Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Υπ. Παιδείας : Παράταση εγγραφών στους νεοεισακτέους στα ΑΕΙ που για ειδικούς λόγους δεν ήταν δυνατή η εμπρόθεσμη ηλεκτρονική εγγραφή

Διαδικασία χορήγησης κωδικών σε πρωτοετείς φοιτητές
Δημοσίευση: 07/10/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε περίπτωση που δεν έχει καταστεί δυνατή η εμπρόθεσμη ηλεκτρονική εγγραφή εισακτέου εξαιτίας οιονδήποτε σοβαρού λόγου (π.χ. ανωτέρα βία, σοβαρή ασθένεια, μη κατοχή Α.Μ.Κ.Α. ή αριθμού κινητού τηλεφώνου, στράτευση ή απουσία στο εξωτερικό, θεομηνία ή  άλλο σπουδαίο λόγο), είναι δυνατή η εγγραφή μετά την πάροδο της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, ύστερα από αίτηση του εισακτέου, στην οποία εκτίθενται οι λόγοι της καθυστέρησης.   

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
    
Α. Η ανωτέρω διαδικασία εγγραφής πραγματοποιείται με υποβολή της αίτησης απευθείας προς τη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής είτε με φυσική παρουσία, είτε με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων (π.χ. υποβολή της αίτησης μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ειδικά σχεδιασμένης πλατφόρμας) είτε με ταχυδρομική αποστολή. Σε κάθε περίπτωση κατά τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων  ή ταχυδρομικής αποστολής, για την ολοκλήρωση της εγγραφής απαιτείται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του επιτυχόντος και αιτούντος την εγγραφή, η οποία εκδίδεται μέσω του ιστότοπου www.gov.gr  ή φέρει φυσική υπογραφή με βεβαίωση του γνησίου αυτής και στην οποία θα δηλώνει ότι όλα τα στοιχεία και τυχόν δικαιολογητικά που υποβάλλει είναι ακριβή και αληθή.

Β. Η παραπάνω αίτηση εγγραφής υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας σαράντα πέντε (45) ημερών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής. Η εγγραφή ολοκληρώνεται ή μη, με αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Τμήματος ή της Σχολής. Επισημαίνεται ότι τυχόν επιτυχόντες, που δεν εγγράφηκαν ούτε με την αναφερόμενη διαδικασία  χάνουν το ως άνω δικαίωμα εγγραφής.

Γ.   Για την ολοκλήρωση της  εγγραφής των επιτυχόντων, που είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε άλλο πρόγραμμα σπουδών Α΄ κύκλου Τμήματος ή Σχολής Α.Ε.Ι. ή Α.Ε.Α., απαιτείται η ολοκλήρωση της διαγραφής τους  από το εν λόγω Τμήμα ή Σχολή.

Δ. Στην εξαιρετική περίπτωση κατά την οποία ο επιτυχών δεν επιθυμεί τελικά την ολοκλήρωση της εγγραφής του στο νέο Τμήμα ή Σχολή επιτυχίας, δύναται πριν την έκδοση των βεβαιώσεων διαγραφής, να υποβάλει αίτηση – υπεύθυνη δήλωση ανάκλησης της διαγραφής του προς τη Γραμματεία του Τμήματος ή Σχολής, στην οποία είχε ήδη αιτηθεί ηλεκτρονικά τη διαγραφή του.  

Διαδικασία χορήγησης κωδικών σε πρωτοετείς φοιτητές

Όσον αφορά στη διαδικασία χορήγησης κωδικών σε πρωτοετείς φοιτητές  το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι  οι Γραμματείες των Τμημάτων και Σχολών δύνανται να χρησιμοποιούν τα επιβεβαιωμένα στοιχεία επικοινωνίας των εγγραφέντων, τα οποία περιλαμβάνονται στους πίνακες που τους έχουν ήδη αποσταλεί, για απόδοση κωδικών χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών τους και για επικοινωνία.

Σχόλια (3)

 
Βασίλης 2ο σχόλιο
08 Οκτ 2020 22:44

Σήμερα επισκέφθηκα την πολη εισαγωγής του παιδιού μου, γιά να αγοράσω καποια 'επιπλα. Σε γνωστο πολυκατάστημα κατά την παραλαβή βρέθηκα με γονείς και φοιτητές στην ίδια σχολή.Εκεί διαπίστωσα ότι δεν είχαν ολοκληρώσει σωστά τη διαδικασία (δεν εστειλαν ταχυδρομικά τα δικαιολογητικά), αλλά πήγαν στη γραμματεία η οποία ήταν κλειστή. Δευτέρα ξεκινάνε μαθήματα. Όλα καλά...Οι κωδικοί τελικά ειναι το μικρότερο κακό.
Μακράν η χειρότερη υπουργός.

 
Ταυτοποίηση φοιτητών
08 Οκτ 2020 20:01

Ο ΑΜΚΑ και ο κωδικός κάθε μαθητή θα έπρεπε να είναι αρκετός για την ταυτοπροσωπία. Όλη αυτή η διαδικασία ταυτοποίησης με αποστολή μέσω courier φωτοτυπιών και φωτογραφιών στις Γραμματείες των τμημάτων είναι υπερβολικά περίπλοκη από τη στιγμή που ακόμα και η ακαδημαϊκή ταυτότητα (πάσο) πλέον εκδίδεται κεντρικά με ψηφιακό τρόπο και παραλαμβάνεται μέσω υποκαταστημάτων τηλεφωνίας.

"οι Γραμματείες των Τμημάτων και Σχολών δύνανται να χρησιμοποιούν τα επιβεβαιωμένα στοιχεία επικοινωνίας των εγγραφέντων" Είναι απλό, ας δώσουν τους κωδικούς στους φοιτητές εφόσον έχουν κάνει ηλεκτρονική προεγγραφή (ΑΜΚΑ και κωδικός μηχανογραφικού δελτίου).

Εδώ δεν ευθύνεται τόσο το υπουργείο Παιδείας όσοι εκείνοι που επιμένουν να κρατούν τα ΑΕΙ κλειστά για τους πρωτοετείς.

 
Βασίλης
08 Οκτ 2020 09:00

Κανονικά η εγκύκλιος επρεπε να ζητάει συγνώμη.Την πρώτη μέρα το σύστημα εγγραφής, οταν τέλειωνες την διαδικασία σε έβγαζε στην αρχική οθόνη. Όπως διαπίστωσα με τηλεφώνημα στη Γραμματεία της σχολής, η εγγραφή δεν είχε γίνει και έπρεπε να επαναλάβω τη διαδικασία. Στη συνέχεια ακολούθησε οδηγία εγγραφής και χωρίς ΑΜΚΑ και τέλος ειχαμε Θεομηνίες που δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν φταίει το Υπουργείο και γι' αυτές. Αποτέλεσμα ,αν "μεταφρασθεί" η εγκύκλιος, δεκάδες μη εγγεγραμμένοι. Οσοι τα κατάφεραν, ενω Δευτέρα ξεκινάνε μαθήματα, δεν εχουν ακόμα κωδικούς...Μακράν η χειρότερη υπουργός.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