Βουλευτής ΝΔ για τους νεαρούς που πέταγαν μολότωφ στη διαδήλωση των μαθητών: Φταίνε περισσότερο οι γονείς τους που τα μεγάλωσαν αλητάκια

01/10/2020

Ενημερώθηκε: 02/10/2020, 14:08

Άκουσε το άρθρο

Για γονείς   που τα μεγάλωσαν αλητάκια έκανε λόγο ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος, σχολιάζοντας τους νεαρούς που πετούσαν μολότωφ έξω από τη Βουλή στη διαδήλωση των μαθητών.

Ακολουθεί η δήλωση του Βουλευτή της ΝΔ

Τα κακόμοιρα τα παιδιά, αυτή την ώρα καίνε το κέντρο της Αθήνας γιατί μάχονται για το μέλλον τους. Ξέρετε, είναι αυτά τα παιδιά που ενδιαφέρονται για καλύτερες συνθήκες στην παιδεία, που φοβούνται για τον COVID και που θέλουν περισσότερους καθηγητές ώστε να επιτύχουν στις εξετάσεις τους και να γίνουν λαμπροί επιστήμονες.

Αλλά δεν φταίνε μόνο αυτά, φταίνε περισσότερο οι γονείς τους που τα μεγάλωσαν αλητάκια.

(ΥΓ : Αν έχεις κάποια αιτήματα για ένα ζήτημα, μπορείς ασφαλώς να συμμετέχεις σε μια διαδήλωση. Είναι δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός και της καθεμιάς αυτό. Αν όμως πας για να σπάσεις και να κάψεις είσαι αλητάκι και θα έπρεπε να ντρέπονται πρώτοι απ' όλους οι γονείς σου)

Νέα δήλωση μετά τις αντιδράσεις

Ο Βουλευτής της ΝΔ, μετά τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσε η παραπάνω τοποθέτησή του επανήλθε με την ακόλουθη νέα δήλωση:

Ορισμένοι που σπεύσατε να μου την "πέσετε" γιατί δήθεν τα έβαλα με τα παιδιά, θα σας παρακαλέσω να διαβάσετε πιο προσεκτικά την ανακοίνωση μου. Γιατί, είτε το παίζετε αφελείς, είτε είστε, δεν εξηγείται αλλιώς. Νομίζω ότι είμαι καλός στα Ελληνικά μου.

Έχω υπάρξει καθηγητής επί 14 χρόνια, έχω διδάξει εκατοντάδες παιδιά την επιστήμη των Μαθηματικών και είμαι ένας πολιτικός που δεν φημίζομαι για τις ακραίες τοποθετήσεις μου, κάθε άλλο μάλιστα. Εξάλλου θεωρώ ότι η μετριοπάθεια είναι προτέρημα για κάποιον που ασχολείται με τα κοινά. Δεν θα τα έβαζα επομένως ποτέ με τα παιδιά που πήγαν ειρηνικά να διαδηλώσουν για τα αιτήματα τους.

Μίλησα για αυτούς (και τους γονείς αυτών) που σήμερα πήγαν για να κάψουν, να σπάσουν και να χτυπήσουν τους αστυνομικούς. Όλοι εσείς που προστατεύετε τους κουκουλοφόρους και τους "μαθητές" με τα στουπιά και τα ξύλα, να ξέρετε ότι οι ίδιοι τελικά θα κληθείτε να πληρώσετε τα σπασμένα μέσω της φορολογίας σας. Αλλά βέβαια δεν σας ενοχλεί ορισμένους "προοδευτικούς" που κάποιοι έχουν κάνει "πουρέ" από την πλύση εγκεφάλου τα μυαλά αυτών των παιδιών ώστε σε κάθε διαδήλωση να σπεύδουν να καταστρέψουν με δικαιολογία δήθεν την αποκατάσταση των αδικιών του πάντοτε κακού κράτους.

Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα αν υπάρχει γονιός που να είναι υπερήφανος που το παιδί του σήμερα διαδήλωσε ειρηνικά. Η ένσταση μου είναι αν υπάρχει κάποιος γονιός που να είναι υπερήφανος που το παιδί του σήμερα έριξε μολότοφ, έσπασε και έκαψε. Σε αυτόν θα απαντήσω ότι δυστυχώς αλλά απέτυχε παταγωδώς στην ανατροφή του παιδιού του.

Άρα λοιπόν μην προσπαθείτε ορισμένοι να δημιουργήσετε εντυπώσεις λέγοντας ότι ο Καλλιάνος τα έβαλε με τους μαθητές και τους είπε αλητάκια. Σέβομαι τους μαθητές πολύ παραπάνω απ' όσο μπορείτε να αντιληφθείτε. Και τους σέβομαι γιατί έχω δουλέψει σκληρά μαζί τους για πολλά χρόνια, πάνω απ' όλα ως δάσκαλος.

