Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Εκπαιδευτικός διερωτάται

Δημοσίευση: 02/10/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ας υποθέσουμε , λοιπόν, ότι μία οικογένεια που αποτελείται από δύο εκπαιδευτικούς (γεγονός καθόλου σπάνιο), με δύο παιδιά σχολικής ηλικίας (γεγονός, επίσης καθόλου σπάνιο) βρίσκεται υπό τις εξής (καθόλου απίθανες συνθήκες:)

1. Οι δύο σύζυγοι υπηρετούν σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη

2. Τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολεία που είτε είναι υπό κατάληψη είτε τελούν σε αναστολή λόγω κορωνοϊού...

Τότε:

- Οι δύο γονείς θα πρέπει (υποχρεωτικά) να παραδίδουν ταυτόχρονα εξ΄ αποστάσεως μαθήματα απο το σπίτι τους
-

Τα δύο παιδιά θα πρέπει (υποχρεωτικά) να παρακολουθούν ταυτόχρονα τα δικά τους εξ΄ αποστάσεως μαθήματα

Άρα λοιπόν, θα πρέπει στο ίδιο σπίτι

- Να υπάρχουν τέσσερις υπολογιστές

- Οι υπολογιστές αυτοί να βρίσκονται σε διαφορετικούς χώρους, έτσι ώστε να υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες για τη διεξαγωγή των εξ, αποστάσεως μαθημάτων...

Πείτε μου, τώρα, πώς μία μέση οικογένεια που στεγάζεται σε ένα μικρό διαμέρισμα  μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές τις συνθήκες και προϋποθέσεις διδασκαλίας;

Ή πείτε μου πως μία οικογένεια χαμηλών εισοδημάτων (ναι, από αυτές που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμα και ένα κουλούρι για το διάλειμμα των παιδιών στο σχολείο) μπορεί να διαθέτει ή να προμηθευτεί πλήθος ηλεκτρονικών υπολογιστών για κάθε παιδί (με μέσο όρο δύο παιδιά ανα οικογένεια) ;;;; Και μη διαβάσω για τα περιβότητα ταμπλετ που δόθηκαν στα σχολεία για να παραχωρηθούν στους μαθητές....

Εκτός, αν τα παραπάνω, αποτελούν στατιστική ασημαντότητα....οπότε πάω πάσο....

Ετικέτες: 
Καταλήψεις

Σχόλια (48)

 
@ meteora
04 Οκτ 2020 20:53

Αγαπητή(έ), αν η φιλοδοξία σου ως εκπαιδευτικό είναι οι προσφορές από κινητή τηλεφωνία για να κάνεις μάθημα από το σπίτι σου ή όπου αλλού, νομίζοντας ότι εκπληρώνεις το ρόλο σου, είσαι μακριά νυχτωμένος(η). Ελπίζω κάποια μέρα να καταλάβεις καλύτερα αυτόν το ρόλο. Ποτέ δεν είναι αργά.

 
Ο,τι νάναι
04 Οκτ 2020 20:05

Μαρία, πώς να μπει να δουλέψει ο εκπαιδευτικός στο σχολείο, αν τελεί υπό κατάληψη; Να σκεφτόμαστε!

 
Δημήτρης
04 Οκτ 2020 19:34

Διάβασα όλα τα σχόλια και γενικώς συμφωνώ πως μάθημα από κινητό δε γίνεται, είναι ο πλήρης ευτελισμός της διδασκαλίας. Θέλω όμως να ρωτήσω το εξής και όποιος έχει στοιχεία ας μου πει: έχει μέχρι στιγμής γίνει σε κάποιο σχολείο σε όλη την Ελλάδα ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από την τάξη; Αν είναι να απαντήσει κάποιος θα πρέπει να παραθέσει και συγκεκριμένα στοιχεία ασφαλώς. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 
Μαρία
04 Οκτ 2020 17:18

Σωστά αναφέρει σχολιαστής ότι μπορεί να δανειστεί από το σχολείο λαπτοπ η να δουλέψει στο σχολείο εφόσον στο σπίτι υπάρχει συνωστισμός. Το έκαναν αρκετοί αναπληρωτές και πήγε περίφημα. Η προετοιμασία είναι δύσκολο θέμα και απαιτεί ώρα. Αυτή είναι η δουλειά μας. Διαφορετικά αλλάζουμε .

 
Η αλήθεια για την αγορά με δόσεις
04 Οκτ 2020 11:36

Διαβάσαμε παραπάνω ακόμη και πλήρεις αναφορές της οικονομικής κατάστασης συναδέλφων. Η αγορά φορητού υπολογιστή με δόσεις κοστίζει 20-30 ευρώ το μήνα. Με καλό προγραμματισμό και επιλογή προτεραιοτητων, οι περισσότεροι καθηγητές και γονείς είναι σε θέση να εξασφαλίσουν αυτό το ποσόν.

