Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΔΟΕ: Καμία συμμετοχή της Δ.Ο.Ε. στις «ηλεκτρονικές εκλογές» στις 7 Νοεμβρίου

Δημοσίευση: 16/10/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη σημερινή του συνεδρίαση, σε εφαρμογή της από 05/10/2020 απόφασής του, έπειτα και από την έκδοση της Υ.Α. (Φ.350/52/139940)  με την οποία η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. αμετακίνητη στην αντιδημοκρατική της μεθόδευση, για επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, όρισε ως ημέρα πραγματοποίησής τους το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, χωρίς κανέναν διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, αποφάσισε:

•    Να καλέσει, για μια ακόμη φορά την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.  να εισακούσει την πρόταση της Δ.Ο.Ε. για διενέργεια των εκλογών ανάδειξης των αιρετών  όταν θα υπάρξουν οι ευμενείς υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή, με τη δια ζώσης παρουσία των συναδέλφων και όχι με ηλεκτρονικό τρόπο, σε εργάσιμη ημέρα χωρίς άδεια και με παράταση, μέχρι τότε, της θητείας των νυν αιρετών.

•    Να προχωρήσει σε απόσυρση των ψηφοδελτίων για το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. και τα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. με την ευθύνη όλων των συνδυασμών που κατέρχονται στις εκλογές, καλώντας όλες τις παρατάξεις να εφαρμόσουν την απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και να συμμετέχουν στο κάλεσμά του για την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 15:00 στα γραφεία της Δ.Ο.Ε. ώστε από κοινού να υλοποιήσουμε την απόφαση.

•    Να καλέσει τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις με αυτήν του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., να φροντίσουν για τη συντεταγμένη απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων από τις εκλογές για ανάδειξη αιρετών των Π.Υ.Σ.Π.Ε. και την κατάθεση των αιτήσεων απόσυρσης συνολικά στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καθώς και να μην  ορίσουν εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές.

•    Να καλέσει  τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους ως μέλη εφορευτικών επιτροπών και να τους παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη σε περίπτωση που δεχτούν πιέσεις από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης  για συμμετοχή στη διαδικασία.

•    Να καλέσει όλους τους συναδέλφους, σε περίπτωση πραγματοποίησης των εκλογών, να απέχουν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του να  μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επιφυλάσσεται για τη χρήση κάθε προβλεπόμενου πρόσφορου νομικού μέσου προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία και να μην νομιμοποιηθεί σε κανένα επίπεδο.

Σ’ αυτές τις ιστορικές για τον κλάδο στιγμές, απέναντι στην  επίθεση της κυβέρνησης  στο εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα που ξεκινάει από τον θεσμό του αιρετού, ο οποίος αποτελεί κατάκτηση του κλάδου και  στοχεύει τις συλλογικές διαδικασίες  και τη λειτουργία των σωματείων, στην αδιαλλαξία και στην άρνησή της για διάλογο, απαντάμε ενωτικά και αποφασιστικά προασπίζοντας τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές διαδικασίες. Δεν θα συναινέσουμε στον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και έκφραση των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

Τ0  ΔΣ της  Δ.Ο.Ε.

Ετικέτες: 
ΔΟΕ

Σχόλια (8)

 
nikos
20 Οκτ 2020 13:11

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ δεν πρότειναν δια ζώσης ψηφοφορία αντί για την ηλεκτρονική αλλά αναβολή των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια όπως έγινε αναβολή των εκλογών για τις ΕΛΜΕ καθώς και σε άλλους τομείς του δημοσίου.
Αυτό το γράφω για αυτούς που σχολιάζουν γιατί θέλει η ολμε και η δοε να στείλουν τους εκπαιδευτικούς να ψηφίσουν όταν υπάρχει η δυνατότητα για ηλεκτρονική ψηφοφορία

 
Δασκάλα
18 Οκτ 2020 21:36

Κακώς! Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα τους; Θα προτιμούσαν σε εποχές πανδημίας φυσική παρουσία; Σιγά μην πηγαίναμε ... σχολείο θα πήγαινα κι εκεί δεν πήγαινα. Επίσης οι εκλογές αυτές είναι πολύ σημαντικές για την εκπαίδευση και θα έπρεπε ν τους ενδιαφέρει να γίνουν με κάθε τρόπο! ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ άλλη μια φορά!

 
Κωνσταντίνος
17 Οκτ 2020 23:42

Κύριοι του Δ.Σ. της ΔΟΕ μπορείτε να απαντήσετε σε ποια Δημοκρατία υπάρχουν συνδικαλιστές επί 35 και πλέον χρόνια τα ίδια πρόσωπα. Τέτοιος συνδικαλισμός δεν χρειάζεται!

 
Σπύρος
17 Οκτ 2020 17:34

Σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας να μας καλεί η ΔΟΕ, ΟΛΜΕ να πάμε και να ψηφίσουμε δια ζώσης με ξεπερνά. Έχετε την εντύπωση ότι οι συνάδελφοι θα έτρεχαν να ψηφίσουν (εκτός αν έπρεπε να δικαιολογήσουν την αργία) και να περιμένουν στην ουρά ; Εσείς έπρεπε να προτείνετε την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

 
Εκπαιδευτικός
17 Οκτ 2020 17:15

Αντί να υπερασπιστείτε τα σχολεία και να ζητήσετε μείωση μαθητών και εκ περιτροπής ή ότι άλλο καλύτερο μπορεί να εξασφαλιστεί, κάθεστε και ασχολείστε όλη την ώρα με τις εκλογές και τις ψήφους σας. Να ένας λόγος λοιπόν να μη μπαίνει στη διαδικασία να σας ψηφίσει κάποιος είτε δια ζώσης είτε ηλεκτρονικά. Μόνοι σας σκάβετε το λάκκο σας. Το κακό είναι πως τραβάτε και μας στον βούρκο.

 
Φ. Κώστας
17 Οκτ 2020 16:48

Μη σώσετε και συμμετέχετε... σας βαρεθήκαμε τρελά πλέον. ΈΞΩ οι συνδικαλιστές από την εκπαίδευση.

 
εκπαιδευτικοs
17 Οκτ 2020 12:41

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΟΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΛΜΕ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΤΙ,ΣΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ,ΤΟ ΒΓΑΖΕΤΕ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΩΠΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΗΘΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΠΕΙΘΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ;Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΤΙ;ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΑΠΑΡΤΙΑ;ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΦΘΕΙΡΕΤΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ;ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΝ Η ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΗΔΟΕ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΗΤΕ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟ ΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ,ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ.ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ ΠΙΑ .

 
7 Νοέμβρη εκλογές
16 Οκτ 2020 21:42

Δε σας καταλαβαίνω. Έπρεπε να ζητάτε φέτος ηλεκτρονικές εκλογές με τον κορονοιο . Ποιος θα έπιανε τόσο χαρτομάνι ; Θα σαλιώνε το φάκελο και Ακουμπούσε τόσες επιφάνειες;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.