Δηλαδή θα πρέπει να κάτσω να γράψω και 2ο σχόλιο για να καταλάβετε τι εννοούσε ο Καλλιάνος και αν είναι ακραίος ή όχι; Εγώ προσωπικά τους απεχθάνομαι τους ακραίους, απ' όπου και αν προέρχονται! Ήμαρτον που ακόμη και σήμερα κάποιοι κάνετε ότι δεν έχετε καταλάβει που βρίσκομαι ιδεολογικά!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (17)

Μαθηματικός
|

Πολύ σωστός, κάποιος έπρεπε να τα πει.

200χρόνια από το '21
|

@Legend
- Δηλαδή όλα τα παιδιά του δυτικού κόσμου που μεγαλώνουν με τηλεόραση, τάμπλετ, κινητό, βίντεογκέιμς, γίνονται εγκληματίες? Ο γονιός δεν παίζει κανένα ρόλο?
- Τότε δεν έχει και κανένα νόημα, αυτό που έγραψε ο Βουλευτής. Όλοι οι Νεοέλληνες μεγαλώνουν "αλητάκια" τότε!...
- Εσείς το παιδί σας, χωρίς τηλεόραση, τάμπλετ και κινητό το μεγαλώνετε για να γίνει σωστός πολίτης?
- Τέλος, "τα μηνύματα των διαδηλωτών μαθητών"... θα τα ακούσουμε όλοι... εκ των πραγμάτων και λίαν συντόμως. Και από την τηλεόραση και από το τάμπλετ και από το κινητό.

Legend
|

Τα μηνύματα των διαδηλωτών μαθητών δεν τα ακούει κανείς, διότι κατά πρώτον όλα ξεκίνησαν με την άρνηση της μάσκας και κατά δεύτερον διότι το να καταλαμβάνεις το σχολείο σου σε κάνει αυτομάτως εγκληματία (είτε πετάς είτε όχι μολότωφ) και χάνεις στη στιγμή το όποιο δίκιο σου!!!
Η ανατροφή παιδιών είναι άγνωστη φράση για τον Νεοέλληνα. Η τηλεόραση, το τάμπλετ, το κινητό και τα βίντεογκέιμς έχουν αναλάβει. Θα δούμε στο μέλλον και χειρότερα...

Ν.4000
|

Δεν ήξερα τις "εκπαιδευτικές" απόψεις για την ανατροφή των παιδιών των Ελλήνων, του Βουλευτή(μαθηματικού-μετεωρολόγου-σήμερα μας λέει και δάσκαλου...) κ. Καλλιάνου.
Μέχρι χθες πάντως, τον ήξερα μόνο για την τηλεοπτική του σύγκρουση με την Μεγαλοοικονόμου, στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος. 
Φαντάζομαι ότι, όλοι οι δικοί του ψηφοφόροι, μεγαλώνουν σωστά τα παιδιά τους έτσι?...

ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ
|

ότι με τέτοιες δηλώσεις κερδίζει πόντους στο δεξιό ακροατήριο πρέπει να έρθει έξω από τα σχολεία όπου συζητούν οι γονείς να ακούσει τι λένε σχετικά με τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων και την πολιτική του Υπουργείου. Τότε θα κάνει στροφή 180 μοιρών στις δηλώσεις του ακόμη και για τον αγώνα των μαθητών μέσα από τις καταλήψεις. Κρίμα πάντως είναι και νέος άνθρωπος ...

HΡΑ*
|

Αμφιβάλλω αν συμμετείχε ποτέ σε κάποια διαδήλωση ο κ. Καλλιάνος...Το βέβαιο είναι ότι με μια τέτοια δήλωση αυξάνονται οι μετοχές του στη Ν. Δημοκρατία. Ο οποίος κ. Καλλιάνος έχοντας για "προίκα" το Δελτίο Καιρού και χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο την Ένωση Κεντρώου δε χρειάστηκαν παρά λίγοι μήνες για να μεταπηδήσει στον ιδεολογικό χώρο της Δεξιάς όπου και ανήκε. Μα θα μου πείτε ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος θα είναι...

