα και όχι να κινείται αντιπαιδαγωγικά, απειλώντας τους μαθητές με ποινές.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.