Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Τι λέει το Συντονιστικό Μαθητών για τη συνάντηση με την υπουργό Παιδείας

Δημοσίευση: 17/10/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σήμερα, 16/10/20 μετά από ένα μήνα με δεκάδες χιλιάδες μαθητές στους δρόμους, μετά από ένα μήνα εκατοντάδων Γενικών Συνελεύσεων, καταλήψεων, συντονισμού σχολείων στην Αττική και όλη την Ελλάδα, μετά τη δημιουργία δεκάδων νέων τοπικών συντονιστικών επιτροπών, δεκάδων κινητοποιήσεων σε Δημαρχεία και Δευτεροβάθμιες, μετά τα μεγάλα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας και στο Υπουργείο, η Υπουργός Παιδείας αναγκάστηκε να δεχτεί αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας !

ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ !

Όμως τίποτα συγκεκριμένο δεν μας είπε η κα. Υπουργός, εκτός από το να μας αραδιάσει ένα σωρό στοιχεία και ποσοστά για να μας πει ότι όλα είναι πάνω κάτω εντάξει στα σχολεία μας…Δεν απαντάει γιατί δεν γίνεται τώρα να αραιώσουν τα τμήματα, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, να βρεθούν παραπάνω αίθουσες, να καλυφθούν ΟΛΑ τα κενά σε καθηγητές…

Δεν μας είπε τίποτα για την τρομοκρατία και την καταστολή σε ανήλικους συμμαθητές μας, για τα χημικά και τα ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο την προηγούμενη εβδομάδα, για τα χτεσινά γεγονότα με αστυνομικούς ελέγχους πριν και μετά την πορεία σε μαθητές, τις προσαγωγές, το κλίμα τρομοκρατίας.

Για κάποια από τα αιτήματά μας, όπως για τα τεστ κορωνοϊού που χρυσοπληρώνουν οι γονείς μας και διεκδικούμε να είναι πολλά και δωρεάν ή για την απαράδεκτη κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς από και προς τα σχολεία μας, μας είπε να πάμε σε άλλα Υπουργεία…

Δεν μας είπε τίποτα πέρα από κάποιες αόριστες υποσχέσεις για το μέλλον, για του χρόνου που θα είναι καλύτερα και διάφορα τέτοια.

Παρουσίασε την εικόνα του καλού Υπουργείου που δουλεύει σκληρά για το καλό μας, άρα πρέπει και εμείς να κάνουμε υπομονή και να μην διαμαρτυρόμαστε.

ΟΜΩΣ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ, ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ, ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΛΕΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ…

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Ένα μήνα κανείς και τίποτα δεν μας σταμάτησε! Είμαστε χιλιάδες! Έχουμε δίκιο! Συνεχίζουμε ενωμένοι, πιο έμπειροι, πιο δυνατοί! ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ!

Προχωράμε:

  •     Από αύριο Σάββατο 17/10 και Κυριακή 18/10 σε συνεδριάσεις ΌΛΩΝ των συντονιστικών Επιτροπών για να ενημερωθούν όλοι οι μαθητές για την σημερινή συνάντηση με την Υπουργό και για να αποφασίσουμε πώς συνεχίζουμε.
  •     Από Δευτέρα 19/10 ετοιμαζόμαστε για νέες Γενικές Συνελεύσεις και αγωνιστικές αποφάσεις. Ο αγώνας μας μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί με πολλούς τρόπους!
  •     Ψηφίζουμε αγωνιστικά 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια σε κάθε σχολείο!
  •     Την Πέμπτη 22/10 προετοιμάζουμε νέα μεγάλη μαθητική κινητοποίηση για την οποία θα αποφασίσουμε συγκεκριμένα στις συνεδριάσεις μας.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ

ΌΣΟ Τ’ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ !

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Σχόλια (15)

 
Nikos Lefas
20 Οκτ 2020 23:52

@Δημήτρης

Μην πετάτε την μπάλα στην εξέδρα.
Κρίνετε τα αιτήματα, ασχέτως αν προήλθαν από κάπου όπως λέτε.
Αναζητώ το σχολείο με τις καταστροφές χιλιάδων ευρώ για επιβεβαίωση και όχι λόγια του αέρα. Οι φωτογραφίες δεν λένε τίποτα για την αυθεντικότητα ή το κόστος τους.
Να αναζητήσω λεφτά από το συντονιστικό; εγώ; για ποιο λόγο;
Πιο πιθανό θα ήταν να διεκδικήσω τα πολύ μεγαλύτερα χαμένα ποσά που πληρώνω ως φορολογούμενος για την κακή δημόσια εκπαίδευση, τους μετακλητούς κάθε Υπουργού, τους αποσπασμένους στα γραφεία κλπ κλπ