 
Maria
04 Οκτ 2020 06:37

Να δοθεί η σύμβαση με τη cisco, να ερωτηθεί γιατί δεν αναβαθμίστηκε η αντίστοιχη υπηρεσία του ΠΣΔ, να ρυθμιστούν όσα ζήτησε η ΑΠΔΠΧ για την έκθεση αντικτύπου , επίσης υπάρχει κ το επιπλέον νομικό ζήτημα αποκλεισμού μαθητών στην τηλεκπαίδευση λόγω καταλειψης που αντιβαίνει το σύνταγμα , όπως έχουν ήδη επισημάνει νομικοί ( Σωτηρόπουλος).
Συν τον κοινωνικό αποκλεισμό προσφύγων κ μεταναστών το προηγούμενο διάστημα της τηλεκπαιδευσης ,συν του ότι παρά τις καταδίκες ακόμη δεν έχει βρεθεί ισότιμο μάθημα όσων έχουν απαλλαγεί από θρησκευτικά.
Να βρεθεί λύση στο θέμα των 27-30 μαθητών ανά τάξη, κ να απαντηθεί γιατί αύξησε τον αριθμό μαθητών εν μέσω πανδημιας.

 
meteora
04 Οκτ 2020 06:18

Για να κάνεις μάθημα eClass ή Webex, πρέπει να έχεις ή να ετοιμάσεις υλικό. Αυτό είναι το κυρίαρχο στοιχείο στα μαθήματα από απόσταση. Το υλικό -στη συνέχεια- πρέπει να φτάσει σε όλα τα παιδιά, έστω και με ...φωτοτυπία, που θα παραλάβει ο κηδεμόνας από το σχολείο ή τον φούρνο της γειτονιάς! Αν το υλικό χαρακτηρίζεται από ποσότητα και πρωτίστως ποιότητα, είναι βέβαιο ότι τα παιδιά θα συμμετάσχουν στα μαθήματα έστω και ...τηλεφωνικά! Η πολιτεία πρέπει ΣΗΜΕΡΑ να μας εκπαιδεύσει στη χρήση της συσκευής του κινητού στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ήδη αυτή η εκπαίδευση υπάρχει (κοινότητα επιμόρφωσης seminars etwinning). Η πολιτεία να 'ενθαρρύνει' τις τηλεφωνικές εταιρείες να κάνουν προσφορές στους εκπαιδευτικούς (φτηνό Internet, χορήγηση συσκευής με επιδότηση). Αυτά...

 
Προβληματισμένος
04 Οκτ 2020 01:29

Υποθέτω οτι είμαι από τους προνομιούχους εκπαιδευτικούς. Χωρίς γυναίκα και παιδιά, με 50άρα σύνδεση, πολύ καλή γνώση των "νέων τεχνολογιών" και με καινούργιο εξοπλισμό που αναγκάστηκα να αγοράσω (γιατί τον Απρίλιο το παλιό μου pc, σερνόταν στο μάθημα)
Θεωρώ ωστόσο, οτι η σύγχρονη εκπαίδευση είναι ένα ασθενικό υποκατάστατο της πραγματικής εκπαίδευσης που είναι η δια ζώσης διδασκαλία.
Δυστυχώς κάποιοι πιστεύουν οτι η σύγχρονη εκπαίδευση είναι ένα chat σε κάποιο κανάλι του irc και σιγά μωρέ τώρα θα κάνουμε και ένα share screen θα δείξουμε κανά pdf ή κανένα multiple choice και αυτό ήταν, το βγάλαμε το μεροκάματο.
Όχι αγαπητοί. Η εκπαίδευση είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο. Προϋποθέτει αγάπη και συναισθηματικό δέσιμο. Αν αυτό δεν το πιστεύουμε, ας κλείσουμε τα σχολεία και ας τηλεφωνιόμαστε μεταξύ μας να λέμε οτι κάνουμε μάθημα. Αστεία πράγματα.
Όταν ακόμα και η μάσκα μέσα στην τάξη μας αποκόβει από τον βιωματικό δεσμό που οφείλει να αναπτύσσεται ανάμεσα στον διδάσκοντα και τον διδασκόμενο για να παραχθεί μαθησιακό αποτέλεσμα, καταλαβαίνει κανείς οτι τα κινητά, τα τάμπλετ και όλα τα συναφή είναι για ώρα ανάγκης και όχι για μόνιμη παρουσία στην εκπαίδευση.
Τα γράφω αυτά για να ακουστεί και η άποψη ενός ανθρώπου που δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει τηλεκπαίδευση, αλλά δεν πιστεύει καθόλου σε αυτή. Και που δυστυχώς διαπιστώνει οτι η υγειονομική κρίση έχει ανοίξει την όρεξη σε κάποιους, να γκρεμίσουν τα σημεία αναφοράς αιώνων, με ολέθρια αποτελέσματα στην νεολαία και τις μελλοντικές γενιές.

 
Επίταξη των internet cafe
04 Οκτ 2020 01:09

Η επίταξη αυτών των χώρων είναι η μόνη παιδαγωγικά ορθή λύση, έχουν και αναψυκτικά και κρουασαν και καφέδες και ανατομικές καρέκλες.

