Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Ν. Χαρδαλιάς για Κοζάνη: Η εκ περιτροπής λειτουργία σχολείων προβλέπεται μόνο όταν υπάρχουν συρροές εντός των σχολικών μονάδων

Τι προβλέπεται για μαθητές και φοιτητές όταν μια περιφέρεια μπει στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου
Δημοσίευση: 16/10/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Στην Κοζάνη από την 1 Σεπτεμβρίου έχουν εντοπιστεί συνολικά 20 κρούσματα στη σχολική κοινότητα, από τα οποία 4 είναι εκπαιδευτικοί, 15 μαθητές και ένα κρούσμα αφορά λοιπό σχολικό προσωπικό. Και σε καμία περίπτωση, σε καμία από αυτές τις 20 περιπτώσεις δεν έχει υπάρξει συρροή εντός σχολικής μονάδας. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος για εκ περιτροπής λειτουργίας των σχολείων στη Κοζάνη".

Τη δήλωση αυτή έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς  για το Νομό Κοζάνης, στη σημερινή τακτική ενημέρωση των Συντακτών του υπουργείου Υγείας, κι εξήγησε: “Η εκ περιτροπής λειτουργία προβλέπεται στο επίπεδο συναγερμού 4 όταν υπάρχουν συρροές εντός των σχολείων”.

Τι ισχύει στη Κοζάνη για μαθητές και φοιτητές

Η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού στο Νομό Κοζάνης, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.)   ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση για τα θεωρητικά μαθήματα και αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τα εργαστήρια και τις κλινικές ασκήσεις (σ.σ. οι διοικητικές υπηρεσίες λειτουργούν όπως το υπόλοιπο δημόσιο του Νομού).

Τα μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή από   16-10-2020 ώρα 06.00 και για 14 ημέρες, έως και 29-10-2020.

Τι προβλέπεται όταν μια περιφέρεια  μπει στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου

Οταν μια περιφέρεια  μπει στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου, όπως σήμερα η Κοζάνη:

Α. για μεν τα σχολεία και τα Φροντιστήρια προβλέπονται δύο κατηγορίες μέτρων:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας

- Εκ περιτροπής λειτουργία ή τηλεκπαίδευση

Εδώ επιλέχθηκε η πρώτη περίπτωση "Υποχρεωτική χρήση μάσκας"

Β. Για δε  τα Πανεπιστήμια, επίσης δύο κατηγορίες μέτρων:

-Τηλεκπαίδευση

- Αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τα εργαστήρια και τις κλινικές ασκήσεις

Εδώ επιλέχθηκε η πρώτη περίπτωση "Τηλεκπαίδευση" και "Αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τα εργαστήρια και τις κλινικές ασκήσεις"

Η απόφαση

Ειδικότερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει τα εξής:

  •      Από τις 16 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 6.00 έως τις 29 Οκτωβρίου 2020 η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης εντάσσεται στο τέταρτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων (πολύ υψηλό).
  •     Από τις αντίστοιχες προβλέψεις του τέταρτου επιπέδου προληπτικών μέτρων του σημείου 8 της παρ. 1 του άρθρου 1 του Α’ Μέρους εξαιρούνται τα σχολεία και οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, η λειτουργία των οποίων συνεχίζεται κανονικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους αυτών (εσωτερικούς και εξωτερικούς) και εξακολουθεί να διέπεται από τις υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.55339/8.9.2020 (Β’ 3780) και 120126/ΓΔ4/30.9.2020 (Β’ 3882) κοινές υπουργικές αποφάσεις, όπως ισχύουν.
  •     Ως προς τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ισχύουν οι προβλέψεις του σημείου 9 της παρ. 1 του άρθρου 1 του Α’ Μέρους για το τέταρτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων (πολύ υψηλό).
     

Σχόλια (12)

 
Γιώργος
19 Οκτ 2020 18:34

Εφόσον τα τεστ Κορωναίου είναι μηδενικά μετά από κρούσματα μαθητών σε σχολειο. , τόσο στην τάξη του κρούσματος όσο και στις επαφές του , τόσο δεν θα δίνεται η σωστή εικόνα της κατάστασης. Μόνο εκεί που επιλέγετε γίνονται τεστ και φαίνεται αριθμός κρουσμάτων. Στις Συκιές Θεσσαλονίκης που έγιναν τεστ βρέθηκαν αμέσως αμέσως 14 κρούσματα σε παιδιά..... Ντοπη να.παρουσιαζετε το άσπρο μαύρο. Η αξιοπιστία σας από του θέματος εξαντλήθηκε την άνοιξη. Τώρα είστε πολύ λίγοι επί του θέματος.

