Σχολικοί Σύμβουλοι: Το Νοέμβριο -μετά από 6 αναβολές- η εκδίκαση στο ΣτΕ της προσφυγής κατά του νόμου “Γαβρόγλου”

H προσφυγή κατατέθηκε στο ΣτΕ τον Αύγουστο του 2018

08/10/2020

Άκουσε το άρθρο

Για το Νοέμβριο ορίστηκε η νέα ημερομηνία     συζήτησης  της προσφυγής της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) , στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του νόμου “Γαβρόγλου” για τις Δομές Εκπαίδευσης, μετά και την έκτη αναβολή τον περασμένο Μάιο.

Πρόκειται για την έβδομη ορισθείσα συζήτηση επί της    προσφυγής των Σχολικών Συμβούλων που  κατατέθηκε στο ΣτΕ τον Αύγουστο του 2018.

Από το πινάκιο προκύπτει ότι ορίστηκε νέος εισηγητής- ανώτατος δικαστής επί της υπόθεσης:

Πάντως στις προθέσεις της υπουργού  Παιδείας Νίκη Κεραμέως είναι   να  γίνει η επαναφορά του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων.

Υπενθυμίζουμε τις δύο τελευταίες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας:

2”8-7-2020 (Βουλή): Οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα επανέλθουν. Το έχουμε πει και θα το δείτε σε λίγο καιρό".

1-6-2020 (Βουλή): Οι Σχολικοί σύμβουλοι, το έχουμε πει, θα επανέλθουν με τον συνολικό   νόμο  για τα στελέχη εκπαίδευσης.

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι, που ενδεχομένως θα φέρουν άλλη ονομασία, και με συγκεκριμένο καθηκοντολόγιο (σ.σ. αυξημένες και ελεγχόμενες υποχρεώσεις) θα συμμετάσχουν στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών το επόμενο σχολικό έτος 2021-22.

Ο πρόεδρος του ΙΕΠ Γιάννης Αντωνίου περιγράφοντας το νέο πλαίσιο λειτουργίας του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου,σε συνάντηση με το ΔΣ της ΠΕΣΣ  σύμφωνα με πληροφορίες του esos,  ανακοίνωσε ότι:

Α. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα  βρίσκονται καθημερινά μέσα στα σχολεία.

Β. Θα έχουν γραφείο με τον αντίστοιχο εξοπλισμό και γραμματειακή υποστήριξη σε ένα από τα σχολεία αρμοδιότητάς τους.

Γ. Θα υπάρχει ένας Συντονιστής Σχολικών Συμβούλων  σε κάθε Περιφέρεια και θα έχει έδρα  στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Δ. Παραμένει ανοικτό το εάν οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα ανήκουν στον Διευθυντή Εκπαίδευσης, το Περιφερειακό Διευθυντή ή στον υπουργό Παιδείας.

Ε. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα έχουν καθημερινή αναφορά στο έργο τους

Ζ. Θα δοθεί η δυνατότητα στους Σχολικούς Συμβούλους να μπαίνουν στην τάξη την ώρα του μαθήματος, όχι για έλεγχο αλλά για υποβοήθηση του εκπαιδευτικού έργου, χωρίς να ζητείται η άδεια του διδάσκοντα.

Η. Παραμένει ακόμη ανοικτή η “ονοματοδοσία” εάν ο θα φέρει τον τίτλο του Σχολικού Συμβούλου, ή του Συμβούλου Εκπαίδευσης ή κάπως αλλιώς.

Σχόλια (17)

Δον Κιχώτης
|

Εσείς στεριές και θάλασσες
τ' αμπέλια κι οι χρυσές ελιές
ακούτε τα χαμπέρια μου
μέσα στα μεσημέρια μου
Σ' όλα τα σχολεία που γυρνώ
το ρήμα δρω αναζητώ!

Εμείς βοήθεια δεν έχουμε
και τέτοια δεν κατέχουμε
Χρόνους πολλούς μας αγνοούν
το ρήμα δεν το είδαμε!

Ωρ'τι 'ναι τούτ' η αποκοτιά
βρε συ Βοριά βρε συ Νοτιά
Πουνέντε και Λεβάντε μου
ένα ραπόρτο κάντε μου...

κουτόχορτο
|

έλεος πια με αυτό το παραμύθι. Όχι άλλο κάρβουνο. Αν θέλουν τους σχολικούς συμβούλους με ισχύ και όχι διακοσμητικούς ας το ξεκαθαρίσουν και να δώσουν στο θεσμό το κύρος και την ισχύ που του αρμόζει. Εννοείται κάτω από τον υπουργό και μόνον, και με διευρυμένα καθήκοντα και όχι χαμαλίκι και λάντζα.

@Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Σε ποιο παράλληλο σύμπαν ζεις συνάδελφε;;; Γράφεις ότι οι άμοιροι συντονιστές εκπαιδευτικού έργου σαφώς και στάθηκαν πολύ πιο δραστήριοι από τον παταγωδώς αποτυχημένο θεσμό των σχολικών συμβούλων! Παλιά οι ΣΣ θεωρουσαν τα ΩΠ των σχολείων, επισκεπτονταν σε μηνιαία βάση τα σχολεία ευθύνης τους, έκαναν πλήθος δια ζώσης σεμινάρια κ. α.

φιλελεύθερος
|

"Αν δικαιωθούν θα μπορούν να ζητήσουν και το επίδομα θέσης των δυο περασμένων ετών."
Η αποκατάσταση δεν μπορεί να γίνει με χρήματα.

τέως σχολικός σύμβουλος

Δον Κιχώτης
|

@ ΔΑΝΑΗ
«καθοδήγηση», «ποιότητα», «φθίνει»...
Πολλές άγνωστες λέξεις σε δυο ατελείς προτάσεις!...