Σοβαρότητα θέλει: σε μια εβδομάδα το πολύ θα ανοίξουν τα σχολεία, μέχρι την άνοιξη θα ξεπεραστεί η κρίση στην Ευρώπη. Με την παιδεία και την οικονομία να δούμε τι θα γίνει γιατί μένουμε πάλι πολύ πίσω.

 
@Πλατάρος Γιάννης
03 Οκτ 2020 22:39

Ο κος Πλατάρος, προσπαθεί ολόψυχα να υπερασπιστεί την άποψη του, μα μάλλον...το παρακάνει λίγο! Προτείνει την παγκόσμια πρωτοτυπία, να μετατρέψουμε το Ίντερνετ καφέ σε χώρο διδασκαλίας και μάθησης...

Φαίνεται, πώς, μάλλον, τα ιντερνετ καφέ τα έχει ακουστά και μόνο.... Πρώτον δεν είναι τσάμπα, πληρώνονται με την ώρα, ξέρετε, κι όσο κι αν είναι x6 ώρες την ημέρα, ναι , είναι κόστος, ξέρετε!!! ....

Να κάνεις μάθημα στο net cafe κι απο δίπλα να ακους 'επικλήσεις στα θεία' όταν ο άλλος χάνει ζωή στο τάδε παιχνίδι ή όταν δεν πιάνει το στοίχημα που παίζει... Να έχεις στη μία θέση τον μαθητή να κάνει μάθημα και στη δίπλα τον 'αγαθό' μεσήλικα που σέρφαρει σε adult σελίδες, πίνει τη φράπεδιά και κάνει τη τσιγαρούμπα του...Κι αν μάθευτεί ότι μαζεύονται και κοριτσάκια κι αγοράκια ασυνόδευτα για μάθημα, εκει να δείς το σώσε!...Λαϊκό προσκύνημα απο κάποιους 'αγαθων' προθέσεων ενηλικες που θα βγούν για 'ψάρεμα'......Ασφαλές περιβάλλον;;; Όλα τέλεια, για μάθητικό περιβάλλον μια χαρά!!

Μπα; μετακόμιση σε άλλο σχολείο; Από πού προβλέπεται θεσμικά και νομικά; Ποιος διευθυντής παίρνει την ευθύνη να βάλει άγνωστα παιδιά στο σχολικό χώρο χωρίς καμμία κάλυψη;;;

Και τώρα, που με τις συνθήκες κορωνοϊου οι σχολικοί χώροι είναι ήδη κορεσμένοι, να διπλασιάσουμε ξαφνικά τον αριθμό των μαθητών σε μία σχολική μονάδα, φέρνοντας και όλη τη διπλανή εκεί!!! Και να βολέψουμε κι όλες τις τάξεις του άλλου σχολείου, μίας και μιλάμε για σύγχρονη (αν κατανοούμε τι σημαίνει αυτό) τηλεκπαίδευση σε εργαστηριακούς χώρους πληροφορικής!!!! Πόσα ποια έρμα εργαστήρια πληροφορικής να έχει το άλλο σχολείο επιτέλους;;;;

Δανεικο λάπτοπ από Διπλανά σχολεία; Μπα? Τι μας λέτε; Ελλάδα, δεν είναι μόνο η Αθήνα.... Στην επαρχία το διπλανό σχολείο μπορεί να είναι σε 25 χιλιόμετρα απόσταση, και κάποια σχολεία δεν έχουν θέρμανση, θα έχουν λαπτοπ νομίζετε;

Όλα τα σχολεία έχουν λαπτοπ;;;; είστε σίγουρος, ε;;;; Πώς φαίνεται ότι δεν έχετε κάνει στην πραγματική επαρχία, που, σε πολλά σχολεία ούτε τα εργαστήρια πληροφορικής λειτουργούν καν.... Πόσα λάπτοπ να έχουν και πόσα να διαθέσουν; Εκτός αν κάθε σχολείο στοκάρει, στρα κρυφά, λάπτοπ, για τις δύσκολες ώρες, και δε μας το λένε....

Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν είναι αστεία υπόθεση, για να τη διεξάγουμε σε χώρους καφενείων... Η εκπαίδευση θα πρέπει να είναι το ίδιο προσιτή απ' όλους, κλυριε Πλαταρε, σ' όποια περιοχή κι αν βρίσκονται και σε όποια κοινωνική τάξη κι αν ανήκουν....

 
Θέλω δανεικό μπαρμπέρη
03 Οκτ 2020 21:56

@Πλατάρος Γιάννης
Κρίμα, γιατί νόμιζα ότι αστειευόσασταν... Εδώ δεν έγιναν οι μάσκες... κι εσείς μας γράφετε για μάθημα από ίντερνετ καφέ και για δανεικά λάπτοπ. Και βέβαια όλα γίνονται... εκτός από "του σπανού τα γένια".