 
PE19
18 Οκτ 2020 18:52

ΣΕ πολλές περιοχές της Ελλάδας σκάνε βόμβες με κρούσματα σε σχολεία σε λίγο βλέπω να καταπίνουν τη γλώσσα τους

 
Μ.Π.
18 Οκτ 2020 00:46

Τελικά ο κορωνοϊός είναι πολύ κακός μαθητής. Ο κορωνοϊός μισεί το σχολείο, ούτε απέξω δε θέλει να περνάει...βλέπει σχολείο και τρέχει χιλιόμετρα μακριά...του αρέσει να τριγυρνά και να φωλιάζει στις πλατείες, στις καφετέριες, στα μπαρ...του αρέσει να βολτάρει ακόμη και στις τράπεζες και στις δημόσιες υπηρεσίες! άκουσον! άκουσον! Μόνο σχολείο μην πλησιάσει...οπότε μη στενοχωριέστε. θέλετε να βγείτε με την παρέα σας και δεν μπορείτε λόγω καραντίνας; Ελάτε σ' ένα σχολείο. θέλετε να κάνετε το γάμο σας και τα μέτρα δεν επιτρέπουν να έχετε όσους καλεσμένους θέλετε; Μην το σκέφτεστε άλλο...ελάτε σ΄ένα σχολείο. Στο δικό μου είμαστε σχεδόν 600 μαθητές, 55 καθηγητές, 26-27 μαθητές στην τάξη...κι όλα καλά!!! Μα τόσο καιρό ταλαιπωρείται ο κόσμος, η επιστημονική κοινότητα έχει εξαντληθεί να κάνει έρευνα και να βρει λύση, ο Mr Χαρδαλιάς δεν ξέρει πια τι να μας πει κι η καημένη η υπουργός μας πρέπει να σκέφτεται και κάτι καινούριο κάθε μέρα... μα καλά κανείς δεν το σκέφτηκε; ΟΛΑ μπορούν να γίνουν ανώδυνα μέσα σ' ένα σχολείο. Τώρα που έγινε αντιληπτό, περιμένουμε Δευτέρα πρωί την Κεραμέως σ' ένα σχολείο για να μπορέσει ν' ανασάνει επιτέλους! Να χαλαρώσει ο νους της και να σκεφτεί χωρίς πίεση και άγχος...θα μείνει έκπληκτη κι η ίδια για όλα όσα, λόγω των συνθηκών, δεν μπόρεσε να σκεφτεί τόσο καιρό... Και μην πείτε τώρα πως δεν σας σεβόμαστε... Αξίζουμε κι εμείς όμως σεβασμό!

 
ΕΟΡΔΑΙΑ
17 Οκτ 2020 23:26

Μάλλον πρέπει οι σύλλογοι γονεών της περιοχής να διαθέσουν τα χρήματα των ταμείων για ιχνηλατήσεις μεταξύ των μαθητών. Κρούσμα στην τάξη, ιχνηλάτηση των παιδιών της τάξης που το επιθυμούν οι γονείς τους, για να βγάλουμε άκρη μια και όπως φαίνεται κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το πρόβλημα.
Δυστυχώς όλα τα ρίχνουν στην ατομική ευθύνη κι όχι στο ότι δεν πήραν μέτρα όταν έπρεπε και γέμισε η Κοζάνη και σε λίγο και εμείς.
Επιτέλους ας βοηθήσει κάποιος την τοπική κοινωνία που καταστρεφεται οικονομικά με μέτρα που δεν θα αποδώσουν έχοντας 25-30 μαθητές μέσα σε τάξεις . Έχει μείνει λογική σε όσους σχεδιάζουν ;;;;

 
Βαγγέλης
17 Οκτ 2020 21:29

Το ΦΕΚ που οι ίδιοι ψήφισαν, το ερμηνεύουν όπως τους βολεύει. Εγώ νόμιζα πως στο επίπεδο 4 για τα σχολεία ισχύουν και τα δύο: 1. μάσκα, 2. εκ περιτροπής διδασκαλία ή τηλεκπαίδευση. Όμως έρχονται οι ''άριστοι'' να με διαψεύσουν. Επιλέγουν με τη ''σοφία'' που τους διακρίνει να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία μόνο με μάσκα. Ότι ίσχυε μέχρι τώρα δηλαδή. Στα σχολεία φαίνεται πως δεν υπάρχουν επίπεδα και χρώματα επικινδυνότητας. Αυτοί είναι πραγματικά επικίνδυνοι.

