Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Η εγκύκλιος για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Δείτε την εγκύκλιο-Η παράδοση της σημαίας από τον Διευθυντή/ντρια των Δημοτικών Σχολείων στον/στη σημαιοφόρο θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας
Δημοσίευση: 21/10/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για τον εορτασμό   της 28ης Οκτωβρίου στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Ειδικότερα η εγκύκλιος προβλέπει τα εξής:

1. Διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου

Στα δημοτικά σχολεία της χώρας πραγματοποιείται η διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου, σύμφωνα α) με την παρ. 5 του άρθρου 3 του με αρ. πρωτ. 79/2017 Π.Δ.(Α’109), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 41, του ν. 4633 (Α’ 161) και β) με τη με αρ. πρωτ. Φ.10/ΦΜ/162655/Δ1/17-10-19 Υ.Α. (Β’ 3847).

2. Εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου

α. Σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γίνονται εκδηλώσεις, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 6 του άρθρου 3 του Προεδρικού Διατάγματος 79/2017.

Για το σχολικό έτος 2020-21, οι εν λόγω εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και θα πραγματοποιηθούν εντός του κάθε τμήματος, όπως προβλέπεται στην παρ. 4 του άρθρου 3 της με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55339/8-9-20 Κ.Υ.Α (Β’ 3780).

Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο (2) διδακτικών ωρών.

β. Η παράδοση της σημαίας από τον Διευθυντή/ντρια των Δημοτικών Σχολείων στον/στη σημαιοφόρο θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

γ. Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους μαθητές.

δ. Με ευθύνη του Διευθυντή/ντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών από το σχολείο.
και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου, σύμφωνα α) με την παρ. 5 του άρθρου 3 του με αρ. πρωτ. 79/2017 Π.Δ.(Α’109), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 41, του ν. 4633 (Α’ 161) και β) με τη με αρ. πρωτ. Φ.10/ΦΜ/162655/Δ1/17-10-19 Υ.Α. (Β’ 3847).

3. Μη πραγματοποίηση Μαθητικών Παρελάσεων
Λαμβάνοντας υπόψη την με αρ. πρωτ. 67269/13-10-2020(ΑΔΑ:65ΑΟ46ΜΤΛ6-ΘΕΩ) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναφέρεται στη μη πραγματοποίηση των μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, απορρέει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν προετοιμασίες επιλογής μαθητών/τριών για τη συγκρότηση των τμημάτων παρέλασης.

Όσον αφορά την εκπροσώπηση των σχολικών μονάδων με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών σε εορταστικές εκδηλώσεις (Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων κ.α.), θα πραγματοποιηθεί τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του COVID - 19 καθώς και την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.64450 (ΦΕΚ 4484 Β’/11-10-2020) που φέρει τίτλο: « Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα στο σύνολο της Επικράτειας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19.»

Σχόλια (8)

 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
21 Οκτ 2020 18:57

Στην εγκύκλιο αναφέρεται το παρακάτω. υπάρχει κάπου !! να το βρω (ή είναι προσθήκη της Ζαχαράκη!) ότι θέλουμε γράφουμε βλέπω....

β. Η παράδοση της σημαίας από τον Διευθυντή/ντρια των Δημοτικών Σχολείων στον/στη σημαιοφόρο θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών, τηρώντας τα
απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

 
Δάσκαλος
21 Οκτ 2020 19:26

Τι; δεν θα κάνουμε μάθημα ανήμερα 28ης Οκτωβρίου στα πλαίσια της αριστείας ;
Πώς και άφησε το Υπουργείο χαλαρούς τους δασκάλους ;