 
Πλατάρος Γιάννης
03 Οκτ 2020 21:32

Θα την ξαναπώ την πρόταση:
Περίπτωση για Ιντερνέτ καφέ: Φυσικα΄όπου υπάρχει.
1. Υπάρχει ησυχία το πρωί ως το μεσημέρι
2, Η ησυχία εξασφαλίζεται με καλά ακουστικά, όπου ακούς αυτούς που σου μιλούν και μικρόφωνο ενσωματωμένο που δεν περνά ο θόρυβος πεδίου.
3. Υπάρχουν συνήθως και πιο ήσυχες θέσεις από αυτές που βλέπουν τζαμαρία.
4. Μιλάμε για τους λίγους που δηλώνουν «ΔΕΝ ΕΧΩ» , «ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ » , «Δεν έχω καλή ταχύτητα» , «δεν έχω οικονομική δυνατότητα»
5. Μάθημα από Ι.C. γίνεται , διότι έχουν καλύτερο εξοπλισμό από τα Σχολεία και τις Οικίες.
Για το ποσοστό, που ΔΕΝ μπορεί να κάνει από το σπίτι.
Υπάρχει και η ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ:
Να πάρει λάπτοπ από το Σχολείο του, δανεικό. Ή το διπλανό Σχολείο που ΔΕΝ έχει κατάληψη. ΟΛΑ τα σχολεία έχουν λάπτοπ.
Επειδή υπάρχει και η κακή πίστη, διάσπαρτη, υπάρχει και ακόμα πιο αποτελεσματική ΛΥΣΗ:
Αξιολογείστε την δυσμενώς αν μπορείτε:
Πάμε σε Σχολείο που ΔΕΝ έχει κατάληψη και κάνουμε μάθημα ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Η/Υ, ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
Ο Πληροφορικός του ΑΛΛΟΥ Σχολείου
α) Κάνει θεωρητικό μάθημα χωρίς Η/Υ
β) Κάνει μάθημα σε συμβατική αίθουσα με βιντεοπροβολέα.
Λύση ανάγκης , προσωρινή με μερικές απώλειες...
Αλλά -επιμένω- οι γκρινιάρηδες που δεν έχουν, δεν μπορούν, κωλύονται, καλύπτονται 100% ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΌ ΛΑΠΤΟΠ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Ένα χαρτάκια θα υπογράψετε προ της παραλαβής , τίποτε άλλο...
Παρακαλώ τα επιχειρήματά σας ότι όλα αυτά ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!

 
Βάνα
03 Οκτ 2020 17:45

Voucher και για την επιλογή σχολείων και καθηγητών σε λίγο. Εκεί να δεις μειοψηφία τα δημόσια. Ακόμη θα γκρινιάζουμε !

 
ΕΜΒΡΟΝΤΉΤ
03 Οκτ 2020 17:08

Προς ΚΑΙΤΗ
Μπράβο, τετραμελής οικογένεια με έναν υπολογιστή στο σπίτι και χαμηλή ταχύτητα ίντερνετ αποτελεί άλλοθι και είναι ακραία, κατά τη γνώμη σας περίπτωση. Έτσι μακροημερευουν οι πάσης φύσεως Κεραμεως

 
Αναπληρωτής σε νησί
03 Οκτ 2020 15:52

Καλησπέρα σας.

Διαβάζω κάποια σχόλια που υπονοούν απροθυμία ή ψεύτικη γκρίνια από τους εκπαιδευτικούς και θλίβομαι για αυτή την εύκολη ετυμηγορία. Χωρίς να θέλω να προσβάλλω τους σχολιαστές, επιτρέψτε μου να καταθέσω την οπτική μου.

Είμαι αναπληρωτής σε νησί του Ν. Αιγαίου (Δ' Δωδεκανήσου). Έφυγα από το σπίτι μου στην Αθήνα, με πολλή όρεξη για τη δουλειά μου. Οι συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζω (και δεν γκρινιάζω - απλά παραθέτω) είναι οι εξής:

- Καταβάλλω €340,00 ενοίκιο για ένα ημιυπόγειο σπίτι 27τ.μ. το οποίο, επειδή το καλοκαίρι αποφέρει σοβαρό εισόδημα στον ιδιοκτήτη μέσω AirBnB, 1η Ιουλίου πρέπει να το αφήσω, με ρήτρα να πληρώνω €60,00 ημερησίως για κάθε επιπλέον μέρα παραμονής. Στο κόστος κατοικίας, να προσθέσω πως πρέπει να έχεις άλλα τόσα για την αρχική εγγύηση και περίπου €20,00 μηνιαίως για internet και -εκτιμώ- €30,00 για ηλεκρικό και πετρέλαιο.
- Το κόστος διατροφής ανέρχεται στα -περίπου- €350,00 μηνιαίως λόγω "τσιμπημένων" τιμών (π.χ. €4,50 η εξάδα για νερό). Πριν βιαστεί κάποιος να μου πει πως είναι πολλά, καθώς το σπίτι δεν διαθέτει κουζίνα (παρά μόνο δύο μικρά μάτια για να βράσεις νερό, άντε και κανένα ρυζάκι) και αφού πρέπει να τρέχω και σε άλλα δύο σχολεία να συμπληρώσω ωράριο, ένα πιάτο φαΐ από το τοπικό μαγειρείο (καφενείο), είναι η μόνη ρεαλιστική λύση.
- Το ενοίκιο του σπιτιού μου στην Αθήνα συνεχίζει να τρέχει αφού έχω αφήσει τη γυναίκα μου πίσω λόγω εργασίας της (ταμίας σε super market). Πιστεύω πάντως πως, όποιος δεν έχι εντοπιότητα στο διορισμό του, και να μην είναι παντρεμένος, δεν μπορεί να κουβαλάει το βιος του κάθε χρόνο ή να ξενοικιάζει το σπίτι του και να αποθηκεύει τα υπάρχοντά του σε ενοικιασμένη αποθήκη και να ψάχνει κάθε χρόνο για καινούριο σπίτι.
- Με αυτά τα δεδομένα και χωρίς να προσθέσω ΚΑΝΕΝΑ άλλο κόστος (σούπερ -μίνι- μάρκετ, ένδυση, υπόδηση, εφορία κ.λπ), από το μισθό των -περίπου- €900,00, περισσεύουν €160,00. Άρα, λοιπόν:

@Κώστας: Το εισόδημα και τα διαθέσιμα χρήματα που έχει ο κάθε εκπαιδευτικός, είναι σχεδόν σίγουρο πως του απαγορεύουν να διαθέσει τα €200,00 για την αγορά Η/Υ (κάποιο κάκιστο tablet φαντάζομαι πως εννοείτε καθότι, με αυτά τα λεφτά, μόνο αυτό παίρνεις). Η διδασκαλία μέσω κινητού είναι, απλά, το πιο σύντομο ανέκδοτο! Ελπίζω επίσης, να συνειδητοποιείτε πως, βάσει του κόστους που σας ανέφερα, ΘΑ είμαι στην προνομιακή θέση να έχω μαζέψει €160,00 x 9 μήνες = €1340,00 για να πληρώσω εφορία και έκτακτα έξοδα.

@Πλατάρος Γιάννης: Εκπλήσσομαι διπλά που διαβάζω από εσάς τέτοια εύκολη λύση (θα την περίμενα από κάποιον αδαή). Δεν έχουν όλα τα μέρη internet cafe και, ακόμα και αν είχαν, όπως πολύ σωστά σχολίασε η Βικτώρια, δεν μπορείς να κάνεις το μάθημά σου με άλλους γύρω σου να ακούνε, να κοιτάνε ή να μιλάνε. Αλλά, ακόμα και να είχαν, αν προσθέσω και το κόστος (που χαρακτηρίσατε πολύ φθηνό και με την προνομιακή δυνατότητα να πάρεις και καφέ...), στο κόστος που ανέφερα άνωθεν, προστίθεται και ένα ποσό της τάξης των €30,00 μηνιαίως (μόνο για τις υπηρεσίες internet -περίπου €1,50 η ώρα x 23 ώρες = 34,50). Όσο για το να δανειστείς συσκευή από φίλο σου ή από το σχολείο, προϋποθέτει ότι έχεις κάποιον φίλο που έχει κάποια και δεν τη χρειάζεται για να σου τη δανείσει για όσο καιρό είσαι στην υπηρεσία ή πως το σχολείο που υπηρετείς, έχει, και μάλιστα, όχι μόνο για σένα αλλά και για όσους άλλους συνάδελφους τη χρειαστούν. (...)

Σε όσα ανέφερα, δεν κάνω καμία νυξη για ορισμένες τοπικές κοινωνίες οι οποίες, με το που ακούν εκπαιδευτικός σκέφτονται Δημόσιο=Ζεστό χρήμα=Κοπανάμε τιμές.

Κλείνω, συνιστώντας στους μη γνωρίζοντες την κατάσταση όλων των τύπων εκπαιδευτικών (κ' όχι μόνο των μονίμων με 14-21 ώρες εβδομαδιαίως και σε μόνο μία τάξη (άντε και κανένα τμήμα από κάποια άλλη) της σχολικής μονάδας), να είναι πιο φειδωλοί στις εκτιμήσεις τους και να προσπαθούν να καταθέτουν τις απόψεις τους με μεγαλύτερο σεβασμό για αυτούς. Ενσυναίσθηση. Απλά.

Με εκτίμηση και φιλική διάθεση,

ΠΕ 86, (Πληροφορική Α', Β', Γ' Γυμνασίου, Γ' Εσπερινού Λυκείου, Μαθηματικά Γ' Γυμνασίου, υπεύθυνος CoviD, υπεύθυνος υποστήριξης για WebEx και ολίγον γραμματειακή υποστήριξη, μόνο για φέτος)...
_______________________________________________

 
sig xim
03 Οκτ 2020 13:51

Νομίζω ο κ. Πλατάρος λέει στα αστεία αυτό για το internet cafe. Σε διαφορετική περίπτωση χρειάζεται βοήθεια .....

 
@εκπαιδευτικος
03 Οκτ 2020 12:11

Α, μάλιστα! Μακροπρόθεσμος προγραμματισμός!

