Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Ποια λάθη έκαναν οι επιτυχόντες κατά την εγγραφή τους στο Πανεπιστήμιο που “πέρασαν”

Οι οδηγίες του υπ. Παιδείας
Δημοσίευση: 09/10/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Λάθη στις αιτήσεις εγγραφών των νεοεισαχθέντων στα ΑΕΙ διαπίστωσαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας. Γι αυτό και το υπουργείο Παιδείας έστειλε οδηγίες προς τις Γραμματείες των Σχολείων να προβούν σε συγκεκριμένες διορθωτικές κινήσεις .

Ειδικότερα

Έβαλαν ΑΜΚΑ, αντί το δικό τους , του γονέα ή του αδελφού

Μικρός αριθμός αιτούντων έχει καταχωρίσει στην αίτησή του, παρά τα προειδοποιητικά μηνύματα και τις αναλυτικές οδηγίες, λανθασμένο ΑΜΚΑ (συνήθως κάποιου γονέα ή αδελφού).
Σε αυτήν την περίπτωση τα ονομαστικά στοιχεία που αντλήθηκαν από το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ θα διαφέρουν σημαντικά από αυτά που είναι καταχωρημένα στα Π.Σ. των Πανελλαδικών.

Επίσης αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ημερομηνία γέννησης να μην    είναι εκείνη του επιτυχόντα και ενδεχομένως τα στοιχεία Υπηκοότητα και φύλο να μην αντιστοιχούν στον επιτυχόντα.  

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τις  γραμματείες  να διορθώσουν τουλάχιστον τον ΑΜΚΑ, ώστε να αντιστοιχεί στον υποψήφιο.

Διαγραφές

Σχετικά με τις αιτήσεις διαγραφών  κάποιοι από τους αιτούντες, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020, μετέβηκαν στα προηγούμενα Τμήματα/Σχολές φοίτησης τους και ζήτησαν χειρόγραφα τη διαγραφή τους από αυτά, οπότε έχουν ήδη διαγραφεί και διαθέτουν τη βεβαίωση διαγραφής.

Στις περιπτώσεις αυτές παρά τη σχετική οδηγία του υπουργείου Παιδείας  να συμπληρώσουν το προηγούμενο Τμήμα/Σχολή φοίτησης, ακόμα και αν έχουν ήδη διαγραφεί από αυτό, πολλοί δεν την ακολούθησαν, με πιθανό αποτέλεσμα, ενώ στην αίτηση δήλωσης ηλεκτρονικής εγγραφής δεν αναφέρεται προηγούμενο Τμήμα/Σχολή φοίτησης, να παρουσιάσουν στις Γραμματείες βεβαίωση διαγραφής.

Για τις περιπτώσεις αυτές το υπουργείο Παιδείας  προτείνει στις Γραμματείες των Σχολών  ενημέρωση του ηλεκτρονικού αρχείου εγγεγραμμένων στις αντίστοιχες στήλες με τα στοιχεία από την σχετική βεβαίωση και συμπλήρωση της στήλης «ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΜΗΜΑ» με την ένδειξη «ΝΑΙ».

Δήλωσαν κατά λάθος  ότι είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε Τμήματα της Τριτοβάθμιας από παλαιότερη επιτυχία

Παρατηρήθηκε τέλος ένας αριθμός υποψηφίων, που προφανώς εκ παραδρομής, έχουν δηλώσει ότι είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε Τμήματα της Τριτοβάθμιας από παλαιότερη επιτυχία, ενώ αυτό στην πραγματικότητα δεν ισχύει.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού επιβεβαιωθεί ότι η συγκεκριμένη δηλωθείσα πληροφορία δεν ισχύει, το υπουργείο Παιδείας ζητά  να μη ληφθεί υπόψη η πληροφορία και οι Γραμματείες των προς εγγραφή Τμημάτων να μην αναμένουν βεβαιώσεις διαγραφής από τα «προηγούμενα Τμήματα».

Είναι αυτονόητο επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας προς τις Γραμματείς, ότι τα δηλωθέντα ως προηγούμενα Τμήματα, που θα λάβουν στα ηλεκτρονικά αρχεία τις αιτήσεις διαγραφών των συγκεκριμένων αιτούντων, θα αγνοήσουν τις αιτήσεις διαγραφής τους, αφού επιβεβαιώσουν ότι οι συγκεκριμένοι δεν συμπεριλαμβάνονταν στους καταλόγους φοιτητών τους.

Ετικέτες: 
undefined

Σχόλια (8)

 
Προβλήματα στις εγγραφές
11 Οκτ 2020 23:00

Μην το κάνουμε ολόκληρο ζήτημα, κακώς οι Γραμματείες και οι υπόλοιποι χώροι διδασκαλίας έχουν αδειάσει απο φοιτητές. Όλα τα διαδικαστικά ζητήματα των εγγραφών θα διευθετηθούν στις επόμενες ημέρες με την αποστολή ενός email, το σημαντικό είναι να επιστέψουν σε ομαλούς ρυθμούς διδασκαλίας οι φοιτητές με φυσική παρουσία.

Είναι περίεργο να κυκλοφορούν χιλιάδες άνθρωποι σε λεωφορεία και άλλα ΜΜΜ ενώ οι φοιτητές να πρέπει να παρακολουθούν διαλέξεις μόνο διαδικτυακά, χωρίς καν συμπληρωματικά σεμινάρια και φροντιστήρια στα περισσότερα τμήματα.

 
Στράτος Θεσσαλονίκη
10 Οκτ 2020 11:31

Καταντια

 
Μισ ζωή
09 Οκτ 2020 23:05

Τάμπλετς κονσόλες κινητά αλλά όταν πρόκειται για σοβσρή δουλειά...ζητάμε βοήθεια απ τη μαμά και τον μπαμπά...

 
Παράταση 45 ημέρων
09 Οκτ 2020 18:49

Έχει ήδη δοθεί παράταση 45 ημερών ώστε να ολοκληρωθεί η αποστολή των στοιχείων ταυτοπροσωπίας και να διορθωθούν τυχόν λάθη. Το σημαντικό είναι να λειτουργούν κανονικά τα πανεπιστήμια με φυσικά παρουσία, κάτι που πρέπει να δρομολογηθεί από το εαρινό εξάμηνο.

https://www.esos.gr/arthra/69757/i-ypodohi-ton-protoeton-foititon-sto-emp

 
Ε. Λ.
09 Οκτ 2020 18:43

Πιστεύει κανείς ότι οι οδηγίες ήταν τόσο ξεκάθαρες; Όποιος έχει εμπλακεί με το ΥΠΑΙΘ γνωρίζει τι θα πει αλαλούμ!!! Όσοι είναι άσχετοι καλό είναι να μην διατυπώνουν δημόσια άποψη.

 
Ιωάννης Κ.
09 Οκτ 2020 16:40

Μερικοί δεν είναι ικανοί να διαβάσουν σωστά ούτε κάποιες οδηγίες και αυτοί υποτίθεται ότι ως φοιτητες θα διαβάσουν με σοβαρότητα τα πανεπιστημιακα μαθηματα.

 
Θύμιος
09 Οκτ 2020 12:49

Αφού υπάρχουν όλα τα στοιχεία στα οποία δημιουργήθηκε πρόβλημα ήδη στη διάθεση του δημοσίου, γιατί έπρεπε κάποιος να τα συμπληρώσει ξανά; Ή γιατί δεν μπορούσε το σύστημα να τα διασταυρώσει επί τόπου;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