 
Δημήτρης
17 Οκτ 2020 21:20

@Nikos Lefas, αιτήματα ; Μάλλον αστειεύεστε! Τις πρώτες μέρες δεν υπήρχε κανένα αίτημα, αλλά μετά ήρθαν φωτοτυπημένα τα αιτήματα. Μάσκες, τράπεζα θεμάτων, κ τ.λ Όσο για τις ζημιές ευτυχώς υπάρχουν πολλές φωτογραφίες που αποτυπώνουν τις καταστροφές, εκτός του ότι αρκετά από αυτά θα πάρουν καιρό να αποκατασταθούν. Μάρτυρες ειναι οι ίδιοι οι μαθητές που καθημερινα βιώνουν αυτή την πραγματικότητα. Τα χρήματα για τις ζημιές τα ζητήσατε από το "συντονιστικό";

 
Ιάκωβος
17 Οκτ 2020 16:47

“Παρουσίασε την εικόνα του καλού υπουργείου που δουλεύει ασταμάτητα» τι ήθελαν να παρουσιάσει την εικόνα του κακού υπουργείου ; Τι αοριστίες και απλοϊκότητας είναι αυτές; Ο,τι και να έλεγε πάντα αρνητικά θα κρίνατε. Πάντα εσεις έχετε δίκιο. Είστε οκ τώρα;

 
Φ. Κώστας
17 Οκτ 2020 16:43

Ξύλινος κομματικος λόγος.

 
4 είναι
17 Οκτ 2020 16:33

@Δασκάλα
"ανοίγει και κλείνει από τρεις μαθητές".
Το διαψεύδω. Είναι 4. Μένω απέναντι και τους ξέρω κιόλας. Είναι και πολύ αποτελεσματικοί, αφού τα καταφέρνουν μόνοι τους, απέναντι σε ολόκληρη υπουργό, αστυνομία και κυβέρνηση.

 
ΔΕΣΠΟΙΝΑ
17 Οκτ 2020 15:53

Να πληρώνουν τις δαπάνες οι γονείς των παιδιών που τα σπάνε Τέλος ... σε αυτό το χάος.
Σε ποια άλλη χώρα γίνονται καταλήψεις σχολείων η γενκότερα δημοσιων υπηρεσιών. Ετσι θα πάει μπροστά η χώρα μας.
Κι επειδή υπάρχουν δυστυχώς και καθηγητές που σπρώχνουν τα παιδιά στις καταλήψεις καλά θα κάνουν να αλλάξουν επάγγελμα αφού δεν τους αρέσει ο χώρος εργασίας τους Αν δεν αλλάξουν να κοιτάξουν να βάλουν το χεράκι τους και το μεράκι τους για να είναι καλύτερο το σχολείο Γιατί το σχολείο είναι αυτοί και οι μαθητές όχι μόνο τα κτήρια κλπ Ελεος πια.

 
Σχέδιο για την παιδεία
17 Οκτ 2020 15:02

Δυστυχώς εδώ και δεκαετίες δεν υπάρχει σοβαρό σχέδιο για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η κάθε κυβέρνηση ασχολείται μόνο με νόμους για τα τα ΑΕΙ ή τις εισαγωγικές εξετάσεις και έτσι τα προβλήματα συσσωρεύονται. Οι καταλήψεις είναι απλώς το αποτέλεσμα της αδιαφορίας όλων για τα χρόνια προβλήματα: Τα θέματα υποδομής και στελέχωσης των Γυμνασίων και Λυκείων δε λύνονται ως δια μαγείας σε ένα εξάμηνο ή σε ένα χρόνο.

Για την περίοδο 2020-2030 πρέπει να μπουν συγκεκριμένοι στόχοι:

1) Να ξεκινήσει άμεσα η αναθεώρηση των Προγραμμάτων Σπουδών σε Γυμνάσιο και Λύκειο, με τη συγγραφή νέων βιβλίων (θεωρίας και ασκήσεων) και την οργάνωση ψηφιακού αποθετηρίου με υλικό επανάληψης. Επείγει να ολοκληρωθεί τα επόμενα χρόνια, με διακομματική συνεννόηση, γιατί αλλιώς ο ρόλος του σχολείου είναι υποβαθμισμένος και επικρατεί η αντίληψη ότι η παραπαιδεία είναι η μόνη επιλογή για καλύτερες σπουδές.

2) Καθιέρωση υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, και άμεση ένταξη της Α' Λυκείου στην υποχρεωτική Γενική Εκπαίδευση. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την ενιαία 14χρονη Δημόσια Εκπαίδευση, με εξαετές Γυμνάσιο και διετές Λύκειο, και πάλι θα πρέπει να συναινέσουν όλες οι παρατάξεις καθώς αφορά το μέλλον των παιδιών που γεννήθηκαν στον 21ο αιώνα και θα εργαστούν το 2040.

3) Συνένωση σχολικών μονάδων και κατόπιν να προκηρυχθούν θέσεις για νέους εκπαιδευτικούς.

4) Ίδρυση Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων σε κάθε νομό της περιφέρειας.

 
Δασκάλα
17 Οκτ 2020 13:56

Λύκειο του Χαλανδρίου δεν έχει ανοίξει σχεδόν καθόλου. Το προαύλιο πάντα άδειο. Η πόρτα του κτηρίου ανοιχτή. Ποιοι περιφρουρούν τον χώρο; Το συστεγαζόμενο Γυμνάσιο ανοίγει και κλείνει από τρεις μαθητές. Τρεις κυριολεκτικά.

