Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Το Συντονιστικό Μαθητών Αττικής δέχθηκε στο γραφείο της η υπουργός Παιδείας

Ν. Κεραμέως: “Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα"
Δημοσίευση: 16/10/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αντιπροσωπεία μαθητών Λυκείων της Αττικής ,του γνωστού Συντονιστικού Μαθητών, δέχθηκε στο γραφείο της σήμερα η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας “η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήσαμε όλα όσα τους απασχολούν και αποσαφηνίσαμε ότι είμαστε πάντοτε διαθέσιμοι για διάλογο με όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας”.

Υποδεχτήκαμε, πρόσθεσε η Ν. Κεραμέως, με χαρά σήμερα στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μαθητές Λυκείου που εκπροσώπησαν συμμαθητές τους από σχολεία της Αττικής, για να συζητήσουμε ζητήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, προσλήψεις εκπαιδευτικών, προσωπικό καθαριότητας, χρήση μάσκας στο σχολείο.

Τους ενημερώσαμε, σημείωσε η υπουργός,  για τις εξελίξεις σε όλα τα ζητήματα που έθεσαν: ότι έχουμε προσλάβει περισσότερο και νωρίτερα από όλα τα τελευταία χρόνια εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό που ξεπερνά τις 49.200, ότι έχουν εξασφαλισθεί πολύ μεγαλύτερα κονδύλια από πέρυσι για καθαρισμό σχολείων, ότι τα μέτρα που μας υπέδειξαν οι ειδικοί τηρούνται σχολαστικά, με αποτέλεσμα τα μέχρι σήμερα πολύ χαμηλά κρούσματα στις σχολικές μονάδες. 

Οι μαθητές

«Μετά από έναν μήνα πολύμορφων κινητοποιήσεων, όπου έγιναν όλες οι συλλογικές διεκδικήσεις, συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων, μετά από ένα μήνα που διεκδικούμε τα δικαιώματά μας στην υγεία και τη μόρφωση, καταλήξαμε να μας δεχτεί το Υπουργείο και να κάνουμε έναν διάλογο, όπως ήθελε υποτίθεται η κα Κεραμέως», δήλωσε ο Ξάνθος Γερμανάκος μαθητής ,μέλος της Συντονιστικής και πρόσθεσε:“Η υπουργός δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα για περισσότερες προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη και άλλα μέτρα που θα εξασφαλίσουν πως τα σχολεία τους θα είναι ανοιχτά και ασφαλή μέσα στην πανδημία «Επειδή πήραμε στοιχεία για τα προβλήματά μας, αυτό δεν σημαίνει ότι από αύριο όλα θα είναι καλά στα σχολεία».

Όπως ξεκαθάρισαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, οι μαθητές δεν το βάζουν κάτω και από αύριο ξεκινούν συνελεύσεις των Συντονιστικών, προκειμένου να καθοριστεί η συνέχιση των πολύμορφων κινητοποιήσεων.

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (12)

 
Ελεος!!!
20 Οκτ 2020 16:48

@ Σας ενοχλούν.
'Εχεις απόλυτο δίκιο! Δυστυχώς οι κομματικές παρωπίδες εμποδίζουν πολλούς να καταλάβουν αυτά που λές!

 
Σας ενοχλούν
19 Οκτ 2020 18:52

Σας ενοχλούν τα παιδιά; Γιατί; Επειδή διεκδικούν; Επιτρέπεται σε Λύκεια να λείπουν καθηγητές μαθημάτων κατεύθυνσης; Πού είναι οι διορισμοί; Ας μιλάει η υπουργός με νούμερα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Οι καταστάσεις είναι εντελώς διαφορετικές, επομένως και οι προσλήψεις έπρεπε να είναι περισσότερες. Οι μαθητές έχουν να καλύψουν περυσινή ύλη και αντί να γίνεται αυτό κάνουν κενά επειδή δεν υπάρχουν καθηγητές. Στα δημοτικά το ολοήμερο υπολειτουργεί επειδή δεν υπάρχουν δάσκαλοι να το καλύψουν. Όποιος θέλει να ανοίξει λίγο τα μάτια του θα καταλάβει πως το Υπουργείο προσπαθεί να απαξιώσει το δημόσιο σχολείο και το πετυχαίνει. Μία καθαρίστρια σε δημοτικό από τις 10 μέχρι τις 4:30. Τα τμήματα του ολοήμερου που λειτουργούν τελειώνουν στις 4, πότε θα προλάβει να καθαρίσει τις αίθουσες για να είναι έτοιμες για την επόμενη μέρα; Βγάλτε τις παρωπίδες και δείτε πως το πεθαίνουν το δημόσιο σχολείο. Χρειάζεται χρήματα και όχι λόγια. Αλλά τα χρήματα τα πήρε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για διορισμούς οπλιτών και αγορές αμυντικών συστημάτων... Το μόνο ίσως λάθος των μαθητών ήταν έπρεπε να ξεκινήσουν πρώτα με συγκεντρώσεις στο Υπουργείο Παιδείας και έπειτα να προχωρούσαν αν χρειαζόταν (που όπως φαίνεται θα χρειαζόταν) σε κλιμάκωση με αποχές και καταλήψεις.

 
δον κιχώτης απαντηση
18 Οκτ 2020 04:22

Πόσο δίκιο έχεις!
Για το λόγο αυτό χάσαμε τη Σμύρνη....