Μια οικογένεια 'καλοπληρωμενων' εκπαιδευτικών, άντε καθαριζει 2200 χλρκ το μήνα, έτσι;
Πληρώνει νοίκι( η δάνειο) για το σπίτι καμμία 400ρα, έρχεται η ΔΕΗ 100-150, βάλε καμμία 100αρα κοινόχρηστα, τα τηλέφωνα καμμία 80ρα, ε, να μην κοστίζει κάνα 100ρι τη βδομαδα σουπερμάρκετ, άντε και οι δόσεις που λες για οικιακό εξοπλισμό, να και τα φροντιστήρια των παιδιών, να και τα σχολικά και τα ρούχα τους, να οι βενζίνες γιατί η συγκοινωνία δε βολεύει, να και τα απρόβλεπτα (ιατρικά κλπ), να και τα ενφια και οι φόροι και τα τέλη κυκλοφορίας...

Κι αν δεν είναι δύο εκπαιδευτικοί; Αν/ η σύζυγος βγάζει 480 μικτα; Αν ο ένας είναι άνεργος;

Και μετά, άντε βρε βάλε και δόσεις για να πάρεις 2-3 υπολογιστές... Λες και το πηγάδι βγάζει λίρες .. Δουλευομαστε μεταξύ μας μάλλον...Αλλά ξέχασα, όσοι δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα μας αξίζει, κι είμαστε απλά κακομοίρηδες που μεμψιμοιρουμε αναίτια....

 
Πραγματικά τώρα,
03 Οκτ 2020 11:02

έχετε δοκιμάσει ποτέ να συμμετάσχετε σε μάθημα μέσω κινητού η απλού τηλεφώνου; Αυτές οι δυνατοτητες αφορούν σε απλές τηλεδιασκέψεις επιχειρηματικού χαρακτήρα, σαν εσχατη λύση κι εκεί, ίσως, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν είναι κατάλληλες για διεξαγωγή μαθημάτων.

 
Ας τα πουμε ολα
03 Οκτ 2020 10:39

Μάθημα απο internet cafe.
Μπράβο Έλληνα.
Παντα πρωτοπόρος.

 
Χμμμ...
03 Οκτ 2020 10:17

κάποιοι εδώ μέσα. -και κατα πως φαίνεται όχι μόνο εδώ μέσα- που δηλώνουν εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να ζουν στη δεκαετία του 80 και την προ χρηματιστηρίου εποχή, μέσα στη ραστώνη που τους προσφέρει η οικονομική τους επιφάνεια (πηγάζουσα εκ του δημσιουπαλληλικού μισθού και μόνο??? δε νομίζω....)

Αν τα καταφέρνουν, μαγκιά τους....Ας κοιτάζουν όμως και παραδίπλα τους, κι ας φροντίζουν να κατανοούν κι αυτούς που δεν ανήκουν στην ίδια κλάση, κι αυτους που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα... Γιατί, κάποιοι, δε λάβαμε περιουσία από τους γονείς, κάποιοι ζούμε στο νοίκι, κάποιοι δεν βάλαμε μπροστά τις παράπλευρες δραστηριότητες μας (γκουχ γκουχ...) και δεν πλουτίσαμε από αυτές, κάποιοι χρεωθήκαμε για να φτιάξουμε οικογένεια και να συντηρήσουμε παιδιά, κάποιοι αντιμετωπίσαμε έκτακτες ανάγκες, κάποιοι σπουδάζουμε παιδιά εκτός τόπου κατοικίας, κάποιοι ζούμε με έναν βασικό μισθό μόνο ...

Και για κάποιους, αυτά που εσείς θεωρείτε αυτονόητα δεν είναι...Και Η ενσυναίσθηση, δεν είναι κακό πράγμα... Κι αν αυτό είναι κακομοιριά, τότε το να είστε κοινωνικά ανάλγητοι είναι κατάντια.....

 
@ Πλάταρος Γιάννης
03 Οκτ 2020 07:30

Με Πλάταρε,
Μια και είστε τόσο ενημερωμένος, μήπως μπορείτε να μας παραθέσετε κάποιον διαδικτυακό σύνδεσμο για να δούμε την σύμβαση μεταξύ της Cisco και του Υπουργείου;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 
ΑΕΙ, ΙΕΚ και σχολεία
03 Οκτ 2020 02:22

Τα σχολεία και τα ΑΕΙ πρέπει να λειτουργούν κανονικά, με φυσική παρουσία εκπαιδευτικών και διδασκομένων, χωρίς εκπτώσεις. Αδιανότητο μαθητές 8-18 ετών να διδάσκονται μέσα από ταμπλέτες 5-6 ώρες την ημέρα. Η τηλεκπαίδευση ήταν λύση μόνο όταν όλη η χώρα ήταν κλειστή και η κυκλοφορία ήταν ελεγχόμενη. Τα ΙΕΚ γιατί θα λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα;

Θα λήξουν και οι καταλήψεις, μόλις περάσει το κύμα της αγανάκτησης για τις ελλείψεις στις σχολικές ομάδες.