Λαμπρά
|

Υπουργός : Κεραμέως(ΝΔ)
Νόμοι : Γαβρόγλου(ΣΥΡΙΖΑ)
Πανεπιστήμια : Διαμαντοπούλου(ΠΑΣΟΚ)

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Δεν ξέρω τι ακριβώς ψάχνει η εκδικητική υπουργός, αλλά δε νομίζω πως θέλει και μεγάλη προσπάθεια να καταλάβει κανείς ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να διαγράψει ο,τιδήποτε έχει οσμή Γαβρόγλου!
Το ίδιο έκανε πρόσφατα με τις οδηγίες διδασκαλίας της ιστορίας στο λύκειο παραπέμποντας σε προ εικοσαετίας οδηγίες που δεν πατάνε στο χρησιμοποιούμενο εγχειρίδιο, για να αναγκαστεί τελικά να επαναφέρει οδηγίες με υπογραφή Γαβρόγλου! Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται. Πόσο μάλλον αν δεν είναι καν έξυπνο!
Το ίδιο θα έλεγα και με την περίπτωση των σχολικών συμβούλων που της έχει γίνει έμμονη ιδέα, χωρίς να την ενδιαφέρει ότι αυτοί οι άμοιροι συντονιστές εκπαιδευτικού έργου σαφώς και στάθηκαν πολύ πιο δραστήριοι από τον παταγωδώς αποτυχημένο θεσμό των σχολικών συμβούλων!

Δικαιολογημένη καθυστέρηση
|

Να λοιπόν για αυτό καθυστερεί η τοποθέτηση Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου σε κενούμενες θέσεις σε κάποιες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας και ειδικότερα της ΠΔΕ Αττικής.

ΚΠ
|

Ήμουν νια και γέρασα.
Δεν υπάρχει πολιτική βούληση ή ακόμη ψάχνουν τον νέο νόμο, αλλιώς δεν εξηγείται.

φιλελεύθερος
|

Η κυβέρνηση αν ήθελε να επαναφέρει το θεσμό των σχολικών συμβούλων θα το είχε ήδη κάνει. Πιθανώς οι κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης να μη γίνουν εντός του 2021. Έχει ο καιρός γυρίσματα...

ΔΑΝΑΗ
|

Τα σχολεία λειτουργούν χωρίς καθοδήγηση
Η ποιότητα της εκπαίδευσης φθίνει συνεχώς

γιωργος
|

Αν δικαιωθούν θα μπορούν να ζητήσουν και το επίδομα θέσης των δυο περασμένων ετών.

@Κοροιδία μέχρι το τελος
|

Εξ άλλου το μοίρασμα του Αιγαίου ,της ΑΟΖ στην Μεγίστη,οι επιπλέον υποχωρήσεις στην Θράκη απαιτούν διακομματική συνεργασία και συναίνεση.Μονοκομματική κυβέρνηση δεν θα τα κατάφερνε και θα έπεφτε. Τρεις μαζί όμως θα τα καταφέρουν μια χαρά.

Φ.Φ.
|

Γιατί δεν βλέπετε ότι μόνο σύμβουλοι δεν θα είναι αυτοί με αυτό το πλαίσιο εργασίας;

Κωνσταντίνος
|

Το λεγόμενο "έκτρωμα Γαβρόγλου", ο 4547, επρόκειτο να καταργηθεί άμεσα και εξίσου άμεσα να επανέλθουν οι Σχ. Σύμβουλοι. Και τίποτα δεν έγινε. Ο νέος νόμος για τα Στελέχη Εκπαίδευσης πάει από Νοέμβριο σε Νοέμβριο κι ακόμα δεν τον είδαμε. Και οι κρίσεις θα γίνουν κανονικά στην ώρα τους, αφού οι Συντονιστές ολοκληρώσουν τη θητεία τους. Αν δεν πάρουν δηλαδή και καμιά παράταση, γιατί όλα είναι πιθανά! Δυστυχώς ολιγωρία και ανικανότητα χαρακτηρίζουν το Υπουργείο Παιδείας, κάτι που θεωρώ ότι δεν αντιστοιχεί στα περισσότερα από τα άλλα Υπουργεία, ούτε απεικονίζει το σύνολο του κυβερνητικού έργου μέχρι τώρα. Κρίμα για όσους πίστεψαν ότι κάτι διαφορετικό/καλύτερο θα γινόταν αυτή τη φορά!

Κοροϊδία ως το τελος
|

Συν μεχρι 6 μήνες να καθαρογραφει η απόφαση πάμε Μάιο του 2021.Ενα μήνα να πάει στο..Υπουργείο Ιούνιο του 2021.Τοτε ληγει και η θητεία των ΣΣΕ.
Με τον νέο εκλογικό νόμο μετά τις εκλογές με απλή αναλογική και με μπόνους 30 εδρών κλιμακωτά κανένα κόμμα και 4Ο% να πάρει δεν σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση.Αρα πάμε για συνκυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ και αν δεν βγαίνουν οι ψήφοι και ΣΥΡΙΖΑ.Θα χαλάσουν αυτήν την συνεργασία για τους ΣΣ;Τα πάντα ήδη έχουν ετοιμασθεί για αυτό.Ειδατε να υπάρχει και να γίνεται αντιπολίτευση;Προετοιμάζονται για την συνεργασία.Σκαδιλα τους τα υπολοιπα

Η ΛΥΣΗ
|

Δυστυχώς η Κεραμέως δεν μπορεί, παρά τα λεγόμενά της, να δώσει λύση.Από.λόγια όμως...καλά πάει!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