 
Δασκάλα
17 Οκτ 2020 19:50

Λύκειο του Χαλανδρίου δεν έχει ανοίξει σχεδόν καθόλου. Το προαύλιο πάντα άδειο. Η πόρτα του κτηρίου ανοιχτή. Ποιοι περιφρουρούν τον χώρο; Το συστεγαζόμενο Γυμνάσιο ανοίγει και κλείνει από τρεις μαθητές. Τρεις κυριολεκτικά.
Αυτό δεν είναι φασιστική συμπεριφορά;

 
Δον Κιχώτης
17 Οκτ 2020 17:56

Δυστυχώς οι γέροντες δεν μπορούν να δουν μπροστά!...
Τα παιδιά αυτά είναι το μέλλον, χθες τα είδε η Υπουργός, αύριο θα τα δει ο Πρωθυπουργός και μεθαύριο θα τα φιλοξενήσει ο γνωστός δημοσιογράφος στην εκπομπή του. Και μετά από λίγα χρόνια θα γεννηθεί ο ΠΥΡΙΖΑ κι όταν μεγαλώσει, θα κατέβει στις εκλογές για τη μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ και θα νικήσει! Και τότε θα βάλει σε μια χρονομηχανή - εξελιγμένο χρονοντούλαπο - το παλιό αποτυχημένο ΠΥΡΙΖΑ και θα κυβερνήσει τον τόπο! Και θα ζήσουμε όλοι καλά!

 
Κ.Ο.Κ.
17 Οκτ 2020 16:12

@Πλατάρος Γιάννης
Όταν ΟΛΟΙ οι άλλοι πάνε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο, τί σημαίνει άραγε αυτό?.... Ποιός πάει τελικά ανάποδα?

 
Πλατάρος Γιάννης
17 Οκτ 2020 12:33

Δεν υπάρχει εκπροσώπηση, δεν υπάρχει επίσημη θεσμική εκπροσώπηση, όλα είναι άτυπα . Δεν συζητούμε με καταληψίες σε ανώτατο επίπεδο θεσμικό όταν δνε υπάρχει θεσμική εκπροσώπιση και ιδία όταν είναι ανήλικοι. Με τους καταληψίες συζητούν -επί ανηλίκων μόνο- οι άμεσοι υπεύθυνοι για την ασφάλειά τους, όπως οι Διευθυντές των Σχολείων τους και οι ΔΔΕ . Κανένας παραπάνω, ούτε καν οι Περιφερειακοί Διευθυντές.
Πάμε τώρα στα άτυπα κίνητρα των καταλήψεων που ενισχύονται:
*** Μόνο όταν κάνουμε κατάληψη έρχονται τα κανάλια και μας ακούν!!!
*** Μόνο όταν έχουμε καταλήψεις έρχονται οι Δήμαρχοι και μας ακούν!!!
Τώρα προστίθεται και το :
*** Μόνο όταν έχουμε κατάληψη μας δέχεται και ο ίδιος ο Υπουργός να μιλήσουμε, ας εκπροσωπούμε μόνο τον εαυτό μας...
Η πλέον σοβαρή πολιτική δικαιολογία που έχει η Υπουργός για την ανθρώπινη ενέργεια που έκανε να τους δεχθεί, είναι ότι είναι ΜΟΝΗ με το συντριπτικά πλειοψηφικό σώμα της Κοινωνίας να είναι ΥΠΕΡ των καταλήψεων εντελώς απροκάλυπτα. Η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, οι Ομοσπονδίες Γονέων, Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, ο Ανταρσύα, ο Βαρουφάκης, η Χ.Α., όλοι!...
Οπότε το να ξεκινήσουμε από την βάση, ίσως δικαιολογείται προ της απίστευτης Ελληνικής πραγματικότητας...

 
Πέτρος
17 Οκτ 2020 07:40

Η νομιμοποίηση ενός "συντονιστικού" που δεν εξέλεξε ποτέ κανένας και που οργανώνει αντιδημοκρατικές καταλήψεις είναι πολύ θλιβερή! Τα αιτήματα των σοβαρών μαθητών ποιος τα εκφράζει και ποιος τα ακούει; Πολύ κρίμα και πάλι, πρώτα πρώτα για τους ίδιους τους μαθητές!

 
Παύλος
17 Οκτ 2020 06:44

Πήγαν να μιλήσουν για το συνωστισμό στα λεωφορεία; Ποιους χιλιάδες εκπροσωπούν;Με ποιο τρόπο; Μας αράδιασε στοιχεία είπαν, απότι διάβασα σε άλλη ανακοίνωση. Τι ήθελαν να κάνει; Να μιλάει γενικά ; Όταν δεν τηρούμε τις αποστάσεις σε πορείες και καφετέριες δε γινόμαστε πιστευτοί ότι θέλουμε και τις αποστάσεις στα σχολεία.

 
Τζάμπα τα αισθήματα
16 Οκτ 2020 23:35

Όταν πας στο ραντεβού.... αλλά εκείνη ήδη είναι νυμφευμένη....

 
Vangelis
16 Οκτ 2020 22:28

Ποιό συντονιστικό μαθητών? ποιος τους εξέλεξε τους συγκεκριμμένους μαθητές?

 
Δούλης Ν
16 Οκτ 2020 21:37

Δεν έδωσε αριθμό προσλήψεων φέτος; Τι σημαίνει από αύριο πάλι συνελεύσεις; Αφήστε τα σχολεία στην ησυχία τους. Κάποια τεκμηριωμένη τοποθέτηση και όχι αοριστίες. Όταν γίνονται τέτοιες συζητήσεις πάμε διαβασμένοι.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