Το υπουργείο μπορεί και πρέπει να λάβει έκτακτα μέτρα για ένα εξάμηνο, μέχρι να περάσει η έξαρση. Παράλληλα, ας αρχίσουν διεργασίες για ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό - σωστά σχεδιασμένο, όχι άλλες προχειροδουλειές.

 
Μελίνα
03 Οκτ 2020 00:19

Βλέπω πως για πολλούς συναδέλφους (ή μη) που έχουν σχολιάσει παραπάνω θεωρείται σχεδον αδύνατο να αντιμετωπίζουν οι οικογένειες οικονομικά ή και χωροταξικά προβλήματα. Και πως οι διαμαρτυρίες γίνονται επειδή οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν διάθεση για να κάνουν μάθημα (όποιος βαριέται να ζυμώσει..) Θα τους πω τη δική μου εμπειρία η οποία πιστέψτε με δεν αποτελεί εξαίρεση. Είμαστε μια πενταμελής οικογένεια: 2 εκπαιδευτικοί, ένα παιδί φοιτητής, το 2ο στο Λύκειο και το 3ο στο γυμνάσιο.Κατά τη διάρκεια της καραντίνας φτάσαμε στα όρια μας αφού όχι μόνο είχαμε πρόβλημα να εξασφαλίσουμε υπολογιστές για όλους ( και μη μου πείτε όπως αναφέρθηκε πιο πάνω πως πρόκειται για gadget που όλοι έχουν ή μπορούν να αποκτήσουν με δόσεις, ούτε πως από το κινητό μπορείς να κάνεις/ παρακολουθήσεις μάθημα!) αλλά και πρόβλημα με την ώρα χρήσης των, αφού πολλές φορές συνέπιπταν τα ωράρια.
Επομένως αυτό που περιγράφεται στο αρχικό κείμενο δεν απέχει από την αλήθεια.

 
ΓΜ
02 Οκτ 2020 23:34

-Καταρχήν tablet στα σχολεία - μόνο Γυμνάσια Λύκεια - πήγαν από δωρεά εφοπλιστών, ιδρυμάτων κλπ και όχι με χρήματα του κράτους (τα σχολεία πήραν 3 -4 κατά μέσο όρο). Όλα έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια . Ποιος να πρωτοπάρει, ιδίως σε περιοχές με μεγάλα οικονομικά προλήματα.

- Ας μας πει το Υπουργείο παιδείας πότε έστειλε εξοπλισμό (έστω ένα ποντίκι) στα σχολεία. Κάποια σχολεία πήραν εξοπλισμό με ευρωπαικά προγράμματα (π.χ. φορητά εργαστήρια σε 1138 δημοτικά το 2012, το 2008 170 σχολεία πήραν εργαστήρια ). Τα τελευταία χρόνια με την τεχνολογία να "τρέχει" σε ρυθμούς φόρμουλα 1, τα σχολεία προσπαθούν να βρουν δωρεές, στέλνοντας γράμματα εδώ και εκεί σε εφοπλιστές, εταιρείες κλπ. Ας μην πούμε για δωρεές από τράπεζες που ανανεώνουν τον εξοπλισμό τους στέλνοντας στα σχολεία εξοπλισμό που σε 1-2 χρόνια είναι για ανακύκλωση.

- Ναι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί έχουν υπολογιστές αλλά πολλοί από αυτούς είναι ηλικίας περισσότερο από 5 χρόνων με λειτουργικό windows 7 που δεν τρέχει το cisco webex meeting πρόγραμμα που απαιτείται για την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.

- Πολλοί μαθητές δεν έχουν laptop, οπότε πρέπει να παρακολουθούν από κινητό πιθανώς για 5-6 ώρες την ημέρα. (οι οφθαλμίατροι θα κάνουν χρυσές δουλειές)

- Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποδείχθηκε ανεπαρκής εκπαιδευτική διαδικασία που μόνο συμπληρωματικά της δια ζώσης μπορεί να υλοποιηθεί. Όλα τα άλλα είναι για "αποπροσανατολισμό" της κοινής γνώμης.

Και μέσα σε όλα αυτά τα παιδιά θα παίρνουν απουσίες!!!! Ποιός θα λύνει τα τεχνικά προβλήματα των παιδιών και καθηγητών; Θα παίρνει απουσία μαθητής που προσπαθεί αλλά δε συνδέεται; έπεσε το ρεύμα στην περιοχή του; δεν έχει σύνδεση στο διαδίκτυο; έχει ηχεία αλλά όχι μικρόφωνο; κάνει διαρκείς διακοπές η σύνδεση; ο καθηγητής ακούγεται με παράσιτα; έσπασε το κινητό του και δεν το έχει ακόμα αντικαταστήσει....κλπ

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΌΣΦΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ. ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΆ. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΆ ΣΕ ΚΆΘΕ ΤΆΞΗ 2-3 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...... ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ. ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΥΣΙΑ;

Το Υπουργεί μ μπορώντας να αντιμετωπίσει τις καταλήψεις με παιδαγωγικό τρόπο επέλεξε το "αποφασίζω και διατάσσω και όποιον πάρει ο...." και βέβαια πάλι θα την πληρώσουν ή μη έχοντες.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ:
Κάτω από το εισοδηματικό όριο της φτώχειας το 12,9% του πληθυσμού - «Οικονομικά ευάλωτο» το 55,4%. ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ. ΟΠΟΤΕ ΑΙΤΟΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ!!!! ΩΡΑΙΑ!!! ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΟ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ!!!!