 
ΤΡΑΓΙΚΟΣ
17 Οκτ 2020 20:11

Τραγικός σχεδιασμός με κλειστή οικονομία και ανοιχτά σχολεία, τραγικές αποκαλύψεις για καφετέριες και μπαρ καμία ενημέρωση για τον αριθμό των τεστ που έγιναν στα σχολεία, σε καθηγητές και μαθητές. Βγάλαμε τα συμπεράσματα μας, όλη η τοπική κοινωνία. Άντε γεια!

 
Κοζάνη
17 Οκτ 2020 17:33

Ήρθε μας μάλωσε και έφυγε ...Λοιπόν εμείς μείναμε πίσω με ερωτηματικά ! Μας είπε τις καφετέριες και τα μπαράκια που έγινε η διασπορά όχι σε πόσους μαθητές έκανε το τεστ ο ΕΟΔΥ και σε πόσους πρότεινε παραμονή στο σπίτι και παρακολούθηση και πόσους γονείς μίλησαν για χαμηλό ιικό φορτίο άρα δεν είναι απαραιτητο να κάνουν τεστ. Ένα χωριό είναι ο νόμος όλα ακούγονται ! Κρίμα για τη στάση σας για το αφήγημα σας! Ανοιχτά σχολεία με τόσα κρούσματα είναι έγκλημα !

 
Εκπαιδευτικός
17 Οκτ 2020 17:09

Το βιολί σου εσύ...
Μάλλον θέλετε να πειραματιστειτε μέχρι που μπορεί να αντέξει το ελληνικό σχολείο. Άλλη λογική εξήγηση δε βρίσκω. Το παράλογο μας το πλασαρετε ως λογικό. Τουλάχιστον να έχετε το σθένος να το παραδεχτείτε. Είναι πιο τίμιο. Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας.

 
PE19
17 Οκτ 2020 16:05

Το άτιμο το σχολείο όμως ... Σε όλες τις δουλείες κολάς Covid εκτός από το σχολείο !!! 4 άτομα στο τραπέζι 28 στη τάξη. Μήπως αντί sta νοσοκομεία να φέρνουμε τον κόσμο στα σχολεία αφού η γνώση εκτός από τους ηλιθίους ξορκίζει και τον COVID ?

 
Νένα
17 Οκτ 2020 15:53

Κάνετε καμιά ιχνηλάτηση πρώτα σε κάνα σχολείο ,φέρτε κανένα αριθμητικό δεδομένο και μετά συζητάμε για τα περί συρροών.Τα παιδιά είναι κατά βάση ασυμπτωματικά αλλά μια χαρά μπορούν να κολλήσουν τους υπόλοιπους.Είναι τυχαίο ότι ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων καταγράφονται καθημερινά τόσα κρούσματα και μάλιστα με σχεδόν ιδανικές καιρικές συνθήκες στην Αττική; Δε νομίζω...

 
Ολγα
17 Οκτ 2020 11:41

Εμείς που είμαστε στις ευπαθείς ομάδες γονείς μας σκέφτηκε ο κ Χαρδαλιάς;δεν στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο κ θα επαναλάβουν τη σχολική χρονιά...γιατί να συμβεί αυτό;επειδή έτσι θέλει το υπουργείο;δεν σκέφτεστε ούτε τα παιδιά μας ούτε εμάς....επιτέλους πατήστε ένα κουμπί κ βάλτε αυτά τα παιδιά που δε φοιτούν στην τηλεκπαίδευση...γιατί να χάσουν τη χρονιά αφού υπάρχει λύση....αποδείξτε με πράξεις όχι με λόγια την ευαισθησία σας....

 
Λωζάνη ή καζάνι, η Κοζάνη?
17 Οκτ 2020 10:26

Ήθελα να πιστεύω, ότι είχατε κάνει λάθος και θα το διορθώνατε. Κοντός ψαλμός.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.