Νοικοκυραίοι
|

Ξυπνήστε αυτοί που προκαλούν επεισόδια δεν έχουν ποτέ σχέση με τη διαμαρτυρία ...δυστυχώς είναι οι γνωστοί άγνωστοι που πάντα πρωτοστατούν σε κάθε διαμαρτυρία ... Αλλά το σημαντικό είναι να τοποθετηθεί σχετικά με τα αιτήματα των μαθητών και αν μπορούν με ασφάλεια να πηγαίνουν στο σχολείο ...Επίσης γιατί οι μαθητές που έχουν γονείς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να αναγκάζονται να παρακολουθούν μέσα στην τάξη το μάθημα κι όχι εξ αποστάσεως ; Είμαστε αναλώσιμοι ;

Παντελής
|

Είναι τυχαίο ότι σε κρίσιμες διαδηλώσεις-πορείες εμφανίζονται πάντα κάποιοι κουκουλοφόροι για να διαλύσουν και να αμαυρώσουν τις κινητοποιήσεις; Το παρακράτος λειτουργεί με αυτό τον τρόπο, ιδιαίτερα σε κρίσιμες καταστάσεις. Επίσης, κοιταχτείτε λίγο στο κόμμα της ΝΔ, γιατί κάτι δεν πάει καλά εκεί πάνω στο Υπουργείο της Παιδείας..μόνες τους βγάζουν τα μάτια τους

Πέτρος
|

Γεια στο στόμα σου, άνθρωπέ μου! Κάποιος έπρεπε επιτέλους να πει το αυτονόητο!

Επιτέλους
|

Συγχαρητήρια!!!
Κάποιος είχε την τόλμη να πεί τα πράγματα με το όνομά τους!
Σαν εκπαιδευτικός ντρέπομαι να βλέπω εικόνες βεβήλωσης, έχω την ελπίδα όμως, από ότι δείχνουν οι εικόνες καταστροφής, ότι κυρίως δεν πρόκειται για μαθητές, πολύ μεγάλοι ηλικιακά φέρνουν. Αλλά και έτσι να έχουν τα πράγματα, όπως φαίνονται, και πάλι ντρέπομαι, και για λογαριασμό τους ακόμη! και μάλιστα εν μέσω τόσο σοβαρών κρίσεων στη χώρα μας, Ιανός, Covid, Σύνοδος Κορυφής!

Σοφία
|

Ό,τι σπέρνετε, θερίζετε.

ΞΑΝΘΟΣ
|

Επιτέλους να ακουστεί και μια αλήθεια.....ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΎΘΥΝΣΗ .....ΟΤΑΝ ΦΟΡΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ.....ΕΧΕΙΣ ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ Σ ΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΛΑΛΕΙΣ....!!!

Βιοποικιλότητα
|

Άλλοι μεγαλώνουν τα παιδιά τους "αλητάκια" και άλλοι μεγαλώνουν τα παιδιά τους εισαγγελείς και δικαστές των πάντων και επί παντός...

ΘΑΝΑΣΗΣ
|

Κύριε βουλευτά, συχνά η ειρωνική προσέγγιση ενός θέματος μπορεί να παρεξηγηθεί, ιδιαίτερα όταν ο λόγος παρουσιάζει αμφισημία. Το γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτοί που προκαλούν τα επεισόδια σε κάθε ειρηνική διαδήλωση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ (τουλάχιστον οι πρωτεργάτες των επεισοδίων), αλλά κατευθυνόμενοι μπαχαλάκηδες, ώστε να αμαυρώσουν την εκάστοτε διαμαρτυρία και να δώσουν την ευκαιρία στα μέσα ενημέρωσης να ασχοληθούν με αυτούς και να αποσιωπήσουν τα μηνύματα της διαδήλωσης. Καλό λοιπόν θα ήταν να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους και να διαχωρίσετε σαφέστατα τους μαθητές από τους προβοκάτορες. Επίσης, η ενασχόληση από την πλευρά σας με τους τελευταίους αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από τα δικαιότατα αιτήματα των μαθητών και πετά την μπάλα στην εξέδρα. Κοινώς παίζετε κι εσείς το παιχνίδι των μέσων ενημέρωσης που προστατεύουν την ανίκανη και αυταρχική ηγεσία του υπουργείου παιδείας. Αντί λοιπόν να κουνάτε το δάχτυλο στον μέσο αναγνώστη των σχολίων σας για την παρανόηση των λεγομένων σας, κάντε μία προσπάθεια να συνετίσετε την υπουργό μας και σταθείτε φανερά - και όχι εκ των υστέρων- δίπλα στους μαθητές, που δηλώνετε ότι τους αγαπάτε.

ΝΑΙ ΕΤΣΙ
|

Συγχαρητήρια για την τοποθέτση.πολύ σωστα!

Εκπαιδευτικος
|

Σωστός!!

stelios
|

Εχει απόλυτο δίκιο!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