 
Στη δοξολογία
21 Οκτ 2020 20:42

ορίζει η εγκύκλιος να συμμετέχουν σημαιοφόρος και παραστάτες από κάθε σχολείο. Πώς περιμένουν όμως ότι θα μπορέσει να γίνει αυτό τηρώντας τα μέτρα; Δεν είναι εφικτό! Στην περιοχή μου, είμαστε στην Αττική, επιτρέπονται μόνο έως 50 άτομα στον ναό, δηλαδή ούτε τα μισά από τα δημοτικά σχολεία της πόλης μου. Πού θα πάνε τα υπόλοιπα δημοτικά, τα Γυμνάσια , τα Λύκεια και όλος υπόλοιπος κόσμος που συρρέει χωρίς έλεγχο στον ναό τέτοια μέρα; Εκεί θα είμαστε όλοι!!! Συνωστισμένοι! Ξέρουμε όλοι καλά πως κανένα μέτρο δε θα τηρηθεί και θα γίνει ο συνήθης ...χαμός! Αν τα παιδιά νοσήσουν ποιος θα θεωρηθεί υπεύθυνος; Ο συνοδός ή οι εκκλησίες που δεν τηρούν τα μέτρα;

 
Rip
22 Οκτ 2020 09:11

Την 27η Οκτωβρίου θα γίνουν μόνο οι εκδηλώσεις ανα τάξη και μετά θα αποχωρήσουν οι μαθητές ?

 
έλεος
22 Οκτ 2020 10:22

@Στη δοξολογία: πραγματικά, παρά τις ασάφειες που εντοπίζουμε σε πολλές εγκυκλίους, δεν μπορώ να παρακολουθήσω την ατέλειωτη γκρίνια σε κάθε τι που προτείνεται: τη μια φορά δε μας έστειλαν εγκύκλιο, λες και δεν μπορεί ο σύλλογος διδασκόντων να διαβάσει τη νομοθεσία και να πάρει τις αποφάσεις του, την άλλη, αφού μας στείλουν, πώς θα χωρέσουμε στην εκκλησία, λες και μόνο μια εκκλησία υπάρχει ή δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε να παραστούμε εκ περιτροπής, έλεος συνάδελφοι, θεωρώ ότι το μόνο που δε θα είχε καμία διαμαρτυρία είναι να κλείσουμε τα σχολεία από την παραμονή και να μην μας ενοχλήσει κανείς....

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
22 Οκτ 2020 14:34

Για τη Δευτεροβάθμια πότε θα ξέρουμε; Δευτέρα απόγευμα;

 
Συνωστισμός στις εκκλησίες
22 Οκτ 2020 18:14

@έλεος Παραδοσιακά όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένο ναό, τουλάχιστον στην πόλη μου αυτό ισχύει, ο συγκεκριμένος έχει και ιδιαίτερα μικρό προαύλιο. Δυστυχώς καμία συνεννόηση μεταξύ σχολείων ή έστω διαφορετικών βαθμίδων εκπαίδευσης δεν περιμένω ότι θα υπάρξει! Αν και δε διαφωνώ μαζί σου ότι θα μπορούσαν οι διαφορετικοί ναοί να αποτελέσουν μια λύση, αν δε δοθεί ωστόσο επισήμως μια κατεύθυνση να μοιραστούν σε διαφορετικούς ναούς των πόλεων η πρωτοβάθμια και σε διαφορετικούς ναούς η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δυστυχώς η "γκρίνια" μου όπως τη λες, θα αποδειχθεί πλήρως δικαιολογημένη από την ίδια την πραγματικότητα κι ο κόσμος θα συνωστιστεί ακόμα μια φορά επικίνδυνα.

 
Ναι μεν αλλά
22 Οκτ 2020 21:19

Δοξολογία @ Συνάδελφε δεν αμφιβάλλω ότι περιγράφεις υπαρκτές δυσκολίες και πραγματικά φαινόμενα. Όμως αν σε τοπικό επίπεδο δεν μπορούμε να επιλύσουμε απλά θέματα συντονισμού και οργάνωσης όπως αυτό του εκκλησιασμού, και ζητάμε να ρυθμιστεί κεντρικά, τότε παραχωρούμε και το ελάχιστο περιθώριο κινησεων που έχουμε. Ρωτάει κανείς καλόπιστα. Ζητάμε αποκέντρωση, τη θελουμε;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