ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Εγκύκλιος: Επιμόρφωση για τους εκπαιδευτικούς Γ’ και Δ’ τάξεων των Πειραματικών Δημ. Σχολείων στην αξιοποίηση των iPads ως εκπαιδευτικών εργαλείων

Η επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 31 Οκτωβρίου
Δημοσίευση: 07/10/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγκύκλιο για την επιμόρφωση  των εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Γ’ και Δ’ τάξεων των Πειραματικών Σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την αξιοποίηση των iPads ως εκπαιδευτικών εργαλείων, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε έναν επιμορφωτικό κύκλο που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 09-31 Οκτωβρίου 2020.

Πρόγραμμα & Μεθοδολογία επιμόρφωσης

Η συνολική διάρκεια του επιμορφωτικού προγράμματος καθορίζεται σε 24 ώρες, εκ των οποίων 16 διδακτικές ώρες διατίθενται στη σύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση και 8 διδακτικές ώρες στην ασύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση, εκ των οποίων οι 4 διδακτικές ώρες στοχεύουν στη μελέτη του εκπαιδευτικού υλικού και οι υπόλοιπες 4 διδακτικές ώρες στην εκπόνηση εκπαιδευτικού σεναρίου.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζεται αναλυτικά πρόγραμμα επιμόρφωσης ως προς τη διάρκεια, τον επιμερισμό των ωρών, τη μεθοδολογία και το θεματικό περιεχόμενο της επιμόρφωσης.

Επιμορφωτικό υλικό

Γενικότερα, το επιμορφωτικό υλικό χωρίζεται σε θεματικές ενότητες, οι οποίες καλύπτουν τα ακόλουθα θεματικά πεδία:

1ο Θεματικό Πεδίο: Εξοικείωση με την τεχνολογία των iPads: Τεχνικά χαρακτηριστικά, τρόπος χρήσης, βασικές λειτουργίες των συσκευών, γνωριμία με το λειτουργικό σύστημα, γνωριμία με εφαρμογές των iPads.

2ο Θεματικό Πεδίο: Διδακτική Αξιοποίηση των iPads: Διδακτικές μέθοδοι, διδακτικά εργαλεία & τεχνικές με έμφαση στο ρόλο του εκπαιδευτικού και του μαθητή.

3ο Θεματικό Πεδίο: Παρουσίαση καλών πρακτικών στην αξιοποίηση των iPads.

4ο Θεματικό Πεδίο: Εκπόνηση Εκπαιδευτικών Σεναρίων και Εκπαιδευτικού Υλικού

Η επιμορφωτική παρέμβαση θα υλοποιηθεί μέσω σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως επιμόρφωσης και θα διαρθρώνεται στα ανωτέρω θεματικά πεδία.

Το επιμορφωτικό υλικό που προορίζεται για την ασύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της αυτόνομης επιμόρφωσης των ενηλίκων, καθώς και στη βάση διδακτικών σεναρίων μέσα από τα οποία αναπτύσσεται, με τη μορφή παραδειγμάτων, ο τρόπος αξιοποίησης της χρήσης των iPads σε διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα. Το επιμορφωτικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί, κυρίως για την εξ αποστάσεως ασύγχρονη επιμόρφωση, διαθέτει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά, τα οποία θα αποτυπώνονται ως διακριτά μέρη μέσα στο περιεχόμενό του: διατύπωση στόχων και προσδοκώμενων αποτελεσμάτων, σαφείς οδηγίες για τη διαδικασία μελέτης, συνδετικά και επεξηγηματικά κείμενα, δραστηριότητες και παραδείγματα, δραστηριότητες αυτοαξιολόγησης και ανατροφοδότησης, τελικό ερωτηματολόγιο αξιολόγησης κ.ά.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