 
ένας ταλαιπωρημένος μαθηματικός
02 Οκτ 2020 23:21

Γιάννη Πλαταρέ, μην κάνεις τέτοιους είδους σχόλια, κάνεις κακό στην εικόνα σου.

 
Παύλος
02 Οκτ 2020 23:13

Μπορει να κλείνουν τα σχολεία τα λαπτοπ, Η/Υ του σχολείου δουλεύουν και η σύνδεση στο Ίντερνετ μια χαρα. Μπορείς να κανεις ανενόχλητα τη δουλειά σου κι εκεί. Θα έχεις δωρεάν μηχανήματα και Ίντερνετ και ησυχία. Βρίσκεις τρόπους αν θέλεις.

 
Μόνο ως τρολ
02 Οκτ 2020 21:15

@Πλατάρος Γιάννης
Απορώ, πώς δεν το σκέφτηκε ακόμα η Υπουργός? Voucher για τα ίντερνετ καφέ ΤΩΡΑ σε καθηγητές και μαθητές. Πριν μπούνε, να κάνουν και την πρωινή τους προσευχή.... ελέησον....

 
Βικτωρία
02 Οκτ 2020 20:48

Προς όλους τους κυρίους και τις κυρίες παραπάνω που θεωρούν ότι το να επισημαίνεις τα προβληματικά σημεία μιας διαδικασίας είναι γκρίνια και κακομοιριά: Όχι, διδασκαλία από το κινητό δεν γίνεται, εκτός αν ως μάθημα νοείται το να συνομιλείς απλά ή να δείχνεις βιντεάκια και powerpoint!! Μπορεί ένας μαθηματικός να παραδώσει μάθημα από το κινητό; ένας χημικός; ένας ηλεκτρολόγος; (υπάρχουν ξέρετε και τα ΕΠΑ.Λ!!). Πώς θα διδαχθεί το μάθημα π.χ των εργαλειομηχανών από το κινητό; Έλεος πια, όλα τα ξέρει ο παντογνώστης Έλληνας!! Δεν βλέπετε ότι δεν είναι ουσιαστικό μάθημα αυτό αλλά παρωδία;;
Όσο για τον γνωστό κύριο που τα ξέρει ΟΛΑ, όχι δεν μπορείς να πας στο internet cafe και να ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ δημοσίως όταν μιλάς στους μαθητές σου!! Είναι η πιο γελοία άποψη που έχει ακουστεί, του τύπου "ας πω κάτι που ξέρω ότι δεν γίνεται αλλά ακούγεται προχωρημένο". Ούτε το διπλανό σχολείο μπορεί να φιλοξενήσει 15-20 εκπαιδευτικούς που θέλουν να κάνουν μάθημα την πρώτη ώρα (γιατί προφανώς δεν μπορούν να διακτινιστούν στα σπίτια τους!)
Και κάτι τελευταίο: όλοι αυτοί που κουνούν το δάκτυλο στους εκπαιδευτικούς γιατί δεν έχουν 2 και 3 Η/Υ στο σπίτι τους, ας έρθουν να τα πούμε όταν αρχίσουν να σκάνε οι πρώτες ιώσεις και θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους 4 και 5 επισκέψεις στον γιατρό κάθε μήνα (για να μπορεί να επιστρέψει το παιδί στο σχολείο) ή όταν μετά από 3-4 10ημερα υποχρεωτικής παραμονής στο σπίτι φτάσουν τα παιδιά να μένουν από απουσίες!! Όταν το κράτος νομοθετεί οφείλει να φτιάχνει νόμους εφαρμόσιμους και πλήρεις, όχι πασαλείμματα για το φαίνεσθαι και για τον τσαμπουκά!!

 
Εκπαιδευτικος
02 Οκτ 2020 20:09

Οι εκπαιδευτικοι τα τελευταία 30, αντε 20 για τους πιο αργοπορημένους, χρησιμοποιούν καθημερινα υπολογιστή για τη δουλειά τους. Από την άλλη, όλα τα παιδιά γύρω στα 11-12 προμηθευονται το δικό τους υπολογιστή, τον εξοφλουμε στην ανάγκη με δοσεις. Είναι κάτι σαν τον εξοπλισμό του νοικοκυριού (πλυντήριο, αιρκοντισιον κτλ.). Ακόμη και μια οικογένεια που οικονομικά τα βγάζει πέρα δύσκολα, μπορεί να προγραμματίσει μακροπροθεσμα την αγορά του, ιδιαίτερα αφού το ζήτημα τέθηκε εδώ και 6 μήνες.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.