 
ΠΑΠΑΣ
17 Οκτ 2020 13:26

Τι εστί συντονιστικό μαθητών ;
Ποιοί το αποτελούν , Ποιός τους εξέλεξε, με πιο τρόπο συνεδριάζουν και που....όταν θέλουν να αποφασίσουν κάτι....!!!
Πώς αυτοί οι άνθρωποι χωρίς καμμιά δημοκρατική διαδικασία....το παίζουν εκπρόσωποι των μαθητών της χώρας μας ;
Τι σόι δημοκρατία είναι αυτή.....
Ποιά είναι η άποψή τους για τις ζημιές των σχολείων.....έχουν πρόταση.....
Έχουν πρόταση για τις καταλήψεις 8 μέχρι 10 κάθε πρωί εκτός Σαββατοκύριακου από 20 μαθητές....!!!
Τι θα έλεγαν αν οι ζημιές μεταφέρονταν στα ΑΦΜ των γονιών τους και όχι γενικά και αόριστα στο ΕΛΛΗΝΑ φορολογούμενο....!!!
Ντροπή σε όλους τους ενήλικες που επιτρέπουν να μεγαλώνουν οι ανήλικοι με μη δημοκρατικά πρότυπα και με νοοτροπίες παραβατικότητας και συμπεριφοράς χωρίς καμμία συνέπεια.....

 
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
17 Οκτ 2020 13:18

Δεν είναι θεσμικό όργανο το Συντονιστικό των μαθητών, γιατί δεν έγινε κανένας πόλεμος ακόμη ή επανάσταση. Κακώς, η υπουργός δέχτηκε το Συντονιστικό! Διπλωματία ήταν να μην εκβιάζει η υπουργός ότι θα παίρνουν απουσίες οι μαθητές στην σύγχρονη ΕξΑΕ! Υπάρχει και άλλος τρόπος με τεστ και εξετάσεις να αξιολογηθούν οι μαθητές. Μια απόφαση εν θερμώ, λόγω καταλήψεων. Μήπως ετοιμάζεται για αλλού (υπουργικό θώκο). Δεν ξέρω...

 
Υπάρχει σχέδιο
17 Οκτ 2020 13:00

από το υπουργείο. Δεν λαμβάνει μέτρα, δεν πληρώνει κενά, δεν προσλαμβάνει καθαρίστριες διότι γνωρίζει ότι τα σχολεία θα οδηγηθούν το ένα μετά το άλλο σε κλείσιμο λόγω ιού. Θα τα κλείσει τελευταία- βλέπε Κοζάνη- αφού εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, να μην πληρώσει επιδόματα και άδειες covid σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Μετά θα πουν όλοι μπράβο που έλαβε τη σωστή απόφαση της τηλεκπαιδευσης. Ως τότε οι μαθητές ως ασυμπτωματικοί θα πηγαινοέρχονται σπίτι- σχολείο και τα κρούσματα συνεχώς θα αυξάνονται..

 
Θανάσης
17 Οκτ 2020 12:35

Οι γονείς δε χρυσοπληρώνουν μόνο τα τεστ κορονοιού αλλά και τις ζημιές των καταλήψεων. Αρνούμαι να τις πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος όπως εγώ. Να πληρώσουν αυτοί που κλείνουν τα σχολεία .

 
Γονιός
17 Οκτ 2020 12:32

Για τα κρούσματα που αυξάνονται θα γίνεται κατάληψη μαθητών; Ποιοι πετούσαν πέτρες και μολότοφ στις συγκεντρώσεις; Αν κατάλαβα από την ανάρτηση δε θέλατε στοιχεία προσλήψεων; Τι ακριβώς θέλετε; Δε σας καταλαβαίνω! Αφήστε τους μαθητές να κάνει ό,τι θέλει ο καθένας με την πόρτα του σχολείου ανοιχτή. Εσείς μπορείτε να μην μπαίνετε στην τάξη κάνοντας την ατομική κατάληψη. Πληρώνουμε πολλά για φροντιστήρια για να καλύψουμε τις χαμένες ώρες των καταλήψεων.

 
Nikos Lefas
17 Οκτ 2020 12:28

@Σε σχολείο
Κάτι για τα αιτήματα των μαθητών δεν έχετε να σχολιάσετε;

Για τις απαντήσεις που έδωσε η Υπουργός δεν έχετε να σχολιάσετε;

Πείτε μας αν θέλετε το σχολείο που έγιναν καταστροφές χιλιάδων ευρώ να το διασταυρώσω.

 
Σε σχολείο
17 Οκτ 2020 11:12

με 470 μαθητές, έκαναν κατάληψη μια εβδομάδα 7 μαθητές με σύμπραξη φοιτητών χωρίς καμία δημοκρατική διαδικασία, χωρίς καν μια γενική συζήτηση μεταξύ μαθητων. Αυτοί είναι οι εκπρόσωποι των μαθητών; Τις καταστροφές χιλιάδων ευρώ που άφησαν, θα τις πληρώσει το "συντονιστικό" των μαθητών;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